Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Kawhi
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Kawhi » 10 jan 2017, 01:47

chily-rz je napisao/la:Ocigledno je da se razilazimo u mišljenjima,nisam siguran da je ta politika Amerike u interesu Amerikanaca a da ne pričam o nama,Bosancima pa i Bošnjacima izmedju ostalih,.Njihova politika je dužnicko ropstvo,njihova Evropska unija je šarena laža za male zemlje poput BiH izmedju ostalih jer mi ovakvi kakvi jesmo ne možemo biti konkurentni u takvom osmišljenom savezu,.Ako smo u Jugi bili manjina spram Srba moš mislit kakav status cemo imati u EU ako nekad i uletimo tamo,.

Vucic je zaj.eban ? Ne znam šta bih ti rekao no cini mi se da i on sprovodi politiku zapada i ako je evidentno da ni Srbiju ne zaobilaze interesi Rusije..

Ako nemamo izbora da budemo slobodni i neutralni za koji qrac se ratovalo ovdje ?
Japan, Njemačka, Južna Koreja su sve američki protektorati, al eto da se ne poredimo s tim velikim. Pogledaj napredak baltičkih zemalja, Češke, Finske, Poljske otkad su se otrgli Rusima i prihvatili Amere.
EU ovakvu kakva je sad treba izbjeći. Slažem se s tobom. EU je super ideja gdje se daje svakoj državi potreban suverenitet. Problem je kad neke države ulete nespremne pa dožive egzodus poput Hrvatske. Doduše, mi i bez toga doživljavamo egzodus.

Wolf sprovodi najbolju moguću politiku za Srbiju.

Pa kod nas se nije ratovalo za slobodu nego za goli opstanak. Ne kontam šta će nam neutralnost? Neutralni uvijek nayebu.

Pojam slobode je jako širok. Kad si mal narod i želiš svoju državu moraš neku veću državu i veći narod uvjeriti da se isplati ulagati u tebe i paziti te. Onda uzmeš u obzir da su Amerika i Rusija jedine dvije takve sile u svijetu (Kina raste) i samo uporediš kakve su države koje su pod protekcijom Amera i kakve su one pod protekcijom Rusije.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 10 jan 2017, 01:49

Svaka ti je zlatna :salut:

Bit će rata,ali opet nećemo mi početi.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

High

Post Postao/la High » 10 jan 2017, 02:23

Prst u uho. U subotu se Džeko i Pjanke gledaju!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 10 jan 2017, 03:55

Samo nek se ne puca. I da Džeko zabije.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 10 jan 2017, 05:06

S obzirom da je i Sandzak bio pod teritorijom Bosne trebalo bi isti dio vratiti nam ali Boze moj, nista od toga. Eh, tako isto masi kur.em sto se tice srpskih zelja da se vrati Kosovo, odnosno bosanskih pravoslavaca da se tzv. RS pripoji Srbiji. I ja bi prvi volio da se Sandzak ( a Sandzak i Vojvodina imaju vise mogucnosti za to nego ovaj manji entitet) osamostali ali ko da se ja tu sta pitam.

Zaspao u 21h sinoc i sad se "digo" :mrgreen:

Poslano sa mog SM-T211 koristeći Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 10 jan 2017, 08:02

Kawhi je napisao/la: Ne kontam šta će nam neutralnost? Neutralni uvijek nayebu.
.
Švicarska se ne slaže s tobom :kafa:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 10 jan 2017, 09:07

Na kakve vi gluposti trosite vrijeme.
Politika. :facepalm:
Ko da citam dopisivanje nekih deda od 65+ godina.
Jos se gledaju dnevnici i kojekakve emisije u kojima se vec 20 godina prica jedno te isto.
Uradite mali test (i tako pomozite sebi,usput) prestanite pratiti te budalastine na godinu dana,a zapamtite o cemu se sad prica,i onda se ponovo vratite tim bolesnim navikama pa uporedite sta se tacno promjenilo.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 10 jan 2017, 10:10

Nista bro apsolutno nista jedino lonac polahko pocinje sistati jer se poprilicno zakuhalo a obicnog covjeka koji po pravilu nayebe najvise niko nista ne pita...
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

High

Post Postao/la High » 10 jan 2017, 10:10

Dzoni je napisao/la:Na kakve vi gluposti trosite vrijeme.
Politika. :facepalm:
Ko da citam dopisivanje nekih deda od 65+ godina.
Jos se gledaju dnevnici i kojekakve emisije u kojima se vec 20 godina prica jedno te isto.
Uradite mali test (i tako pomozite sebi,usput) prestanite pratiti te budalastine na godinu dana,a zapamtite o cemu se sad prica,i onda se ponovo vratite tim bolesnim navikama pa uporedite sta se tacno promjenilo.
Takve poput tebe Bertolt Brecht dobro opisa: političke neznalice i vi ste, zbog te apatije u stavu, veoma opasni po svako društvo. Niti mislite, niti vas je briga, niti bilo šta. Te političke neznalice ne razumiju da sve ovisi od politike, koja njih ne zanima, čak i cijena vode, brašna, pa nadalje. U antici se mislilo da je definicija čovjeka sloboda, a ona se uvjetuje idealima općeg dobra, čemu se, valjda, treba težiti, ali šta tebe to zanima.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 10 jan 2017, 10:34

Zato se vi politicki znalci satraste da nesto promjenite.
"poskupila struja" **** majku poskupila struja,sve je kriv sda,hdz,snsd.
"poskupila hrana" ccc vidis ti sta oni rade covjece,hranu poskupljuju.

"nema plate/penzije" jebote nema plate/penzije to samo kod nas ima.

I tako prdoklacite dok vam se boje ne rastope,a imate uticaja isto kao i ja kojem puca **** za politikom.

Na kraju krajeva koliki strucnjak moras biti da poznajes politiku balkana?
Sve se svodi na to da svakih 4-5 decenija izbije neki rat u kojem pogine masa ljudi,a kad do toga dodje ti imas samo 2 izbora:
Prvi je da uzmes pusku da branis svoje,a drugi je da pobjegnes tetki u Njemacku.

U ovoj drzavi se nw pitaju ni oni koji su na vrhu (a kako ce se pitat kad su duzni nekoliko milijardi) pa im onda sve direktive i odluke stizu sa zapada.
Al nema veze pratit cu dnevnike i sve cu promjenit kad sjednem za komp ili u kafanu pa pocnem srat o politici.
Barem neko u drustvu moze pomislit da sam pametan.

Davno sam prestao da se bavim stvarima na koje ne mogu imati uticaja a kamoli promjeniti njihov ishod.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 10 jan 2017, 10:35

U antici se mislilo da je definicija čovjeka sloboda, a ona se uvjetuje idealima općeg dobra, čemu se, valjda, treba težiti, ali šta tebe to zanima.
U antici se tezilo slobodi, demokraciji ali ista je bila na snazi svega par decenija u Grckoj, dok je ostalo izvracena i prividna slika pomenute. U ostalom takvo stanje imas i danas ev striktno u nasoj zemlji gdje sistem ne dozvoljava osnovna prava covjeka (sto je naravno sloboda), bez obzira da li podrzavas ovog il onog.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

High

Post Postao/la High » 10 jan 2017, 10:40

Džoniju dajte kakav lavor i malo trivijalnosti - besjede. Prizna čovjek da za njeg nisu više teme.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 10 jan 2017, 11:13

High je napisao/la:Džoniju dajte kakav lavor i malo trivijalnosti - besjede. Prizna čovjek da za njeg nisu više teme.
Kad ti pregledas jos koje paralele i jos par dnevnika mozda uspijes nesto promjeniti u drustvu pa mi teme oper postanu drage. :D

Ja ti kazem da se sve svodi na isto,po jednom nekad davno odredjenom sablonu.
Bukvalno se reprizira.
Pa te opet pitam sta se tu ima pratit?

Sta ti konkretno imas od toga,sta mozes s tim sto znas nabrojat prvih 10 redova sabora?
Sta imas od toga sto znas koliko je ukro Mile,Kirba,peti-deseti.
Ja znam sta oni imaju od toga.
Ne bas sve,al eto nesto znam.

Kakva fajda?

Drzim se nekih veselijih tema,pratim neke druge stvari ciji ishod ne moram ili ne zelim da promjenim.
One su same po swbi bas takve kakve treba da budu.

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 10 jan 2017, 11:33

Ukazuju na neregularnosti kao i inzko

Sent from my Nokia 3310
#ALLEGRIOUT

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 10 jan 2017, 11:42

Ma hajde molim vas
100% sportski i krajnje opušten potpis

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 jan 2017, 11:51

Deveti januar prošao, dan kada je regulisanje ove teme bilo uzaludan posao. Od 12:00 se vraćamo na normalu. :kafa:

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 10 jan 2017, 11:53

I sta evo, refendum bio, glasalo sve srba za otcjepljenje. Sad dodik treba vojsku da stavlja na razgranicenja, sta ce staviti? Odakle? I sigurno ne bi bilo kao 92-95.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 jan 2017, 13:12

:ljepota:

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 10 jan 2017, 13:35

ta je vo ljudi, jel to dodo posve puko il mu se ne ide u prdekanu :?
Dodik najavio novi referendum: Rješenje je u "mirnom razlazu"
Dodik: Sanjamo da budemo jedinstveni dio s maticom Srbijom i to ćemo ostvariti
hoce da bude rato :ljepota:
moram kupit jos par stanova u koje cu smijestat bh pobjeglice, pa cemo iz svabistana braniti bosnu :cool:
potpune i blagovremene(kapaciteti ograniceni) prijave saljite na vec poznatu adresu.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 10 jan 2017, 14:07

Mene vise brine ovaj zakon, nema vise da trgovac mora imati 40% domacih proizvoda. Ima li iko u ovoj drzavi muda, da uradi nesto kako treba u pm. Sve sami diktati, kud se i rodi ovdje u pm :facepalm:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.