Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Andres
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Andres » 20 maj 2011, 13:38

Verdasca sam stavio jer se sa njim bukvalno nikad ne zna.On je covjek koji je u stanju dobiti bukvalno svakog.Sa onakom igrom kao na AO 2009 on moze parirati Nadalu na sljaci.medjutim pitanje je da li se Nandu igra tenis ???Ja sam njegov veliki fan i zao mi je sto tone jer ima veliki potencijal ali ogromnu barijeru u glavi.Nadal je meni licno dobio najtezeg moguceg protivnika u Soderlingu potom u Marreju.Soderling je nevjerovatno snazan u Parizu i kome god da je u zrijebu bilo bi mu pakleno.Marej je sigurn vise nezgodan za Nadala nego Federer.prije svega treba obratiti paznju na Soderlinga koji zaista je drugi covjek na Roland Garossu i ostalim turnirima u godini.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 maj 2011, 13:45

Nadal je protiv Verdasca 11-0 i ovaj ga nije uspio dobiti ni kad je igrao najbolji tenis u karijeri...sad igra 150x slabije tako da nema nikakve sanse...gotivim i ja njega ali nije on sad ni blizu tenisera kakav je bio.

Sad vidim da Gasquet ide na Djokovica(mislim u osmini finala)...ako francuz prenese formu iz prethodnih sedmica moglo bi to biti nezgodno za Novaka...vjerovatno ga ne moze dobiti Gasquet ali sigurno da moze biti itekako nezgodan protivnik.

Evo citav zrijeb:

http://www.rolandgarros.com/en_FR/score ... /r1s4.html

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 maj 2011, 14:25

Mislim da je ovo "sad ili nikad" za Djokovica. Da je hteo sebi bolji zreb od ovoga, tesko da bi ga mogao sastaviti. Nema Nadala/Murraya do finala, Federer je slabiji na sljaci nego ikad, Del Potro je rovit, izbegnuti su Soderling i Ferrer. Samo ostaju dve nagazne mine - Berdych i Del Potro/Gasquet. Ove ce zgaziti, jer su mu stalne musterije.
Glede Nadala, ide on do finala, ali mnogo tezim putem. A posebno ce mu biti zeznuto sa Soderlingom i Murrayom, ako do tih meceva dodje. Murrayu je zreb otvoren do polufinala.
Najvece su sanse da se cuje "Boze pravde" u Bulonjskoj sumi. Ako se tako sto desi, imacemo i novog #1 i novu najduzu seriju pobeda ikada. ;)

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 20 maj 2011, 14:32

MaGiCa je napisao/la:Mislim da je ovo "sad ili nikad" za Djokovica. Da je hteo sebi bolji zreb od ovoga, tesko da bi ga mogao sastaviti. Nema Nadala/Murraya do finala, Federer je slabiji na sljaci nego ikad, Del Potro je rovit, izbegnuti su Soderling i Ferrer. Samo ostaju dve nagazne mine - Berdych i Del Potro/Gasquet. Ove ce zgaziti, jer su mu stalne musterije.
Glede Nadala, ide on do finala, ali mnogo tezim putem. A posebno ce mu biti zeznuto sa Soderlingom i Murrayom, ako do tih meceva dodje. Murrayu je zreb otvoren do polufinala.
Najvece su sanse da se cuje "Boze pravde" u Bulonjskoj sumi. Ako se tako sto desi, imacemo i novog #1 i novu najduzu seriju pobeda ikada. ;)
ma djokovic uzima ovo,msm igra definitivno najbolji tenis,onakva fizicka priprema,ono je straasno,nadal sa druge strane sto kazes daleko tezi put,ali ipak mislim da nadal takodje ide u finale i gledamo opet nole - nadal i pobednik znas se

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 20 maj 2011, 14:56

Tommy Haas igra. 8-)
Federer nekako ima lagan zdrijeb, nema tu igraca koji ga mogu ugroziti, iako ne igra u nekoj formi, jer to su igraci koje on redovno mlatne, a i kad imaju priliku unda se ukenjaju(Lopez-Madrid).
u 1/4 bi trebao na Ferrera, koji ga nikada nije dobio.
Murray najlaksi zdrijeb, dok Novak i Nadal imaju potencijalne mine koje ih mogu namuciti.
Prva tri nosioca su dobila dobre igrace u prvom kolu, Isner, Feliciano i De Bakker su dobri igraci, realno mogli su bolje proci.
Npr, jedan Teixeira koji je dobio WC, dobio je za protivnika Millota, igraca takodjer sa WC. :lol:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 20 maj 2011, 15:20

Zao mi Del Potra sto ispada u prvom kolu.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 maj 2011, 15:25

Zreb za zene:

http://www.lequipe.fr/Tennis/SD_RG.html

Muskarci - projektovana 1/8 finala:

Nadal
Verdasco
Soderling
Fish

Murray
Troicki
Melzer
Almagro

Ferrer
Monfils
Wawrinka
Federer

Berdych
Youzhny
Gasquet
Djokovic

slika

Idemo!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 20 maj 2011, 15:26

Slazem se sa prethodnim konstatacijama, sto se zdrijeba tice.

Volio bih, da nekim cudom, Roger odigra maestralno i osvoji ovo...vise nego ista na svijetu, ali tesko je to ocekivati...

Mada, svasta moze biti.Posljedni mec sa Nadalom, pokazao je da jos uvijek moze izvuci neke dobre poene i odigrati dobar mec....samo, mora to biti na jos jednom visem nivou da bi uspio i pobijediti..

Ko ce njemu znati...ne ocekujem previse, ali se nadam naboljem, a vidjecemo sta ce biti krajni domet.

Sto se favorita tice, mislim da je Rafa ipak prvi favorit. Tezak zdrijeb ima, ali ukoliko dodje u zavrsnicu, mislim da ce pokazati zasto je Kralj sljake...nije on zaboravio igrati ;)

Nole je apsolutno fantastican, ali mislim da je pritisak na njemu. Ipak, ovo je GS turnir, sve oci su uprte u njega, mnogi rekordi mogu pasti, a i ulog je veliki. Osvajanje RG bi znacilo i veliku psiholosku prednost u nastavku sezone, te mogucnost kompletiranja sve 4 GS turnira u jednoj sezoni. Mislim da je sve skupa, to, jedno veliko breme, bez obzira na formu i sve ostalo...

Ovaj RG je vazan sa vise aspekata i tesko je sta prognozirat. Postoje teniseri koji su okarakterisani i kao nagazne mine i tu ce se dosta toga rjesavat, jer mislim da bi moglo biti nekih iznenađenja...sto samim tim, nece voditi u pravcu koji su mnogi predviđali...

Finale:

Federer - Nadal... 8-)

@begonja

uuu..pa ovo je dobar mec, odmah na pocetku :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 20 maj 2011, 15:27

Ispada del Boy, jedino ako preda mec, ha ja.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 20 maj 2011, 15:48

retro je napisao/la:Ispada del Boy, jedino ako preda mec, ha ja.
Pa Ivi takvi igrači kao Delpo najviše odgovaraju.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 20 maj 2011, 16:30

sarajlija89 je napisao/la:Slazem se sa prethodnim konstatacijama, sto se zdrijeba tice.

Volio bih, da nekim cudom, Roger odigra maestralno i osvoji ovo...vise nego ista na svijetu, ali tesko je to ocekivati...

Mada, svasta moze biti.Posljedni mec sa Nadalom, pokazao je da jos uvijek moze izvuci neke dobre poene i odigrati dobar mec....samo, mora to biti na jos jednom visem nivou da bi uspio i pobijediti..

Ko ce njemu znati...ne ocekujem previse, ali se nadam naboljem, a vidjecemo sta ce biti krajni domet.

Sto se favorita tice, mislim da je Rafa ipak prvi favorit. Tezak zdrijeb ima, ali ukoliko dodje u zavrsnicu, mislim da ce pokazati zasto je Kralj sljake...nije on zaboravio igrati ;)

Nole je apsolutno fantastican, ali mislim da je pritisak na njemu. Ipak, ovo je GS turnir, sve oci su uprte u njega, mnogi rekordi mogu pasti, a i ulog je veliki. Osvajanje RG bi znacilo i veliku psiholosku prednost u nastavku sezone, te mogucnost kompletiranja sve 4 GS turnira u jednoj sezoni. Mislim da je sve skupa, to, jedno veliko breme, bez obzira na formu i sve ostalo...

Ovaj RG je vazan sa vise aspekata i tesko je sta prognozirat. Postoje teniseri koji su okarakterisani i kao nagazne mine i tu ce se dosta toga rjesavat, jer mislim da bi moglo biti nekih iznenađenja...sto samim tim, nece voditi u pravcu koji su mnogi predviđali...

Finale:

Federer - Nadal... 8-)

@begonja

uuu..pa ovo je dobar mec, odmah na pocetku :mrgreen:
Finale :"Federer-Nadal",ne znam šta će na to "TATA" reći :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 maj 2011, 16:43

@Sarajlija

Zar ti niko nije rekao da D10S navija za Djokovica :?: A za koga D10S navija, protiv njega ni RF nema sanse.

[youtube][/youtube]

:lol:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 20 maj 2011, 16:53

Cuo sam negdje za Diega i Novaka :lol:

Ma nema veze, teniski Dios je RF :mrgreen:

Crta li Nole jos patkice :lol:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 20 maj 2011, 19:16

Mislim da roger ima relativno lagan raspored do polufinala, gdje bi ga trebao cekati novak. 1. kolo moze biti malo zeznuto, jer Lopez ne igra tako lose, medjutim, mislim da ne moze u 3 seta s rogerom! U osmini finala moze dobiti Tsongu, a u cetvrtfinalu ili dobija ferrera ili monfilsa. Ako roger dodje do polufinala, a s druge strane i novak to ucini, dobice i novaka, uvjeren sam u to! ROGERU DO 17-og GS-a!!!
Izdržati, to je temelj vrline!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2011, 19:44

Turniersieger
Rafael Nadal (ESP) @1.85
Novak Djokovic (SRB) @2.55
Roger Federer (SUI) @10.00
Andy Murray (GBR) @19.00
David Ferrer (ESP) @34.00

Prije samo mjesec dana, koeficijent na pobjedu Nadala na Roland Garrosu je bio @1,37...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 maj 2011, 20:21

rogeRF je napisao/la:Mislim da roger ima relativno lagan raspored do polufinala, gdje bi ga trebao cekati novak. 1. kolo moze biti malo zeznuto, jer Lopez ne igra tako lose, medjutim, mislim da ne moze u 3 seta s rogerom! U osmini finala moze dobiti Tsongu, a u cetvrtfinalu ili dobija ferrera ili monfilsa. Ako roger dodje do polufinala, a s druge strane i novak to ucini, dobice i novaka, uvjeren sam u to! ROGERU DO 17-og GS-a!!!
Mozda, da je kojim slucajem ovo 2007a, pa da ti verujem. Od 2008e pa na ovamo, Djokovic je bolji sljakas od RFa.
A u 2011oj, dvojica vladaju, a da se pritom nijedan ne preziva Federer. ;)

slika

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 maj 2011, 20:26

Virtu4l je napisao/la:Turniersieger
Rafael Nadal (ESP) @1.85
Novak Djokovic (SRB) @2.55
Roger Federer (SUI) @10.00
Andy Murray (GBR) @19.00
David Ferrer (ESP) @34.00

Prije samo mjesec dana, koeficijent na pobjedu Nadala na Roland Garrosu je bio @1,37...
Pre zreba je bilo 2.10 na Nadala, a 2.30 po bwinu.

Rafael Nadal (ESP) 2.10
Novak Djokovic (SRB) 2.30
Roger Federer (SUI) 9.50
Andy Murray (GBR) 19.00
David Ferrer (ESP) 29.00
Juan Martin Del Potro (ARG) 34.00
Richard Gasquet (FRA) 51.00
Robin Soderling (SWE) 51.00
Jurgen Melzer (AUT) 81.00
Thomaz Bellucci (BRA) 81.00
...

Ocigledno da su skontali da su samo dvojica realni kandidati, pa su skinuli Nadala ispod 2.00, jer je to bilo samoubistveno za kladionice. ;)
Ja stvarno ne vidim kako moze da osvoji neko treci (sem Nadala i Djokovica), a obe kvote su preko 2, tako da je to siguran dobitak. Da sam imo dve kuce viska... :lol: :lol: :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2011, 20:40

MaGiCa je napisao/la:Da sam imo dve kuce viska... :lol: :lol: :lol:
Ništa. Bwin je smeće, nebi mogao uplatiti ni spavaću sobu :lol: , jer su tamo uplate itekako limitirane... :P
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2011, 22:37

Murrayu se žrijeb stvarno otvorio, mislim da može lagano do polufinala. Rafa bi mogao imati dosta problema, tu su Davydenko, Verdasco, pa i Soderling. Bez obzira što su u relativno lošoj formi, na GS takmičenjima ih niko ne može otpisati prije vremena.

Novaku je otvoren put do finala, tu su Del Potro i Gasquet, ali bez obzira na to koliko su neugodni, Novak se poigravao sa njima i kada je bio u puno lošijoj formi od ove trenutno. Nakon njih, tu je i Roger, ali u ovom trenutku nemam pojma šta se može očekivati od njega. Prvo kolo mu donosi Feliciana, nakon toga tu su Wawrinka, Ferrer ili Monfils... teška situacija za Rogera.

Novak je danas sparingovao sa Nishikorijem, dok je Roger za partnera imao Wawrinku. Murray je jučer imao problema sa preponama, nadam se da nije ništa ozbiljnije.
Voli te tvoje Sarajevo.

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 20 maj 2011, 23:43

Murray je po meni jedini igrac trenutno koji bi mozda mogao pobijediti Novaka ili Nadala ,ali sa njim se nikad ne zna ,nadam se samo da ce biti 100 % spreman jer jedino takav moze uzeti ovu dvojcu .Ono sto me najvise raduje jeste povratak Tommy Haasa ,meni jednog od najdrazih igraca i volio bi ga vidjeti spremnog i da igra jos koju godinu ,ali poznavajuci njegove povrede sumnjam da ce se to dogoditi .U prvom kolu igra sa turcinom Ilhanom koji ne znam kako je tu dosao jer je danas predao meč u kvalifikacijama ,pa ako je povrijedjen zasto je pozvan ali eto .

[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.