FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Ma neka Kloponje u Dortmundu, čisto da bude interesantnije. Uostalom, nije neka želja Bavaraca, on je želja ove prodane duše, ovog Vuka
, ma ne smijem dalje, prijaviće me bojim se. 
2008. malo je falilo da ode u HSV. Al mu je zasmetalo sto su celnici HSV-a poslali skauta da prate njegov trening. Skaut HSV-a je primijetio da je Klopp neobrijan i da su mu farmerke izderane. Klopp zbog te primjedbe nije htio u HSV, pa je reko Watzkeu da njegove poderane farmerke trebaju u Borusseum (muzej BVB), jer da njih nije bilo on sad ne bi bio trener BVB-a.
Joj izgleda da vam Neuer nece doc...
Zakuhalo se malo.
Joj izgleda da vam Neuer nece doc...
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Luis Gustavo je odličan zadnji vezni. Ići ću toliko daleko i reći da teško ima boljeg u Bundesligi a i na širem području na toj poziciji. Bila bi tolika šteta da on igra na nekoj drugoj poziciji jer predobar na 6-i.JetSetHantraga je napisao/la:Moram priznati da mi se ovo uopste ne svidja. U potpunosti sam protiv njegovog dovodjenja, jer je apsolutno nepotrebno. Gustaf je beton armirani i po meni je bolji igrac od Artura.
No kako je naša uprava krenula na kraju će Gustavo biti na klupi a njegovu poziciju će igrati Vidal koji je u obrani slabiji a u napadu bolji, no takav igrač nam u formaciji 4-2-3-1 ne treba. Nama treba jedan zadnji vezni kao što je Gustavo da čisti sve ispred obrane i odrađuje taj dio posla plus njegovo dobro otvaranje igre i solidna tehnika.
Ma kad razmislim, niti u jednoj formaciji ne možeš imati vezne koji su orijentirani na napad. Treba netko i obranu da igra ( vala sam otkrio toplu vodu
Omoooooooonja, Effooooooooonja, Hantroooooooonja, Geroooooonja.
Dobro, pošto nemam o čemu pisati, da se dotaknem postova, koje pogađate inače ne čitam, ali evo samo mali dio.
. Ozil je u Real došao kao kompletan igrač, već dokazani. Možda je malo napredovao, ali logično, mlad je, velike su šanse da ide naprijed. Uglavnom, ni slučajno nije to Mourinhova zasluga. Porediti njega i Kroosonju ne bi trebalo.
Kod Kroosa je u pitanju samo pad forme(nešto kao Lahm, Schweini, Ribery...), a nikad nije bio kvalitetniji od Turčina. Zayebi "desetku" i te priče.
Dobro, pošto nemam o čemu pisati, da se dotaknem postova, koje pogađate inače ne čitam, ali evo samo mali dio.
Nema šamsequalix je napisao/la:kroos je bio bolji od ozila barem dok je ovaj potonji kikao u bremenu. ozil je napredovao jer je presao kod najboljeg trenera
Kod Kroosa je u pitanju samo pad forme(nešto kao Lahm, Schweini, Ribery...), a nikad nije bio kvalitetniji od Turčina. Zayebi "desetku" i te priče.
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Bravo majstore! U potpunosti se slažem!geronimo je napisao/la:Ih sad, eto mi nismo znali.Slabo da koja rasprava vodi nečemu, osim nadmudrivanja i branjenja vlastitih stavova. Kad se s nekim "nađeš" onda ta tkz. rasprava može ići u više tokova. Ova, između mene i šeće je nešto dublje od same zayebancije. Neki to prokuže, dok se drugi bogme.
Trudimo se da na svoj način pišemo o klubu koji volimo (da, da, šećkane, dobro si pročitao), da se između ostalog, malo i peckamo, da budemo zabavni, da.....
Ja bih isto tako pozdravio neki poduhvat od vas ostalih. Neki samo iznose svoje želje, pa po čitavu godinu crtaju svoje sastave (igrice su čudo), drugi opet šturo prenose informacije iz medija (često sa velikim zakašnjenjem, tj. bajata informacija ili još gore, iz tračerskih medija). Treći su letači (padobranci) kao što smo mogli vidjeti na prethodnim stranicama.
Helem, ima nas svakakvih.U tome je i draž ovg svega, samo kritiku treba usmjeriti u pravom pravcu. Ma kakva god (i prema kome) ona bila.
Al su mi današnji postovi samo slažem se slažem se slažem se......jbg, šta ću kad: se slažem!
No opet moram napomenuti: ko radi u našoj upravi kada ne mogu dovesti ovakovog igrača kao što je Fabio Coentrao?
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Eto, u formi iz 2009. kada je bio stup u obrani Njemačke U-21 ja bi ga potpisao odmah!moustapha je napisao/la:Sto se tice pojacanja izgleda da ce nam u odbranu prvo doci Boateng. Kad je odlazio u Man City nekako mi je bilo krivo sto smo propustili priliku da ga dovedemo. Sada je prosla godina dana i imam malo manje vjere u njega ali se ipak nadam da uz dobar rad sa trenerom moze dostici zavidan nivo. Koliko mi je poznato on moze igrati jednako dobro i na stoperu i na beku. Kad se to sagleda onda je on jako pametno rjesenje. Bez obzira na to nadam se da ce doci i neki klasicni lijevi bek. Neko ce se vise ukljucivati prema naprijed.
No sada je pitanje u kakvoj je formi. Bila je ozljeda, neće mu biti lako vratiti se a mi trebamo 01.07. imati u timu kvalitetnog stopera. Ne sumnjam u njega da će se vratiti ali hoće li to proći bez problema?
Moram naglasiti da je igrač sam rekao da je njegova najbolja pozicija na stoperu i tamo najbolje igra. Dakle, bek može ali po potrebi.
Još jedna primjedba. Pošto će igrati uz Badstubera pitanje je da li on moze nadoknaditi tu brzinu jer ne znam baš da li je tako brz i okretan......
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Eto care mi se tu patimo ko i kada će da dođe a jbn rokovi prolaze i prolaze....nikako da rješimo tu križaljku pa onda mirne duše krenemo da učimo...mamu li im poljubim pa šta čekaju...umjesto da objavi transfer onaj fucking **** tz još napiše da coentrao ide u fucking real....isakovich je napisao/la:jupp ce da povuce dva mlada igraca iz Bayern II tima Marcos Alvarez i Cüneyt Köz (napadac i desni bek) kao rezervne igrace,prodaja Ekicija mi nikako nije jasna ,da li je to znak da ce mo kupovati ili se oslanjati na drugi sastav pitanje je ???
Nakon katastrofa sezone nakon silnih utakmica u kojoj se vidi da je nasa defanziva u banani,dokaz za dokazom je dolazio,pa tako i na danasnjoj tekmi Buytenu jos nije jasno sto mu je onaj ucinio,i jos neki dolaze ovdje pisu da bayern i nema tako losu odbranu,,ma jok nema za sve je kriv Gomez hehe,,,ne znam sta jos treba ovim nasim bossovima da potpisu tog hebenog Boatenga,Rafinju,Contraoa, ili nekog drugog,,znam sad ce te reci ima jos vremena ama oni su trebali radi nas navijaca da su vec potpisali jednog straha stopera pa da rahat mogu sada uciti za ispite
.
NojEr upitan,,mali iz cotbusa upitan,hazarda lapit ce Lpool,boateng upitan,contrao prno u sisu kod nas je sve upitno pa dokle vise majku mu....![]()
jbm li im strinu, pa šta čekaju, šta oni misle da mi imamo vremena da ih čekamo kad će da se sjete da objave transfer?
treba da odemo gore pa da rješimo neke stvari...onog Lehrlingera naučiti kako postati Nerlinger, zaposliti čovjeka koji je poznat po "immer weiter immer weiter" i zaposliti mene....odnosno mojeg igrača : Stefana Effenberga....
A zaboravih nešt'.......ako treba ima da i nas potpišu na dvije sezone.....mamicu li im pa mi bi mogli te pozicije da pokrijemo...3 tjedna pravog treninga i ići ćemo u najmanju ruku ko Ottl-aj.
Bendtner želi napustiti Arsenal a Bayern normalno zainteresovan za ovog kloca ....eto šta rade jeb*** **** propade transfer Coentraa, Neuer hoće neće..cjenkaju se za Boatenga kao da prave transfer od 40 mil bacili oko na starog bjegunca iz Gelsenkirchena Rafinu
..sve gore od goreg ..Uli & Rumenige i njihov potrčko Nerlinger sankaju se po živcima navijača.. 
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Nemojte ljudi brinuti bice tu dva bomba transfera znam ja Uli mi halakic
Thomas Müller - Fußballgott
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Sve su prilike da i od Vidala ništa neće biti.Ko je slobodan na tržištu i ko sve može biti pojačanje BAyernu to je teško pitanje.Sem Neuera i eventualno Hazarda svi ostali slobodni igrači ne mogu pojačati Bayern ( slobodni mislim na cijenu koju smo spremni platiti za određenu poziciju).Za igrače koji bi bili pojačanje Bayern mora izdvojiti 20+ mil eura što kako stvari stoje Uli ne namjerava da učini.Reus se spominjao i on će ostati jer je Gladbach jako blizu pobjede nad Bochumom,Coentrao se odlučio i tu se ne može ništa poduzeti,oko Boatenga je sve splasnulo i sad više liči na medijsku patku nego na ozbiljno interesovanje, Bayer bi bio amaterski klub ako bi prodao najboljeg igrača najvećem konkurentu i što je najgore oslabio kadar za LP,ambicijozni Schalke je doveo Neuera u dilemu i ne bi bilo iznenađenje da mali ostane i da na radost Kahna dovedemo nekog drugog golmana iz inozemstva.Na kraju ćemo krpiti ekipu igračima iz druge lige,propalim igračim (Rafinha) i smećem kojeg smo se jedva kotarisali.AKo se dan po jutru poznaje, kakva li će tek noć biti.Naša uprava kao da nešto radi , a spadamo u klubove sa najvećim brojem promašaja u transfer politici u 21. vijeku.Hej moj Uli da te nema trebalo bi te izmisliti. 
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
- JetSet_Hantraga
- Kontakt:
Š'a se deres ba, cujemo te.Klare je napisao/la:Omoooooooonja, Effooooooooonja, Hantroooooooonja, Geroooooonja.
Bio sam uvjeren da ce Coentrao doci, da se pregovara oko par centi i da ce naravno na kraju dogovoriti. A oni nam ovo prirede.
Ponovit cu jos jednom: Bosingwa je pravo i jedino moguce rjesenje. Ne smijem ni pomilsiti da ce se baciti pare na onog Rafinhu. Bolje dat' tu lovu Merhametu, nego spiskati na njega.
Zipa ovo
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Svi nam igraci pricaju o pedherlucima, a onda kao slag na tortu dovedemo PeDDersena. Savrseno!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@Stefan Effenberg
Slazem se!
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Kolege, slažem se i te kako.
Jednostavno, ili nemamo para ili ih neželimo dati. Ne želimo ih dati jer je upravi najbitnije da ne ide u minus.
Ok, to nije loše. Zbilja, u ovim teškim vremenima se treba šparati. No postavlja se pitanje. Kamo idu svi ti milijuni što ih Bayern zaradi. Ne znam koliko Bayern mjesečno plača sve svoje zaposlenike i koliko obveza ima no jedno je sigurno. Oni godišnje zasluže ogromne pare. Nevjerojatnu lovu koju ne možemo ni zamisliti. I to samo godišnje zaslužuju nekih ( po mojem mišljenju, onako iz topa bez provjere ) 300 milijuna eura ( sponzorski ugovori, primanja od LP, primanja od TV prava, prodaja majica i suvenira itd....).
E pa sad se tu treba zapitati kamo idu svi ti milijuni.Uli kaže prije 3 mjeseca da nećemo potrošiti više od 60 milijuna eura.Bravo Uli ti si naš. Jbt, od tih 60 milja mi dajemo 35 na igrače kojima ističe ugovor slijedeće godine i koji nisu toliko potrebni. Znam da 60 milijuna nije točna informacija. No ta ista informacija postaje točna jučer kada sam saznao da Coentrao ide u Real. To znači samo jedno. Bayern nije želio dati tih 30 milijuna. Da, sigurno je lakše dati 8 za Rafinhu pa ako uspije dobro ako ne ništa se neće dogoditi jer će ga opet nekome uvaliti za 5-8 milijuna. Tako je najlakše.
Zbilja Uli ima pravo da ćemo moći kupovati zvijezde tek kada otplatimo stadion. No postavlja se pitanje. Zašto si išao slagati "dream team" kada ga ne možeš dovršiti. Da, dream team po mojem mišljenju jer ova ekipa plus Neuer, Coentrao, Zapata ( Agger, Kompany, Vidić ), Nasri može ići pod takvu frazu. No najlakše je kupiti neke slabije igrače koji koštaju ko kikiriki i kokice nego li dokazane kvalitete. Moga je onda kupiti sve mlade njemačke zvijezde i krenuti u rekonstrukciju momčadi uz ogromne gubitke imiđa. No ušparao bi barem 200 milijuna. Zbilja ne znam kako dalje. Trenutno nisam zadovoljan. No ostaje za vidjeti kako će se stvari odvijati.
Jednostavno, ili nemamo para ili ih neželimo dati. Ne želimo ih dati jer je upravi najbitnije da ne ide u minus.
Ok, to nije loše. Zbilja, u ovim teškim vremenima se treba šparati. No postavlja se pitanje. Kamo idu svi ti milijuni što ih Bayern zaradi. Ne znam koliko Bayern mjesečno plača sve svoje zaposlenike i koliko obveza ima no jedno je sigurno. Oni godišnje zasluže ogromne pare. Nevjerojatnu lovu koju ne možemo ni zamisliti. I to samo godišnje zaslužuju nekih ( po mojem mišljenju, onako iz topa bez provjere ) 300 milijuna eura ( sponzorski ugovori, primanja od LP, primanja od TV prava, prodaja majica i suvenira itd....).
E pa sad se tu treba zapitati kamo idu svi ti milijuni.Uli kaže prije 3 mjeseca da nećemo potrošiti više od 60 milijuna eura.Bravo Uli ti si naš. Jbt, od tih 60 milja mi dajemo 35 na igrače kojima ističe ugovor slijedeće godine i koji nisu toliko potrebni. Znam da 60 milijuna nije točna informacija. No ta ista informacija postaje točna jučer kada sam saznao da Coentrao ide u Real. To znači samo jedno. Bayern nije želio dati tih 30 milijuna. Da, sigurno je lakše dati 8 za Rafinhu pa ako uspije dobro ako ne ništa se neće dogoditi jer će ga opet nekome uvaliti za 5-8 milijuna. Tako je najlakše.
Zbilja Uli ima pravo da ćemo moći kupovati zvijezde tek kada otplatimo stadion. No postavlja se pitanje. Zašto si išao slagati "dream team" kada ga ne možeš dovršiti. Da, dream team po mojem mišljenju jer ova ekipa plus Neuer, Coentrao, Zapata ( Agger, Kompany, Vidić ), Nasri može ići pod takvu frazu. No najlakše je kupiti neke slabije igrače koji koštaju ko kikiriki i kokice nego li dokazane kvalitete. Moga je onda kupiti sve mlade njemačke zvijezde i krenuti u rekonstrukciju momčadi uz ogromne gubitke imiđa. No ušparao bi barem 200 milijuna. Zbilja ne znam kako dalje. Trenutno nisam zadovoljan. No ostaje za vidjeti kako će se stvari odvijati.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
AKo je doveo Petersena onda je morao dovesti i Gundoghana, Schurrlea, Marina, Hummelsa, Zielera, Rauscha, Howedesa, Aoga,Reusa....
Da se odlučio na ovaj potez ja bih ga podržao i za tri godine imali bi tim za osvajanje Lp-a, ali kopanje u blatu i stalno forsiranje iste politike koja se isključivo bazira na osvajanju Bundeslige, a u Lp-u šta bude ne može zadovoljiti nikog kome je Bayern u srcu.Uli ili radi svoj posao ili ga daj nekom ko ga je spreman raditi.U vrhu su nam potrebne promjene .Ovi ljudi su istrošeni, niihove ideje isušene,vizije izgubljena,ambicje ograničene...
Da se odlučio na ovaj potez ja bih ga podržao i za tri godine imali bi tim za osvajanje Lp-a, ali kopanje u blatu i stalno forsiranje iste politike koja se isključivo bazira na osvajanju Bundeslige, a u Lp-u šta bude ne može zadovoljiti nikog kome je Bayern u srcu.Uli ili radi svoj posao ili ga daj nekom ko ga je spreman raditi.U vrhu su nam potrebne promjene .Ovi ljudi su istrošeni, niihove ideje isušene,vizije izgubljena,ambicje ograničene...
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
yeboteeeee, pa ja sa to vec zaboravioStefan Effenberg je napisao/la:Recimo, kad je uvidio da mu je ekipa na granici izdržljivosti onda je barem mogao postaviti defanzivnu taktiku a ne da je Bayern u u 180 minuta imao 15 zicera protiv jedne talijanske ekipe koja je osvojila prošle godine upravo obrambenom filozofijom ligu prvaka.
istina, ali ako inter pratimo samo od te utakmice. oni su se potrosili do onog gradskog derbija i nakon te utakmice je uslijedio totalni pad. ovih 15 zicera je iz revans utakmice odigrane u minhenu, ili? ako mislis na tu utakmicu onda znaj da se leonardo morao otvoriti jer je ganjao rezultat. otvorio se i prosao dalje istovremeno ponizavajuci bajernove zvijezde.
slazem se. on je potcijenio salke i svoju ekipu vidio u polufinalu protiv mancestera. to ga je i kostalo pa je ponizen na svom stadionu. dobro, i tu mu treba oprostiti barem 2 primljena gola je su mu igraci klipsali do 60. minute. za razliku od starih, potrosenih, a prije svega zasicenih igraca, salke je spremao magatAli onda slijedi show kakav nismo dugo vidjeli. U prvoj utakmici 2-5 i u drugoj 1-3 protiv Schalkea. Znači, ovaj trener je zelen i to dobrano.
ja, undps. samo da kažem da sam iz Hrvatske a ne iz Bosne.
aha, mozda si na osnovu mog i antonovog odnosa zakljucio da mrzim sve hrvate
ne, niposto. ne znam jesi li primjetio da se zayebavam i ´podjetinjim´ iskljucivo na ovom dijelu foruma te da se zayebavam samo sa odredjenom grupom ljudi koje poznajem gotovo 3 godine. e, taj anton, inace odlican forumas i dobar poznavalac fudbala, odlucuje da se sa nepunih 7 dana forumskog staza ubaci u to odabrano drustvo istovremeno upucujuci par uvreda na moj racun. mene ne zanima je li se on zayebavao(kak´ cu i znat´ kad je tek registrovan) ili ne. bitno je da je rekao nesto preko cega bih presao geronimu, harisu, omeru i jos ponekom forumasu sa dugim forumskim stazom, ali njemu ne.
helem, to bi bilo to i nema potrebe da uzimam prostor pisuce o necemu sto je daleko iza nas.
koliko je meni poznato, radilo se o sumi od 25 milki bez plusevaKoji su to debili u upravi kad za jednog igrača kao što je Coentrao ne žele dati 25+ milijuna!!!!!!!!
yebiga, puno love ali barem znas da imas provjerenog beka za narednih 5+ godina. osim toga, treba pogledati kako to rade ostali evropski velikani i koliko love trose. ako je jedan venger(ako je vjerovati medijima) spreman platiti 15 ili vise miliona za gocea, sta fali dati 25 miliona za igraca uzimajuci u obzir cinjenicu da smo/ste
eto, ako ce poslusati starog vuka, nek´ od lacija preotmu naseg lulica koji bi, barem po meni, uz vrhunske trenere, vrhunske saigrace, helem vrhunske uslove, za par mjeseci bio u klasi koentrao-a.
jos nest´, ne pratim zabarsku ligu pa tako ni rafinju ali ga se sjecam iz vremena kada je kikao za salke. sta reci, nije koentrao ali je dobar.
joj, puno trazisTu nam se mišljenja razlikuju kod Švajnia. Ne vidim razlog zašto ti taj igrač nije tako dobar. Slobodno napiši jer se ne sjećam tvojih razloga zaš' ti nije dobar.
e, da postoji neki program koji bi se dao instalirati pa da ja diktiram a kompo ispisuje.... kakvi bi onda postovi sipali
ps
gdje treba potpisati pa da potpisem riberijeve postove.
momcino, svaka cast.
sjedi, pet.FRANK RIBERY je napisao/la:Ovi ljudi su istrošeni, niihove ideje isušene,vizije izgubljena,ambicje ograničene
ima li kod tebe jos neko Č osim ovog meHkog plus bek nije LJEV nego lijevi
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''
kakav Coentrao dobro ste prosli sto niste dali pare.Momak bljesne pa nestane.U Real je otisao da propadne i to je to.
Ako hocete za male pare dobrog beka ,anjbolja opcija u svijetu je Maxvell.Barca je dovela vec malog Angela a tu ima i Abidala i Adriana tako da je vec postala guzva.Maxvell je tu odradio svoje ,odlican je igrac , brz, prodoran , fantasticnu tehniku za beka ima.Pojacao bi Bayern vise nego ijedan igrac a za 5 do 10 miliona ga dobiti mogu sad pa sad
Ako hocete za male pare dobrog beka ,anjbolja opcija u svijetu je Maxvell.Barca je dovela vec malog Angela a tu ima i Abidala i Adriana tako da je vec postala guzva.Maxvell je tu odradio svoje ,odlican je igrac , brz, prodoran , fantasticnu tehniku za beka ima.Pojacao bi Bayern vise nego ijedan igrac a za 5 do 10 miliona ga dobiti mogu sad pa sad
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ovi Barcini navijači bi samo prodavali svoje igrače Bayernu (Milito, Keita pa sada i Maxvell) i Arsenalu (Affelay, Krkić i Keita). Maxwell je sirotinja od igrača, ako ćemo biti realni. Ukoliko se Bayern želi pojačati (a želi), onda je sasvim sigurno da Maxwell nije pravi čovjek za to. Dobro, možda jeste bolji od Pranjića, al' da bi se s njim ušlo kao sa prvim lijevim bekom i onda očekuješ neke rezultate? Ma nema šanse.
Samo, jučer se ismijah kada vidjeh neku reportažu na RTL-u. Kao, Real se "nameračio" na Bayern (Ozil, Khedira od prošle sezone, a sada Altintop i Coentrao). Il' Bayern opasno želi zayebati Madriđane, il' neko prisluškuje Nerlingera i kompaniju.
Samo, jučer se ismijah kada vidjeh neku reportažu na RTL-u. Kao, Real se "nameračio" na Bayern (Ozil, Khedira od prošle sezone, a sada Altintop i Coentrao). Il' Bayern opasno želi zayebati Madriđane, il' neko prisluškuje Nerlingera i kompaniju.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Fantastični postovi, pohvale za kolege.
Mrsko mi redom citirati, uglavnom, slag'o se ili ne, komentari su na nivou i sasvim dobri (za promjenu
).
Čujem da razvaljuješ PES ili ono bješe FIFA?
Prošla su me ta vremena, sad mi je dovoljno da vas čitam...i svega mi bude dosta.
Nekako kad se nakanim (vrlo teško, priznajem) da slažem svoj tim, odjednom se desi nešto neplanirano sa mojim miljenicima i igračima koje priželjkujem. I sve padne brzo u vodu. I to godinama (da ne kažem deceniju i više) unazad. Zato sam miran glede transfera, dovoljno mi je da pratim s kim nas povezuju pa da ja tu češljam one koje bih volio vidjeti u Bayernu ili suprotno, da počnem mrmljati što su oko bacili na tamo nekog klocinu (po meni, naravno).
Nastojim biti pragmatičan
racionalan, cool i prije svega realan.
-------------------------------------
Dakle, želja da se Kraft instalira u jedinicu je propala. Ne mogu biti idiot pa reći da je angažman Neuera (ako ga bude) nešto loše. Naprotiv.
Želja da vidim Džeku u Bay-dresu je propala. Gomez me nikad neće impresionirati kao igrač, često se srdim ko lud na njegove promašaje, poteze i ost. Gomez trenutno trpa i ja ga takvog ne mogu i neću kritikovati. Dokle god bude tako, Marionu mogu samo tepati.
Sačuvali smo RIbaryja (nešto najdraže što su oni rutomudi iz uprave uspjeli napraviti), doveli drugu bombu (Robben), proizveli strašnog napadača (Muller).
Koliko god neki osporavali Bastiana (sad još više kada znaju njegova primanja
) on je potreban Bayernu. Sa manje oscilacija (i rijeđim blek-autovima, ko što reko šećo) pripada samom vrhu europskog fudbala.
Lahm - naša lutka slatka
Ima motor u gujci, bek za poželjeti, fer igrač...ali, ali (
) ima jednu mahanu, koja je smrt za današnjeg beka. Ne zna centrirati.
Dok je igrao na lijevoj strani, bar je znao biti opasniji po protivnički gol, nerijetko se ubacivao u sredinu (slično Robbenu) oprobavši svoj šut.
Dolazimo do centralnih bekova/centarhalfova/stopera (Klare, kako se piše na pesu ta skraćenica
).
Najbolnija tačka našeg tima. Poznato je da Badštrudli ne vjerujem, Breno bi mogao imati taj špek
, ali što povrede, nepovjerenje trenera, peh i šta sve ne, uzrokavali su da ovaj, pomalo smušeni, Brazilac ne napravi durchbruch.
Tu želim vidjeti pojačanja, ali koja??? Humy nas je odbio, Benu teško možemo dovesti (bar ovog ljeta), ko ostaje još od valjanih u BuLi? Subotić nije loš, Merte je iskusan ali još kilaviji nego Bujtonje. Od "stranih" što valja nije dostupno ili je previše skupo.
Ako dođe Boateng, to će biti samo krpljenje različitih pozicija. Recimo da on igra na desnom beku, Lahm lijevo. Ako ne dovedu stopera, tu će pored Trube, Brena, još "uskakati" Gustavo i Tymo. Ustvari, več viđeno.
Čujem da Jupp najavljuja česta rotiranja, što nije loše (vidi Ferge).
I rekoh li ja svoje želje?
Znači pored Neuera, Boatenga, malca ne računam (mada, ako se pokaže ko drugi Zieckler ja zadovoljan) obavezan je jedan stoper. Danijela treba prodati bud-zašto. Trebali bi naći zamjenu za često povrijeđene kingove. Dobro, Mulija može krpiti desnu stranu, ali nije to to. Reus ispade preskup, Farfan je mrcina, ali nije za klupe...možda neko sa strane, mlad ambiciozan. Zašto ne i Marin. Žujan Beck iz Hoffe je zanimljiv igrač....
Žao mi Ekicija, zna li se šta je sa Alabe?
Vrlo skromno sa moje strane, bar se ne mogu (previše) razočarati.
Mrsko mi redom citirati, uglavnom, slag'o se ili ne, komentari su na nivou i sasvim dobri (za promjenu
Klaritosu, zar je to sad bitno?Klare je napisao/la: Geronimo, želje na sunce, krajnje je vrijeme, ne budi tako tajanstven. Obećavam, nećemo se smijati
Čujem da razvaljuješ PES ili ono bješe FIFA?
Prošla su me ta vremena, sad mi je dovoljno da vas čitam...i svega mi bude dosta.
Nekako kad se nakanim (vrlo teško, priznajem) da slažem svoj tim, odjednom se desi nešto neplanirano sa mojim miljenicima i igračima koje priželjkujem. I sve padne brzo u vodu. I to godinama (da ne kažem deceniju i više) unazad. Zato sam miran glede transfera, dovoljno mi je da pratim s kim nas povezuju pa da ja tu češljam one koje bih volio vidjeti u Bayernu ili suprotno, da počnem mrmljati što su oko bacili na tamo nekog klocinu (po meni, naravno).
Nastojim biti pragmatičan
-------------------------------------
Dakle, želja da se Kraft instalira u jedinicu je propala. Ne mogu biti idiot pa reći da je angažman Neuera (ako ga bude) nešto loše. Naprotiv.
Želja da vidim Džeku u Bay-dresu je propala. Gomez me nikad neće impresionirati kao igrač, često se srdim ko lud na njegove promašaje, poteze i ost. Gomez trenutno trpa i ja ga takvog ne mogu i neću kritikovati. Dokle god bude tako, Marionu mogu samo tepati.
Sačuvali smo RIbaryja (nešto najdraže što su oni rutomudi iz uprave uspjeli napraviti), doveli drugu bombu (Robben), proizveli strašnog napadača (Muller).
Koliko god neki osporavali Bastiana (sad još više kada znaju njegova primanja
Lahm - naša lutka slatka
Dok je igrao na lijevoj strani, bar je znao biti opasniji po protivnički gol, nerijetko se ubacivao u sredinu (slično Robbenu) oprobavši svoj šut.
Dolazimo do centralnih bekova/centarhalfova/stopera (Klare, kako se piše na pesu ta skraćenica
Najbolnija tačka našeg tima. Poznato je da Badštrudli ne vjerujem, Breno bi mogao imati taj špek
Tu želim vidjeti pojačanja, ali koja??? Humy nas je odbio, Benu teško možemo dovesti (bar ovog ljeta), ko ostaje još od valjanih u BuLi? Subotić nije loš, Merte je iskusan ali još kilaviji nego Bujtonje. Od "stranih" što valja nije dostupno ili je previše skupo.
Ako dođe Boateng, to će biti samo krpljenje različitih pozicija. Recimo da on igra na desnom beku, Lahm lijevo. Ako ne dovedu stopera, tu će pored Trube, Brena, još "uskakati" Gustavo i Tymo. Ustvari, več viđeno.
Čujem da Jupp najavljuja česta rotiranja, što nije loše (vidi Ferge).
I rekoh li ja svoje želje?
Znači pored Neuera, Boatenga, malca ne računam (mada, ako se pokaže ko drugi Zieckler ja zadovoljan) obavezan je jedan stoper. Danijela treba prodati bud-zašto. Trebali bi naći zamjenu za često povrijeđene kingove. Dobro, Mulija može krpiti desnu stranu, ali nije to to. Reus ispade preskup, Farfan je mrcina, ali nije za klupe...možda neko sa strane, mlad ambiciozan. Zašto ne i Marin. Žujan Beck iz Hoffe je zanimljiv igrač....
Žao mi Ekicija, zna li se šta je sa Alabe?
Vrlo skromno sa moje strane, bar se ne mogu (previše) razočarati.
Vom Jäger zum Gejagten
Bosingwa i Maxwell su dobri bekovi, i naravno puno isplatniji zato sto su stariji(pravi igraci za Bayerna
),u svojim klubovima skoro i neigraju, i pokazali su ono svoje najbolje sada ide veliki pad forme, Bosingwa je imao i tesku povredu nije dugo igrao, a Maxwell koliko sam upratio u Barceloni u zadnje vrijeme isto nije puno igrao a sve govori taj transfer nasli su drugog igraca a ovaj otpadak cemo uvaliti nekome odradio je svoje najbolje u Barci, a naravno Bayern je pravi klub za takve igrace, nesto slicno kao Oddo.Nama treba neki mlad igrac koji ce igrati dugo i koji ce dosta da napreduje, kao sto sam napominjao Fabio Coentrao, ali eto nista od njega nema tako da bezveze raspravljamo oko njega uprava je pokazala opet po stoti put svoju neozbiljnost, a vi veliki fudbalski strucnjaci molim vas prestanite sa tim pricama ko ce da uspjedne a ko ne, da je los igrac nije to je pokazao i dokazao milijun puta, a isto tako Mourinho nebi dao za svog sunarodnika tolike milione, prema tome don't make shit, i mislim da bi prestali govoriti vise o njemu jer je to vec zavrsena stvar zna se koji je njegov novi klub.
i samo cu jos da citiram momka koji je u jednoj recenici objasnio sve o nasoj upravi
Ovi ljudi su istrošeni, niihove ideje isušene,vizije izgubljena,ambicje ograničene.
Naravno ovo oni mogu sve demantovati jednim BOOM transferom, i time ce obradovati sve navijace ali mene iskreno ako dodze do toga nece nimalo obradovati, jer znam njihovu politiku koja se ponavlja zadnjih 7-8 godina, cak i vise.
i samo cu jos da citiram momka koji je u jednoj recenici objasnio sve o nasoj upravi
Ovi ljudi su istrošeni, niihove ideje isušene,vizije izgubljena,ambicje ograničene.
Naravno ovo oni mogu sve demantovati jednim BOOM transferom, i time ce obradovati sve navijace ali mene iskreno ako dodze do toga nece nimalo obradovati, jer znam njihovu politiku koja se ponavlja zadnjih 7-8 godina, cak i vise.
- suicidesquad
- Kontakt:
Koliko si gledao utakmica Benfice ove sezone?Andres je napisao/la:kakav Coentrao dobro ste prosli sto niste dali pare.Momak bljesne pa nestane.U Real je otisao da propadne i to je to.
U Realu bi mogao propasti jer će imati veliku konkurenciju na poziciji LB. Maxwell je najveća rupa u Barci! Na tržištu ima mnogo boljih igrača od njega.
Da malo prevedem vodu na svoj mlin 
Effenberg će dobiti svoje mjesto u Holu časti u Bayernovom muzeju (Bayern Experience). Pored njega tu su još: Sepp Maier, Gerd Müller, Uli Hoeneß, Paul Breitner, Karl-Heinz Rummenigge i Franz Beckenbauer.
Ja sam siguran da će Bayern dovesti Džeku
Effenberg će dobiti svoje mjesto u Holu časti u Bayernovom muzeju (Bayern Experience). Pored njega tu su još: Sepp Maier, Gerd Müller, Uli Hoeneß, Paul Breitner, Karl-Heinz Rummenigge i Franz Beckenbauer.
Ja sam siguran da će Bayern dovesti Džeku
Sent from my Philips Smart TV.