FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

adointer
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la adointer » 18 feb 2013, 22:31

ja ne razumijem sta se napali toliko na Stramu :geek: pa lik je dosao iz Primavere,prva mu godina(sjetite se Fergussona),ima isto poena kao i Milan(Balotelli,Boateng,El Sharaawy,Montolivo,Niang) i Fiorentina(Jovetic,Ljajic,Valero,Pizarro),Lazio(Hernanes,Lulic,Klose,Floccari) i nije toliko daleko od Napolija(Inler,Cavani,Hamsik,Campagnaro,Cannavaro,Maggio,Behrami),,znaci skoro sve ekipe koje gotovo imaju bolju ekipu od Stramine(Guarin,Cassano,Palacio,Handanovic),,ovo ljeto smo promijenili 10ak igraca,prva im godina zajedno,dali sansu mnogim mladim igracima da debituju u prvu ekipu,,koliko nas puta samo sudija ostetio,mogi smo imati bar 7-8 poena vise(ko prati Interove utakmice zna o cemu pricam),,kiksao je poneku utakmicu(ali ko nije?Conte nije?Petkovic nije?Montella nije?Mazarri nije?Zeman nije?),,ovo bi trebao biti "anno di transizione" al kolko ja vidim ovdje svi ocekuju odmah scudetto(a uz sve to bi dali priliku mladim igracima,da sto vise igraju),,sacekajte malo,stisnite tu gu*icu malo,gledajte malo pozitivnu stranu,,ovu sezonu smo dobili bar jos 3-4 igraca koji bi mogli odigrat vaznu ulogu u buducnosti Intera,,

ne fali tu puno,naci jos par ovih upitnika i uigrati dobro sve to zajedno:

----------------Handanovic-------------------
---????---Ranocchia(Campagnaro)---J.Jesus---????--------
------Guarin--------Kova-----?????(Kuzmanovic)---
-------Palacio---??????(Icardi)---Cassano---------
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 18 feb 2013, 22:36

Mislim da je Alex Ferguson tek u 6.sezoni uzeo trofej :mrgreen:
Napoli i Juventus jesu trenutno bolji i uigraniji.Možda je i Lazio uigraniji,ali Milan baš i ne.Oni su se skupljali ove sezone kao i mi i s njima bi se kako stvari stoje trebali potuć za to 3.mjesto.Bit će napet derbi...

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 18 feb 2013, 22:37

Guarin ne može igrat' tu poziciju, to se iz aviona vidi. Ako nismo ciljno dovodili igrače, zašto onda dadosmo 15 miliona za Kovačića? Imam 15 miliona razloga da očekujem da momak od 18 godina igra i golmana i odbrambenog i veznog i da zabija gol po tekmi.
Strama ikako da može igrao bi formaciju 5-5-0-0 :roll:

p.s. Adointer ne očekujem scudetto, al' akciju sa bar 3-4 dobra pasa valjda može i Moščanica napravit', a ne Inter. Muda takođe nema, jer da ima sad bi imali tih 7-8 poena više za šta kriviš sudijsku organizaciju.
Zadnja izmjena: Vasa Ladacki, dana/u 18 feb 2013, 22:40, ukupno mijenjano 1 put.
Nama je Željo svetinja jedina.

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 18 feb 2013, 22:39

Zanetti izabrao svojih najboljih 11 Intera:

Julio Cesar; Maicon, Bergomi, Cordoba, Roberto Carlos; Veron, Vieira, Figo, Baggio; Zamorano, Ronaldo :oops: :o :shock:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 18 feb 2013, 23:12

Strama derby ako izgubi leti,posteno bi to bilo prema svima,al nadam se da dobijamo i da ce se trznut i vodit Inter u nove pobjede.
Nisu problem utakmice koje kiksamo,ali tuzno je gledat nemoc na terenu,branjenje i bezidejnost protiv ekipa koje su par stepenica ispod...

Nije ipak sve toliko lose,ljudi ipak smo i dalje samo jedan yebeni bod od LP,Lazio ocigledno ide opet u losu zavrsnicu sezone,Fiorentina koliko god mocno izgledala ima problem "manjih" utakmica u kojima su im svi upisali pobjedu i to ce ih kostat LP.
Vjerujem i nadam se da mozemo bolje i vodit ce se mrtva trka za LP do kraja sezone sa Milanom,derby bi mogao puno toga otkriti,da li mozemo,da li hocemo,da li Strama moze trznuti ekipu iz ovoga :?
Moze i mora :!:

Forza Strama, Forza Inter 8-)
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 18 feb 2013, 23:21

adointer je napisao/la:Zanetti izabrao svojih najboljih 11 Intera:

Julio Cesar; Maicon, Bergomi, Cordoba, Roberto Carlos; Veron, Vieira, Figo, Baggio; Zamorano, Ronaldo :oops: :o
iz generacije 2010. je uvrstio samo 2 igrača :roll:
čuj Vieira i Veron wtf :roll: Baggio ccc... više zaslužuje da na listi bude npr. Di Biagio.
on je uvrstio top igrače, ali kod nas baš i nisu bili u prime timeu svojih karijera pa da ih sad stavljamo u ovakve sastave....evo moj izbor, bolji je... :mrgreen:

J.Cesar; Zanetti, Bergomi, Materazzi, Roberto Carlos; Emre, Cambiasso; Sneijder; Adriano, Ronaldo, Milito

jedina dilema mi je bila Milito>Vieri>Recoba, pobjeđuje Il Principe zbog finala LP ;)
#SuningOUT

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 18 feb 2013, 23:39

Još uvijek ništa nije izgubljeno, ali ako se ostane bez CL na kraju sezone bit će opet čistka i još jedna godina u tranziciji.

Bit će puno lakše u derbiju neko protiv Fiorentine. Milanov vezni red ima samo jednog tehničara, ostalo su sve destruktivci i radnici, teško će vam oni sakriti loptu kao Pizzaro, Aquilani ili Valero. Vala i nešto sumnjam da je Stramacioni toliki levat da dozvoli da mu ekipa odigra katastrofalno dva puta u nizu. Još jedna bitna stvar je što Milan igra psihički i fizički iscrpljujuću utakmicu protiv Barce, dok Inter može kalkulisati u Rumuniji i odmoriti ključne igrače.

Šteta što neće igrati Samuel, negdje sam čuo da je igrao u 12 derbija i svih 12 Inter je pobjedio. :D

MauroTB
Kontakt:

Post Postao/la MauroTB » 19 feb 2013, 09:44

Po štampi se piše, da ako Milan pobjedi u derbyju da će MM dat' otkaz Strami i privremeno postavit' Figa za trenera. Hm, šta vi mislite o ovoj opciji? Nisam uopšte ljubitelj Strame zbog stalnih taktičkih greški koje pravi u svakom yebenom meču. A ovom Interu je izgleda potrebno jedno osvježenje, jer će bit' grčevita borba do kraja sezone vezana za ulazak u CL. Figo? Pa, ne bih mogao reći da je on idealno rješenje jer je i on kao i Strama neiskusan u ovim vodama.

Al' opet kad pogledam, šta'š ga sad mijenjati, kad se malo pogleda tabela i nismo daleko od CL, samo bod(to nam je cilj bio), novi trener nema vremena sa ovakvim igračima ništa, a pogotovo da im usadi neki pobjednički mentalitet. Ali činjenica je da je lik prezelen za vođenje jednog ovako velikog kluba. Protiv Torina, Siene i Genoe koji se bore za opstanak, izgubimo 7 bodova, sa tih 7 bodova bi već imali sigurnu CL, a i mogućnost napada na sami vrh tabele. Ne može mi niko reći da je Moratti kriv što ovakav tim ne može pobijediti jednu Sienu ili Genou, to moraju uraditi juniori Intera, a ne prvi tim. Dakle imamo sasvim solidan tim za prva 3 mjesta na tabeli, ali trener je indijanac. Prihvatio je prerano ovakav posao što mu može uništiti i karijeru. A uz sve to, što mu najviše zamjeram je što nije nijednog mladog igrača uveo u ekipu i napravio standardnim prvotimcem.
NON MOLLARE MAI

“Alla Juve non sono dei gentlemen, è la mafia.” - Karl-Heinz Rummenigge

“Being Nerazzurri is like riding a motorbike: adrenaline and desire to win everything.” - Valentino Rossi

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 feb 2013, 10:36

MM ide iz greske u gresku. Ako je Stramaccioni zelen za klupu, onda je LF jos zeleniji. Prvi posao, pa odmah na klupu velikog Intera, WTF :?:

Inace, Inter je imao/ima drugu najjacu postavu u ligi, ali je problem sto tu nema sistema. Lepo ste primetili da Guarin ne moze da bude ofanzivna pretnja, da Kovacic i Kuzmanovic ne mogu da igraju zajedno, da Gargano moze da trci ceo dan za razliku od Cambiassa, ali zato ne ume nista sa loptom...Ako mi to vidimo, a Stramaccioni ne, u kome je onda problem: u igracima ili u treneru koji to ne ume da poslozi? Odbacio je Sneijdera, a mogao je da ga sacuva, oslonio se na matorog Milita i trazio da zamene Livaju za Schelotta... :o

Isto tako igranje sa trojicom pozadi je gruba greska. Dok je to skapirao, pogubio je vazne utakmice.

Mnogo je Strama gresaka napravio, da bi se ocekivalo da bude novi top class trener u Evropi.

P.S. Za best of Intera 1990-2013 moj izbor je:Zenga-Maicon-Bergomi-Cordoba-Zanetti-Cambiasso-Di Biagio-Matthaus-Sneijder-Vieri-Ronaldo

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 19 feb 2013, 11:16

slika
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 19 feb 2013, 14:43

Eto nek smo saznali i da Guarin ne može biti ofenzivna prijetnja.

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 19 feb 2013, 15:11

Evo i mojih idealnih 11 Intera u tom nekom periodu od kad ih pratim, a to je otprilike 96-97. godina.

Julio Cesar - imao je Inter nekoliko dobrih golmana od Zenge, Pagliuce, ali Cesar je nekako ostavio najdublji trag. Jedno vrijeme je bio i najbolji golman na svijetu sigurno. Veliki čovjek i sportista.

Maicon - nema se tu puno šta komentarisati, takvog beka dugo neće biti.

Samuel - "Zid" je uvijek bio pravi zid, bez njega čak ni sad Inter nije isti. Vjerovtano najbolji odbrambeni fudbaler koji je igrao u Interu posljednjih dvadesetak godina.

Bergomi - igračka legenda ovog tima, kojeg sam gledao ipak u poznim godinama. Dugo je tu bio što sigurno potvrđuje nejgovu klasu i zaslužuje svoje mjesto.

J. Zanetti - stavio sam ga lijevo, čisto da bih imao više prostora za neke druge igrače prema naprijed, a nekako je Inter tu imao najmanje kvalitetnih igrača. Suvišno je bilo šta govoriti o ovome vanzemaljcu.

Cambiasso - jedan od najzahvalinijih i najboljih igrača na svojoj poziciji dugi niz godina. Osim velike taktičke uloge, znao je i nerijetko zabiti. Ostavio je neizbrisiv trag, takvog igrača Inter neće imati u skorije vrijeme.

Stanković - teško će jedan igrač sa ovih prostora napraviti to što je Stanković u Italiji. U Interu sazrio kao igrač, imao nekoliko vrhunskih sezona, sigurno zaslužuje ovo mjesto.

Sneijder - pa eto, nije baš da je igrao toliko dugo na Meazzi, ali ta 2010. je dovoljna da se nađe u ovome sastavu. Klasni igrač, kojeg su povrede usporile da napravi i više.

Milito - jedan od najboljih napadača koje sam gledao, ne samo u Interu nego i na svijetu. Podcijenjen od mnogih, ali živa legenda Intera. Brz oporavak Diego.

Vieri - Bobo je vjerovatno najbolji strijelac Intera u posljednje dvije decenije, možda i više i pored činjenice da ništa nije osvojio sa Interom, ostavio je veliki trag. Jedan od najboljih italijanskih napadača svih vremena.

Ibrahimović - da ne ulazim sad u polemiku oko trofeja, Inter je osvojio kako je osvojio u tom nekom periodu, a Zlatan je veliki dio toga bio. Često ključni igrač, koji je dosta toga dao Interu. Pa čak omogućio i zamjenu za jednog Eto'oa uz veliku lovu, koji je jedan od najboljih transfera Intera ikada...
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 19 feb 2013, 15:13

SiamoNoi je napisao/la:Eto nek smo saznali i da Guarin ne može biti ofenzivna prijetnja.
Mislio je na to da je bolje za njega da igra povucenije i čeka prilike iz drugog plana, šuteve sa distance i sl. Ovako kako sad igra ne valja, jer se protivnici previše fokusiraju na njega, a on pada pod pritiskom epiteta glavnog organizatora napada. Isto se desilo Boatengu s odlaskom Ibre i dobivanjem više napadačkih zadataka. To bi bilo isto kao kad bi kod nas Vidal prešao iza dvojice napadača i glumio Messija.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 19 feb 2013, 15:21

AndreaAgnelli je napisao/la:Još uvijek ništa nije izgubljeno, ali ako se ostane bez CL na kraju sezone bit će opet čistka i još jedna godina u tranziciji.

Bit će puno lakše u derbiju neko protiv Fiorentine. Milanov vezni red ima samo jednog tehničara, ostalo su sve destruktivci i radnici, teško će vam oni sakriti loptu kao Pizzaro, Aquilani ili Valero. Vala i nešto sumnjam da je Stramacioni toliki levat da dozvoli da mu ekipa odigra katastrofalno dva puta u nizu. Još jedna bitna stvar je što Milan igra psihički i fizički iscrpljujuću utakmicu protiv Barce, dok Inter može kalkulisati u Rumuniji i odmoriti ključne igrače.

Šteta što neće igrati Samuel, negdje sam čuo da je igrao u 12 derbija i svih 12 Inter je pobjedio. :D
jeste da u Milanu u vezi jedino montolivo gradi igru kada sa njim igraju suljo i nocerino ( nekada i flamini) medjutim kad aje tu prince to je malo drugaicje. sve u svemu sredina i nije bog zna nesto, medjutim napad je glavna pokretacka snaga milana. koliko se samo faraone i niang vracaju i do odbrane da pomognu ekipi to je za nevjerovati. dok sad umjesto pazze igra balonja. koji je maestralan otkako je dosao. i imat ce motiv vise protiv intera plus biti ce odmoren ( nemoze nastupati protiv barce), derbi ko derbi nikad se ne zna.. inter koji je u ocajnoj formi protiv Milana koji ima najbolju formu lige i koji se konacno dokopao 3 mjesta, bice dobra tekma. ko god da dobije nece ni priblizno rijesiti pitanje tog 3 mjesta i osigurati plasman u Lp ima jos 39 bodova u igri puno je to... nek pobijedi ko zaslusi :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 19 feb 2013, 15:25

L'Avvocato je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:Eto nek smo saznali i da Guarin ne može biti ofenzivna prijetnja.
Mislio je na to da je bolje za njega da igra povucenije i čeka prilike iz drugog plana, šuteve sa distance i sl. Ovako kako sad igra ne valja, jer se protivnici previše fokusiraju na njega, a on pada pod pritiskom epiteta glavnog organizatora napada. Isto se desilo Boatengu s odlaskom Ibre i dobivanjem više napadačkih zadataka. To bi bilo isto kao kad bi kod nas Vidal prešao iza dvojice napadača i glumio Messija.
Ma znam šta je mislio pravim se malo lud,oprostit će te mi :mrgreen:

Vidjet ćemo kako će to izgledat protiv Milana,ali ovo je sigurno idealna kombinacija u vezi:
Kuzmanović...DM
Guarin-Gargano/Cambiasso...MC
Kovačić...AMC

A znamo da teško da može biti idealno...u EL nema Kuzmanovića pa se mora u ovom slučaju Kovačića vraćat natrag,Guarina gurat naprijed...previše je to rošada i zato Strama možda i pokušava s Guarinom naprijed jer ovako praktički svaku utakmicu veznjaci igraju drugu poziciju.
A i u EL ne možeš baš odmarat ove glavne igrače kad je kadar tanak tj.otpalo je dosta igrača zbog ozljeda,a ne možeš na popis ubacit nove jer pravila ne dozvoljavaju.

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 19 feb 2013, 15:29

e siamonoi pogodio si sto sam zelio reci.

znaci previse je rotacija, ali kovu bi trebao forsirati an mjestu desetke zato i ima taj broj 8-)

farisija
Kontakt:

Post Postao/la farisija » 19 feb 2013, 21:51

milina citati ovih zadnjih desetak postova, posebno jer nije bilo nekog likovanja od strane drugih navijaca nakon sramnog poraza od ljubicica. po meni nije rijesenje smjena strame sada, jer bi ga zamijenio samo gori. po meni bi bio dobar potez na ljeto potpisati simeonea za trenera, ako ne onda heykensa, ovaj drugi tezi ofanzivi, sa ponekim pojacanjem to bi dobro izgledalo.

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 19 feb 2013, 23:18

Ultras1921 je napisao/la:slika
Kovacic treba da bude na mjestu Guarina ... U Po srede terena, i da tu uzima loptu i igra prema naprije. ne nazad. :roll: :roll:
inace ?

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 20 feb 2013, 12:26

farisija je napisao/la:milina citati ovih zadnjih desetak postova, posebno jer nije bilo nekog likovanja od strane drugih navijaca nakon sramnog poraza od ljubicica. po meni nije rijesenje smjena strame sada, jer bi ga zamijenio samo gori. po meni bi bio dobar potez na ljeto potpisati simeonea za trenera, ako ne onda heykensa, ovaj drugi tezi ofanzivi, sa ponekim pojacanjem to bi dobro izgledalo.
Heykens ce u penziju poslije ove sezone tako da on otpada a sto se Simeonea tice i tu sam skeptik, ne zato sto on ne bi(dosao bi on i pjeske iz Madrida) nego zato sto jednostavno nema logike da napusta klub koji tako superiorno vodi prema LP i jos ukoliko mu uprava dovede pojacanja na ljeto oni bi mogli biti hit LP iduce godine...

Moramo se pomiriti sa cinjenicom da ni jedno ozbiljnije trenersko ime nece doci u nas klub ukoliko ne izborimo LP.
Sada je pitanje moze li Strama izboriti LP, po meni tesko pravo, tako da ne vidim razloga njegova ostanka ni dana vise. Mislim da bi se trebalo pokusati vec sada sa nekim novim imenom na klupi(Blanc...), dakle sjedne Morati sa njim i kaze: izbori LP i potpisujemo ugovor na 2-3 godine pod tvojim uslovima i cao...pa da vidite onda kad dodje taj trener kako "goni" po terenu, vidjeli bi kako Cassano trci kako se Palacio vraca nazad, kako Guarin gine za svaku loptu a ne mahat sudiji isl. Jer ne moze me bog ubijediti da mi nemam ekipu za top 3 ekipe, ma bjezi. Stvarno ne znam sta Morati vise ceka, zasto ceka derby, pa ako poduvamo u derby-u kone bjeze i pitanje je veliko mozemo li to stici. Kad se tebi igraci pocnu setati po terenu i to ponavljaju iz utakmice u utakmicu onda ti kao trener si nula i tacka.
:cry:
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 20 feb 2013, 13:05

Mislim da ništa od Heynckesove mirovine ovo ljeto.

Silvestre vjerojatno preskače Cluj zbog bolova u mišiću.Pa dobro koji K oni rade na tim treninzima i općenito u klubu po tom pitanju...zadnjih 5,6 godina daleko najviše ozljeda i propuštenih utakmica imaju Inter i Milan...ovo mi nikad neće bit jasno.

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.