FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 04 feb 2015, 10:00

samo kondicija nije relativna. ja bih se lično složio da je u ovakvoj situaciji bolje sa slabijim protivnicima, jer novi trener isprobava igrače i postavku, a ipak se spremamo za premijer ligu bih a ne ligu šampiona.

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 04 feb 2015, 10:36

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Minjore je napisao/la:@zaboljisportubih
Hadzovic fin ljevak. Momak igra lavom, ima tu malu dozu straha, ali ima centarsut strasan. Vrijedan i zahvalan igrač.
Kašić je bio solidan, par puta prošao po strani, ali njemu fali snage.
Beganović je naš Hulk. Momak kad bi samo uključio mozak kad igra bio bi odličan napdač. Ne sumnjam da će u godinama koje su ispred njega još napredovati, jer ima sve predispozicije za vrhunskog napadača.
Što se tiće ove utakmice danas vjerujem da su se isprobavale razne varijante i u odbrani i u napadu, pa je rezultat sigurno bio u drugom planu. Bitno je da gol nismo primili :D
Legende ne umiru, oni vječno žive.. Ilijas Pašić !!
Hvala druže velika. RIP Ilijas Pašić
Da Hadžović i Beganović su stvarno pokazali da mogu da znaju,igrač koji je mene oduševljavao u juniorima tj Kašić nekako se izgubio nije više to to,čak sam čuo da je počeo da puši i pije.Moj stari se nekad bavio trenerskim poslom i uvijek je govorio da je najvažnija igra bez lopte tj da se kvalitetno popuni prostor na terenu i trka,ali hajde vidjet ćemo pripreme nisu mjerilo. Pozdrav !

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 04 feb 2015, 11:00

Odličan pregled igre , dobar šut , brz :D

" onclick="window.open(this.href);return false;
Brkica

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 04 feb 2015, 11:16

Po svim ovim pocetnim sastavima koje je Oda do sada izveo, izgleda da on najozbiljnije racuna na Bucana?!?!

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 04 feb 2015, 11:32

Zimske pripreme su itekako vazne. Istina pripremamo se za PL, ali nismo mi Siroki, Olimpic, Zrinjski ili Sarajevo da imamo sirinu. Nemamo klupe, nismo fizicki spremni, odbrana neuigrani, a bez Tomica je i vezni red upitan. Od 15 utakmica 3 bez primljenog gola. Jos novi trener, novi stil igre, novi igraci. Kad cemo se spremiti ako ne sada ? Moze Oda uigravati protiv Goska, ali **** ti to ako ce nam Kosoric i Bogdanovic biti glavni asistenti. Ne mozes ovako u Evropu.
I na kraju krajeva sve ovo imaju i u Sarajevu ako se vec gledaju finansije.

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 04 feb 2015, 11:42

Nema nam spasa ispadamo 100 %.

Pa pripremamo se protiv GOŠK-a, Slobode jer igamo protiv takvih, pripremamo se na lošim terenima jer igramo na lošim terenima. Ljetos kad je Adžem došao dobio je relativno novu ekipu, sa par juniora u njoj. Pojačanja nije dobio i oni koji su dolazili došli su kasno. Odović je bolji trener od Adžema (bar na papiru) i ima puno više iskustva.
I pripreme su samo osnova koja se nadograđuje kroz cijelo prvenstvo. Ne igra se samo utakmica protiv Olimpica 28.02. nego još 14 nakon nje. Forma se tempira prema protivnicima koji ti dolaze. Možda je bitnije biti pravi od 7 do 15 kola nego od 1 do 7 kola. Tu dolazi Odino iskustvo do uzražaja. Čovjek već 15 godina vodi ekipe po PLBIH i valjda zna kako funkcioniše sistem.

Ovdje je izgleda najbitnije pljucniti po svemu, da smo otišli u Španiju na pripreme rekli bi da trošimo puno i da smo mogli napadača za te pare dovesti, odeš u Međugorje (jer neko smatra da imamo optimalne uslove tu) onda ne valja jer igraš protiv loših ekipa.
Pljuc navijači...
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

Amerigo
Kontakt:

FK Željezničar

Post Postao/la Amerigo » 04 feb 2015, 11:49

vrbanjusa je napisao/la:Nema nam spasa ispadamo 100 %.

Pa pripremamo se protiv GOŠK-a, Slobode jer igamo protiv takvih, pripremamo se na lošim terenima jer igramo na lošim terenima. Ljetos kad je Adžem došao dobio je relativno novu ekipu, sa par juniora u njoj. Pojačanja nije dobio i oni koji su dolazili došli su kasno. Odović je bolji trener od Adžema (bar na papiru) i ima puno više iskustva.
I pripreme su samo osnova koja se nadograđuje kroz cijelo prvenstvo. Ne igra se samo utakmica protiv Olimpica 28.02. nego još 14 nakon nje. Forma se tempira prema protivnicima koji ti dolaze. Možda je bitnije biti pravi od 7 do 15 kola nego od 1 do 7 kola. Tu dolazi Odino iskustvo do uzražaja. Čovjek već 15 godina vodi ekipe po PLBIH i valjda zna kako funkcioniše sistem.

Ovdje je izgleda najbitnije pljucniti po svemu, da smo otišli u Španiju na pripreme rekli bi da trošimo puno i da smo mogli napadača za te pare dovesti, odeš u Međugorje (jer neko smatra da imamo optimalne uslove tu) onda ne valja jer igraš protiv loših ekipa.
Pljuc navijači...

Sve si napisao !!!!
Slažem se u potpunosti ......

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 04 feb 2015, 12:06

vrbanjusa je napisao/la:Nema nam spasa ispadamo 100 %.

Pljuc navijači...
:thumbup:

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 04 feb 2015, 12:27

Ne mislim da je generalno bas puno bitno gdje se ekipa priprema, sve dok ima uslove koji pripremama daju optimum, gdje se ekipa moze pripremiti fizicki i psihicki za naredne okrsaje.
Svakako je tacno da se uvijek drugi dio priprema treba odraditi tamo gdje ima dovoljan broj ekipa da bi se mogao odigrati dovoljan broj utakmica , gdje su tereni solidni i gdje trener moze uraditi sa ekipom sve ono sto se zamisli.

Pod uslovom da je prvi dio priprema odradjen maksimalno u fizickom smislu, gdje se odigrao i poneki susret, ja uvijek volim napisati pod anaerobnim uslovima, jer je tada ekipa u potpunom fizickom naponu, onda bi ovaj drugi dio priprema trebao biti planski uradjen za uigravanje linija, odigravanje utakmica i usavrsavanje svih taktickih zamisli sefa strucnog staba.

Bez obzira na protivnike, bitno je da se utakmice odigraju, da se linije ukomponuju, da su igraci maksimalno motivisani i spremni pred pocetak prvenstva i da nema povrijedjenih igraca.

Ja bih isto volio kada bi protivnicke ekipe bile pomijesane u svojoj kvaliteti. Da imamo nekoliko uslovno receno slabijih protivnika i bar jednu ekipu koja je po kvalitetu mnogo ispred, jer se tako moze odrediti i spremnost u odnosu na takvu ekipu, odrzivost lopte u posjedu, individualni kvalitet i jos mnogo stvari koje bi pokazale kako sama ekipa djeluje kada igra protiv takvog protivnika.
Ali eto, imamo ove ekipe s kojima igramo i ne treba po tome odredjivati hoce li pripreme proci uspjesno ili nece.
Pripreme ce proci uspjesno kada mi navijaci budemo vidjeli vec od prvog kola nivo zalaganja nasih igraca, nivo uigranosti i rezultate koje cemo postici od prvog kola pa nadalje.

Imamo slabe informacije sa priprema, kao i svaki put do sada, nismo u stanju da pratimo nasu ekipu, da vidimo ili procitamo stvari vezane za pripreme i kako se to sve odvija. Jedan clanak na portalu ili u novinama svakih nekoliko dana je zaista skromno pracenje nase ekipe. Tako da mi prakticno i ne mozemo znati kakva je atmosfera u ekipi, kako se radi, da li se to sve uklapa sa zeljama Odovica, da li on uspijeva promijeniti odnos prema posjedu lopte itd...
Sve samo nagadjamo i nadamo se najboljem.

Igracki kadar nam se nece puno promijeniti, hoce li saga oko Tomica zavrsiti pozitivno ili ne, vidjecemo, ali u biti tu je to negdje. Osim Base i Asanovica koji nisu uopste ni igrali u prvom dijelu prvenstva, svi oni koji su igrali su tu. Plus Djelmic i Uzelac.
Najveci dobitak bi bio da ova omladina jos malo kroz ove pripreme udje u navike prvotimaca, da dobiju malo rutine, da napreduju kroz psihu, da nauce mnogo toga kroz takticke varijante. I da se niko ne povrijedi.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

ZeljuVolimJa
Kontakt:

Post Postao/la ZeljuVolimJa » 04 feb 2015, 12:29

Mozda da se sljedeci put malo strateski planira mjesto obavljanja priprema? Ocito je da su u Medjugorju svaki put slabe ekipe. Iz godine u godinu igramo bezvezne pripremne, prijateljske utakmice (bezvezne po jacini protivnika). Mozda Citluk sljedeci put, neka jeftina opcija u Hrvatskoj.. Zaboga, malo se raspitati ko, gdje, kada..[/quote]

Ako se ovaj tvoj post odnosi na mene, gdje kazes "pljuc navijaci", pogledaj malo bolje. Da li sam spomenuo Spaniju, Majorku, Ibicu, Kanarska Ostrva, ili Citluk, odnosno, mozda neku jeftiniju opciju u Hrvatskoj??

Ako vec godinama u Međugorju nema kvalitetnih ekipa za "sparing", mozda ima u Citluku, mozda postoje u nekoj jeftinijoj opciji u Hrvatskoj (mogu i ekipe iz sredine tabele njihove lige, pozeljnije i to nego GOSK).

Raspitati se malo ko u odredjenom vremenskom periodu boravi u pripremama u kom mjestu. Mozda je i to tesko, mozda ce se neko struniti ako okrene par brojeva ljudi koji bi mogli znati nesto takvo.

I nemoj da pljuckas tu, ako se vec nece dovoditi neki bolji napadac, odmah potpisujem da se te pare potrose u iole kvalitetnije pripreme, gdje se, zbog uslova, citava ekipa moze podici za bar 5% od svog standardnog nivoa, zbog uslova i sparing partnera!!

Gdje da potpisem ovo sto sam napisao?

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 04 feb 2015, 12:42

A da ipak pustite malo strucnije ljude od vas da vode racuna o pripremama i pripremnim utakmicama..... Sta mislite?

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 04 feb 2015, 12:43

ZeljuVolimJa je napisao/la:Mozda da se sljedeci put malo strateski planira mjesto obavljanja priprema? Ocito je da su u Medjugorju svaki put slabe ekipe. Iz godine u godinu igramo bezvezne pripremne, prijateljske utakmice (bezvezne po jacini protivnika). Mozda Citluk sljedeci put, neka jeftina opcija u Hrvatskoj.. Zaboga, malo se raspitati ko, gdje, kada..
Ako se ovaj tvoj post odnosi na mene, gdje kazes "pljuc navijaci", pogledaj malo bolje. Da li sam spomenuo Spaniju, Majorku, Ibicu, Kanarska Ostrva, ili Citluk, odnosno, mozda neku jeftiniju opciju u Hrvatskoj??

Ako vec godinama u Međugorju nema kvalitetnih ekipa za "sparing", mozda ima u Citluku, mozda postoje u nekoj jeftinijoj opciji u Hrvatskoj (mogu i ekipe iz sredine tabele njihove lige, pozeljnije i to nego GOSK).

Raspitati se malo ko u odredjenom vremenskom periodu boravi u pripremama u kom mjestu. Mozda je i to tesko, mozda ce se neko struniti ako okrene par brojeva ljudi koji bi mogli znati nesto takvo.

I nemoj da pljuckas tu, ako se vec nece dovoditi neki bolji napadac, odmah potpisujem da se te pare potrose u iole kvalitetnije pripreme, gdje se, zbog uslova, citava ekipa moze podici za bar 5% od svog standardnog nivoa, zbog uslova i sparing partnera!!

Gdje da potpisem ovo sto sam napisao?[/quote]

Evo ja cu parafirati.Apsolutno se slazem.U posljednjih nekoliko pripremih perioda uvijek igramo sa istim ekipama..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 04 feb 2015, 13:05

Svaki trener ima svoje zamisli oko priprema, taktike itd. Ako mislite da bi nam igranje sa nekim super ekipama donijelo bolji rezultat u prvenstvu varate se. Sasvim je svejedno s kim se igra na pripremama sve dok su ostale stvari u redu. Kroz treninge se pravi ekipa a provedbe zamisli kroz utakmice. Napisao sam da se forma tempira prema protivnicima, rasporedu itd.
Pominje se da u Čitluku možda ima boljih ekipa :D , Međugorje-Čitluk čitavih 8 km. Ako ima interesa lako je otići u Čitluk. Ljudi koji vode struku kod nas, zadnjih 6 godina su odlični treneri koji znaju kako sistem funkcioniše i kako treba priprmemiti ekipu za takmičenje u PLBIH. Ne u Ligi prvaka ili Bundesligi već u PLBIH, na blatnjavim i neravnim terenima.
Na kraju krajeva zašto da idemo u Hrvatsku ako imamo OPTIMALNE uslove za treniranje u Međugorju? Da bi se reklo da smo bili na pripremama u Hrvatskoj ili nekoj više egzotičnoj destinaciji. Pa nismo turisti već fudbalski klub koji pokušava da se što bolje pripremi u što boljim uslovima sa novcima kojima raspolažemo.
Ja bih volio da smo sad na turneji po Americi i da igamo sa Bayernom, City-jem a sve u sklopu priprema za nastavak Lige prvaka, ali...
VAŽNO JE BITI ČLAN!

ZeljuVolimJa
Kontakt:

Post Postao/la ZeljuVolimJa » 04 feb 2015, 13:18

vrbanjusa je napisao/la:Svaki trener ima svoje zamisli oko priprema, taktike itd. Ako mislite da bi nam igranje sa nekim super ekipama donijelo bolji rezultat u prvenstvu varate se. Sasvim je svejedno s kim se igra na pripremama sve dok su ostale stvari u redu. Kroz treninge se pravi ekipa a provedbe zamisli kroz utakmice. Napisao sam da se forma tempira prema protivnicima, rasporedu itd.
Pominje se da u Čitluku možda ima boljih ekipa :D , Međugorje-Čitluk čitavih 8 km. Ako ima interesa lako je otići u Čitluk. Ljudi koji vode struku kod nas, zadnjih 6 godina su odlični treneri koji znaju kako sistem funkcioniše i kako treba priprmemiti ekipu za takmičenje u PLBIH. Ne u Ligi prvaka ili Bundesligi već u PLBIH, na blatnjavim i neravnim terenima.
Na kraju krajeva zašto da idemo u Hrvatsku ako imamo OPTIMALNE uslove za treniranje u Međugorju? Da bi se reklo da smo bili na pripremama u Hrvatskoj ili nekoj više egzotičnoj destinaciji. Pa nismo turisti već fudbalski klub koji pokušava da se što bolje pripremi u što boljim uslovima sa novcima kojima raspolažemo.
Ja bih volio da smo sad na turneji po Americi i da igamo sa Bayernom, City-jem a sve u sklopu priprema za nastavak Lige prvaka, ali...

Zasto onda najveci evropski timovi igraju prijateljske utakmice sa klubovima svog ranga, rangom ispod i rangom iznad, a ne ko mi, sa timovima po 3 ranga ispod (ranga kvaliteta - GOSK). U ovo ne uzimam prijateljske utakmice sa Amerikancima i Azijatima, gdje klubovi placaju milione, samo kako bi odigrali prijateljsku sa npr. Realom (to je vec biznis).

Ja ti sad rekoh zasto mozda Hrvatska (i to jeftinija opcija), nije turizam i egzotika, vec normalni uslovi za rad i kvalitetni protivnici (ako oni postoje u tom periodu priprema, ako ne - nista).
Kako ces ti vidjeti neke slabosti kod igraca, kad ce on u utakmici protiv GOSK-a izgledati ko Ferari? Bice klasa, talenat, otkrovljenje priprema itd., a kad dodje duel sa Sirokim - yebavace mu se zenski rod koji ima. Ovako te, bubam, Rijeka otrese ko slinu, ali bar znas sta to nije valjalo i gledas mozes li kako popraviti, ako ne mozes, onda smanjiti mogucnost istih gresaka. Celicis ekipu na jakim utakmicama. Hajmo onda sparingovati protiv Pofalickog 15-tak dana onda, jbg..

Mala komparacija, mozda ce neke nasmijati, ali ko ima nekog pojma u teretani, znace o cemu pricam. Kad stavis na bendz 40kg, to dizes onako, osrednje. Kada stavis 100kg, izbacis jednom i vratis nakon toga kilazu na 40 kg, tada tih 40kg ti izgleda 4 puta lakse, negoli prvi put kad si dizao.

Naravoucenije, poslije serije teskih pripremnih utakmica, tipa (bubam) Rijeka i sl. Travnik i slicna buranija ce ti doci ko onih 40 kg.

Znam, primjer koji totalno nema veze sa fudbalom, ali ima smisla.

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 04 feb 2015, 13:27

Kad se priča o najvećim klubovima onda nema rang iznad, samo ovi ispod. I mi igramo sa klubovima rang ispod (GOŠK, Ljubuški), sa klubovima iz našeg ranga (Travnik, Sloboda, Široki) i sa klubom iz "višeg" ranga što objektivno Hrvatska i Hajduk jesu. Iste uslove imaš u Međugorju kao i u Makarskoj. Prošle sezone smo bili u Rovinju pa smo popušili foru jer je kiša padala 24/7.
Najbitniji su OPTIMALNI uslovi za pripreme, a to nisu samo utakmice već mnogu drugih stvari. To valjda stručni ljudi znaju, zato i biraju ovako kako biraju.
Svake godine imamo slične pripreme i samo prošle godine nismo ništa osvojili. Ja stvarno ne vidim problem u pripremama. Znači 4 godine 3 titule i 2 kupa (ako nešto nisam zaboravio). Onda 1 godina bez trofeja i problem pripreme, koje su svih 5 godina skoro iste.
I nije poenta na mjestu priprema već u konstantnoj priči kako ništa ne valja. Ali baš ništa. Piše se kao da smo u situaciji Radnika iz Bijeljine a ne 5-te ekipe prvenstva sa 4 boda zaostatka za vodećim.
Ovo oko tegova i teretane nemam pojma, ne bavim se tim.
VAŽNO JE BITI ČLAN!

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 04 feb 2015, 13:30

Razumijem da je velika većina dobronamjerna.Zeljeli bi gledati spremnu i uigrani ekipu,željeli bi da ne strahujemo oko ispunjenja osnovnih ciljeva. ..
Ali sve to ne znači da treba diskutirati na način da, kad bi neko bahno na forum ko je neupucen,pomisli da Zelju vode debili.
Ispade kako su nesposobni ili im je mrsko nazvati nekog i pitati gdje se kod priprema. Kako je to moguće ako smo prije tri dana znali s kim igramo četiri pripremne utakmice?
Predlaže se jeftinija opcija u Hrvatskoj.Dole pogotovo nemaš s kim igrati.Njima prvenstvo počinje sad za vikend...
Pominje se Citluk ! Čuj Citluk! Pa Medjugorje je Citluk,ili obrnuto. To je to.Sportski centar gdje se ekipa priprema i stadion u Citluku su par km udaljeni.
Različita su mišljenja o tim stvarima kad su pripreme u pitanju.
Naš klub je u pred hodom periodu osvajao duple krune i nakon priprema u M.Gradu i Medjugorju...i nakon pripremnih utakmica sa slabim protivnicima ... Ali je bilo i drugačijih iskustava.
U suštini,važni su ljudi koji organizuju i provode pripreme, važni su igrači i važni su tereni.
Procjena svih u klubu,uključujući i mišljenje igrača, je takva da je ovo optimalna opcija za pripreme. To znamo u ovom momentu.Da li su bili u pravu,saznajemo kad krene prvenstvo.
Do tada ,možemo samo nagađati, pametovati,truniti...

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 04 feb 2015, 13:34

FKZ1921 je napisao/la:Razumijem da je velika većina dobronamjerna.Zeljeli bi gledati spremnu i uigrani ekipu,željeli bi da ne strahujemo oko ispunjenja osnovnih ciljeva. ..
Ali sve to ne znači da treba diskutirati na način da, kad bi neko bahno na forum ko je neupucen,pomisli da Zelju vode debili.
Ispade kako su nesposobni ili im je mrsko nazvati nekog i pitati gdje se kod priprema. Kako je to moguće ako smo prije tri dana znali s kim igramo četiri pripremne utakmice?
Predlaže se jeftinija opcija u Hrvatskoj.Dole pogotovo nemaš s kim igrati.Njima prvenstvo počinje sad za vikend...
Pominje se Citluk ! Čuj Citluk! Pa Medjugorje je Citluk,ili obrnuto. To je to.Sportski centar gdje se ekipa priprema i stadion u Citluku su par km udaljeni.
Različita su mišljenja o tim stvarima kad su pripreme u pitanju.
Naš klub je u pred hodom periodu osvajao duple krune i nakon priprema u M.Gradu i Medjugorju...i nakon pripremnih utakmica sa slabim protivnicima ... Ali je bilo i drugačijih iskustava.
U suštini,važni su ljudi koji organizuju i provode pripreme, važni su igrači i važni su tereni.
Procjena svih u klubu,uključujući i mišljenje igrača, je takva da je ovo optimalna opcija za pripreme. To znamo u ovom momentu.Da li su bili u pravu,saznajemo kad krene prvenstvo.
Do tada ,možemo samo nagađati, pametovati,truniti...
Tako je, ja o ovome trunim :D već danima ali ljudi vire samo preko tarabe u tuđe dvorište i pljuju po svome.
VAŽNO JE BITI ČLAN!

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 04 feb 2015, 13:36

Trenutno kisa pada u citavoj drzavi, tako i u Medjugorju i ne zna se kada ce prestati, do kraja ove sedmice nece sigurno, tako bar kazu ovi sto to prate. Ne kontam sta vam znace ti OPTIMALNI uslovi, sve ovo sto imaju u Medjugorju imaju i u Sarajevu, bukvalno sve

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 04 feb 2015, 13:38

perodeformero je napisao/la:Trenutno kisa pada u citavoj drzavi, tako i u Medjugorju i ne zna se kada ce prestati, do kraja ove sedmice nece sigurno, tako bar kazu ovi sto to prate. Ne kontam sta vam znace ti OPTIMALNI uslovi, sve ovo sto imaju u Medjugorju imaju i u Sarajevu, bukvalno sve
I veće zagađenje zraka između ostalog :D
VAŽNO JE BITI ČLAN!

ZeljuVolimJa
Kontakt:

Post Postao/la ZeljuVolimJa » 04 feb 2015, 13:39

vrbanjusa je napisao/la:Kad se priča o najvećim klubovima onda nema rang iznad, samo ovi ispod. I mi igramo sa klubovima rang ispod (GOŠK, Ljubuški), sa klubovima iz našeg ranga (Travnik, Sloboda, Široki) i sa klubom iz "višeg" ranga što objektivno Hrvatska i Hajduk jesu. Iste uslove imaš u Međugorju kao i u Makarskoj. Prošle sezone smo bili u Rovinju pa smo popušili foru jer je kiša padala 24/7.
Najbitniji su OPTIMALNI uslovi za pripreme, a to nisu samo utakmice već mnogu drugih stvari. To valjda stručni ljudi znaju, zato i biraju ovako kako biraju.
Svake godine imamo slične pripreme i samo prošle godine nismo ništa osvojili. Ja stvarno ne vidim problem u pripremama. Znači 4 godine 3 titule i 2 kupa (ako nešto nisam zaboravio). Onda 1 godina bez trofeja i problem pripreme, koje su svih 5 godina skoro iste.
I nije poenta na mjestu priprema već u konstantnoj priči kako ništa ne valja. Ali baš ništa. Piše se kao da smo u situaciji Radnika iz Bijeljine a ne 5-te ekipe prvenstva sa 4 boda zaostatka za vodećim.
Ovo oko tegova i teretane nemam pojma, ne bavim se tim.
:clap: Imas aplauz sto nas svrstavas u isti rang sa Travnikom, pa i Slobodom :clap: Kad sam govorio isti rang, vjerujem da se osjetilo da pisem o rangu u smislu kvaliteta, ne o rangu istog takmicenja. Ako je za tebe Travnik rang Zelje.. :eh:

Sad malo ovo u vezi titula.. Ne bih da se slucajno pomisli da necim zelim umanjiti nesto. Ali, kad pominjes iste pripreme 5 godina, a 3 titule i 2 kupa, moras istaci fakt da smo u to doba mi igracki bili za ostatak lige Ferari, a oni golfovi trojka. Pa hajde da kazem da su i takve pripreme mogle proci. Mi vec godinu-dvije nismo Ferari, daleko smo od tog auta, neki drugi sad to jesu, mi vise ne. Da bi zadrzali korak za njima, moramo naci alternativne nacine, kao sto su pripreme, jer igracki to ne mozemo, zbog para.

A i ove zadnje pripreme su ti mnogo toga otkrile. Pardon, predzadnje. Fizickom spremom u rangu Radnika iz Hadzica, a uigranoscu ko Orasje.

Ne pljujem, kritikujem u zelji unapredjivanja.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: adrenaline323, Levin i 33 gosta.