Champions League 2016/17
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Champions League 2016/17
Ne bubam, ak oces tacnu cifru zabio je 46, 8 u KO fazi plus naravno asistencije. Ponavljam od tih 37 tekmi u KO za PSG je odigrao 10 - 11.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ako Barca ovo barem odvede u produzetke istog trenutka treba zaustaviti takmicenje i dati im Klempu
Kao prvo, PSG je sinoc pokazao da su u ovom trenutku jednostavno bolja ekipa od Barce. Koliko god Barcelona imala prednost u trojcu MSN u ofanzivnoj liniji, toliku prednost francuzi imaju u ostale dvije linije, i da se razlika sinoc najbolje demonstrirala. Da imas boga- alaha u napadu kad lopta ne moze ni doci do njega. Od njega nema koristi, kao sto sinoc nije bilo koristi od Suareta koji se bukvano nije vidio. Dakle, nije ga komentator spomenuo vise od pet puta na tekmi.
Vezni red Matuidi-Verrati-Rabiot je sinoc dominirao kao sto je to radio trio Xavi-Busquets- Iniesta u svojim najboljim danima. Treba reci i da je PSG ponekad smuseno djelovao u samoj zavrsnici, sto izgleda neverovatno s obzirom na ova cetiri tada gola, ali tako je i bilo. Ako Barci pripisemo onu stativu Umitija kao gol, onda je PSG na svom kontu trebao imati bar jos dva komada, tako da je neki realan rezultat od sinoc nekih 6-1!
Sto se tice uzvrata, po meni je puno vjerovatniji scenarij da se Barceloni jos jednom desi slucaj Bayern, dakle jos jedan poraz, nego da oni ozbiljnije zaprijete. Zasto? Pa, zato sto sam Barcu vrlo cesto gledao u utakmicama na NC ove sezone, i skoro pa redovno dopustaju protivniku barem 2-3 stopostotne sanse. Nekad to bude gol, a nekada likovi ne znaju ni sa linije, kao Bilbao prije desetak dana. A PSG ima igrace da uzvrate na Barcin pritisak. Trojku u vezi koja uzima 'zive' lopte, dva prebrza krila i 'killera' u sesnaestrecu. Bice cudo ako ne zabiju gol i tako rijese dileme ovdje. Ocekujem 2:2 otrpilike.
Sto se tice vecerasnjeg programa, mogao bi Arsenal napraviti posao na AA. Ovaj Bayern mi je nesto klimav. Imaju rezultate ali puno se muce i u Bundesligi. Gol Topnika bi napravio haos u ovom dvomecu. A, na Berbabeu ce vjerovatno biti golova. Nisam siguran da se ovaj Napoli zna braniti i tesk da ce tako izvuci pozitivan rezultat, i imam osjecaj da i oni zabijaju. Mozda 2:1?

Kao prvo, PSG je sinoc pokazao da su u ovom trenutku jednostavno bolja ekipa od Barce. Koliko god Barcelona imala prednost u trojcu MSN u ofanzivnoj liniji, toliku prednost francuzi imaju u ostale dvije linije, i da se razlika sinoc najbolje demonstrirala. Da imas boga- alaha u napadu kad lopta ne moze ni doci do njega. Od njega nema koristi, kao sto sinoc nije bilo koristi od Suareta koji se bukvano nije vidio. Dakle, nije ga komentator spomenuo vise od pet puta na tekmi.
Vezni red Matuidi-Verrati-Rabiot je sinoc dominirao kao sto je to radio trio Xavi-Busquets- Iniesta u svojim najboljim danima. Treba reci i da je PSG ponekad smuseno djelovao u samoj zavrsnici, sto izgleda neverovatno s obzirom na ova cetiri tada gola, ali tako je i bilo. Ako Barci pripisemo onu stativu Umitija kao gol, onda je PSG na svom kontu trebao imati bar jos dva komada, tako da je neki realan rezultat od sinoc nekih 6-1!
Sto se tice uzvrata, po meni je puno vjerovatniji scenarij da se Barceloni jos jednom desi slucaj Bayern, dakle jos jedan poraz, nego da oni ozbiljnije zaprijete. Zasto? Pa, zato sto sam Barcu vrlo cesto gledao u utakmicama na NC ove sezone, i skoro pa redovno dopustaju protivniku barem 2-3 stopostotne sanse. Nekad to bude gol, a nekada likovi ne znaju ni sa linije, kao Bilbao prije desetak dana. A PSG ima igrace da uzvrate na Barcin pritisak. Trojku u vezi koja uzima 'zive' lopte, dva prebrza krila i 'killera' u sesnaestrecu. Bice cudo ako ne zabiju gol i tako rijese dileme ovdje. Ocekujem 2:2 otrpilike.
Sto se tice vecerasnjeg programa, mogao bi Arsenal napraviti posao na AA. Ovaj Bayern mi je nesto klimav. Imaju rezultate ali puno se muce i u Bundesligi. Gol Topnika bi napravio haos u ovom dvomecu. A, na Berbabeu ce vjerovatno biti golova. Nisam siguran da se ovaj Napoli zna braniti i tesk da ce tako izvuci pozitivan rezultat, i imam osjecaj da i oni zabijaju. Mozda 2:1?

https://www.klix.ba/sport/nogomet/zlata ... /160416028Asteriks je napisao/la:Ne bubam, ak oces tacnu cifru zabio je 46, 8 u KO fazi plus naravno asistencije. Ponavljam od tih 37 tekmi u KO za PSG je odigrao 10 - 11.
Od tih 10 golova, njih šest je upisao protiv Stuttgarta (osmina finala 2010., jedan gol), Arsenala (četvrtfinale 2010., dva gola), Chelseaja (dva gola u dva meča osmine finala ove sezone) i Manchester Cityja (u prvom meču četvrtfinala ove sezone). To je ukupno pet mečeva što će reći da je preostala četiri gola u nokaut fazama Lige prvaka rasporedio u ogromnih 35 mečeva. Eh da je vise Stuttgarta

Max Allegri
Samo se ti tjesi, taj aspirin neces popit.leorey je napisao/la:Nakon iznenadjenja i potopa Barce, veceras slijedi drugo. Dok ce svi gledati Napoli-Real Madrid, Arsenal ce pobijediti Bayern

@Quinlan i @Mig_Mig su u pravu dok @Asterix nije u pravu.
Vidim statistika nadolazi plus dodaj jos asist sto u grupnoj fazi sto u ko itd itd.
Ne moramo se sloziti, Ibra je masina. Jednostavno u 33 tekme za PSG u lp (10/11 u KO) nije imao strucnjaka da iz ekipe izvuce priblizno sto je npr. Emery sinoc uradio, a takticki napucaniji/organizovaniji tim je i plodonosniji, ne?
Ugl dosta, tema nije Ibra neg potop jednog diva.
Ne moramo se sloziti, Ibra je masina. Jednostavno u 33 tekme za PSG u lp (10/11 u KO) nije imao strucnjaka da iz ekipe izvuce priblizno sto je npr. Emery sinoc uradio, a takticki napucaniji/organizovaniji tim je i plodonosniji, ne?
Sad def znam da sam u pravu cim Makas kae suprotno.@Asterix nije u pravu
Ugl dosta, tema nije Ibra neg potop jednog diva.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Da je Ibra sinoć igrao za PSG, imali bi igrača manje u napadu (Cavani bi igrao po strani, a tu se ne može ni izbliza eksploatisati kao ovako dok je u špicu napada) i igrača manje u odbrani (Ibrahimović). To je jasno k'o dan.
Eh, da ne zaboravimo kako bi on, u slučaju da je odsječen, morao dolaziti po loptu skoro do centra, a onda bi... Pa, šta bi onda?! Samo je dodirnuo kako ne bi u potpunosti bio bez dodira, jer on nije igrač koji će čekati i čekati, već neko ko mora imati loptu u nogama.
Razumijem ja da ga @Asteriks brani, ali Ibrahimović bi sinoć više koristio Barceloni nego PSG-u da je ostao u pariškom klubu.
Eh, da ne zaboravimo kako bi on, u slučaju da je odsječen, morao dolaziti po loptu skoro do centra, a onda bi... Pa, šta bi onda?! Samo je dodirnuo kako ne bi u potpunosti bio bez dodira, jer on nije igrač koji će čekati i čekati, već neko ko mora imati loptu u nogama.
Razumijem ja da ga @Asteriks brani, ali Ibrahimović bi sinoć više koristio Barceloni nego PSG-u da je ostao u pariškom klubu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Re: RE: Re: Champions League 2016/17
To je ono što ja sam govorio, ali asteriks okrenu na statistike nekakve, i uopšte nije neka sbbkbb teorija jer zna se stil igre ibre, čak znamo kako je igrao u psg-u do prije pola godine i jednostavno svima je jasno da bi on sinoć odmotao više tj. pomogao barsiMonolog je napisao/la:Da je Ibra sinoć igrao za PSG, imali bi igrača manje u napadu (Cavani bi igrao po strani, a tu se ne može ni izbliza eksploatisati kao ovako dok je u špicu napada) i igrača manje u odbrani (Ibrahimović). To je jasno k'o dan.

Ne zelim da ulazim u to kakav je igrac Zlatan, imam svoje misljenje. Ovo sto si ti napisao tice se napadacke formacije, transformacije itd.. Ja sam se samo bazirao na odbranu i to kako bi PSG izgledao da je igrao Zlatan. Cavani je radio nesto kao Mandzukic u Jupovom Bayernu, letio po terenu, ganjao, stizao na golmana,bekove zadnjeg veznog, sto je na kraju krajeva i kljuc pobjede.Monolog je napisao/la:Da je Ibra sinoć igrao za PSG, imali bi igrača manje u napadu (Cavani bi igrao po strani, a tu se ne može ni izbliza eksploatisati kao ovako dok je u špicu napada) i igrača manje u odbrani (Ibrahimović). To je jasno k'o dan.
Max Allegri
- Feldmarschall
- Kontakt:
Presing je ključ pobjede. Cavani je ključ tog presinga. Kompletna strategija je bila podređena Cavanijevoj disciplini i osjećaju kada krenuti u presing. Svima je jasno da to Ibrahimović ni u snu ne bi mogao isporučiti.
Koliko je Ibrahimović genijalan sam po sebi je potpuno druga tema.
Apsolutno, a volio bi da mogu naci neke snimke, na kojima se tacno vidi kako Cavani nakon pritiska na golmana, prepusta jednu stranu a pokriva je krilo i ovaj trio iz veze. Nevjerovatna sinhronizacija.Feldmarschall je napisao/la:Presing je ključ pobjede. Cavani je ključ tog presinga. Kompletna strategija je bila podređena Cavanijevoj disciplini i osjećaju kada krenuti u presing. Svima je jasno da to Ibrahimović ni u snu ne bi mogao isporučiti.
Max Allegri
Koji ce to smijeh bit ako PSG uzme LP.Ibrahimovic ode iz Intera oni uzmu LP,ode iz Barcelone oni uzmu LP,a evo sada i PSG uopste ne izgleda lose 

- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Otišao je i iz Milana, pa su uzeli... Balotellija.darker10 je napisao/la:Koji ce to smijeh bit ako PSG uzme LP.Ibrahimovic ode iz Intera oni uzmu LP,ode iz Barcelone oni uzmu LP,a evo sada i PSG uopste ne izgleda lose

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Antipatican
- Kontakt:
PSG je sinoc imao nekoliko nazovi izglednih situacija iz kojih bi Ibrahimovic napravio ozbiljan problem Barci. Medjutim da je on igrao , PSG ne bi stvorio ni te polusanse , a o onim 100%-tnim je smijesno pricat.
Sad ispade bilo bi 6-0 da je Zlatan igrao
Sad ispade bilo bi 6-0 da je Zlatan igrao

Otisao je i iz Juventusa, pa smo uzeli... bod Riminiju u gostima. #SeriaBMonolog je napisao/la:Otišao je i iz Milana, pa su uzeli... Balotellija.darker10 je napisao/la:Koji ce to smijeh bit ako PSG uzme LP.Ibrahimovic ode iz Intera oni uzmu LP,ode iz Barcelone oni uzmu LP,a evo sada i PSG uopste ne izgleda lose

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Konstantno se prica o kocenju ekipe od strane Ibrahimovica a covjek ima 33 trofeja timska u karijeri. Koliko to igraca ima?
PSG odigrao fantasticnu utakmicu, ali nece niko da se osvrne na Barcelonu. Betis primjerice je protiv njih odigrao jako slicnu utakmicu, samo sto postoji razlika u kvaliteti napadaca i zavrsnice u Betisu i PSG-u. Vec je pripisana titula PSG-u, osvojili su sve zivo i mrtvo jer su dobili Barcelonu koja je sinoc vrlo vjerovatno odigrala jednu od najgorih partija u zadnjih nekolicinu godina. Vidjecemo dokle ce ici ovaj PSG. Polufinale plafon po mom razmisljanju ako im se poklopi dobar zrijeb, jer racunam da su ovo vec prosli.
PSG po mom misljenju sa sastavom od prosle godine ne bi izbacio Barcelonu, al mislim da nije problem samo u Ibrahimovicu i njegovom netrcanju. Messi ne radi presing pa se Barca naosvajala, al je fazon u sistemu,treneru, saigracima i brojnim drugim aspektima. Kad bi fudbal bio tako prost da svi rade presing i ti pobjedis vjerovatno bi neko doveo 10 maratonaca i ljudi bi pretrcali po 15 km svaku utakmicu i osvojili sve zivo jer bi konstantno radili presing. Al to nije tako. Proslogodisnji sastav je imao 4 mane po mom misljenju. Prva: bekovi. Ovaj Mounier je sinoc odigrao partiju zivota dok je prosle godine to igrao Aurier koji ima fiziku al nema smisao ko ovaj za igru (vidjelo se sve kod podvale lopte Cavaniju), pa zatim lijevi bek Maxvell je igrao kod Blanca a nikad nije bio sama krema bekovska. Zatim vezni red. Pokusavali sa nekim Stamboulijem, pa sa izlapljenim Mottom a sinoc Rabiot izdominirao i konacno je stasao u klasnog fudbalera. Onda dolaze krilne pozicije. Ibrahimovic i Cavani su morali igrati. Cavani krilo jer prosto nije bolji napadac od Ibrahimovica nit ce ikada biti, a Blanc nije bio sposoban da smisli sistem gdje ce obojica biti opasni po gol pa je Cavani glumio krilo, a za tu poziciju ima samo pluca i nista vise. Nit centarsut. nit prodor, nit dribling. Pa je lijeva strana odsjecena bila i Ibrahimovic od 150+ golova za Pariz postigao je upola manje glavom nego sto je do sad u Mancesteru na dobre centarsuteve. I konacna cetvrta mana po mom misljenju je trener. Blanc dominirao ligom jer je, realno, imao ubjedljivo najjaci roster i mogao je raditi sta hoce, ali u LP gdje imas fantasticne ekipe i trenere, njegova sablonska igra 4-3-3 sa 1 zadnjim veznim i 2 centralna gdje napadac (Ibrahimovic) mora glumiti polutku i izvlacit se na 30m da bi ikako primio loptu i da bi popunio rupu izmedju 2 centralna i centarfora je prosto procitana. Zatvoris tu sponu zatvorio si ofanzivni dio igre. I tako je i bivalo u svim jacim utakmicama. Lijep pozdrav svim pratiocima ove cudnovate igre.
PSG odigrao fantasticnu utakmicu, ali nece niko da se osvrne na Barcelonu. Betis primjerice je protiv njih odigrao jako slicnu utakmicu, samo sto postoji razlika u kvaliteti napadaca i zavrsnice u Betisu i PSG-u. Vec je pripisana titula PSG-u, osvojili su sve zivo i mrtvo jer su dobili Barcelonu koja je sinoc vrlo vjerovatno odigrala jednu od najgorih partija u zadnjih nekolicinu godina. Vidjecemo dokle ce ici ovaj PSG. Polufinale plafon po mom razmisljanju ako im se poklopi dobar zrijeb, jer racunam da su ovo vec prosli.
PSG po mom misljenju sa sastavom od prosle godine ne bi izbacio Barcelonu, al mislim da nije problem samo u Ibrahimovicu i njegovom netrcanju. Messi ne radi presing pa se Barca naosvajala, al je fazon u sistemu,treneru, saigracima i brojnim drugim aspektima. Kad bi fudbal bio tako prost da svi rade presing i ti pobjedis vjerovatno bi neko doveo 10 maratonaca i ljudi bi pretrcali po 15 km svaku utakmicu i osvojili sve zivo jer bi konstantno radili presing. Al to nije tako. Proslogodisnji sastav je imao 4 mane po mom misljenju. Prva: bekovi. Ovaj Mounier je sinoc odigrao partiju zivota dok je prosle godine to igrao Aurier koji ima fiziku al nema smisao ko ovaj za igru (vidjelo se sve kod podvale lopte Cavaniju), pa zatim lijevi bek Maxvell je igrao kod Blanca a nikad nije bio sama krema bekovska. Zatim vezni red. Pokusavali sa nekim Stamboulijem, pa sa izlapljenim Mottom a sinoc Rabiot izdominirao i konacno je stasao u klasnog fudbalera. Onda dolaze krilne pozicije. Ibrahimovic i Cavani su morali igrati. Cavani krilo jer prosto nije bolji napadac od Ibrahimovica nit ce ikada biti, a Blanc nije bio sposoban da smisli sistem gdje ce obojica biti opasni po gol pa je Cavani glumio krilo, a za tu poziciju ima samo pluca i nista vise. Nit centarsut. nit prodor, nit dribling. Pa je lijeva strana odsjecena bila i Ibrahimovic od 150+ golova za Pariz postigao je upola manje glavom nego sto je do sad u Mancesteru na dobre centarsuteve. I konacna cetvrta mana po mom misljenju je trener. Blanc dominirao ligom jer je, realno, imao ubjedljivo najjaci roster i mogao je raditi sta hoce, ali u LP gdje imas fantasticne ekipe i trenere, njegova sablonska igra 4-3-3 sa 1 zadnjim veznim i 2 centralna gdje napadac (Ibrahimovic) mora glumiti polutku i izvlacit se na 30m da bi ikako primio loptu i da bi popunio rupu izmedju 2 centralna i centarfora je prosto procitana. Zatvoris tu sponu zatvorio si ofanzivni dio igre. I tako je i bivalo u svim jacim utakmicama. Lijep pozdrav svim pratiocima ove cudnovate igre.
Da li si promijenio mišljenje o Cavaniju ili barem ga prilagodio, ako se sjećaš naše rasprave od ljetos? Ovdje je već dobro opisan presing od sinoć i to je najbolji dokaz one razlike u kretnji o kojoj sam ti pisao i stojim pri svemu što sam naveo. Sada je i puno jasnije koliko je isti proigrao odlaskom Ibrahimovića i oni jednostavno nisu isti tip devetke. Na stranu što ja ne podnosim Ibrahimovića, uvijek ću biti maksimalno objektivan kada treba sagledati nečije karakteristike i ono što taj postiže. Cavani je meni bolji igrač i gotovo.Feldmarschall je napisao/la:...
Nemoj misliti da ti tjeram mak na konac jer samo konstatujem. Ostavio si dobar komentar na Parizovoj temi.
Cavani je danas poželjniji i bolji igrač od Ibrahimovića (što zbog Ibrinih godina, što zbog Cavanijevih karakteristika podređivanja kolektivu što Ibrahimović nikada nije radio), za jednu utakmicu vrhunskog nivoa sasvim sigurno je bolje imati igrača koji će vršiti presing od onoga koji neće, tu je ta razlika između Cavanija i Ibre. A da ne govorimo o tome da je Cavani u strašnoj golgeterskoj formi, tako da je trenutno možda i najbolji napadač na svijetu.
Opet, sa druge strane ne postoji nijedan centarfor sa takvim "instinktom ubice" pred golom kao Ibrahimović.
Uglavnom slažem se da PSG sa Ibrahimovićem nikad ne bi mogao odigrati onakav meč kao sinoć, nema Ibra (više) tu pokretljivost jednostavno, nekakva trka i presing ga nisu krasili ni sa 25 godina, a kamo li da to radi u 35-oj, a to je danas neophodno za mečeve vrhunskog nivoa.
Opet, sa druge strane ne postoji nijedan centarfor sa takvim "instinktom ubice" pred golom kao Ibrahimović.
Uglavnom slažem se da PSG sa Ibrahimovićem nikad ne bi mogao odigrati onakav meč kao sinoć, nema Ibra (više) tu pokretljivost jednostavno, nekakva trka i presing ga nisu krasili ni sa 25 godina, a kamo li da to radi u 35-oj, a to je danas neophodno za mečeve vrhunskog nivoa.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Zar fkt ima neko ko vjeruje da Barcelona može proći u 1/4. 
PSG prodisao nakon odlaska Ibrahimovića
Kako ono reče Jose PSG više neće biti isti nakon odlaska Ibre damn right Jose.

PSG prodisao nakon odlaska Ibrahimovića
Kako ono reče Jose PSG više neće biti isti nakon odlaska Ibre damn right Jose.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sta ti vrijedi Ibrahimovic kada udje u utakmicu sa pogresnim stavom, a ne smije ga niko zamjeniti? Zahvalnije je daleko imati igraca u napadu koji nece nesto izigravati. Kada Cavani igra znas odmah da ces imati neke 3 sanse na njemu bez obzira na sve. Kada Ibrahimovic igra mozes dobiti genijalnost ali mozes i to da nemas udarca u okvir gola.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.