FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Robust
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Robust » 08 dec 2020, 20:32

kad pogledas covjek realno nasa jedina strategija za nekog investitora je daj jarane lovu i tjt
tesko je naci nekoga da ulozi lovu a da nemas dugogodišnji plan sta i kako planiras sa klubom
-nemamo strategije razvoja kluba
-nemamo strategiju razvoja omladinskog pogona
-nemamo strategiju ulaganja i razvijanja stadiona
- nemamo strategiju razvoja trening kampa
-nemamo strategiju razvoja marketinga i fan shopa
- nemamo strategiju privlacenja sponzora
-nemamo strategiju koja bi omogućila da se vlasnik nesto pita

sve ovo se mora uraditi da bi neko dao lovu a nece se uraditi jer nema volje koja je najpotrebnija niti znanja u sadasnjim strukturama niti u buducim jer ovdje je malo vizionarskih ljudi
sve ostaje isto jer nas je strah promjena tako da sve ovo sto pricamo pricamo uprazno

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 dec 2020, 20:38

Robust je napisao/la:
08 dec 2020, 20:32
kad pogledas covjek realno nasa jedina strategija za nekog investitora je daj jarane lovu i tjt
tesko je naci nekoga da ulozi lovu a da nemas dugogodišnji plan sta i kako planiras sa klubom

sve ovo se mora uraditi da bi neko dao lovu a nece se uraditi jer nema volje koja je najpotrebnija niti znanja u sadasnjim strukturama niti u buducim jer ovdje je malo vizionarskih ljudi
sve ostaje isto jer nas je strah promjena tako da sve ovo sto pricamo pricamo uprazno
Ma ja ,kod nas je najlakse reci ne moze i jbg
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

ammimr
Kontakt:

Post Postao/la ammimr » 08 dec 2020, 20:47

Kaže ako ti nešto nije jasno ti pitaj starije,školovanije,pametnije.Moj stari je pratio evropski fudbal i upravo mi je neki dan pričao o ovoj problematici prije svega našeg Želje.Fc Keiserslautern,Karlsruhe,Duisburg,Rostock su sve bili stabilni Bundesligaši,prvaci Njemačke i sl.Svojom tvrdoglavošću,čitaj navijači,su sad u trećoj njemačkoj ligi tj na margini fudbala u Njemačkoj.A lako je tu naći naćin finansiranja ako ima volje.Prvo menadžer tj ekonimista zatim pravnik sve na stol i rješenje se uvijek pronađe.Onaj koji ulaže svoje pare naravno želi da zaradi.E sad zarada se počinje povlačiti u 6-7 godini od momenta ulaganja npr.Ulaganje u infrastrukturu kluba,evo stadion,finansirati sve preko velikih igrača tj bogatuna koji bi imali svoje lože na stadionu-zapad naravno.Opet kažem gdje ia volje nađe se i način ali nikako tvrdoglavo guranje starih,prastarih priča.Mislim ja za neki drugi klub nebi navijao sve kad bi mi ispali ali trebalo bi zbilja malo razmislti šta dalje.Mogućnosti su odlične jer Željo ima šta založiti u svim pregovorima sa potencijalnim investitorima.Omladinski pogon i trening centar van grada je osnova koja bi za 5-6 godina izbacila Želju da igra u Europi,ako ne kao Dinamo onda sigurno nešto slično.A onda bi došla lova za svakog,naravno ako se sve uskladi.Ponavljam ljude od struke,profesionalce u sve strukture, AO nebi morao raditi stvari koje ga se ne tiču,a forumi bi izgubili temu ovih prošlih onih pretprošlih i onih prastarih,pakovanja praška,Žuje itd itd.pozdrav za sve

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 dec 2020, 20:53

Ma ko god je protiv toga po meni ne zeli dobro ovom klubu,gledati kako ti klub trpaju selendre i tako evo 8 godina i da te ne zaboli kao navijaca Zeljeznicara,fkt to mi nikad nece biti jasno.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 dec 2020, 21:02

Od 27:08 prica o nasoj tekmi sa Sirokim i kompletnim nasim rezultatima sa neke objektivne strane jer ljudi ne navijaju za nas znaci emocije su na off, objektivnost na on. :D
Poslusajte, moze se reci da su u pravu obojica. I za ovo da je Amar "zrtva" promasaja igraca u tri nasa poraza jer su fulali zicere, ali i da je odgovoran odnosno kriv sto prvo poluvrijeme ne ubodemo sa dobrom igrom pa se mora mijenjati, rotirati na poluvremenu haman stalno.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 08 dec 2020, 21:14

Robust je napisao/la:
08 dec 2020, 20:32

Najlakše je u trenerci i sa rukama u džepovima hodati po potencijalnim investitorima i **** se...bez ideje projekta, prezentacije, plana, bez bilo čega, i čuditi se zašto niko neće da uđe...

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 08 dec 2020, 21:19

Mi smo klub čiji su navijači podjeljeni što se najbolje vidi po pisanjima na dva foruma. Još kad se tu dodaju ubačeni faktori (čitaj pitari) situacija je još konfuznija. Nažalost loš uticaj foruma prenio se i na Amarove odluke jer da nije tako utakmicu protiv Širokog ne bi krenuo sa Miletićem nego sa Acom al hoće on da sluša stručnjake sa foruma. Ako već nekoga mora da sluša onda je i za Želju i za njega najbolje da sluša mene i to bez imalo pretencioznost. Recimo ja bih ovu utakmicu protiv Širokog glat uzeo.

Međutim nešto drugo htjedoh reći. Ova podjela osim moža neke interesne za koju ja ne znam je podjela na neke Amarovce i neke Misketovce. Bolje bi bilo da se ova podjela trenutno preusmjeri na one koji su za transparentnu privatizaciju i one koji su apriori protiv toga i klub ne daju nikome. Jedan forum ZA, drugi PROTIV.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 08 dec 2020, 21:19

Ja bih bio najsretniji da mi kao klub nadjemo model rada sa Azmirom. Ulozi godisnje toliko i toliko, evo ti svi prostori na Grbavici, procenat os prodaje igraca, nebitno. Ima nacina, ali ....

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 dec 2020, 21:21

Valter je napisao/la:
08 dec 2020, 21:19
Nažalost loš uticaj foruma prenio se i na Amarove odluke jer da nije tako utakmicu protiv Širokog ne bi krenuo sa Miletićem nego sa Acom al hoće on da sluša stručnjake sa foruma. Ako već nekoga mora da sluša onda je i za Želju i za njega najbolje da sluša mene i to bez imalo pretencioznost. Recimo ja bih ovu utakmicu protiv Širokog glat uzeo.
Stvarno mislis da smo mi odnosno nase pisanje dan, dva pred tekmu izbacilo Kosorica iz prvih 11, a ubacilo Miletica? :mrgreen:

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 08 dec 2020, 21:27

delinjo je napisao/la:
08 dec 2020, 20:53
Ma ko god je protiv toga po meni ne zeli dobro ovom klubu,gledati kako ti klub trpaju selendre i tako evo 8 godina i da te ne zaboli kao navijaca Zeljeznicara,fkt to mi nikad nece biti jasno.
Ma mi više nismo na raskrsnici pa treba da odlučimo, mi smo uveliko skrenuli u suprotni smjer, moramo se okrenuti, pod hitno, krenuti nazad do raskrsnice pa na pravi put da izadjemo. Ako nam je opcija ovo da nastavimo ovim putem, molim svakog navijača da nikad ne pomene rezultat kao imperativ jer klubovi sa ovakvim načinom poslovanja su amaterski i takvi će im biti i rezultati.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 08 dec 2020, 21:30

LjoZee je napisao/la:
08 dec 2020, 21:21
Valter je napisao/la:
08 dec 2020, 21:19
Nažalost loš uticaj foruma prenio se i na Amarove odluke jer da nije tako utakmicu protiv Širokog ne bi krenuo sa Miletićem nego sa Acom al hoće on da sluša stručnjake sa foruma. Ako već nekoga mora da sluša onda je i za Želju i za njega najbolje da sluša mene i to bez imalo pretencioznost. Recimo ja bih ovu utakmicu protiv Širokog glat uzeo.
Stvarno mislis da smo mi odnosno nase pisanje dan, dva pred tekmu izbacilo Kosorica iz prvih 11, a ubacilo Miletica? :mrgreen:
Tekmu smo izgubili zbog prespore sredine terena, 6 igrača preko 33 godine, promašena 3 zicera 1/1 a ne zbog Miletića...

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 08 dec 2020, 21:40

ma realno moze se svasta nešto uraditi evo npr za sjever i istok

otici u rama glass, kristal, alpamm kod ljudi da se uradi proracun koliko bi kostala full staklena fasada na sjeveru i istoku sa jednobraznim prostorima koji bi se uklapali u to il koliko bi u ako je staklo preskupi dosao alubond il neka druga sendvič konstrukcija za fasadu pa da se krene od toga

- pa na galeriji sjevera imaju prostori za fan corner
nabacis reklamu tu zeljo shop gdje ces imati mogućnost uzeti svjeze kokice , grickalice , kafu i cajeve u hladnijem periodu a u ljetnom bezalkoholno pivo i zasto da ne neku hranu uz saradnju sa nekim fast foodom npr napravis saradnju sa fabrikom oni roštiljske kobasice tuse sa pomfritom

pa pravljenje mjesecnog magazina gdje bi covjek imao raspored price izvan kulisa npr kako radi ekonomska sluzba u klubu koji su im zadaci gdje bi izlazilo svake prve sedmice u mjesecu i kostalo tri marke

relavitazicija familijarnog kutka gdje bi djeci ubacili maskotu, balone ocrtavanje lica i osiguran od belaja gdje bi roditelji dolazili u velikim količinama jer djeca se zanimaju i gdje bi npr uz kartu za djecu imali sokic i paket zeljo kokica

eto brzinskih ideja koje nisu skupe a donijele bi mnogo love u kasu ako ne znaju sami nek ostave il naprave na stranici mogućnost gdhe bi navijaci dali ideje i pomoć za klub i gdje bi se svake godine top pet ideja realizirao i gdje bi navijaci imali mogućnost glasanja

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 dec 2020, 21:40

VeteranSA je napisao/la:
08 dec 2020, 21:30
Tekmu smo izgubili zbog prespore sredine terena, 6 igrača preko 33 godine, promašena 3 zicera 1/1 a ne zbog Miletića...
100%
Postavka u prvom i promasaji su nas kostali bodova. Njihovi golovi su samo kazna za ono sto mi nismo na vakat zabili jer smo prekasno zabili dva komada. Ispadosmo sad mi forumasi krivi za poraz. :D

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 08 dec 2020, 21:49

ammimr je napisao/la:
08 dec 2020, 20:47
Kaže ako ti nešto nije jasno ti pitaj starije,školovanije,pametnije.Moj stari je pratio evropski fudbal i upravo mi je neki dan pričao o ovoj problematici prije svega našeg Želje.Fc Keiserslautern,Karlsruhe,Duisburg,Rostock su sve bili stabilni Bundesligaši,prvaci Njemačke i sl.Svojom tvrdoglavošću,čitaj navijači,su sad u trećoj njemačkoj ligi tj na margini fudbala u Njemačkoj.A lako je tu naći naćin finansiranja ako ima volje.Prvo menadžer tj ekonimista zatim pravnik sve na stol i rješenje se uvijek pronađe.Onaj koji ulaže svoje pare naravno želi da zaradi.E sad zarada se počinje povlačiti u 6-7 godini od momenta ulaganja npr.Ulaganje u infrastrukturu kluba,evo stadion,finansirati sve preko velikih igrača tj bogatuna koji bi imali svoje lože na stadionu-zapad naravno.Opet kažem gdje ia volje nađe se i način ali nikako tvrdoglavo guranje starih,prastarih priča.Mislim ja za neki drugi klub nebi navijao sve kad bi mi ispali ali trebalo bi zbilja malo razmislti šta dalje.Mogućnosti su odlične jer Željo ima šta založiti u svim pregovorima sa potencijalnim investitorima.Omladinski pogon i trening centar van grada je osnova koja bi za 5-6 godina izbacila Želju da igra u Europi,ako ne kao Dinamo onda sigurno nešto slično.A onda bi došla lova za svakog,naravno ako se sve uskladi.Ponavljam ljude od struke,profesionalce u sve strukture, AO nebi morao raditi stvari koje ga se ne tiču,a forumi bi izgubili temu ovih prošlih onih pretprošlih i onih prastarih,pakovanja praška,Žuje itd itd.pozdrav za sve
Dobra opservacija i dobar post.
Željezničar za život cijeli!

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 08 dec 2020, 21:59

LjoZee je napisao/la:
08 dec 2020, 21:40
VeteranSA je napisao/la:
08 dec 2020, 21:30
100%
Postavka u prvom i promasaji su nas kostali bodova. Njihovi golovi su samo kazna za ono sto mi nismo na vakat zabili jer smo prekasno zabili dva komada. Ispadosmo sad mi forumasi krivi za poraz. :D
Nisam ni napisao da su forumaši krivi nego Amar što mu more biti ova pisanja zamagle da donosi razumnije odluke. Dok nije bilo foruma bolje je odluke donosio. A forumaši su krivi za ove podjele. Sukladno ovome napisanom samo sam želio reči da se nadam da ovi što odlučuju o privatizaciji ili ne neće u obzir uzimati ova pisanja.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 dec 2020, 21:59

SudoHusika je napisao/la:
08 dec 2020, 21:49
ammimr je napisao/la:
08 dec 2020, 20:47
Dobra opservacija i dobar post.
Zao mi je sto je ovako dobar post prosao nezapazeno.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

ammimr
Kontakt:

Post Postao/la ammimr » 08 dec 2020, 22:51

Sudo,Delinjo hvala!
Ali mislim da je došlo vrijeme da se nešto uradi.I ideja i novaca ima samo treba pokrenuti stvari.Od onoga što se desilo nema fajde.Svakodnevna borba za preživljavanje u modernom svijetu opšte jednostavno ne uspijeva.Plan dobar,investitor(i) i udri.Sve se može!

amkeivke
Kontakt:

Post Postao/la amkeivke » 08 dec 2020, 22:54

Danas vidjeni Blazevic u Konzumu i Hajric u Disco gymuu...

Jedni biraju hranu poslje rada, a neki rade hah..
Ne znam sta bi rekao.
Nadam se da cemo to februara izdrzat u ovom formatu i onda dobit nekog inevstitora i pocet realno razmisljat o tome, da je nas klub konkurent za evropska takmicenja, ne samo udelezionik. NIsmo si zasluzili da nas tako bijedno shvacaju.
Nazalost, da sve ostane isto, mozemo samo posmatrat druge ekipe sta rade a mi uzimat bodove iz vikenda u vikend, nekad nista, nekad sva 3 boda
a zakljucak je isti u obadva primjera. Kad se pobjedi svi volimo Amara i sve igrace, kad se izgubi niko ne valja. jel moguce da niko ne valja? pa zasto smo onda drugi?
Haris

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 09 dec 2020, 06:05

ALLAHU UHDŽUBNA ANIL KAVMIZ - ZALIMIN
💩💩

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 09 dec 2020, 08:50

Goosman je napisao/la:
09 dec 2020, 06:05
ALLAHU UHDŽUBNA ANIL KAVMIZ - ZALIMIN
Jel te to Oske vrbovao ? :rol:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], imekorisnicko, Levin, Samba71, zlatandr i 24 gosta.