FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

quälix
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la quälix » 25 maj 2011, 21:03

JetSet_Hantraga je napisao/la:Pa gdje bas njega nadje vjerni Felixov sljedbenice? :lol:
Znam da si govorio o slaboj Boatengovoj pokretljivosti. Eto ovaj ti je duplo tromiji od garavog Jerome-a. Boateng je i dosta dobar na beku sto sigurno ne bi mogao biti da je bas takav kakvim ga opisujes.
Hut bi bio novi Buyten i nista vise.
geronimo je napisao/la:Dobro si mu rek'o.
zaboravio si dodat´ ´na k. se ispek´o´ :lol:

sabani, nemate vi pojma.
hut nije nist´ sporiji od boatenga, a njegova prednost je u tome sto odlicno ´cita´ protivnike tako da je i bez neke trke uvijek tamo gdje treba, tj. stvori se na mjestu gdje ce protivnicki igrac tek doci.
da, rijetko se vidja igrac koji umije bolje ´citati´ igru protivnika.
nego, niko da mi prevede onaj tekst :?
geronimo je napisao/la:U dresu Pancera ima već 26 zabilježenih golova, dok sam u Bundesligi prest'o brojati.
de ih ba zacas izbroj pa da i mi znamo ;)
geronimo je napisao/la:Znači ljubomora - pih. Šta nas briga koliko koji jami u svoj džep. Nek stvara Uliju glavobolju, meni neće.
eto, meni je stvara. on nije los, al´ brat bratu, cova ne vrijedi yebenih 9 miliona eura :x
s toliko para mogu placati 2 ili 3 odlicna igraca(recimo vidala, gustu i jos jednog rezervistu) koji ce barem ustabiliti klimavu odbranu.
nemam vise ni volje a bome ni zivaca da pisem o yebenoj svinji. mozda neki drugi put.
jah, mog´o bi muri poslati lijevog beka(marcelo il kak vec bi) ili pepea + koju kintu pa da napravimo dil.
geronimo je napisao/la:Wenn der zu Real gehen würde, dann schmeiss ich ´ne Party
kralj 8-) :lol:
ima li kod tebe jos neko Č osim ovog meHkog plus bek nije LJEV nego lijevi
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 maj 2011, 22:26

quälix je napisao/la: nemam vise ni volje a bome ni zivaca da pisem o yebenoj svinji. mozda neki drugi put.
Blagoslovim. :D
Bezze se utrkujemo ovdje ko će više komplimenata uputiti tamo nekom svinjčeku, koji opet (bez obzira na enormna primanja) koketira sa mrskim nam Realom. :D
quälix je napisao/la: jah, mog´o bi muri poslati lijevog beka(marcelo il kak vec bi) ili pepea + koju kintu pa da napravimo dil.
@Stefan Effenberg, vidiš li kako se trud isplati. :D
Nježan je ovaj torentije, plaho nježan. ;)
--------
Ostavi se bolan tog Hutha, nemoj sam sebi uskakati u stomak.
Šabane :mrgreen:
-------------
Imal li kakvih novosti? Gdje nam je Rasko? :mrgreen:

Nakon nekih iznošenja vlastitih viđenja Olivera Kahna, došlo je do negodovanja od strane KHR, koji mu je uputio kritiku da je željan pažnje. Bla bla, nakon toga Oli se nije htio izjasniti.
Sve se više bojim da ćemo ovim postupcima izgubiti jako kvalitetnog čovjeka, koji bi u budućnosti mogao biti važna karika u rukovodstvu. Meni se pljuje na Nerlingera.

Jedino pozitivno od strane Rummeniggea je da je označio termin do kada će Bayern imati spreman kadar za iduću sezonu.
"Wir wollen dieses Mal bis 20. Juni fertig sein", sagte Rummenigge in der "Sport Bild". Eine Woche vor Trainingsbeginn soll der Kader für die Saison 2011/2012 also stehen.

Ako održi riječ, svima onima koji čekaju da im se nešto servira garantujem da neće umrijeti od gladi. :D
Kakav lipanj, augustino ili ne daj Bože mjesec rujan...sve ćemo znati mnogo ranije.

Kalle pritiska Klosea da se konačno odluči prihvata li njihovu ponudu. Još ove sedmice.
Isto tako, saga oko Neuera neće možda doživjeti montag, jer bi odluka trebala pasti nešto ranije. Treba li napomenuti da se Manu interno dogovorio sa Bayernom. Ostalo je pijaca.

Leverov Holzhäuser izjavio da ne dolazi u obzir Arturov transfer unutar BuLi.
"Er wird auf keinen Fall zu Bayern München gehen."
Vidal ne želi (za sada) produžiti ugovor koji mu ističe narednu godinu, a ovi bi bili spremni "razgovarati" kada bi stigla neka nemoralna ponuda od 20 milja. Opet pijaca.

Radovali se ili ne, zasad je najizvjesniji dolazak (pored Neuera) Boatenga i Rafinhe.

Još nepun mjesec čekanja, strepnje i nadanja.
Vom Jäger zum Gejagten

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 26 maj 2011, 00:06

FRANK RIBERY je napisao/la:Bayern jako puno izdvaja na otplatu rate kredita.To je negdje oko 35 mil eura.Mi možemo potrošiti 60 mil eura na pojačanja i da ne budemo u crvenom.To je puno novca i tek 6 klubova u svijetu može toliko novca izdvojiti, a da nikog ne proda (Man Utd,Real,Barselona,Chelsi,Inter i Man City).
U pravu si!

Treba čekati kad otplatimo taj jbn kredit da onda imamo tih 80 milja po sezoni za transfere!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 maj 2011, 00:11

Ima Bayern i sad tih 80 milja mimo kredita samo što se Ulinatoru i Karl Hajncu teško rastati od pare ko djetetu od sise..
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 26 maj 2011, 00:22

geronimo je napisao/la:Prošla su me ta vremena, sad mi je dovoljno da vas čitam...i svega mi bude dosta. :D
Nekako kad se nakanim (vrlo teško, priznajem) da slažem svoj tim, odjednom se desi nešto neplanirano sa mojim miljenicima i igračima koje priželjkujem. I sve padne brzo u vodu. I to godinama (da ne kažem deceniju i više) unazad. Zato sam miran glede transfera, dovoljno mi je da pratim s kim nas povezuju pa da ja tu češljam one koje bih volio vidjeti u Bayernu ili suprotno, da počnem mrmljati što su oko bacili na tamo nekog klocinu (po meni, naravno).
Jbg, mi mlađi ( bez uvrede naravno ) smo još uvijek nadobudni što se tiče transfera.
geronimo je napisao/la:Lahm - naša lutka slatka :D Ima motor u gujci, bek za poželjeti, fer igrač...ali, ali ( :lol: ) ima jednu mahanu, koja je smrt za današnjeg beka. Ne zna centrirati. :(
Slažem se. Bek je uvik morao znati centrirati, ne samo danas. Uvijek je bilo i bit će tako. Lahm to nema.
Al meni tu jedna druga stvar ne ide u glavu. Kako ga ne može popraviti uz ovakve trenere i stotine treninga?
geronimo je napisao/la:I rekoh li ja svoje želje? :lol:
Znači pored Neuera, Boatenga, malca ne računam (mada, ako se pokaže ko drugi Zieckler ja zadovoljan) obavezan je jedan stoper. Danijela treba prodati bud-zašto. Trebali bi naći zamjenu za često povrijeđene kingove. Dobro, Mulija može krpiti desnu stranu, ali nije to to. Reus ispade preskup, Farfan je mrcina, ali nije za klupe...možda neko sa strane, mlad ambiciozan. Zašto ne i Marin. Žujan Beck iz Hoffe je zanimljiv igrač....
Žao mi Ekicija, zna li se šta je sa Alabe?
Konačno da i ti lafo otvoriš svoju dušu..... :D :D :D :D :D
Potpis za sve osim za Becka. Može da bude samo rezerva, nikako ne prvotimac. Da fehlt gewisse Etwas...

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 26 maj 2011, 00:26

FC BAYERN je napisao/la:Bosingwa i Maxwell su dobri bekovi, i naravno puno isplatniji zato sto su stariji(pravi igraci za Bayerna :D),u svojim klubovima skoro i neigraju, i pokazali su ono svoje najbolje sada ide veliki pad forme, Bosingwa je imao i tesku povredu nije dugo igrao, a Maxwell koliko sam upratio u Barceloni u zadnje vrijeme isto nije puno igrao a sve govori taj transfer nasli su drugog igraca a ovaj otpadak cemo uvaliti nekome odradio je svoje najbolje u Barci, a naravno Bayern je pravi klub za takve igrace, nesto slicno kao Oddo.Nama treba neki mlad igrac koji ce igrati dugo i koji ce dosta da napreduje, kao sto sam napominjao Fabio Coentrao, ali eto nista od njega nema tako da bezveze raspravljamo oko njega uprava je pokazala opet po stoti put svoju neozbiljnost, a vi veliki fudbalski strucnjaci molim vas prestanite sa tim pricama ko ce da uspjedne a ko ne, da je los igrac nije to je pokazao i dokazao milijun puta, a isto tako Mourinho nebi dao za svog sunarodnika tolike milione, prema tome don't make shit, i mislim da bi prestali govoriti vise o njemu jer je to vec zavrsena stvar zna se koji je njegov novi klub.

i samo cu jos da citiram momka koji je u jednoj recenici objasnio sve o nasoj upravi

Ovi ljudi su istrošeni, niihove ideje isušene,vizije izgubljena,ambicje ograničene.

Naravno ovo oni mogu sve demantovati jednim BOOM transferom, i time ce obradovati sve navijace ali mene iskreno ako dodze do toga nece nimalo obradovati, jer znam njihovu politiku koja se ponavlja zadnjih 7-8 godina, cak i vise.
Svaka čast care! Zato te i cijenim veoma mnogo, upravo zbog ovakvih postova! Stvarno je gušt i privilegija čitati tvoje postove!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 maj 2011, 00:28

Saurman je napisao/la:Ima Bayern i sad tih 80 milja mimo kredita samo što se Ulinatoru i Karl Hajncu teško rastati od pare ko djetetu od sise..
Zato su "bačene" pare za Gomeza (30-35 mio), zato nekoliko igrača ima godišnju platu blizu 10 miliona (što je rijetkost u evropskim top-ekipama), zato Bayern izdvaja preko 150 miliona godišnje samo za plate igračima, zato...

Pomalo je dosadno čitati jedna te ista jadikovanja oko škrtarenja.
Sve se više bojim da vas je neko naveo na krivi put, tj. trebali ste svi navijati za Real, Čelsi i sl. klubove.

Uprava griješi i to previše ponekad, ali Bayernovo poslovanje je svima uzor u (fudbalskom) svijetu.
Strpite se bar malo da se stadion otplati, pa ćemo onda zapjevati svi u glas.
Ako do tad' izdržite i ne promjenite boju dresa. :D

@Stefan, čujemo se sutra aBd. Odoh begati. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 maj 2011, 00:35

Ma nije Coentrao još Realov, koji će im klinac? Jedno vrijeme ste pričali kako trpamo ekipu sa polovnjacima ili kako uzimamo tuđe otpatke. Ne znam samo što se trenutno drugi jagme za nasim tkz. otpacima, tipa Bommel, Altintop ili trenutno aktuelni Klose. Ne može biti samo do toga da su free igrači, jer su oni ipak navikli na velika primanja.
Vom Jäger zum Gejagten

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 26 maj 2011, 00:39

koliko duguje Bayo za arenu jos?
Thomas Müller - Fußballgott

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 26 maj 2011, 01:29

qualix je napisao/la:cekaj, sad si me zbunio pa ne znam jel´ u polufinalu igrao inter ili bayern :? jbg., kako pises prije bi se reklo da je to bio bayo :lol:
Niti jedan. Šta s'ti već to zaboravio?? :)

Pa mislim, u onom trenutku, shvaćaš? U onom trenutku, prije druge tekme. Nikako ne mogu vjerovati u postavljanje formacije Leonard još sada. On je igrao otvorenije nego što bi se nadali.
qualix je napisao/la:ja, i :?: hoces li da ti nabrojim 10 - 15 igraca koji imaju to sto si nabrojao a igraju u malim klubovima za dvostruko ili trostruko manju platu ;)
da ne duzim, svajni je u bayernu od... i u tom vremenu je pokazao sta :?
Poštedit ću te takove muke. Po mom mišljenju je Švajni pokazao mnogo. U svakom slučaju sam sretan što imamo takvog igrača u našim redovima.

Eto statistike do sada: samo za Bayern.

Odigrao sveukupno 348 utakmica u kojima je u svim natjecanjima zabio 40 golova i nakupio 72 asistencije.

Nije ovo neka posebna statistika ali nije ni tako loša. Ne želim ovim dokazivati kvalitetu Švajnia. Drugi imaju i bolje statistike.
Ali evo da ti kažem samo da bi Švajni, po mojem mišljenju, za Real bio takvo pojačanje kao što je to bio i Ronaldo. Dovoljno?

Ali vjerujem tebi da ima i drugih dobrih igrača. Sigurno ima, nema tu dileme. Tu se slažem. No pitanje je da li mogu biti toliko dobri kao Švajni.

E sad ima tu jedna druga strana priče na koju zaboravljaju mnogi ljudi. To je slijedeća: Schweinsteiger je igrač Bayerna, njegovo dijete, igrač koji je prošao sve kategorije Bayerna i ušao u prvi tim kao nova nada njemačkog nogometa. Automatski kad je ušao u prvu ekipu njegovo ime je dobilo na moći, slavi i medijskoj pozornosti. Kada je još odigrao nekolicinu dobrih utakmica on je bio najveća nada njemačkog nogometa. Popularnost mu je porasla. Do takovih granica da je on sam počeo izigravati zvijezdu. Slava mu udarila u glavu i izgubio je razum. To je on sam prije 2 godine priznao. To je i sam Uli rekao prije godinu dana.
Ono što želim da kažem: mediji su od njega napravili zvijezdu!

Sigurno nisu toliko njegove igre bile zanimljive koliko on sam! A to je bilo svježe meso za novinare! I oni su ga napuhali do neba! Automatski je postao najveća zvijezda! Mediji su ga učinili "Superstarom". Oni su mu praktički dali tih 9 milijuna po sezoni. A javnost je popila tu priču.

E sad tek ide poanta ovog cijelog ponavljanja priče: mediji su ti koji te mogu učiniti i boljim igračem nego što to u biti jesi!
Daj mi reci ko je ove godine spomenuo jednog Christiana Tifferta koji je imao 16 asistencija u Kaiserslauternu?
Daj mi jednog medija koji je pohvalio njegovu igru. Nema ga. Jer on nije moguća zarada za njih. On ne predstavlja to što oni traže. A oni traže svoje igrače u velikim klubovima koje će napuhati i više nego trebaju. To je najveći problem kod tih 10-15 igrača koje si ti nabrojao. Jer oni igraju u malim klubovima i nisu medijima zanimljivi. Oni na njima ne mogu da hoću zaraditi jer znaju da od njih nema koristi. A ti slabiji igrači nemaju takvu medijsku pozornost pa da i njima bude lakše da pređu u veći klub.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 maj 2011, 02:02

geronimo je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Ima Bayern i sad tih 80 milja mimo kredita samo što se Ulinatoru i Karl Hajncu teško rastati od pare ko djetetu od sise..
Zato su "bačene" pare za Gomeza (30-35 mio), zato nekoliko igrača ima godišnju platu blizu 10 miliona (što je rijetkost u evropskim top-ekipama), zato Bayern izdvaja preko 150 miliona godišnje samo za plate igračima, zato...

Pomalo je dosadno čitati jedna te ista jadikovanja oko škrtarenja.
Sve se više bojim da vas je neko naveo na krivi put, tj. trebali ste svi navijati za Real, Čelsi i sl. klubove.

Uprava griješi i to previše ponekad, ali Bayernovo poslovanje je svima uzor u (fudbalskom) svijetu.
Strpite se bar malo da se stadion otplati, pa ćemo onda zapjevati svi u glas.
Ako do tad' izdržite i ne promjenite boju dresa. :D

@Stefan, čujemo se sutra aBd. Odoh begati. ;)
Ništa ja ne jadikujem samo iznosim realno stanje Bayern neće postati konkurentan u Europi dovodeći prosječne igrače za par mil tipa Pranjić,Demichelis,Buyten,Breno..Bayern će uvjek platiti igrača iz Njemačke 25-30 mil koji realno ne vrijedi te pare (Gomez) nego dovesti npr Nasrija za 30 mil..deset godina je prošlo od zadnje titule prvaka Europe predug je to post za giganta kakav je Bayern ulagati se mora bez obzira što odplaćuju stadion jer imaju velike prihode svake sezone i u stanju su izdvojiti 50-60 mil..ali npr neka su oni Schweinsteigeru dali 10 mil po sezoni a za pojačanje na bek poziciji kupuju Rafinu..sjajna politika nema šta..izdvajamo za plate igrača u rangu ostalih europski timova a rezultati u CL.. 0..samo da dodam na kraju od Vidala neće biti ništa direktor apotekara Wolfgang Holzhauser izjavio za "Financial Times Germany". "Ali ono što mogu pojasniti jer da : on (Vidal) definitivno ovog ljeta neće preći u Bayern.".. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 26 maj 2011, 02:37

Gero, to smo i čekali.....Jednostavno napravili smo mu takav pritisak, privukli ga takvom lukavošću ( jer mi nemoćni
kada ne možemo drugačije onda smo lukavi... ), pričama ga podsjetili na stare dane, umotali ga u splet paukovih mreža ( iako lisac na trenutke se zapleo ) no čak i unatoč tomu nevjerovatno dobro se branio. I šta nam preostane nego da, na kraju kad su sve šanse da ga vratimo na pravi put svedene na minimum, bacimo mamac zvan Švajni kojeg je on ipak nesvjesno progutao te popustio unatoč ogromnoj želji da čim duže glumi navijača tamo nekog kluba iz Donje Saske.....

Ima ona stara poslovica: svugdje je lijepo ali doma je naljepše!

Je li tako, drug @torrenteS?

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 26 maj 2011, 03:34

Hvala druze Effenberge(ne znam kako drugacije da te nazovem :D) drago mi je to cuti ;)

Nego sta da kazem, poceli ste pricu sa Svajnijem, sta reci za njega, igrac koji je dosta napredovao u posljednih nekoliko godina, ali to je veoma cudan igrac, igrac koji zna odigrati utakmnicu da mu svaki igrac u TOP10 zavidi, ali onda zna odigrati utakmnicu kao da igra potpuno neki drugi igrac, jednostavno nema tu konstantnost da nadoveze nekoliko sjajnih utakmnica, dali je to zbog njegovog privatnog zivota ili je neka druga stvar to stvarno ne znam, ali oduvijek mi je bio drag na neki svoj nacin, i volio bi da karijeru zavrsi u Bayernu gdje je i poceo.A sto se tice njegove plate, stvarno je previsoka, ali sta ces fudbal je postao biznis i to je jedini nacin da zadrzis igraca od velikana.

Nazalostst se pribojavam, da vise nikad necemo imati onu generaciju sa Effenbergom,Kahnom i ostalom kompanijom da ne nabrajam, kada smo bili smijem slobodno reci najbolji klub na svijetu, ali eto da ne bude preuvelicavanje bili smo sigurno u top3 ekipe na svijetu, tada nisu bile plate kao sto su sada niti se za transfere nudili ovoliki milioni, niti smo imali neke super zvijezde kao sto je u to doba Real imao, ali smo imali na svakoj poziciji igrace u koje smo se mogli uvijek pouzdati i znate sta svaki igrac je dao svojih 101% na terenu, ginilo se na terenu nije bilo odustajanja dok sudija ne odsvira kraj, e to je meni najvise krivo toga vise nema, cist primjer sada kada smo igrali protiv Intera vidjela se velika razlika u ovim novim generacijama i onim starijima, nema te borbenost kao nekad, nema te zelje, kao da se igra samo za novac, pa ako prodzemo dalje prodzemo ako ne nikom nista, cast izuzetcima, kao sto su Muller,Svajni,Lahm i jos par njih naravno ovo su sve djeca Bayerna i prije svega veliki navijaci Bayerna.A vidjeli smo svi da Inter nije ni sjena onog kojeg je Mourinho vodio, dodze neki Schakle koji je srednji na tabeli i razmonitra ih na proste faktore.Nazalost nemamo kao nekad sto je bio Effenberg pravog vodzu koji ce motivisati cijelu ekipu, takav nam igrac treba, a svi znamo da se takvi radzaju jednom u 100 godina, pa na golu smo imali najboljeg golmana svih vremena, napad ubojit Elber,Makay da ne nabrajam dalje i naravno na klupi velikog Ottmara Hitzfelda.To su bila vremena ljudi, kada se svaki klub pribojavao nas, ali nazalost priznali mi to ili ne, to vise nije isti Bayern.

Sto se tice poslovanja Bayernove uprave, svaka cast nemamo nijednog eura duga, za razliku evo dajem primjer Manchestera Uniteda koji igra finale lige prvaka i svijesni smo mi svi da je sjajna Alianz arena mnogo kostala i da to treba otplatiti, i naravno otplaticemo je.Ali ako hocemo da budemo u borbi sa Barcelonom,Realom i ostalim velikanima treba odrijesiti kasu i krenuti sa pojacanjima, kao sto sam vec ranije naveo fudbal je postao biznis, naravno da sam protiv politike koju vodi evo opet dajem primjer Man.City i potrosi preko 100Miliona na igrace samo u jednom prijelaznom roku.

Necu vise oduzio sam previse :) Ali sta cu radim nocnu pa mi je dosadno :)

quälix
Kontakt:

Post Postao/la quälix » 26 maj 2011, 10:17

Bezze se utrkujemo ovdje ko će više komplimenata uputiti tamo nekom svinjčeku, koji opet (bez obzira na enormna primanja) koketira sa mrskim nam Realom.
da mi je real mrzak, moram priznati da i nije :oops: istina, uz mancester su mi bili najmrzi, ali kako ih je pojacao murinjo, inace moj drugi najdrazi trener(odmah iza mageca), poceo sam simpatisati i real :oops:
da, zbog murija mi bjese krivo sto ispadose od barce. :oops:
@Stefan Effenberg, vidiš li kako se trud isplati. :D
Nježan je ovaj torentije, plaho nježan.
jok, nego to napisah u ime hanume koja je, usput receno, veliki navijac bayerna.
:P luzeri :!: nije se nas´o ko je secu preyeb´o 8-)
Ostavi se bolan tog Hutha, nemoj sam sebi uskakati u stomak.
Šabane
ja stvarno ne znam sta je s vama :? co´jk nije los, ili barem nije grdji od ovih koje imate niti je gori od moguceg pojacanja kojemu se nadate. nego, zar ce te biti toliki shupci pa da mi ne prevedete onaj tekst :?
jah, kale je shupak dok je kahn ober-shupak koji nema pojma o fudbalu. da, gledao sam ga par puta na zdf-u i pratio nj. komentare ;)
paaaaaa, i meni je tesko rastati se od dobre sise a nisam dijete :oops:
ulijev advokat je napisao/la:Pomalo je dosadno čitati jedna te ista jadikovanja oko škrtarenja.

svaka ti motke vuce :x
djecko, ne navijam ja za smijesnu borusiju pa da se zadovoljavam nekom pikuladijom :x
vi/mi(kako god hoces) navijate ili navijamo za giganta koji kad se zainati moze dovesti i ronalda a kamo li igraca od nekih 25 - 30 miliona. da, to su u stanju i to su nam vise puta i dokazali. nazalost, velike svote su uglavnom isle za promasaje ili su davane za igrace koji ne vrijede ni polovinu(gomez).
nasri, vidal i klisi ili hantrin favorit maikon. znas li ti sta bi dobili da ste doveli ta tri igraca?
covjece, i yebenu barselonu bi oblio hladan znoj na pomisao da bi u cetvrt ili polufinalu mogli igrati protiv bayerna. da ne govorim o bundesci koju bi osvojili sa min. 15 bodova prednosti. za ovo bi smio staviti i zivot na opkladu. guzen ne zeli pustiti vidala. ok, treba sve dogovoriti s djeckom i onda ga dovestu u zimskom pr. za 5 yebenih miliona. da, prodali bi ga bud-zasto kada skvate da od nj. ostanka nema nista.
dati za golmana 25 miliona eura iako doticnom za godinu dana istice ugovor :P evo osipam se.
Saruman je napisao/la:Ništa ja ne jadikujem samo iznosim realno stanje Bayern neće postati konkurentan u Europi dovodeći prosječne igrače za par mil tipa Pranjić,Demichelis,Buyten,Breno..Bayern će uvjek platiti igrača iz Njemačke 25-30 mil koji realno ne vrijedi te pare (Gomez) nego dovesti npr Nasrija za 30 mil..deset godina je prošlo od zadnje titule prvaka Europe predug je to post za giganta kakav je Bayern ulagati se mora bez obzira što odplaćuju stadion jer imaju velike prihode svake sezone i u stanju su izdvojiti 50-60 mil..ali npr neka su oni Schweinsteigeru dali 10 mil po sezoni a za pojačanje na bek poziciji kupuju Rafinu..sjajna politika nema šta..izdvajamo za plate igrača u rangu ostalih europski timova a rezultati u CL.. 0..samo da dodam na kraju od Vidala neće biti ništa direktor apotekara Wolfgang Holzhauser izjavio za "Financial Times Germany". "Ali ono što mogu pojasniti jer da : on (Vidal) definitivno ovog ljeta neće preći u Bayern."..
e, nek´ si mu rek´o, yebo ga njegov uli.
Stefan Effenberg je napisao/la:Je li tako, drug @torrenteS?
naravno da nije :P
ima li kod tebe jos neko Č osim ovog meHkog plus bek nije LJEV nego lijevi
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 maj 2011, 13:11

Gledal ko TV-Ufatili Mladica its about time ccc.... :D :D :D :D
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 26 maj 2011, 13:21

don_burza je napisao/la:koliko duguje Bayo za arenu jos?
Brže nego što je prvobitno bilo planirano.BAyern svaku sezonu u kojoj ne potroši puno novca na transfere pokušava taj kredit da ubrza.Situacija je kompleksna što se tiče Bayine strukture finansiranja.Mi na plate trošimo vrtoglavih 170 mil eura što je isto koliko troši jedan Real,BArsa,Man Utd...Imamo kredit i još otplaćujemo neke transfere u ratam.60 mil eura je jako puno novca i ja prezadovoljan ako i toliko potrošimo,ali je pitanje da li ćemo dovesti 4 kvalitetna igrača ili 6 panjeva.Nama su potrebna pojačanja, a ne kvantitet.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 maj 2011, 14:43

Neuer:Nema tih para da ostanem u schalkeu,zelim u bayern. ;)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 maj 2011, 14:53

Bayer Leverkusen general manager Rudi Voller has again ruled out the possibility of Arturo Vidal leaving BayArena this summer.

The Chile international has been expected to follow Leverkusen boss Jupp Heynckes to Bayern Munich, while Barcelona have also been linked with the midfielder.

But Vidal is under contract with Bundesliga runners-up Leverkusen until the summer of 2015 and Voller has reiterated that there are no plans to sell ahead of a season back in the UEFA Champions League.

Voller told **** television: "If we had not have ended up in second place in the Bundesliga, we would certainly have had to consider selling players.

"We achieved second position in the league, this was a vital success. Not just financially, also emotionally.

"This was a good thing for everyone at this club. We won a final, so to say. And it looks OK to see Arturo Vidal remain at our club for one more season."

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 maj 2011, 18:44

@gero: upravu si...stalno se neki ovde žale, neki kad pricaju ispade sva nam ekipa polovnjacka....a kad nam je prosla sezona bila dobra svi su sve hvalili....kako sad odjednom ni jedan igrac ne valja nekima a prije su svi valjali :D

a ovaj neuer ne želi da produzi ugovor sa S04 i taj transfer će definitivno valjda se narednih dana okoncat...jalov pokusaj gospodina tonniesa, inace "najveceg poznavaoca fudbala u njemackoj" :D :D :D :D :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 26 maj 2011, 19:29

Dođe nam na temu jedan totalni nepoznavaoc fudbala i priča o Schweinsteigeru. Pa onakav pas, onakvu snagu, jačinu na lopti, onakvo postavljanje u defanzivnim zadacima niko u današnjem svijetu sporta nema. Nikada neću žaliti za tih pišljivih 10 mil, jer takav igrač ih definitivno zaslužuje. Onog od prije dvije godine sam i sam tjerao iz ekipe, ali sada je situacija sasvim drugačija. Kada pitate tog istog(gore već spomenutog)da nam ukaže na te nekvalitete Bastianove, kaže da yebeni post ne zna sastaviti. :| Badstuber je prošle godine vodio Bayern do finala. 8-) Ne napadajte me, ovo je njegova teorija. :lol:
Neuer dolazi za manje od 20 mil., priča se bliži kraju, Schalke iz ovog duela izlazi neslavno, krvavog nosa sa mrljom na svom imenu. Ovakvo stvaranje neprijateljstva prema Uliju im nije trebalo. Ljudi iz tog kluba se nisu držali dogovora, a sada je i njihov ljubimac pukao izrevoltiran njihovim ponašanjem, koje im nimalo ne ide na ruku.
Miro i dalje razmišlja, očigledno da nema boljih ponuda od Bayernove, pa ispipava teren, čeka do zadnjeg trenutka. To je valjda svima jasno.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.