Japan, Njemačka, Južna Koreja su sve američki protektorati, al eto da se ne poredimo s tim velikim. Pogledaj napredak baltičkih zemalja, Češke, Finske, Poljske otkad su se otrgli Rusima i prihvatili Amere.chily-rz je napisao/la:Ocigledno je da se razilazimo u mišljenjima,nisam siguran da je ta politika Amerike u interesu Amerikanaca a da ne pričam o nama,Bosancima pa i Bošnjacima izmedju ostalih,.Njihova politika je dužnicko ropstvo,njihova Evropska unija je šarena laža za male zemlje poput BiH izmedju ostalih jer mi ovakvi kakvi jesmo ne možemo biti konkurentni u takvom osmišljenom savezu,.Ako smo u Jugi bili manjina spram Srba moš mislit kakav status cemo imati u EU ako nekad i uletimo tamo,.
Vucic je zaj.eban ? Ne znam šta bih ti rekao no cini mi se da i on sprovodi politiku zapada i ako je evidentno da ni Srbiju ne zaobilaze interesi Rusije..
Ako nemamo izbora da budemo slobodni i neutralni za koji qrac se ratovalo ovdje ?
EU ovakvu kakva je sad treba izbjeći. Slažem se s tobom. EU je super ideja gdje se daje svakoj državi potreban suverenitet. Problem je kad neke države ulete nespremne pa dožive egzodus poput Hrvatske. Doduše, mi i bez toga doživljavamo egzodus.
Wolf sprovodi najbolju moguću politiku za Srbiju.
Pa kod nas se nije ratovalo za slobodu nego za goli opstanak. Ne kontam šta će nam neutralnost? Neutralni uvijek nayebu.
Pojam slobode je jako širok. Kad si mal narod i želiš svoju državu moraš neku veću državu i veći narod uvjeriti da se isplati ulagati u tebe i paziti te. Onda uzmeš u obzir da su Amerika i Rusija jedine dvije takve sile u svijetu (Kina raste) i samo uporediš kakve su države koje su pod protekcijom Amera i kakve su one pod protekcijom Rusije.