FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

suicidesquad
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la suicidesquad » 28 maj 2011, 01:22

Postavljati pitanje ko je bolji golman Neuer ili Adler je glupo i neozbiljno. Svaki golman može pogriješiti, pa tako i Neuer. Da razjasnimo klip:
Lopta koju je uputio Tzavellas je imala jako čudan let. Lik nije pucao, već je dugom loptom tražio Gekasa. Neuer se kao golman dobro postavio jer je očekivao da će Gekas primiti loptu i pucati. Nakon pada lopta je dobila čudan efej, skrenula malo u stranu i završila u mreži. Većina golmana bi se postavila isto. Procjena je bila loša i to je to! Ovaj gol Tzavellasa je više plod sreće i slučajnosti, nego Neuerove nespretnosti.
Protiv Intera izlazi sa gola i spriječava 100% šansu Milita! Lopta se odbija na nogu Stankoviću koji daje gol. Malo je igrača koji bi dali gol u onoj situaciji! Da nije izašao sa gola, možda bi Milito pogodio!
Adler je dobar golman, ali Neuer je mnogo bolji! Dokazao je na SP i mnogo puta u LP da je klasa. Sigurno je uz Casillasa, Cecha i VDS najbolji golman na svijetu. Refleksi, brzina, ispucavanja, sigurnost, odbrana na liniji, izlasci na centaršuteve i hvatanje lopte, izlasci sa gola, bacanje lopte, sve je na strani Neuera! Čovjek rukom može baciti loptu više nego što pojedini golmani mogu ispucati nogom. Neuer ima sve karakteristike modernog golmana i sve predispozicije da u Bayernu postane najbolji golman na svijetu. Ako nastavi ovako braniti, u to ne sumnjam! ;)

quälix
Kontakt:

Post Postao/la quälix » 28 maj 2011, 10:56

Luca.Toni je napisao/la:Jel mozda dosta sa ovim prepucavanjim sa ovim kilometarskim postovima gdje citiras 135610 posta ?

Imal ovdje Admina igdje ?
sta je momcino, je l´ neki problem :?:
mi se itekako drzimo teme, a ako ti i davud ocekujete da ce se na ovoj temi redati vijesti o bayernu, onda ste na pogresnom mjestu i najbolje bi bilo da potrazite neki blog.
osim toga, ako si misljenja da sam u krivu, slobodno se obrati adminu. zivo me zanima sta ce ti odgovoriti :)
don_burza je napisao/la:Sta mislite dok bude ova merhamet tekma u Madridu da se ugovori poso oko Lass Diare ili Benzeme
dobro, gdje bi ti ubacio lasanu :? istina, momak je odigrao strasno u onih par utakmica kada je dobivao priliku, ali, ponavljam, gdje bi ga stavio kada smo pretrpani na toj poziciji?
sto se tice benzeme, ni od toga nece biti nista.
bayern igra sa jednim spicem i za tu poziciju konkurisu gomez, kloze(?), muler, i ovaj novi tako da za benza ne bi bilo mjesta. osim toga, znamo da je benz preskup te da kvalitetom plaho ne odmice od gomeza. ruku na srce, volio bih ga vidjeti umjesto gomeza, al´ od toga nema nist´.
majestic24 je napisao/la:Kakav vas je Rafinha spopao??
ma onaj omalehni plavac buljavih ociju, krivih nogu, velikog nosa i klempavih usiju :lol:
druze, mi bi rado doveli vaseg rafaela al´ nem´re. uostalom, ako se rafinja vrati u formu kakvu je imao u salkeu, ne vjerujem da je slabiji od vaseg evrica.
Enke tad bio prvi golman, pa kad ga vise nije bilo (pred SP) trebalo se odluciti ko ce biti prvi (Adler ili Neuer). Adler se povredio, pa je sve od tada Neuer prvi izbor. Neka me neko ispravi ako grijesim
enkea je adler izbacio te branio u par utakmica - sve do povrede. nakon toga uskace nojer.
osim toga, red je spomenuti da je do povrede adler bio u yebenoj formi te da nije bilo govora da ce ga tamo neki nojer izbaciti.
boli mene za nojerom, meni smetaju dvostruki arsini te kraftovo drzanje pod lupom.
svi hvale nojerove akcije u prvoj utakmici protiv mancestera. ok, nije problem, ali ako ste spremni hvaliti, zasto niste spremni kuditi nakon amaterske prestave u uzvratnoj tekmi :?: da, gibson i naderson su mu zabili kroz usi.
i, sta se desava? dolazi onaj senilni smokljan franc b. i pravda nojera ogromnim pritiskom :P da nije smijesno bilo bi zalosno.
dobro francika, gdje si bio da to isto kazes za golmana kojem je natovaren jos veci pritisak i kojem je u lice govoreno da nece braniti te da ce na nj. mjesto biti doveden tamo neki nojer.
najbolje je to opisao kolega effenberga kada kaze kako mediji dovode i prodaju igrace. da, nojo je miljenik zute stampe i njego se svaki potez glorificira dok se zatvaraju oci na kraftove parade koje ne mozemo ni prebrojati.
uz medije moramo imati i degenerika koji ce sve to isfinansirati, tupana koji ce platiti 25 miliona za golmana kojem istice ugovor iako u ekipi ima sasvim solidnog buta. tog fudbalskog kvazimoda smo dobili u liku ulija tikvana henesa.
Hoćemo li još spominjati Coentrao-a?
necemoooooo :D
ne trebaju nam igraci kojima je bayern drugi ili treci izbor.
ima li kod tebe jos neko Č osim ovog meHkog plus bek nije LJEV nego lijevi
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 28 maj 2011, 11:02

Ma igracemo mi ture-jazije sa madridjanima u beka

ko dobije uzima manekena iz benfike a ako dobiju oni onda da se dogovorimo oko prelaska arbeloe :D
Thomas Müller - Fußballgott

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 28 maj 2011, 11:04

Šećko, sve ja očekujem, samo previše nekad razglabate o nekim finesama... polahko... većina je šuplja :)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 maj 2011, 11:39

davud87 je napisao/la:Šećko, sve ja očekujem, samo previše nekad razglabate o nekim finesama... polahko... većina je šuplja :)
Opet šuplja? :D
Druže, takav nam je stil pisanja i radi vas, par pojedinaca, mi ga nećemo (bome i ne možemo) mijenjati.
Evo recimo ja uživam u komentarima @FRANK RIBERY-a, @Amerosma, @suicidesquad, koji su jako kvalitetni i nadasve ozbiljni. Takav je njihov način pisanja (pretežno ozbiljan, gdje ćeš rijetko vidjeti koji smajli) i to daje poseban šmek u različitosti komentara.
Kakav je vaš stil? :? Da komentarišete ima li gdje šuplje :lol: ili vam smetaju beskonačna citiranja.
Vom Jäger zum Gejagten

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 28 maj 2011, 11:43

quälix je napisao/la: red je spomenuti da je do povrede adler bio u yebenoj formi te da nije bilo govora da ce ga tamo neki nojer izbaciti.
Radi zapisnika, ja sam inace uvijek bio za Adler-a. I iskreno, bio bih sretniji da njega vidim u dresu Bayern-a. Ne znam zasto njega nisu nikad uzimali u obzir (Franz, Uli, Christian), da dodje probio bi se sigurno i na prvo mjesto u Elf-u (ko igra u Bayern-u uvijek ima prednost - sjetite se poziva za Gomez-a i Klose-a, a dali po dva-tri gola u sezoni i opet igrali ispred Kiesling-a i Cacau-a koji su razvalili sezonu).
dobro francika, gdje si bio da to isto kazes za golmana kojem je natovaren jos veci pritisak i kojem je u lice govoreno da nece braniti te da ce na nj. mjesto biti doveden tamo neki nojer.
Ovo nije bilo fer prema Kraft-u, potpuno se slazem.

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 28 maj 2011, 12:02

geronimo je napisao/la:
davud87 je napisao/la:Šećko, sve ja očekujem, samo previše nekad razglabate o nekim finesama... polahko... većina je šuplja :)
Opet šuplja? :D
Druže, takav nam je stil pisanja i radi vas, par pojedinaca, mi ga nećemo (bome i ne možemo) mijenjati.
Evo recimo ja uživam u komentarima @FRANK RIBERY-a, @Amerosma, @suicidesquad, koji su jako kvalitetni i nadasve ozbiljni. Takav je njihov način pisanja (pretežno ozbiljan, gdje ćeš rijetko vidjeti koji smajli) i to daje poseban šmek u različitosti komentara.
Kakav je vaš stil? :? Da komentarišete ima li gdje šuplje :lol: ili vam smetaju beskonačna citiranja.
Ja pratim dugo vremena na ovom forumu samo ovu temu... FC Bayern, nemam vremena da komentarišem, a i mrsko mi je pisati. Mene možda ne vidiš da nešto komentarišem, ali tu sam ja u sjeni, čitam. Međutim, u zadnje vrijeme kako su počeli romani o Gomezu, pa o Badstuberu, pa sad se uhvatili i Neuer-a, i većina postova se stalno vrti u krug, pa citiranja. itd... itd... Ne smeta meni toliko, ali mislim da je prije bilo zanimljivije.

quälix
Kontakt:

Post Postao/la quälix » 28 maj 2011, 12:17

vidis li davude da nas tjeras na spamanje :?
davud87 je napisao/la:Međutim, u zadnje vrijeme kako su počeli romani o Gomezu, pa o Badstuberu, pa sad se uhvatili i Neuer-a, i većina postova se stalno vrti u krug
gomez, badstuber i nojer - sve bayini igraci. dakle, drzimo se teme.

primjetis li da admin redovno sparta od teme do teme i sankcionise spamere. e, jesi li primjetio da nikad, ama bas nikad nije djelovao na ovom dijelu foruma :?

jah, rase, klozeu nije ukazivano povjerenje zbog toga sto igra u bayernu.
jednostavno, momak je vazda ispunjavao ocekivanja selektora te opravdavao dato mu povjerenje.
mozes li se sjetiti jedne utakmice u rep. dresu u kojoj kloze nije bio na nivou :?
ima li kod tebe jos neko Č osim ovog meHkog plus bek nije LJEV nego lijevi
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 28 maj 2011, 12:43

quälix je napisao/la: jah, rase, klozeu nije ukazivano povjerenje zbog toga sto igra u bayernu.
jednostavno, momak je vazda ispunjavao ocekivanja selektora te opravdavao dato mu povjerenje.
mozes li se sjetiti jedne utakmice u rep. dresu u kojoj kloze nije bio na nivou :?
Igrao je na nivou za reprezentaciju, to stoji. Ali igrao je i Cacau, svaki put kad je dobio priliku na SP razvalio je, a bio i u boljoj formi, pa opet od sljedece utakmice on na klupi, a Klose igra. Da ne spominjem da je i Podolski bio u prvih 11, a i on dao samo dva-tri gola u cijeloj sezoni (on iskreno na SP i nije bio na nekom nivou). Ali udaljavamo se od teme, tako da cu ovdje stati :idea: :mrgreen:

Nego ljudi sta ima novo :?: Situacija oko transfera... Schalke se dogovorio sa Bayern-om, ali ne pustaju Neuer-a dok ne dogovore zamjenu za njega. Izgleda da bi mogli dovesti Fahrman-a iz Eintracht-a :!: :?: Sa Klose-om nista novo, poceo me polako i nervirati, neka se vise odluci, ima ponuda na pretek... I nasa nova nada Rafinha :mrgreen: haman da dolazi (ugovor na tri godine), evo citam da se obestecenje procjenjuje na 5 do 7 mil. eura. Nisu neke pare, ako uzmemo u obzir u kojim ga godinama uzimamo (25), po meni najbolje godine da se neki igrac afirmise i uklopi u novi klub.

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 28 maj 2011, 12:54

cuj izjave godpodina coentraa želi preci u najveći klub real jeste jedan od najvecih ali ne i najveci respekt njiima sto se tice trofeja u evropi i svijetu tu su jos nedoststižni bar sto se tice lp ali i bajern je jedan od najvecih istina je da igra u ligi gdje jed.nema konkurencije neovosno od toga sto posljednjih godina svako druge god.malte ne osvajamo titulu simple tesko je privuci velike igracei nagovoriti ih da dodju u bundesligu igrati jedino ako ih ulovis jos dok su friski da tek kada pokažu svoje vjestine ali i tada je upitno da dodju u bundes ligu kad je tu number one bajern minhen i sa bajernom moraju cekati lp da bi igrali protiv nekog velikog kluba i pokazali se .jednom rijecu igraci ne vide veliki izazov u bundesligi mada se u posljednje vrijeme i to mijenja narocito zadnje dvije godine gdje bundesliga postaje sve vise atraktivnija i privlacnija za starne igrace. ja sam otpisao coentaraa po meni treba usmjeriti sve snage da drugo ime koje ce adekvatno odgovoriti na poz.levog beka spekules se sve i svasta trenutno rafinja je najblizi ,po meni bi bolja opcija bila klisi al sta je tu je mi smo navijaci ali uli je sef i rumenige .

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 28 maj 2011, 13:30

Laut "Sky Italia" ist der Wechsel von Rafinha zu den Bayern fix. In den kommenden Tagen soll alles perfekt gemacht werden. Der Kostenpunkt soll laut "Il secolo XIX", Genuas größter Tageszeitung, bei ca. 5,5 Millionen Euro liegen.

"Sky Italia" izvještava da je prelazak Rafinhe praktički gotova stvar.U narednim danima sve bi trebalo biti završeno.Inače najtiražnije dnevne novine koje dolaze iz Genove "Il secolo XIX" izvještavaju da je obeštećenje oko 5,5 mil eura.Ovaj potez je zanimljiv iz razloga što sam počeo vjerovati da Rafinha dolazi kao zamjena za Lahma jer je poznato da na toj poziciji nemamo adekvatno riješenje.Po meni je rizično ponovo vraćati Lahma na lijevu stranu jer je upitno koliko bi vremena bilo potrebno da se opet prilagodi na toj poziciji.Stalne prekompozicije u timu nisu nam donijele nista ove godine i glavni su uzrok propale sezone.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 maj 2011, 13:38

što se pojačanja tiče po pitanju rafinhe slicno razmišljam kao hantro znaci može biti znacajno pojacanje a i ne mora, čudan je to karakter.....vidal bi ipak trebao u bayern, barem tako kaže njegov memađer koji smatra da leverkusen mora pustit jer inače vidal godinu poslije ode u bayern kao slobodan igrac
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 28 maj 2011, 14:27

Baš zanimljivo kako se effe, hantro i ja slažemo gotovo po svakom pitanju. :D Isto mišljenje o Rafinhi imam i ja, jeftin je, ne može se puno izgubiti, a dokazao se nekolicinu puta. Lahm se nikada nije ni navikao na ovu desnu stranu, u defanzivi perfektan, ali naprijed mu uvijek lopta na krivoj nozi, ili se okrenuo, ušao u sredinu, ili centrirao, jednostavno skoro pa bezopasan, beskoristan, nema prodora kao nekad, beznačajna dodavanja sa Robbenom...Vjerovatno nakon kupovine Rafinhe da ide lijevo, o tome sam već negdje čitao.
Heynckes, Neuer, Rafinha, Boateng i još jedan stoper, i eto nas gdje i pripadamo. :D
Adler nekad talent, danas ništa nego prosječan golman.
Ma da, Kraft imao nebrojene parade, daj još postavi neki klip, video uredak, pa da svi steknemo pogrešno mišljenje. Taj nikad neće izrasti u ono što neki misle. Neki jednostavno ne odustaju od svojih stavova, ali toliko providno pišu o nekim njihovim neostvarenim željama, da je to naprosto nevjerovatno, jednostavno neće da pogledaju istini u oči. Samo mi krivo što se nerviram, kada pročitam ovoliko laži na pojedinim stranicama.:evil:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 maj 2011, 14:59

Kako kazu iz uprave Rudara, cijena oko Neuera je dogovorena ali ponuda jos nije prihvacena. :?
Malo glupo sa njihove strane, ali ocigledno da se pokusava pokusava osigurati Neuerov ostanak. Apsolutno je nemoguce to napraviti, ali dok nada postoji, oni vjeruju u istu.

Ovo oko Rafinhe bi moglo ispasti pravo dobro, barem sto se tice cijene. Nesto vise od 5 miliona je prava sitnica, imdajuci u vidu da je momak jednim dijelom dokazao svoj kvalitet i da nece zahtijevati odredjenu aklimatizaciju na novu sredinu. Dobijamo dobrog beka, sa smijesnu cijenu. 8-)
geronimo je napisao/la:
slika
Jesi li ga prepozn'o?
Jesam ja.
Sto se mene tice, on bi mogao biti potencijalno rjesenje, ali ne i osiguravajuce.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 maj 2011, 17:27

Arturo svim silama želi u Bavarsku sad je pitanje koliko će apotekari izvisit cijenu,u slučaju Boatenga sve se nekako utišalo.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 maj 2011, 18:32

slika

8-) 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 28 maj 2011, 18:59

ne znam vezano za rafinju po meni je veliki rizik eksperimetirati sa igracima koji toliko jesu jedno vrijemo pokazivali kvalite i onda stali i negdje se onda se izgubili tipa rafinej , za klub kao sto je bajern koji je vsiokog renomea je veliki rizik da uzima ovakve igrace a usto i da ima planove da pretendira na vrh u evropi godina je duga ako se neostvari ono sto se zacrtalo nije samo reci i pravdati se pa eto bilo je nekih promasaja nije se poklopilo onako kako je trebalo idemo u novu sezonu klub kao sto je bajern nesmije to dozvoliti godine prolaze a i igraci stare roben 27 riba 28 ne samo oni svinja mario lam kljucni igraci tako da nema puno vremena da se postigene uspijeh u evropi dakle imamo fore oko 4 godine max jer u tom periodu ova ekipa treba da postigne svoj max. nakon toga normalo slijedi silaznja putanja i restruktuiranje ekipe dovodjenje novih igraca uigravanje i ona jovo nanovo tako da mislim da treba dovoditi izuzetno provjeren kvalitet jer kazem bajern je klub velikog rejtinga jedan od najvecih svih vremena i nesmije iz godine u godinu se zadovoljavati neki prosjecnim uspjesima i misliti ima nova sezona bice bolje , ako zeli da odrzi reputaciju velikog kluba takve stvari ne smije da sebi dopusta al opet sve ovo sto mi pisemo to su subjektivna misljenja a postoje ulli i rumenige koji daju zadnju rijec u svemu .

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 28 maj 2011, 19:22

Ev sad sam citao da je transfer Rafinhe zavrsen, jos samo fali potpis. Neznam da li je pametno kupovati ovakve igrace, jer kako GAL rece, Bayern pretendira na sami vrh Evrope za sljedecu sezonu.

Takodjer sam citao i za Vidala, lik zeli preci u Bayern sto prije, a to bi sigurno bio dobar potez uprave.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 28 maj 2011, 23:10

raja predpostavljam da vas je vecina gledala finale i mogu reci da je jednostavno barca neprikoslovena nemaju konkurencije iako ni njih a pogotovo manu.utd ne volim , sa ovim igracima koje bajern namjerava dovesti tesko izuzetno tesko da mozemo do finala na domacem terenenu slijedece sezone pogledajte samo igrace barce to su spartanci znaju sve u bobu kako se ko od njih krece izdrzljivi jednom rijecju nevjerovatni nije sve ni u parama navodno smo mi po statistici bogatiji klub od barce nisu on placali igrace po 90 miliona nego nesto iz svoje skole napravili i to vrh.igrace iniesta .xavi pujol.kljucne igrace nesto kupili ali kvalitetno da ne kazem jeftine pare sve to smiksali i dobili recept za uspjeh ,istin je i mi smo proziveli iz vlastite skole para igraca vrhunske klase tipa svinjceta, lahm ,milera, ali nismo tako uspjesni pri kupnji igraca neznamo uzeti jeftino a kvalitetno nazalost.sve u svemu barci cestitam neprikosloveni su zasluzili su titulu u potpunosti sto su pokazlti i tokom cijele sezone.vidjet cemo sta ce nam prizjelazni rok donijeti nadam se kval.pojacanja i onda se mozemo nadati uspjehu stara izreka koliko para toliko muzike.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 28 maj 2011, 23:14

el-fighter je napisao/la:Ev sad sam citao da je transfer Rafinhe zavrsen, jos samo fali potpis. Neznam da li je pametno kupovati ovakve igrace, jer kako GAL rece, Bayern pretendira na sami vrh Evrope za sljedecu sezonu.

Takodjer sam citao i za Vidala, lik zeli preci u Bayern sto prije, a to bi sigurno bio dobar potez uprave.
I Rafinha a i Vidal to su igraci za Bundeslige, odlicni, u lp svakako nemamo nekih velikih ciljeva dokle dodzemo dodzemo i to je to, sjajna politika :)

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.