FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Nekad je Tomo sjedio na klupi, bio tu za minimalac, gledao Svraku, Jamaka i ostale kako osvajaju titule, a sad svi cekamo da se odluci, treba mu vremena..mozes mislit
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
- MU'MIN T.M.
- Kontakt:
Tomić traži da se "ispoštuje" i odmah potpisuje.Ako iz kluba ne reaguju vrlo brzo, vjerovatno je da odlazi i kako sad stvari stoje on je jednom nogom već out.
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"
- themaniaks
- Kontakt:
svi sve znaju,svi satro upuceni 

I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
Sta da se ispostuje ? Ne kontam.MU'MIN T.M. je napisao/la:Tomić traži da se "ispoštuje" i odmah potpisuje.Ako iz kluba ne reaguju vrlo brzo, vjerovatno je da odlazi i kako sad stvari stoje on je jednom nogom već out.
- MU'MIN T.M.
- Kontakt:
Njegove riječi su pod znacima navoda...themaniaks je napisao/la:svi sve znaju,svi satro upuceni
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
- themaniaks
- Kontakt:
AKo on tako brblja o stvarima koje se ticu njega i ljudi u klubu i koje nisu za javnost onda mu i treba nogu dati.Svak treba da trazi svoje i na njegovoj sam strani sigurno ako mu je klub duzan ali ne mozes ici od osobe do osobe i pricati te stvari i stetiti klubu,koji te je otkrio i napravio jednim od najboljih igraca lige.Sve dok budemo mahalski klub kakav i jesmo necemo se dici iz okvira ove nase lige.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
- storm_raider
- Kontakt:
Pa mahalski smo klub cim se o tome ovako prica na forumu, cuj neko napisao i odmah se svi prime. Tomicu je Zeljo mnogo dao, ali je i on Zelji mnogo dao i nas narod kao da jedva ceka da nekoga popljuje. Sto se mene tice, kada pljujete po Tomicu, isto mi je kao da to radite po Kvesi ili Zoloticu, nigdje dokaza, samo mahalska blebetanja.
Sport je lijek za tijelo i duh.
-
- Kontakt:
Malo da odstupim od trenutne debate.
Evo Australija upravo postala prvak Azije. Nikakva ekipa ali fizicki jaki ko zemlja i to im donijelo titulu.
Hoce ponovo da kazem da Odovicu to treba da bude jedan od primarnih zadataka.
Evo Australija upravo postala prvak Azije. Nikakva ekipa ali fizicki jaki ko zemlja i to im donijelo titulu.
Hoce ponovo da kazem da Odovicu to treba da bude jedan od primarnih zadataka.
-
- Kontakt:
Ako mislis zadrzati nekoga poput Tomica moras to finansijski propratiti, moras. Kraj price! Ova drzava je puna talenata, Tomic nije jedini, ali sa svakim ce biti isto. Taman da je Ivica Osim moras ga adekvatno ''ispostovati'', to je tako svugdje.
Samo sto se mi ovdje pravimo malo blesavi
Samo sto se mi ovdje pravimo malo blesavi
Tomić očito hoće da ide ( nije insiderska, nego logiĆka )
Ako je tako onda naši trebaju da izvuku najviše u smislu, al da se i tomić složi s tim tipa hoćemo 150.00 e, al pristaćemo na 120.00 e i vozdra, u tom nekom smislu. Liga nam je karanana, igrač ima još 6 mjeseci ugovor, sumnjam da će neko dati više od 100.00-120.00 eura za Tomića ( iako sigurno vrijedi više ), al ****, tako nam je, kako nam je.
Onda se nađe genijalac i kaže, što ugovor nije potpisan na 5 godina pa se sada ne bi s tim peglali. Jah. Mane para. Uzmimo primjer Dinama, doveli SaJida, Gojaka, Hodžića ( dali bruku para za naše uslove ) i trenutno se nijedna igrač nije uspio nametnuti. Ara će uspjeti ( ako ne bude povreda ) ova dvojica dabogda. Znači, Dinamo se baš uvalio ( za naše uslove ) i možda su uspjeli da dobije jednog igrača. Prevedeno na naše uslove mi bi morali da dajemo cirka 100.000 KM igračima na ruke + plata od 5.000 i da budemo mirni. Misliš da će neko htjeti da ide u Ostravu ( taman mu davali platu 8.000 eura ) gdje je život dva-tri puta skuplji. Jašta će. Al u takvoj matematici nama fali cirka dva-tri miliona godišnje ( pričam samo o budžetu za igrače ) da bi mogli reći, **** Bašu, nije se dokazao, al zato imamo Nuspahića/Hadžiahmetovića koji briljiraju, koji neće da idu u Ostravu jer i u Želji imaju dobar cash, a ako već prave transfere to će biti neke ozbiljnije ekipe od neke Češke karanane.
Ne treba se brinuti oko Tomića i njegovog (ne)potpisivanja. FKŽ je pravio, pravi i praviće igrače. To su činjenice.
------------------------------------Šehić--------------------------------
------Memija-------Cocalić--------Zukanović--------Stanić ( nije naša škola, al je kod nas od svoje 17 godine mislim )?
----------------------------Zolotić------------------------------
-------Hodžić------------Štilić--------------Višća
-------------------Džeko-----------------------
Višća i Stanić nisu naša škola, al su stekli afirmaciju kao veoma mladi igrači ( imali su cirka 17 godina kada su došli u FKŽ, tako da i njih računam kao "naše" ). Ovih igrača sam se sjetio na prvu, svi aktivni i svi su napravili ili će napraviti dobre karijere ).
Dok imamo ovakav omladinski pogon, iskreno, ne bojim se za našu budućnost. Osim ako ne završimo u stečaju
A nećemo, mi to nećemo dopustiti, valjda 

Onda se nađe genijalac i kaže, što ugovor nije potpisan na 5 godina pa se sada ne bi s tim peglali. Jah. Mane para. Uzmimo primjer Dinama, doveli SaJida, Gojaka, Hodžića ( dali bruku para za naše uslove ) i trenutno se nijedna igrač nije uspio nametnuti. Ara će uspjeti ( ako ne bude povreda ) ova dvojica dabogda. Znači, Dinamo se baš uvalio ( za naše uslove ) i možda su uspjeli da dobije jednog igrača. Prevedeno na naše uslove mi bi morali da dajemo cirka 100.000 KM igračima na ruke + plata od 5.000 i da budemo mirni. Misliš da će neko htjeti da ide u Ostravu ( taman mu davali platu 8.000 eura ) gdje je život dva-tri puta skuplji. Jašta će. Al u takvoj matematici nama fali cirka dva-tri miliona godišnje ( pričam samo o budžetu za igrače ) da bi mogli reći, **** Bašu, nije se dokazao, al zato imamo Nuspahića/Hadžiahmetovića koji briljiraju, koji neće da idu u Ostravu jer i u Želji imaju dobar cash, a ako već prave transfere to će biti neke ozbiljnije ekipe od neke Češke karanane.
Ne treba se brinuti oko Tomića i njegovog (ne)potpisivanja. FKŽ je pravio, pravi i praviće igrače. To su činjenice.
------------------------------------Šehić--------------------------------
------Memija-------Cocalić--------Zukanović--------Stanić ( nije naša škola, al je kod nas od svoje 17 godine mislim )?
----------------------------Zolotić------------------------------
-------Hodžić------------Štilić--------------Višća
-------------------Džeko-----------------------
Višća i Stanić nisu naša škola, al su stekli afirmaciju kao veoma mladi igrači ( imali su cirka 17 godina kada su došli u FKŽ, tako da i njih računam kao "naše" ). Ovih igrača sam se sjetio na prvu, svi aktivni i svi su napravili ili će napraviti dobre karijere ).
Dok imamo ovakav omladinski pogon, iskreno, ne bojim se za našu budućnost. Osim ako ne završimo u stečaju

treba biti realan i reći da je sad barem jednak igrač kao njih dvojica (po meni bolji, ali eto), a mlađi. i to je ono što diktira sadašnju situaciju. svako je nekad bio na klupi. a i taj svraka je igrao više od godine preko neke stvari kad mu se nije dalo da ode, iako je dijete kluba i ima sigurno više razloga da ga voli nego tomislav tomić iz širokog brijega.exbabilon je napisao/la:Nekad je Tomo sjedio na klupi, bio tu za minimalac, gledao Svraku, Jamaka i ostale kako osvajaju titule, a sad svi cekamo da se odluci, treba mu vremena..mozes mislit
-
- Kontakt:
Ako bismo htjeli da budemo ozbiljni u utrci za Evropu, onda bi Tomic morao ostati. Taman smo poceli pomalo da slazemo ekipu, daleko od toga da je idealno poslozena, ali za pocetak je tu pravi trener. Pa i Djelmic. Valjda bude sta konkretno i od ovog Uzelca.
Ali, ako vec ode, onda daj od tog transfera da se odrijesi kesa za neki veci potencijal koji i ne kosta toliko puno, ali bi se mogao razviti u igracinu. Sad da rizikujemo da na Tomicevom mjestu damo priliku nekom nasem omladincu, ne bih to bas, jer Tomic nam je drzao sredinu, skoro sam. A na takvoj zahtjevnoj poziciji, uz takvu potrebnu polivalentnost u igri Tomica, ja ne vidim njegovog nasljednika iz sopstvenih redova. Znaci, jedino da se konacno malo odrijesi kesa (pa kolika, tolika je) i dovede nesto, u skladu sa parama, ali da taj neki bas obecava.
Svakako, odlazak Tomica je nesto lose, nikako dobro. Pogotovo za te omanje pare.
Gledam svi se pojacali, Siroki standardno jak, cak i Zrinjski mislim jos jaci nego jesenas, Olimpik inace nezgodan, a i oni se pojacali i s njima ce biti bas guravo do kraja sezone. Ja se, iskreno, ne nadam tituli ni najmanje, Sarajevo izgleda zastrasujuce i bas nikoga ne vidim da im mogu pomrsiti racune
Ali, ako vec ode, onda daj od tog transfera da se odrijesi kesa za neki veci potencijal koji i ne kosta toliko puno, ali bi se mogao razviti u igracinu. Sad da rizikujemo da na Tomicevom mjestu damo priliku nekom nasem omladincu, ne bih to bas, jer Tomic nam je drzao sredinu, skoro sam. A na takvoj zahtjevnoj poziciji, uz takvu potrebnu polivalentnost u igri Tomica, ja ne vidim njegovog nasljednika iz sopstvenih redova. Znaci, jedino da se konacno malo odrijesi kesa (pa kolika, tolika je) i dovede nesto, u skladu sa parama, ali da taj neki bas obecava.
Svakako, odlazak Tomica je nesto lose, nikako dobro. Pogotovo za te omanje pare.
Gledam svi se pojacali, Siroki standardno jak, cak i Zrinjski mislim jos jaci nego jesenas, Olimpik inace nezgodan, a i oni se pojacali i s njima ce biti bas guravo do kraja sezone. Ja se, iskreno, ne nadam tituli ni najmanje, Sarajevo izgleda zastrasujuce i bas nikoga ne vidim da im mogu pomrsiti racune
-
- Kontakt:
Odovic je izjavio, da ce bez Tomica tesko u evropu ,da mora ostat.ZeljuVolimJa je napisao/la:Ako bismo htjeli da budemo ozbiljni u utrci za Evropu, onda bi Tomic morao ostati. Taman smo poceli pomalo da slazemo ekipu, daleko od toga da je idealno poslozena, ali za pocetak je tu pravi trener. Pa i Djelmic. Valjda bude sta konkretno i od ovog Uzelca.
Zadnja izmjena: zeljovolim, dana/u 31 jan 2015, 13:59, ukupno mijenjano 1 put.
S ovim boldiranim se ne bih slozio.Mislim da imamo igraca iz omladinskog pogona koji ga moze zamijeniti, a to je naravno mali Hadziahmetovic.ZeljuVolimJa je napisao/la:Ako bismo htjeli da budemo ozbiljni u utrci za Evropu, onda bi Tomic morao ostati. Taman smo poceli pomalo da slazemo ekipu, daleko od toga da je idealno poslozena, ali za pocetak je tu pravi trener. Pa i Djelmic. Valjda bude sta konkretno i od ovog Uzelca.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
-
- Kontakt:
Schwarz je napisao/la:S ovim boldiranim se ne bih slozio.Mislim da imamo igraca iz omladinskog pogona koji ga moze zamijeniti, a to je naravno mali Hadziahmetovic.ZeljuVolimJa je napisao/la:Ako bismo htjeli da budemo ozbiljni u utrci za Evropu, onda bi Tomic morao ostati. Taman smo poceli pomalo da slazemo ekipu, daleko od toga da je idealno poslozena, ali za pocetak je tu pravi trener. Pa i Djelmic. Valjda bude sta konkretno i od ovog Uzelca.
Ovdje govorimo o igracu koji, pa sad cu biti malo ironican, sam sebi dodaje, jer nema s kim drugim, koji trci za dvojicu-trojicu, jer ovi ostali nece ili su tromi, koji asistira, ponekad zabije, povezuje citavu veznu liniju, pomaze odbrani i napadu.
Previse li je to ocekivati od golobradog mladica?
Ispade Tomic Pirlo ,da ga nisam gledao kontao bi Pirlo 2 ,klon..
Zeljeznicar! 1921 !
Pretjerujete i jedni i drugi. I ovi što govore da ćemo se raspasti bez Tomića, kao i ovi što govore da nećemo ni osjetiti njegov izostanak. Istina je kao i uvijek negdje u sredini...
DRUG NEBI TI PUNCA
na momente to jeste tako izgledalo. ali češće baš i nije. a dosta ima i do postavke.
- champions1921
Ako je mali Amir u glavi kao Memija onda se ja ne sikiram uopce za poziciju u ekipi koju Tomic igra.. Decko ima sve preduslove da postane vrhunski igrac.. Mene licno podsjeca na Pjanica.. Igra smireno i jednostavno da ga je uzivanje gledati ali da bi preuzeo ulogu Tomica mora biti jak u glavi.. Ja ga licno ne poznajem i ne znam kakav je karakter ali bi morao biti spreman da se nosi sa velikim pritiskom iz utakmice u utakmicu.. Nije lahko mladim igracima u ekipama koje imaju uvijek imperativ rezultata, pogotovo ako igraju tako odgovornu i zahtjevnu poziciju kakvu Tomic igra..
@Format
Za nasu ligu jeste Pirlo ali cemo moci i morati i bez njega ako se sta ne rijesi..
@Format
Za nasu ligu jeste Pirlo ali cemo moci i morati i bez njega ako se sta ne rijesi..
BUDI ŽELJO !!!
umijeća i pameti njemu ne fali, toga ima za dvojicu. ali moraće fizički ojačati, kako-tako.