FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DR.HOUSE
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DR.HOUSE » 03 feb 2015, 13:11

zaboljisportuBiH je napisao/la: Ponovo da pitam šta je sa Haskovićem jer vidim nema ga u Međugorju. Znam da je Mekić posuđen Igamnu iz Konjica. I ponovo da pitam da mi kažu ovi što su bili protiv Travnika kako su Odigrali Hadžović, Kašić i Beganović.
Hadzovic odlican prodoran igrao lijevog beka ima u njemu nesto ....kasic ako je to onaj malecki bas nista posebno...beganovic trudio se ali meni bas slabo ....

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 feb 2015, 13:31

admirh je napisao/la:Hahahha koji cirkus, ide pa ne ide, pa sa juniorima tako to bude kad čovjek sve da za Želju najbolji igrač i dobije po ušima, da je pametan da ne produžuje, i na ljeto spiči u Sarajevo.
Ofiran si pito,u skokovima na svoju temu maste i fantazije slavi duplu

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 03 feb 2015, 14:00

Ilijas Pašić legendarni fudbaler Željezničara, poznat i kao prvi fudbaler Željezničara koji je igrao za reprezentaciju bivše Jugoslavije preminuo je u Švicarskoj.
Pašić je rođen 10. maja 1934. godine u Herceg Novom, ali u ranoj mladosti se doselio u Sarajevo gdje je počeo svoju fudbalsku karijeru. Prvo je igrao u FK Romanija da bi od 1952. godine postao član Fudbalskog kluba Željezničar.

Igrao je na poziciji lijevog krila a u Želji je proveo sedam sezona, i u tom periodu odigrao je 174 utakmice i postigao 104 pogotka. Za reprezentaciju Jugoslovaije odigrao je osam mečeva i postigao jedan gol.

Nakon Željezničara igrao je za Dinamo, te nekoliko klubova u Austriji i Švicarskoj, nakon čega se posvetio trenerskom poslu. Trenirao je nekoliko hrvatskih i švicarskih klubova.

Iako je živio u Švicarskoj, Pašić će biti sahranjen u Sarajevu.
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Re: AW: FK Željezničar

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 03 feb 2015, 14:04

Obavezno procitati

http://****/clanak/6464/velibor ... ajevo-1985

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ma vi stvarno niste normalni !!!

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 03 feb 2015, 14:09

Željooooo je napisao/la:Ilijas Pašić legendarni fudbaler Željezničara, poznat i kao prvi fudbaler Željezničara koji je igrao za reprezentaciju bivše Jugoslavije preminuo je u Švicarskoj.
Pašić je rođen 10. maja 1934. godine u Herceg Novom, ali u ranoj mladosti se doselio u Sarajevo gdje je počeo svoju fudbalsku karijeru. Prvo je igrao u FK Romanija da bi od 1952. godine postao član Fudbalskog kluba Željezničar.

Igrao je na poziciji lijevog krila a u Želji je proveo sedam sezona, i u tom periodu odigrao je 174 utakmice i postigao 104 pogotka. Za reprezentaciju Jugoslovaije odigrao je osam mečeva i postigao jedan gol.

Nakon Željezničara igrao je za Dinamo, te nekoliko klubova u Austriji i Švicarskoj, nakon čega se posvetio trenerskom poslu. Trenirao je nekoliko hrvatskih i švicarskih klubova.

Iako je živio u Švicarskoj, Pašić će biti sahranjen u Sarajevu.
rahmet ti dusi Paja :cry:

evo jos jedan tekst o nasem prvom reprezentativcu

Ilijas Pašić prvi je fudbaler Željezničara koji postao istinski ljubimac navijača. Niko na ''Grbavici'' nije bio ravnodušan na virtuozne prodore, maestralne centaršute i lakoću postizanja golova koja je odlikovala popularnog Paju.

Rođen je u Herceg Novom 10. maja 1934. godine, ali već u ranim godinama djetinjstva seli u Sarajevo gdje je počeo svoj fudbalski put. Njegov prvi klub bio je fudbalski klub Romanija, ali nije dugo trebalo trenerima omladinaca s Grbavice, da zapaze raskoš njegovog talenta i ekspresno ga dovedu u svoje redove.

Član Željezničara postao je 1952. godine te odmah zauzeo mjesto u udarnoj postavi. Bio je najbolji igrač Željezničara 50-tih godina prošlog stoljeća. Ostat će upamćen kao prvi reprezentativac bivše države koji je igrao u Željezničaru.

Virtuozni lijevokrilni napadač za ''plave'' je nastupao sedam sezone, odigravši 174 zvanične utakmice u kojima je bio strijelac 104 pogotka. Statistički gledano, Paja spada među najbolje strijelce Željezničara u njegovoj historiji.

Za najbolju jugoslovensku reprezentaciju ubilježio je 8 nastupa i postigao 1 gol.
Nakon Željezničara, prelazi u redove zagrebačkog Dinama gdje nastavlja briljirati. U zenitu karijere, doživljava tešku povredu nakon koje se nikad nije vratio na očekivani nivo. Nakon tri sezone provedene u Zagrebu, pokušao je nastaviti karijeru u manje poznatim klubovima po Austriji i Švicarskoj ali najbolje su godine već bile prošle.

Po okončanju aktivnog igranja počinje se baviti trenerskim poslom. Trenirao je niz švicarskih klubova kao i nekoliko hrvatskih. Stariji navijači Željezničara pamte ga kao velikog fudbalera koji je srcem branio plave boje našeg kluba. Kao jednog od najboljih jugoslovenskih fudbalera tog vremena, tražili su ga brojni klubovi ali ga je ljubav prema Želji zadržala u Sarajevu punih sedam godina:
Ilijas Pašić Paja ostat će upamćen u srcima Željinih navijača i svih ljubitelja fudbala kao odličan fudbaler, uzoran sportista i čovjek. Bez ikakve sumnje, zauzima jedno o najvažnijih mjesta u galeriji Željinih igračkih legendi
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 03 feb 2015, 14:19

PlaviSaJUGA je napisao/la:Obavezno procitati

Mah suplja, namjestio par utakmica u drugoj, trecoj i cetvrtoj ligi i sta sad. Nit' je namjestio titulu Sarajevu, stariji ce znati kako je Sarajevo igralo tada, nit' je zasluzan za nas poraz u Trebinju. Kiti se laznim perjem.

Neka ti je laka zemlja gospodine Ilija Pasicu!
Sport je lijek za tijelo i duh.

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 03 feb 2015, 14:26

Počivaj u miru Paja

Je li danas igramo sa Cibalijom?
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 03 feb 2015, 14:28

vrbanjusa je napisao/la:Počivaj u miru Paja

Sad bi nekad trebala početi utakmica.

Nije Ilija Pašić nego IlijaS Pašić ;)
DRUG NEBI TI PUNCA

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 03 feb 2015, 14:33

bagrcavi je napisao/la:

Znam da je IlijaS. RIP, počivaj u miru, rahmet isto znači.
VAŽNO JE BITI ČLAN!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 03 feb 2015, 14:38

storm_raider je napisao/la:
PlaviSaJUGA je napisao/la:Obavezno procitati

Mah suplja, namjestio par utakmica u drugoj, trecoj i cetvrtoj ligi i sta sad. Nit' je namjestio titulu Sarajevu, stariji ce znati kako je Sarajevo igralo tada, nit' je zasluzan za nas poraz u Trebinju. Kiti se laznim perjem.

Neka ti je laka zemlja gospodine Ilija Pasicu!
Pricajte vi sta hocete, ali ovaj covjek je imao iza sebe jake ljudi koji su u bivsoj zemlji mogli sto su zeljeli.
Sad manje vise da li je ovo ili ono, ja samo sto znam da covjek ima konekcije da ocima ne povjerujes.

RIP Ilijas Pasis..
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 03 feb 2015, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 03 feb 2015, 14:41

vrbanjusa je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:

Znam da je IlijaS. RIP, počivaj u miru, rahmet isto znači.
Ma nisam tebi ni rekao nego sam se slučajno nadovezao. Jer vidiš da pojedini forumaši čovjeku promjeniše ime.
DRUG NEBI TI PUNCA

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 03 feb 2015, 14:41

slika
Rahmet ti duši.
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 03 feb 2015, 14:43

Ma nisam tebi ni rekao nego sam se slučajno nadovezao. Jer vidiš da pojedini forumaši čovjeku promjeniše ime.[/quote]
Halali
VAŽNO JE BITI ČLAN!

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 03 feb 2015, 14:46

ajde @super daj nesto za mustuluka :D
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 03 feb 2015, 15:07

Ima li kakvih informacija s tekme?
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 03 feb 2015, 15:13

Ko da samo u Ugandi na pripremama.
DRUG NEBI TI PUNCA

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 03 feb 2015, 15:16

Evo gledam na ovom bet365 nema ni tamo utakmice.
Zrinjski ima ali nas nema.
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 03 feb 2015, 15:18

Izgleda da je utakmica zavrsena 1:1

http://www.betprepare.com/?show=dogadja ... ogadjaja=1
Zadnja izmjena: corleone87, dana/u 03 feb 2015, 15:19, ukupno mijenjano 1 put.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 03 feb 2015, 15:18

Trenutno 0:0, igra "nako", valjda nam ne igraju dva-tri prvotimca

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 03 feb 2015, 15:22

corleone87 je napisao/la:Izgleda da je utakmica zavrsena 1:1

http://www.betprepare.com/?show=dogadja ... ogadjaja=1
Moguce da smo s njima igrali na isti datum ali 2014. :D :D :D
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.