FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ZeljuVolimJa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ZeljuVolimJa » 04 feb 2015, 13:44

FKZ1921 je napisao/la:Razumijem da je velika većina dobronamjerna.Zeljeli bi gledati spremnu i uigrani ekipu,željeli bi da ne strahujemo oko ispunjenja osnovnih ciljeva. ..
Ali sve to ne znači da treba diskutirati na način da, kad bi neko bahno na forum ko je neupucen,pomisli da Zelju vode debili.
Ispade kako su nesposobni ili im je mrsko nazvati nekog i pitati gdje se kod priprema. Kako je to moguće ako smo prije tri dana znali s kim igramo četiri pripremne utakmice?
Predlaže se jeftinija opcija u Hrvatskoj.Dole pogotovo nemaš s kim igrati.Njima prvenstvo počinje sad za vikend...
Pominje se Citluk ! Čuj Citluk! Pa Medjugorje je Citluk,ili obrnuto. To je to.Sportski centar gdje se ekipa priprema i stadion u Citluku su par km udaljeni.
Različita su mišljenja o tim stvarima kad su pripreme u pitanju.
Naš klub je u pred hodom periodu osvajao duple krune i nakon priprema u M.Gradu i Medjugorju...i nakon pripremnih utakmica sa slabim protivnicima ... Ali je bilo i drugačijih iskustava.
U suštini,važni su ljudi koji organizuju i provode pripreme, važni su igrači i važni su tereni.
Procjena svih u klubu,uključujući i mišljenje igrača, je takva da je ovo optimalna opcija za pripreme. To znamo u ovom momentu.Da li su bili u pravu,saznajemo kad krene prvenstvo.
Do tada ,možemo samo nagađati, pametovati,truniti...
Dobro, jel moram bukvalno biti citiran u vezi mjesta priprema?
Nema nista u Citluku, ok. U Hrvatskoj nevrijeme, ok?

Jel moram sada da guglam spisak svih sportskih kompleksa na priobalnim mjestima (pretpostavka dobro vrijeme) u ex YU koja su iole isplativa i u koje ce doci neke renomiranije ekipe.
A ne, samo su Citluk i GOSK na planeti ostali, nema nista vise, provjereno - dokazano

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 04 feb 2015, 13:45

Sad malo ovo u vezi titula.. Ne bih da se slucajno pomisli da necim zelim umanjiti nesto. Ali, kad pominjes iste pripreme 5 godina, a 3 titule i 2 kupa, moras istaci fakt da smo u to doba mi igracki bili za ostatak lige Ferari, a oni golfovi trojka. Pa hajde da kazem da su i takve pripreme mogle proci. Mi vec godinu-dvije nismo Ferari, daleko smo od tog auta, neki drugi sad to jesu, mi vise ne. Da bi zadrzali korak za njima, moramo naci alternativne nacine, kao sto su pripreme, jer igracki to ne mozemo, zbog para.
Naravno, smijesna izvlakusa, presmijesna. To isto ko da kazes kako je Zvezda bila prvak Evrope pripremajuci se na Bjelasnici, pa eto sto i sad ne bi mogli. Porediti vrijeme od prije par godina i ovo sad je nemoguce, sad imas par ekipa koje su u rangu onog Zelje, onda je bio samo Zeljo niko vise

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 feb 2015, 13:46

razlog zašto igrački nismo ferari i zašto se ne pripremamo na maldivima je potpuno isti. da ima za jedno bilo bi i za drugo. nažalost.

izvini, ali teško je ozbiljno shvatiti nekoga ko kritikuje pripreme u međugorju, a pita zašto nismo u čitluku...to je k'o da pitaš zašto ne u hrasnici nego u sarajevu.

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 04 feb 2015, 13:47

ZeljuVolimJa je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:Kad se priča o najvećim klubovima onda nema rang iznad, samo ovi ispod. I mi igramo sa klubovima rang ispod (GOŠK, Ljubuški), sa klubovima iz našeg ranga (Travnik, Sloboda, Široki) i sa klubom iz "višeg" ranga što objektivno Hrvatska i Hajduk jesu. Iste uslove imaš u Međugorju kao i u Makarskoj. Prošle sezone smo bili u Rovinju pa smo popušili foru jer je kiša padala 24/7.
Najbitniji su OPTIMALNI uslovi za pripreme, a to nisu samo utakmice već mnogu drugih stvari. To valjda stručni ljudi znaju, zato i biraju ovako kako biraju.
Svake godine imamo slične pripreme i samo prošle godine nismo ništa osvojili. Ja stvarno ne vidim problem u pripremama. Znači 4 godine 3 titule i 2 kupa (ako nešto nisam zaboravio). Onda 1 godina bez trofeja i problem pripreme, koje su svih 5 godina skoro iste.
I nije poenta na mjestu priprema već u konstantnoj priči kako ništa ne valja. Ali baš ništa. Piše se kao da smo u situaciji Radnika iz Bijeljine a ne 5-te ekipe prvenstva sa 4 boda zaostatka za vodećim.
Ovo oko tegova i teretane nemam pojma, ne bavim se tim.
:clap: Imas aplauz sto nas svrstavas u isti rang sa Travnikom, pa i Slobodom :clap: Kad sam govorio isti rang, vjerujem da se osjetilo da pisem o rangu u smislu kvaliteta, ne o rangu istog takmicenja. Ako je za tebe Travnik rang Zelje.. :eh:

Sad malo ovo u vezi titula.. Ne bih da se slucajno pomisli da necim zelim umanjiti nesto. Ali, kad pominjes iste pripreme 5 godina, a 3 titule i 2 kupa, moras istaci fakt da smo u to doba mi igracki bili za ostatak lige Ferari, a oni golfovi trojka. Pa hajde da kazem da su i takve pripreme mogle proci. Mi vec godinu-dvije nismo Ferari, daleko smo od tog auta, neki drugi sad to jesu, mi vise ne. Da bi zadrzali korak za njima, moramo naci alternativne nacine, kao sto su pripreme, jer igracki to ne mozemo, zbog para.

A i ove zadnje pripreme su ti mnogo toga otkrile. Pardon, predzadnje. Fizickom spremom u rangu Radnika iz Hadzica, a uigranoscu ko Orasje.

Ne pljujem, kritikujem u zelji unapredjivanja.
Haj dobro :crazy:
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 04 feb 2015, 13:47

perodeformero je napisao/la:Trenutno kisa pada u citavoj drzavi, tako i u Medjugorju i ne zna se kada ce prestati, do kraja ove sedmice nece sigurno, tako bar kazu ovi sto to prate. Ne kontam sta vam znace ti OPTIMALNI uslovi, sve ovo sto imaju u Medjugorju imaju i u Sarajevu, bukvalno sve
Ne mozes to porediti ipak, ekipa treba da se odvoji iz grada i da ima svoj mir. Zamisli pripreme gdje poslije treninga odes kuci i izadjes navece. Pa sutra opet na trening. Mnoge stvari uticu na uspjesnost priprema i osim samog terena bitno je da igraci imaju dosta vremena koje provedu zajedno u jednom ambijentu gdje sve lici na pripreme. Imas sportski kompleks sa par terena, rad u uslovima gdje ti niko ne smeta i mnogo vremena koje se provodi timski, zajedno, od dorucka, rucka, vecere, i slobodno vrijeme izmedju treninga, gdje su svi zajedno kao jedan tim i kao zajednica. Kisa sama po sebi moze smetati, to je tacno, ali se sve ono sto je pripremama planirano moze provesti i u takvim vremenskim uslovima, ako nije bas olujno vrijeme pa da ekipa bude primorana da radi u zatvorenim prostorima, bazenima, teretanama itd. To onda sputava.
Igracima najvise treba mirna okolina, solidan teren, i dobro zajednistvo. Protivnik se uvijek nadje, odigra se nekoliko utakmica, ali ono sto se uradi na treningu je zapravo najvaznije. Kroz taj mir i kroz raspolozivo vrijeme, ti dobijes optimalne uslove da jednu ekipu dovedes na nivo koji je potreban da bude spremna za takmicenje. Ko je nekad prosao kroz bilo kakve pripreme ovog tipa, slozice se samnom sasvim sigurno.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 feb 2015, 13:50

Znali smo se u Austriji pripremati pa su to bile najgore pripreme koje smo imali u zadnjih 7-8 godina. Nije odabrano Medjugorje radi cijene jer ne neznatna razlika sa hrvatskom nego upravo zbog uslova i to u dogovoru sa igracima.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ZeljuVolimJa
Kontakt:

Post Postao/la ZeljuVolimJa » 04 feb 2015, 13:52

ChWilla je napisao/la:razlog zašto igrački nismo ferari i zašto se ne pripremamo na maldivima je potpuno isti. da ima za jedno bilo bi i za drugo. nažalost.

izvini, ali teško je ozbiljno shvatiti nekoga ko kritikuje pripreme u međugorju, a pita zašto nismo u čitluku...to je k'o da pitaš zašto ne u hrasnici nego u sarajevu.
Izvini ti, ali mene pomalo vec nervira spominjanje Maldiva (a svaki mi post sadrzi "jeftinije", "isplativije"), te yebenog Citluka. Spomenuo sam Citluk i Medjugorje kao isplative opcije, gdje dolaze ekipe na pripreme. Nesvjesno sam zanemario malu kilometrazu izmedju ta 2 mjestasca (Bog da me prosti, u sta se uvukoh spominjuci Citluk :facepalm: ), u zelji da kazem da ako nema u jednom isplativom mjestu kvalitetnijih ekipa, da ih mozda ima u drugom isplatnijem mjestu. Bas yebene gluposti uzimate kao razlog za nabijanje na nos, a sustinu ostavljate po strani, jbg..

Mozda bih bolje prosao da sam umjesto Citluka pomenuo Metkovice il slican klinac :thumbdown:

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 04 feb 2015, 13:54

ChWilla je napisao/la:razlog zašto igrački nismo ferari i zašto se ne pripremamo na maldivima je potpuno isti. da ima za jedno bilo bi i za drugo. nažalost.

Izvini ti, ali mene pomalo vec nervira spominjanje Maldiva (a svaki mi post sadrzi "jeftinije", "isplativije"), te yebenog Citluka. Spomenuo sam Citluk i Medjugorje kao isplative opcije, gdje dolaze ekipe na pripreme. Nesvjesno sam zanemario malu kilometrazu izmedju ta 2 mjestasca (Bog da me prosti, u sta se uvukoh spominjuci Citluk :facepalm: ), u zelji da kazem da ako nema u jednom isplativom mjestu kvalitetnijih ekipa, da ih mozda ima u drugom isplatnijem mjestu. Bas yebene gluposti uzimate kao razlog za nabijanje na nos, a sustinu ostavljate po strani, jbg..

Mozda bih bolje prosao da sam umjesto Citluka pomenuo Metkovice il slican klinac :thumbdown:
Jesi li možda nekad pomislio da je Međugorje najisplativija opcija za ono što nama treba?
VAŽNO JE BITI ČLAN!

ZeljuVolimJa
Kontakt:

Post Postao/la ZeljuVolimJa » 04 feb 2015, 13:54

vrbanjusa je napisao/la:

Jesi li možda nekad pomislio da je Međugorje najisplativija opcija za ono što nama treba?
A sta nama treba?

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 04 feb 2015, 13:56

vrbanjusa je napisao/la:Kad se priča o najvećim klubovima onda nema rang iznad, samo ovi ispod. I mi igramo sa klubovima rang ispod (GOŠK, Ljubuški), sa klubovima iz našeg ranga (Travnik, Sloboda, Široki) i sa klubom iz "višeg" ranga što objektivno Hrvatska i Hajduk jesu. Iste uslove imaš u Međugorju kao i u Makarskoj. Prošle sezone smo bili u Rovinju pa smo popušili foru jer je kiša padala 24/7.
Najbitniji su OPTIMALNI uslovi za pripreme, a to nisu samo utakmice već mnogu drugih stvari. To valjda stručni ljudi znaju, zato i biraju ovako kako biraju.
Svake godine imamo slične pripreme i samo prošle godine nismo ništa osvojili. Ja stvarno ne vidim problem u pripremama. Znači 4 godine 3 titule i 2 kupa (ako nešto nisam zaboravio). Onda 1 godina bez trofeja i problem pripreme, koje su svih 5 godina skoro iste.
I nije poenta na mjestu priprema već u konstantnoj priči kako ništa ne valja. Ali baš ništa. Piše se kao da smo u situaciji Radnika iz Bijeljine a ne 5-te ekipe prvenstva sa 4 boda zaostatka za vodećim.
:clap: Imas aplauz sto nas svrstavas u isti rang sa Travnikom, pa i Slobodom :clap: Kad sam govorio isti rang, vjerujem da se osjetilo da pisem o rangu u smislu kvaliteta, ne o rangu istog takmicenja. Ako je za tebe Travnik rang Zelje.. :eh:

A i ove zadnje pripreme su ti mnogo toga otkrile. Pardon, predzadnje. Fizickom spremom u rangu Radnika iz Hadzica, a uigranoscu ko Orasje.

Jarane shvati da ne smijes kritikovati. Ja sam slicno napisao 2x on je pročitao samo sto mu se svidja i odmah te proglasi pljuvacem. Kritika je tabu samo šuti i klimaj glavom.

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 04 feb 2015, 13:56

@boccaccio ti je objasnio, pročitaj njegov post.
VAŽNO JE BITI ČLAN!

ZeljuVolimJa
Kontakt:

Post Postao/la ZeljuVolimJa » 04 feb 2015, 13:59

lazar je napisao/la:

Jarane shvati da ne smijes kritikovati. Ja sam slicno napisao 2x on je pročitao samo sto mu se svidja i odmah te proglasi pljuvacem. Kritika je tabu samo šuti i klimaj glavom.

Ama, pisacu sta hocu i kad hocu. Pohvalicu sta hocu i kad hocu, isto tako kritikovati. Jel neko ovdje šef stručnog štaba Željinog foruma i njegova privatna svojina?

Pohvalicu dolazak Odovica, mislim da je i Djelmic pogodak. Za Uzelca niko ne bi smio nista da tvrdi sigurno. Pohvalicu i oslanjanje i na mlade talente.. Pazite, mlade talente i mlade igrace, ne mlade glupane u vidu Sadikovica i sl. Tipa Hadziahmetovic, mada ce njemu trebati vremena.

A kritikujem pripreme.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 feb 2015, 14:01

pile87 je napisao/la:Znali smo se u Austriji pripremati pa su to bile najgore pripreme koje smo imali u zadnjih 7-8 godina. Nije odabrano Medjugorje radi cijene jer ne neznatna razlika sa hrvatskom nego upravo zbog uslova i to u dogovoru sa igracima.
ili kad je demir hotić organizovao pripreme u njemačkoj, neki njegov jaran dijelo igračima džeparac po 5 eura... :mrgreen:

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 04 feb 2015, 14:02

@lazar Ti si onaj što hoće povlastice da bi se učlanio u klub?
@ZeljuVolimJA @Lazar Pa moram reagovati kad samo pljujete i jedan i drugi. Ništa vam ne valja. Isto kao da smo do prošle godine bili Real Madrid pa odjednom propali.
Ako je stručni štab sa naglaskom na STRUČNI odlučio da se pripreme odrade kako se odrađuju ja onda ne vidim razlog da bilo ko NESTRUČAN kritikuje to.
VAŽNO JE BITI ČLAN!

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 04 feb 2015, 14:04

imal šta novo za tomića ,šta je sa tim špicom hoćel se dovodit,

ZeljuVolimJa
Kontakt:

Post Postao/la ZeljuVolimJa » 04 feb 2015, 14:06

vrbanjusa je napisao/la:@boccaccio ti je objasnio, pročitaj njegov post.
Mi se ne razumijemo ovdje, jelde? Ja sam Bosanac, mozda si ti Hercegovac, isti nam je jezik, ali ima nekih cudnih dijalekata u hercegovackom izgovoru.

Ja pisem citavo vrijeme o pripremnim utakmicama, ne o uslovima za treniranje. Naravno da je sve ono sto je boccacio napisao realnost, ali nije druzenje, opustanje i veceranje i sve ostalo navedeno, jedino sto pripreme zahtijevaju. Valjda zahtjevaju i utakmice. A po meni, jake utakmice. Da vidis ko je gdje. Pa sam sebi postavim pitanje, da li je Citluk jedina opcija koja je bila isplativa da se obave pripreme (imajuci u vidu katastrofu od sparing partnera) i koliko je to finansijsko odstupanje od sljedece isplative destinacije, a u kojoj se pripremaju iole jace ekipe.

Nemoj mi sad insajderskih folova i odgovora "struka procijenila". Procijenili su oni i prosle pripreme. Bile su krasne :oops:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 feb 2015, 14:06

a naročito neko ko kaže da je dado sadiković glupan. dado jeste malo ****... :mrgreen: ali glupan? e to je školski primjer besmislenog pljuvanja, a ne kritike.

ZeljuVolimJa
Kontakt:

Post Postao/la ZeljuVolimJa » 04 feb 2015, 14:08

ChWilla je napisao/la:a naročito neko ko kaže da je dado sadiković glupan. dado jeste malo ****... :mrgreen: ali glupan? e to je školski primjer besmislenog pljuvanja, a ne kritike.
A brate mili i dragi :D :D :D Ti si stvarno neki lektor, korektor

Evo izvini za ono glupan, nije glup igrac, mozda sam malo u naletu napisao kako sam napisao.

To je, jednostavno, los igrac.
Roba s greskom.
Ne mogu biti precizniji.

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 04 feb 2015, 14:10

ChWilla je napisao/la:a naročito neko ko kaže da je dado sadiković glupan. dado jeste malo ****... :mrgreen: ali glupan? e to je školski primjer besmislenog pljuvanja, a ne kritike.
momak koji zna fino podvaliti loptu ne može biti glupan to znaju samo inteligentni fudbaleri

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 04 feb 2015, 14:11

A brate mili i dragi :D :D :D Ti si stvarno neki lektor, korektor

Evo izvini za ono glupan, nije glup igrac, mozda sam malo u naletu napisao kako sam napisao.

To je, jednostavno, los igrac.
Roba s greskom.
Ne mogu biti precizniji.
Ne slaže ti se nick sa načinom pisanja, jjebi ga...
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], manijakba, strucnjak9, TheTruth34 i 74 gosta.