Benjamin Tahirović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Normus90
Kontakt:

Re: Benjamin Tahirović

Post Postao/la Normus90 » 25 jan 2025, 01:27

Samo da potpiše negdje, gdje će redovno igrati. A ne biti zakucan za klupu

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 26 jan 2025, 12:17

Mislim da bi mu Francuska legla samo tako...
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 28 jan 2025, 15:41

Teško je se odreknut 50 000 eura mjesecno.

slika

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 28 jan 2025, 15:44

Ako ostane u Ajaxu radi 50 hiljada mjesecno, onda je fakat malo udaren u mozak, odbijam vjerovati da je to razlog.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 28 jan 2025, 15:51

Sheyi je napisao/la:
28 jan 2025, 15:44
Ako ostane u Ajaxu radi 50 hiljada mjesecno, onda je fakat malo udaren u mozak, odbijam vjerovati da je to razlog.
Naravno da jeste. Uobicajena stvar kad igrac zavrsi u klubu daleko iznad njegovog kvaliteta. Imali smo isti slucaj sa Besicem i Evertonom. :yawn:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 jan 2025, 15:56

Davno se ustanovilo da momak gleda prvenstveno pare. Ako ovako nastavi, za koju godinu ga ocekujem u klubu tipa Rijeka, uz nadimak vjeciti talenat (slicno Gojaku).
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 28 jan 2025, 16:22

Prije bih rekao da podsjeća na Besica borbom za parama i upropastavanjem karijere.
Nema teorije da ga niko neće i zapravo je novac bio problem u svakom trenutku.
To sto vec godinu dana ne igra i stagnira i sebi karijeru unazadjuje, o tome očito ne razmišlja. Pokazuje manjak inteligencije zajedno sa svojim menadžerom.
Valjda izdobri do kraja januara.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 jan 2025, 16:25

Sam pao, sam se ubio, ako se ispostavi tako. A dovoljno je mlad i itekako moze vise zaradjivati ako bi pogodio sa klubom i nametnuo se.
Nemoguce da je toliko neambiciozan, a u CV stoji Roma i Ajax. Vidicemo kroz 2-3 godine je li sve ovo bio prevelik zalogaj za njega i neosnovane pohvale od strucnjaka poput Murinja, npr.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 28 jan 2025, 16:32

Ako je njegova odluka da ostane u Ajax zbog para..Ok razumijem al mora znat da nece više dobit poziv.

Mislim da je malo zayebo Barbareza i SŠ, sigurno je bio dogovor da istrpimo ligu nacija sa njim i onda na zimiski prelazni rok da pređe u neki klub. Ovako ti si njega uigravo i na kraju kad pocinju kvalifikacije za SP on ce bit u još goroj formi nego prije. Šteta jer si mogo nekog drugog uigravat na toj poziciji npr Šunjica, Hadziahmetovica...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 jan 2025, 18:16

Sheyi je napisao/la:
28 jan 2025, 15:44
Eto mu 50 hiljada i to će mu biti najveći domet a da je sad popustio mogao je za par godina da ne igra za 50 hiljada već za 500. Totalno glupa odluka je ostati u Ajaxu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 28 jan 2025, 19:50

BosnianDragon2024 je napisao/la:
28 jan 2025, 16:32
Ako je njegova odluka da ostane u Ajax zbog para..Ok razumijem al mora znat da nece više dobit poziv.

Mislim da je malo zayebo Barbareza i SŠ, sigurno je bio dogovor da istrpimo ligu nacija sa njim i onda na zimiski prelazni rok da pređe u neki klub. Ovako ti si njega uigravo i na kraju kad pocinju kvalifikacije za SP on ce bit u još goroj formi nego prije. Šteta jer si mogo nekog drugog uigravat na toj poziciji npr Šunjica, Hadziahmetovica...
Ozbiljne reprezentacije ne uigravaju igrače koji nisu standardni u svojim klubovima. Prošlo je osam utakmica i selektor faktički kreće ispočetka u veznom redu. Igrači koji nisu u formi nemaju šta tražiti u prvih II, a oko njih graditi kostur za kvalifikacije je ludo, bezobrazno, neozbiljno. Nije on zayebo Barbareza, nego je Barbarez sebe zayebo zato što je glup.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 jan 2025, 19:53

PasodelMar je napisao/la:
28 jan 2025, 19:50

Ozbiljne reprezentacije ne uigravaju igrače koji nisu standardni u svojim klubovima. Prošlo je osam utakmica i selektor faktički kreće ispočetka u veznom redu. Igrači koji nisu u formi nemaju šta tražiti u prvih II, a oko njih graditi kostur za kvalifikacije je ludo, bezobrazno, neozbiljno.
Eto sad cemo vidjeti hoce li Barbarez ostati dosljedan svojih rijeci, da ce poziv dobiti oni igraci koji igraju. Mada nesto ne vjerujem u to. Dokazao je to makar 4 puta dosad.

Prije bi pozvao igraca iz nase lige koji igra, nego Tahirovica koji je proveo vremena na terenu koliko i mi...

A nije vala tolika klasa kao npr Pjanic, pa da mora igrati iako u klubu ne igra zbog imena ili kvalitete.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 28 jan 2025, 19:59

Ozbiljne reprezentacije ne uigravaju igrače koji nisu standardni u svojim klubovima. Prošlo je osam utakmica i selektor faktički kreće ispočetka u veznom redu. Igrači koji nisu u formi nemaju šta tražiti u prvih II, a oko njih graditi kostur za kvalifikacije je ludo, bezobrazno, neozbiljno. Nije on zayebo Barbareza, nego je Barbarez sebe zayebo zato što je glup.
Potrosen ciklus na uigravanje veznog reda Tahirovic-Gigovic
Prvi se odlucio oprostit od klupskog fudbala a drugi klupiran u buducem cvajtasu..
Vrhunac u citavoj prici je nas strucnjak Bajramovic koji Huseinbasica okiva u zvijezde za Njemacke medije dok igra za njihovu mladu reprezentaciju i poredi ga sa samim sobom da bi ga ovdje klupirao/li radi gore pomenute dvojice :crazy:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 jan 2025, 20:45

fanatik19 je napisao/la:
28 jan 2025, 19:59

Prvi se odlucio oprostit od klupskog fudbala a drugi klupiran u buducem cvajtasu..
Vrhunac u citavoj prici je nas strucnjak Bajramovic koji Huseinbasica okiva u zvijezde za Njemacke medije dok igra za njihovu mladu reprezentaciju i poredi ga sa samim sobom da bi ga ovdje klupirao/li radi gore pomenute dvojice :crazy:
Ja tebe razumijem i slazem se dosta toga, ali te ne kontam
Koga ce brate drugo uigravat Pjanica i Cimirota?
Huseinbasic, Gigovic zasluzuju da budu tu
Gigovic je zabio Bayernu, Gladbachu, Stuttgartu, U Berlinu
Bez obzira sto sad malo ulazi s klupe, Giga je korektan s 22 godine
Nasa formacija pickasta ne da mu da dodje do nekog veceg izrazaja
Huseinbasic nezamjenjiv u Koln i igra dobro, asistirao je Demirovicu protiv Holandije
Tahirovic je solidan za nase uslove, ima on potencijal i on je asistirao Dzeki protiv Njemacke
Sad ne zasluzuje poziv, jer ne igra logicno
Ali nije mi jasno kako mislis potrosene kvalifikacije i koga ce drugo uigravati umjesto njih?
Nadji mi vezne igrace do 23 godine da su igrali Europu i ligu petice kao ova trojica
Nema ih brate, imamo mali bazen igraca i fali nam svega
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 28 jan 2025, 20:56

Tahirovic ne treba biti pozivan vise ako ne bude igrao za klub.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 28 jan 2025, 21:18

NoDi80 je napisao/la:
28 jan 2025, 20:45
fanatik19 je napisao/la:
28 jan 2025, 19:59

Ja tebe razumijem i slazem se dosta toga, ali te ne kontam
Koga ce brate drugo uigravat Pjanica i Cimirota?
Huseinbasic, Gigovic zasluzuju da budu tu
Gigovic je zabio Bayernu, Gladbachu, Stuttgartu, U Berlinu
Bez obzira sto sad malo ulazi s klupe, Giga je korektan s 22 godine
Nasa formacija pickasta ne da mu da dodje do nekog veceg izrazaja
Huseinbasic nezamjenjiv u Koln i igra dobro, asistirao je Demirovicu protiv Holandije
Tahirovic je solidan za nase uslove, ima on potencijal i on je asistirao Dzeki protiv Njemacke
Sad ne zasluzuje poziv, jer ne igra logicno
Ali nije mi jasno kako mislis potrosene kvalifikacije i koga ce drugo uigravati umjesto njih?
Nadji mi vezne igrace do 23 godine da su igrali Europu i ligu petice kao ova trojica
Nema ih brate, imamo mali bazen igraca i fali nam svega
Opusteno Nodi, nemam uopste truni zle namjere u ovome nego iznosim sto mi je na dusi. Da sam kojim slucajem Barbarez ne bi imao obraza pogledat u oci momcima iz veznog reda koji igraju redovno u svojim klubovima zbog cinjenice da je forsirao covjeka koji se ne bavi klupskim fudbalom i vjerovatno ce nastaviti u tom pravcu.
Iskren da budem, volio bih da se vrati Pjanic jer covjek ponovo igra na dosta visokom u odnosu na posljednjih par godina u reprezentaciji kada je dolazio iz lige za rekreativce. Mislim da ovi mladi mogu dosta naucit od njega.
Krunica takodjer treba vratit u reprezentaciju jer svi igraci zajedno u nasem veznom redu nemaju jakih utakmica u nogama kao on obzirom da je isti skup vjecitih cvajtasa sa povremenim izletom u 1. Ligu dok Krunic ima 150+ utakmica u Serie A + LP i EL
Uglavnom, slazem se da nemamo velik bazen i da je vezni red najveci problem ali problemu dodatno doprinosi i selektor koji ima igrace koje od starta preferira i gurat ce ih bez obzira igraju li ili ne u klubovima. Huseinbasic i Basic su za puno manje vremena koje su dobili pokazali vise od Tahirovica i Gigovica a maltene su konstantno klupirani..
Ne interesuje me brate jel igrac ima 19, 23 ili 30 godina.. Ovo je reprezentacija i ocekujemo da igra 11 najkvalitetetnijih i najspremnijih u datom trenutku a to godinama nije slucaj i nema ni najmanje naznaka da ce Barbarez to iskorijeniti..

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 28 jan 2025, 21:41

On i da promijeni klub na kraju prelaznog roka, prvo se treba nametnuti u tom istom klubu pa onda zaslužiti poziv. Plus pitaj Boga koliko je dugo i van trenažnog procesa s obzirom na potres mozga (ako su te vijesti tačne).
Ja se nadam da će Barbarez ispoštovati svoje riječi da u martu poziv mogu dobiti samo igrači koji su redovni u klubovima. Podržavao sam ideju da se Tahiroviću da prilika kako bi možda skrenuo pažnju na sebe, ostalo je sve na njemu. Momak očigledno nije dobar s glavom ili ga menadžer pogrešno savjetuje.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 28 jan 2025, 21:47

popisat ce nas barbarez sve kad pozove ovog truhlu opet i stavi ga u prvih 11

Karloboss
Kontakt:

Post Postao/la Karloboss » 28 jan 2025, 21:53

Pjanic ne znam, on je rezerva u CSKAu a oni su 6ti u ligi.
Jes bolja minutaža nego Tahirovic, ali ništa posebno.
Još Miralem nema nikakvog učinaka (gol ili assist) za sad.
Mislim on bijo ok za zadnji pol sat ili 20 min, ali nevidim ga vise ko oslon igre ili ekipe

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 28 jan 2025, 22:02

QUARTERBACK je napisao/la:
28 jan 2025, 21:47
popisat ce nas barbarez sve kad pozove ovog truhlu opet i stavi ga u prvih 11
Neće, jer svi to očekujemo od tokmaka.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.