Dobar timZuko je napisao/la:Donji je tocan, samo sto ce najvjerovatnije McClean igrati umjesto McGeady-a.Elegant je napisao/la:Evo sa Irskog foruma koji tim prizeljkuju i smatraju da ce igrati
RANDOLPH
COLEMAN KEOGH WILSON CHRISTIE
MCGEADY MCCARTHY HENDERICK BRADY
HOOLAHAN
LONG
RANDOLPH
COLEMAN KEOGH WILSON BRADY
MCGEADY WHELAN MCCARTHY HENDERICK
HOOLAHAN
LONG
BiH - Irska (Baraž)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Irska (Baraž)
"We need to suffer. And we need to fight."
11.000 je mali kapacitet za glavni stadion reprezentacije i savez ce uraditi sve da premjesti reprezentaciju na Kosevo. Oni gube dosta novca i to ljude samo interesuje.
Kad tad ce povuci ovo pitanje. Bilino Polje podhitno treba prosirenje bar na 20.000 sto bi bilo dovoljno da bi izbjegli moguce pokusaje saveza za premjestanje reprezentacije.
Kad tad ce povuci ovo pitanje. Bilino Polje podhitno treba prosirenje bar na 20.000 sto bi bilo dovoljno da bi izbjegli moguce pokusaje saveza za premjestanje reprezentacije.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Valjda će se proširiti , Koševo je jedan od najružnijih stadiona u BiH po meni ..emir79 je napisao/la:11.000 je mali kapacitet za glavni stadion reprezentacije i savez ce uraditi sve da premjesti reprezentaciju na Kosevo. Oni gube dosta novca i to ljude samo interesuje.
"We need to suffer. And we need to fight."
- JavierBosnia
- Kontakt:
Repka da se vrati na Koševo? HAHAHAHAHAHHAHHAHAHHAHAemir79 je napisao/la:11.000 je mali kapacitet za glavni stadion reprezentacije i savez ce uraditi sve da premjesti reprezentaciju na Kosevo. Oni gube dosta novca i to ljude samo interesuje.
Navijač sam Sarajeva, ali nema šanse za to. Nikako.
U Bilino Polje se sve više ulaze, stadion postaje sve bolji i bolji, o atmosferi ne treba trositi rijeci, a stadion postaje sve bolji, ostaje jos da se proširi i nista vise ne treba
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Jedino mogu zamisliti da Sarajlije zele da reprezentacija igra na Kosevo umjesta na Bilino Polje.
Atmosfera je nula, zbog atletske staze uopste ne izgleda kao fudbal stadium, lakse je za navijaci protivnika doci do stadiona a zbog kapiciteta bi i dobili vise karata tako da bi jos manje bio korist od "kodkuce igrati".
Nikad na Kosevo, jedino renovirati Bilino Polje, onog stadiona iz Tuzle ili da se izgradi neki novi stadion.
Atmosfera je nula, zbog atletske staze uopste ne izgleda kao fudbal stadium, lakse je za navijaci protivnika doci do stadiona a zbog kapiciteta bi i dobili vise karata tako da bi jos manje bio korist od "kodkuce igrati".
Nikad na Kosevo, jedino renovirati Bilino Polje, onog stadiona iz Tuzle ili da se izgradi neki novi stadion.
The only thing constant in life is change, dark times are always temporary and we can always come back to the light.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
emir79 je napisao/la:11.000 je mali kapacitet za glavni stadion reprezentacije i savez ce uraditi sve da premjesti reprezentaciju na Kosevo. Oni gube dosta novca i to ljude samo interesuje.
Bilino Polje je Savezu donijelo plasman na SP i 8 miliona, a vrlo moguce i 12 miliona za Euro. Koliko puta se Kosevo mora rasprodati za te pare? 100 puta?
Reprezentacija ce Kosevo vidjeti u ponekoj prijateljskoj i to je to.
Hocemo li igrati protiv Rusije na Kosevo?
The only thing constant in life is change, dark times are always temporary and we can always come back to the light.
Sto se karti tice.Pa zasto vi ne stanete u red i ne kupite kartu ? Zasto ti ljudi koje spominjete ne stane u red i ne kupi kartu ? Mrsko mu,hladno mu,valja 10 sati stajati ? Pa drzava,sistem i svi ostali vam citav zivot uzimaju pare,poslove,hljeb sve sto imate i Vi sad nasli pricat ljudima koji stoje u redu koji hoce da zarade **** 50-60 km.Dakle ne drzava,nego ljudi.Znam kako se radi oko tog kupis dva zapada za 80 prodas dijaspori za 160-200.Pa zasto ne,dijaspora kao nema para ? Ma daaaaj.A drugo prodaje se i nasim ovdje ali ne u toj cijeni,malo manjoj.Sve u svemu ovo je i dobro,stani u red,mrzni se i zaradit ces.Pa ko hoce.
Bilino-Kosevo
Biram ovo drugo,jer mi je stvarno pun klinac seljakluka na dan utakmice u Zenici.
Bilino-Kosevo
Biram ovo drugo,jer mi je stvarno pun klinac seljakluka na dan utakmice u Zenici.
!
I opet koliko je savez od 8 milona i ako Bog da 12 sto dolaze dao za stadion ili nesto slicno 0 !!!SlevinKelevra je napisao/la:emir79 je napisao/la:11.000 je mali kapacitet za glavni stadion reprezentacije i savez ce uraditi sve da premjesti reprezentaciju na Kosevo. Oni gube dosta novca i to ljude samo interesuje.
Kad tad ce povuci ovo pitanje. Bilino Polje podhitno treba prosirenje bar na 20.000 sto bi bilo dovoljno da bi izbjegli moguce pokusaje saveza za premjestanje reprezentacije.![]()
Bilino Polje je Savezu donijelo plasman na SP i 8 miliona, a vrlo moguce i 12 miliona za Euro. Koliko puta se Kosevo mora rasprodati za te pare? 100 puta?
Reprezentacija ce Kosevo vidjeti u ponekoj prijateljskoj i to je to.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- SlevinKelevra
- Kontakt:
To je vec druga tema. Ja ovdje govorim o cisto fudbalskim razlozima. Sjecate se kako su samo Danci 2003. zapeli da se utakmica premjesti iz Zenice u Sarajevo, iako smo pola kvala igrali u Zenici? Mislite da je to slucajno? Ja ne kazem da bi se mi 100% plasirali sa smo igrali na Bilino, ali bi imali makar promil vise sanse za plasman, a Danci su kopali za taj promil i na kraju otisli na Euro.Elegant je napisao/la:
I opet koliko je savez od 8 milona i ako Bog da 12 sto dolaze dao za stadion ili nesto slicno 0 !!!
- MysticAladin
- Kontakt:
Joj Bilino Polje je donijelo...što Čeliku šta ne donese ako je samo do BP... hahaha
Što nam ne donese plasman na Euro, već moramo da se baražiramo
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Pa, eto ako je svejedno kako ti tvrdis, zasto ne igramo na Kosevu, sa tri puta vecim kapacitetom, u gradu sa tri puta vise stanovnika, aerodromom itd.? Nije svejedno ipak, jel' de?MysticAladin je napisao/la:Joj Bilino Polje je donijelo...što Čeliku šta ne donese ako je samo do BP... hahaha
Zasto se stalno mora ponavljati ta ista, glupa prica - Kosevo - Asim Ferhatovic Hase?
1000 puta je obrazlozeno zasto NE Kosevo i zamolio bih vas da ne potezete vise tu pricu...jedinu pricu koju treba potezati i za sto se treba zalagati jeste planirano povecanje kapaciteta tribina stadiona B.polja a o cemu se u zadnje vrijeme suti, nazalost.
Isto kao sto Pjanic ne moze igrati na stoperskoj poziciji tako ni reprezentacija ne moze igrati na Kosevu!
I da, reprezentacija nikada, ama bas nikada nece preseliti na Kosevo (mozda da nekada odigra par utakmica u gl.gradu, vise od toga ne)...pa nisu dzaba pravili trening centar u Zenici...i uz to, lakse je povecati kapacitet B.polja na 20 hiljada nego "srediti" Kosevo da ispunjava uslove Uefe...itd...
Ako nekada u buducnosti i preseli u Sarajevo, to ce biti Grbavica a ne Kosevo, bar se tako nadam, kao navijac (ne Zelje)!
Kosevo je najruzniji stadion za gledanje tekme, kao i svaki drugi s atletskom stazom.
1000 puta je obrazlozeno zasto NE Kosevo i zamolio bih vas da ne potezete vise tu pricu...jedinu pricu koju treba potezati i za sto se treba zalagati jeste planirano povecanje kapaciteta tribina stadiona B.polja a o cemu se u zadnje vrijeme suti, nazalost.
Isto kao sto Pjanic ne moze igrati na stoperskoj poziciji tako ni reprezentacija ne moze igrati na Kosevu!
I da, reprezentacija nikada, ama bas nikada nece preseliti na Kosevo (mozda da nekada odigra par utakmica u gl.gradu, vise od toga ne)...pa nisu dzaba pravili trening centar u Zenici...i uz to, lakse je povecati kapacitet B.polja na 20 hiljada nego "srediti" Kosevo da ispunjava uslove Uefe...itd...
Ako nekada u buducnosti i preseli u Sarajevo, to ce biti Grbavica a ne Kosevo, bar se tako nadam, kao navijac (ne Zelje)!
Kosevo je najruzniji stadion za gledanje tekme, kao i svaki drugi s atletskom stazom.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 04 nov 2015, 13:18, ukupno mijenjano 1 put.
Smijesno je kako vecina ljudi razmislja o stadionima i gleda samo koliko ima stolica
Najvaznija stvar na stadionu je travnjak,odnosno teren,odnosno ono gdje se igra.Sam travnjak Bilinog polja i sve sto je u njega ugradjeno vrijedi vise od kompletnog danasnjeg stadiona Koševo.
Na po pravilima uradjenom travnjaku se ne moze unistiti teren ni u kakvim vremenskim uslovima,da kisa pada sto dana teren je stalno postojan.Na stadionima poput Koseva i svih drugih u BiH ako se utakmica odigra po kisi ili ako je par dana padala kisa jedna utakmica potpuno unisti travnjak kojem onda trebaju mjeseci da se regenerise,ako je jesen onda nista do proljeca
To je najbitnija razlika pa zatim ide ostalo,svecana loza,novinarske loze,rasvjeta,tribine,stolicesemafor,svlacionice,wc idt.Sta vi mislite da travnjak Bilinog polja izgleda perfektno tek tako,samo od sebe.Ne,uradjeno je sve sto se danas radi na modernim stadionima,prvo je dignuto sve staro metar u dubinu a zatim su postavljene odvodne drenazne cijevi,drenaza,sistem za navodnjavanje i sistem za elektricno grijanje terena.E zato kisa ne moze nauditi travnjaku jer otice van stadiona kroz sistem a ne izbija na povrsinu kad se zemlja napije vode kao na travnjacima koji nisu uredjeni.
Bilino polje je po pitanju travnjaka daleko najbolji stadion u ovom dijelu Evrope,bolji i od Maksimira i od slovenackih Stozica i Ljudskog Vrta i bilo kojeg drugog terena u regionu.A bogami i sve ostale stvari koje sam gore nabrojao su na dosta visokom nivou.
Njemu je potrebna samo jedna stvar,prosirenje kapaciteta,a radovi na prosirenju kapaciteta su najeftiniji,skuplje je bilo ovo sto je uradjeno do sada,da se juzna i sjeverna tribina podignu na nivo zapadne a i istocna ako je moguce da se digne za toliko bez da se dira sadasnja tribina jer je sve na njoj ili u njoj.Da se nekako pokusa napraviti jedna nezavisna etaza naslonjena na vrh istocne tribine.
Kad se to uradi na kompletan stadion staviti nove stolice.To bi bio tip-top stadion kapaciteta 25 000 mjesta sto je za nas sasvim dovoljno.
Koševo ima milion mana,to je danas jedan stari,oronuli stadion kojem bi najisplatnija rekonstrukcija bila srusiti sve pa praviti ponovo,to se ne moze popraviti.I najvaznije,ne mozes gledati utakmicu jer su tribine predaleko,da ti rodjeni brat igra morao bi ga traziti dvogledom.
Najvaznija stvar na stadionu je travnjak,odnosno teren,odnosno ono gdje se igra.Sam travnjak Bilinog polja i sve sto je u njega ugradjeno vrijedi vise od kompletnog danasnjeg stadiona Koševo.
Na po pravilima uradjenom travnjaku se ne moze unistiti teren ni u kakvim vremenskim uslovima,da kisa pada sto dana teren je stalno postojan.Na stadionima poput Koseva i svih drugih u BiH ako se utakmica odigra po kisi ili ako je par dana padala kisa jedna utakmica potpuno unisti travnjak kojem onda trebaju mjeseci da se regenerise,ako je jesen onda nista do proljeca
To je najbitnija razlika pa zatim ide ostalo,svecana loza,novinarske loze,rasvjeta,tribine,stolicesemafor,svlacionice,wc idt.Sta vi mislite da travnjak Bilinog polja izgleda perfektno tek tako,samo od sebe.Ne,uradjeno je sve sto se danas radi na modernim stadionima,prvo je dignuto sve staro metar u dubinu a zatim su postavljene odvodne drenazne cijevi,drenaza,sistem za navodnjavanje i sistem za elektricno grijanje terena.E zato kisa ne moze nauditi travnjaku jer otice van stadiona kroz sistem a ne izbija na povrsinu kad se zemlja napije vode kao na travnjacima koji nisu uredjeni.
Bilino polje je po pitanju travnjaka daleko najbolji stadion u ovom dijelu Evrope,bolji i od Maksimira i od slovenackih Stozica i Ljudskog Vrta i bilo kojeg drugog terena u regionu.A bogami i sve ostale stvari koje sam gore nabrojao su na dosta visokom nivou.
Njemu je potrebna samo jedna stvar,prosirenje kapaciteta,a radovi na prosirenju kapaciteta su najeftiniji,skuplje je bilo ovo sto je uradjeno do sada,da se juzna i sjeverna tribina podignu na nivo zapadne a i istocna ako je moguce da se digne za toliko bez da se dira sadasnja tribina jer je sve na njoj ili u njoj.Da se nekako pokusa napraviti jedna nezavisna etaza naslonjena na vrh istocne tribine.
Kad se to uradi na kompletan stadion staviti nove stolice.To bi bio tip-top stadion kapaciteta 25 000 mjesta sto je za nas sasvim dovoljno.
Koševo ima milion mana,to je danas jedan stari,oronuli stadion kojem bi najisplatnija rekonstrukcija bila srusiti sve pa praviti ponovo,to se ne moze popraviti.I najvaznije,ne mozes gledati utakmicu jer su tribine predaleko,da ti rodjeni brat igra morao bi ga traziti dvogledom.
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 04 nov 2015, 13:28, ukupno mijenjano 2 puta.
- anonymousHD
- Kontakt:
Nisu valjda Sarajlije opet na aparatima radi stadiona.
Stadion vam ne valja, travnjak je katastrofa, nemate uslova, nemate uslova za treninge i pored svega, biće prazan, jer vam niko neće doći, biće vas 7-8 hiljada i to je to.
Repka igra gde joj je mesto i gde će uvek igrati.
Stadion vam ne valja, travnjak je katastrofa, nemate uslova, nemate uslova za treninge i pored svega, biće prazan, jer vam niko neće doći, biće vas 7-8 hiljada i to je to.
Repka igra gde joj je mesto i gde će uvek igrati.
Ma drago mi je Rajvosa i Koševo ,ali čisto što se tiče atmosfere i ostalog Koševo nije ni za FK.Sarajevo.Taj stil je jednostavno prevaziđen,komunistički stadion za olimpijadu,staza,onaj kanal okolo,tribine preravne.Naravno da se može igrati,i igra se...ali to je zdanje koje se ne može ni renovirati...koliko god da uložiš ostat će isti,samo sređeniji(mislim na tribine,blizinu,nagib,pregled...) .Da je proširiti Bilino na 25-30 hiljda,za repku extra,naravno sve staviti pod krov.Za ovaj kapacitet mislim samo na repku,što se klubova tiče to ne treba gledati bez obzira koji klub je u pitanju...
-
narodniheroj
- Kontakt:
Čitam i ne vjerujem.Zar ima još neko da spominje stadion Koševo kao moguću opciju za našu reprezentaciju
Svima je jasno da onakav kakav je sad ne zadovoljava ni minimum uslova pa čak i za ligu a ne za zvanične utakmice repke.Proširiti tribine Bilinog i igraj do sudnjeg dana tamo

Svima je jasno da onakav kakav je sad ne zadovoljava ni minimum uslova pa čak i za ligu a ne za zvanične utakmice repke.Proširiti tribine Bilinog i igraj do sudnjeg dana tamo
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Isto onaj koji najavljuje Kosevo, najavljivao je i to da ce nas Pape voditi do SP-a u Kataru, i to pola sata prije utakmice u Izraelu? Mislim, sve vam je jasno... 
Sta vas boli k gdje se igra, samo nek prodjemo mozemo igrat i na Goskovom stadionu sto se mene tice
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
-
džakailibu
- Kontakt:
jasno je da ljudi u iscekivanju tekme (bash se oduzilo) otvaraju stare i ofucane teme. I nije kosevo tema i stim se slazem kao sto je jedna od najvaznijih tema otvaranje pitanja izgradnje ili nadogradnje stadiona (bilinog polja). neko gore napisa nema ruznijeg stadiona od kosheva, ok, ja mislim da nema lijepog stadiona u bih , eto bilino polje ima neku mogucnost da estetski izgleda i ljepse i glamuroznije. No, vjerujem da je najvaznije pitanje navijanje na bilinom polju koje je odavno katastrofalno loshe. Gdje su ti navijaci, animoatori i bla bla koji bi bilino polje stvarno pretvorili u pakao za protivnike? U ovom trenutku bh reprezentacija ima bolje navijanje u gostima nego u zenici, fenomen o kojem se treba pisati.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.