18.11.2013. BiH - Argentina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

samson
Kontakt:

Re: 18.11.2013. BiH - Argentina

Post Postao/la samson » 19 nov 2013, 16:58

Sto ne volim izjave tipa mogli su nam petardu komotno uvaliti. Mogli smo i mi 2-3 komada zabiti i zavrsilo bi kao protiv Portugala. Mozda i malo bolje ...

Kada budemo imali jos dva-tri igraca na nivou najboljih, onda mozemo pricati koliko smo konkurentni i zasto nas jedna Argentina tamani ...

Ako mislite da je jedan Bicakcic iz tamo nekog extra amaterskog kluba nivo da smo konkurentni Argentni, nema pojma o nogometu nikako. Ili Kolasinac sa 19 godina kao debitant + Avdija. Mada je mali dokazao da ce biti All-Star ... Ja, da sam na Spahinom mjestu, pored Vrsajevica i Bicakcica strepio bih i protiv San Marina. Budimo malo ozbiljni ...

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 17:00

zizu1991 je napisao/la:
bacelonafan je napisao/la:Povrijedjen je bio,nek sjedi gdje hoce ja sam ga gledao igra momak odlicno,gdje je to Spahic igrao u njegovim godinama????
Shvataš li ti da je ogromna razlika između seniorskog i omladinskog nivoa ? Spahića nema potrebe da ubacuješ u ovu diskusiju, nema nikakve veze gdje je Spahić bio i gdje je igrao kada je bio njegovih godina.

Samo da se ogradim odmah, na koji vremenski interval misliš pod " dogledno vrijeme " ?
On je svakako, i u svakom slučaju mlad, i perspektivan igrač, koji obećava, i za kojeg se nadam, kao i većina, da će moći u budućnosti nositi igru reprezentacije.
Spahic ce poslije svjetskog svoje mjesto ustupiti nekom,Hajrovic je bio u dobroj skoli,sad je bio povrijedjen,treba mu dati sansu nije gori od Sunjica i Pandze to sto posto,i bice dobar igrac ako bog da ima sve predispozicije za to

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 19 nov 2013, 17:00

definitivno su nam potrebni mujdza i vranjes + lulic naravno koji nije bio sinoc tu
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 19 nov 2013, 17:04

bacelonafan je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:
bacelonafan je napisao/la:Povrijedjen je bio,nek sjedi gdje hoce ja sam ga gledao igra momak odlicno,gdje je to Spahic igrao u njegovim godinama????
Shvataš li ti da je ogromna razlika između seniorskog i omladinskog nivoa ? Spahića nema potrebe da ubacuješ u ovu diskusiju, nema nikakve veze gdje je Spahić bio i gdje je igrao kada je bio njegovih godina.

Samo da se ogradim odmah, na koji vremenski interval misliš pod " dogledno vrijeme " ?
On je svakako, i u svakom slučaju mlad, i perspektivan igrač, koji obećava, i za kojeg se nadam, kao i većina, da će moći u budućnosti nositi igru reprezentacije.
Spahic ce poslije svjetskog svoje mjesto ustupiti nekom,Hajrovic je bio u dobroj skoli,sad je bio povrijedjen,treba mu dati sansu nije gori od Sunjica i Pandze to sto posto,i bice dobar igrac ako bog da ima sve predispozicije za to

Ma kakav Hajrovic jesi normalan.. Znas koliko igraca prodje kroz Arsenalovu skolu ? Vecina njih zavrsi u engleskim trecim i cetvrtim ligama...

Glupo je napamet ubacivati nekog samo zato sto je igrao u juniorima Arsenala.

On kad se pokaze na seniorskom nivour bit ce pozvan

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 19 nov 2013, 17:05

fedeltafrotta je napisao/la:definitivno su nam potrebni mujdza i vranjes + lulic naravno koji nije bio sinoc tu
+ Salihovic na lijevog beka a Kolasinca na zadnjeg veznog :)
ZZ

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 17:07

Nek je Pandza dokazan igrac i Sunjic za njih je Hajrovic Jap Stam u odbrani

Orao
Kontakt:

Post Postao/la Orao » 19 nov 2013, 17:08

Mene zanima koliko je ljudi bilo na stadionu. Vidjelo se da ima dosta praznih mjesta, a nasih tu kao 70.000 zivi u S.Louisu :lol: . Ima li ko podatke koliko je ljudi prisustvovalo tekmi sinoc ?

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 19 nov 2013, 17:08

moj uzor-S.G je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:definitivno su nam potrebni mujdza i vranjes + lulic naravno koji nije bio sinoc tu
+ Salihovic na lijevog beka a Kolasinca na zadnjeg veznog :)
Da nam je bar jos koji agresivniji, borbeniji i snazniji igrac kao sto su tandem SEO I SEJO

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 nov 2013, 17:08

bacelonafan je napisao/la:Spahic ce poslije svjetskog svoje mjesto ustupiti nekom,Hajrovic je bio u dobroj skoli,sad je bio povrijedjen,treba mu dati sansu nije gori od Sunjica i Pandze to sto posto,i bice dobar igrac ako bog da ima sve predispozicije za to
Slažem se da mu treba dati šansu, iako Pandžu ne bih svrstao u isti džep sa Šunjićem. Podsjećanja radi, u Papetovom prvom mandatu je činio nenadyebiv tandem sa Spahićem, do nesretne ozlijede. Sada je u Gorniku, igrao je redovno, do ozlijede, koja, čini se, nije strašna, tako da ima vremena da se oporavi do SP i spremi za isti.

Tu bih dodao, kao nekoga na koga bi trebali računati u budućnosti i mladog Arslanagića, štopera, koji igra u Standardu iz Liegea, i priliku dobiva u Kup i utakmicama EL.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

komax
Kontakt:

Post Postao/la komax » 19 nov 2013, 17:17

Hajde da i ja nesto napisem. Kao prvo rezultat je takav kakav je, realno Argentina je bolja i zasluzili su pobjedu. Dobro je samo da nas nisu natamburali većim rezultatom, a mogli su, ipak je to ekipa koja je u top 3 na svijetu.
Stanje u reprezentaciji je cini mi se isto kao i u drzavi, svi znaju koji je problem, a nista se ne poduzima da se pokusa pronaci rjesenje. Mozda se ponavljam, mozda je ovo vec i receno ali po meni ima vise problema, a to su :
1. Spori stoperi, i to jako spori
2. Rupa na desnom boku, ne zelim se izivljavati na igracu koji je tu igrao ali brate on ne moze harno odigrati ni u 1.Ligi federacije, pogotovo kod odbrambenih zadataka.
3. Spor, trom vezni red sa starim i pomalo teretnim Misketom (svaka mu cast na svemu sto je do sada uradio), Medunjaninom i Pjanom koji igraju na za njih donekle neprirodnim mjestima, i ono vec odavno poznato nedostatak trkača, destruktivca i razarača u srednjem redu.
3. Džeko... priča za sebe... Ma kakav on bio i koliko uzivao popularnosti na ovom forumu, cinjenica je da u posljednje vrijeme nije ni sjena onog starog Dzeke, uz sve to iz aviona se vidi da se i ne trudi da se popravi, sinoc mi je paralo oci njegovo ponasanje kada izgubi loptu, isto kao napuhani djecarak kojem drug na livadi uzme loptu a on onako prepotentno se okrene i odmahne glavom i odadre nogom.
4. Pape uz sve svoje dobre strane ima i jednu manu...ili mozda dvije,tri... Slab je takticar (istom taktikom je odigrao sve utakmice, izmjene mu ne idu u pravcu taktičkih zamisli nego stihijski), a osim toga ne mogu se oteti dojmu da se on boji nekih igraca ili njihovih menadzera mozda, pa ih ne smije ostaviti na klupi. Ne bih imenovao kojih sve se to vec zna i vidi. Ne svidja mi se ni to sto ne probava nove igrace, treba nam svjezih igraca, bez treceg napadaca ne mozemo u brazil (kakav visca i treci napadac???), zasto ne proba Hadžića, Mahmutovića, vrati Bešića, ima tu jos materijala po Evropi.
Unatoc svim ovim manama koje budimo iskreni nisu toliko strasne i mogu se donekle rijesiti i kompenzirati uz pravilnu rotaciju, taktičko vođenje i zalaganje igraca, ja zelim da pozelim srecu svim igracima i selektoru uz nadu da ce sve ovo izgledati mnoogo bolje vec u sljedecim susretima.
Imam jos toga na umu ali mi se ne da pisati pa za sada toliko.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 19 nov 2013, 17:21

Pandza je druze ZEMLJA igrac za nasu odbranu, i steta sto nam ga povreda uze...da nije igrao bi i prije Bicakcica i prije Vranjesa i prije Zukanovica..ostar, jak ko zemlja, brz...al dovoljno je nick pogledat da se vidi koliko poznajes fudbal :P

inace tekma potpuni posluzila svrhi ovaj svrsi...dobro je da smo sad vidjeli gdje smo i da Pape Dinamitas ne moze biti toliko dinamitan protiv ozbiljnih ekipa na SP...mora tu bit def vezni, mozda jedan napadac, a ne 8 napadacki orjentisanih igraca :D

bolje da sad naucimo i na SP krenemo kao u Parizu nego da smo sad dobili opet neku Litvu, Latviju pa se jos vise digli i otisli sa ovom postavom sto se kosa na glavi dize od nje na SP.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 19 nov 2013, 17:31

Ko god prigovara nasem stoperskom dvojcu Bicakcic - Spahic, nema veze sa fudbalom ili mozgom uopste. U skoro svakom napadu su argentinci dolazili bez ikakvog problema do nase zadnje linije odbrane, jer smo poceli bez destruktivnog zadnjeg veznog. Nas kreativno-ofanzivni vezni red je prinudjen imati jednog destruktivca iza sebe, koji ce sprijecavati direktne protivnicke napade na zadnju liniju. Ukoliko takvog igraca nemamo, mi protiv jacih reprezentacija sa ovom formacijom nemamo sta traziti.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

isvib
Kontakt:

Post Postao/la isvib » 19 nov 2013, 17:32

gdje ima repriza utakmice :roll:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 nov 2013, 17:41

komax je napisao/la:Hajde da i ja nesto napisem. Kao prvo rezultat je takav kakav je, realno Argentina je bolja i zasluzili su pobjedu. Dobro je samo da nas nisu natamburali većim rezultatom, a mogli su, ipak je to ekipa koja je u top 3 na svijetu.
Stanje u reprezentaciji je cini mi se isto kao i u drzavi, svi znaju koji je problem, a nista se ne poduzima da se pokusa pronaci rjesenje. Mozda se ponavljam, mozda je ovo vec i receno ali po meni ima vise problema, a to su :
1. Spori stoperi, i to jako spori
2. Rupa na desnom boku, ne zelim se izivljavati na igracu koji je tu igrao ali brate on ne moze harno odigrati ni u 1.Ligi federacije, pogotovo kod odbrambenih zadataka.
3. Spor, trom vezni red sa starim i pomalo teretnim Misketom (svaka mu cast na svemu sto je do sada uradio), Medunjaninom i Pjanom koji igraju na za njih donekle neprirodnim mjestima, i ono vec odavno poznato nedostatak trkača, destruktivca i razarača u srednjem redu.
3. Džeko... priča za sebe... Ma kakav on bio i koliko uzivao popularnosti na ovom forumu, cinjenica je da u posljednje vrijeme nije ni sjena onog starog Dzeke, uz sve to iz aviona se vidi da se i ne trudi da se popravi, sinoc mi je paralo oci njegovo ponasanje kada izgubi loptu, isto kao napuhani djecarak kojem drug na livadi uzme loptu a on onako prepotentno se okrene i odmahne glavom i odadre nogom.
4. Pape uz sve svoje dobre strane ima i jednu manu...ili mozda dvije,tri... Slab je takticar (istom taktikom je odigrao sve utakmice, izmjene mu ne idu u pravcu taktičkih zamisli nego stihijski), a osim toga ne mogu se oteti dojmu da se on boji nekih igraca ili njihovih menadzera mozda, pa ih ne smije ostaviti na klupi. Ne bih imenovao kojih sve se to vec zna i vidi. Ne svidja mi se ni to sto ne probava nove igrace, treba nam svjezih igraca, bez treceg napadaca ne mozemo u brazil (kakav visca i treci napadac???), zasto ne proba Hadžića, Mahmutovića, vrati Bešića, ima tu jos materijala po Evropi.
Unatoc svim ovim manama koje budimo iskreni nisu toliko strasne i mogu se donekle rijesiti i kompenzirati uz pravilnu rotaciju, taktičko vođenje i zalaganje igraca, ja zelim da pozelim srecu svim igracima i selektoru uz nadu da ce sve ovo izgledati mnoogo bolje vec u sljedecim susretima.
Imam jos toga na umu ali mi se ne da pisati pa za sada toliko.
E,ovo ja nazivam kompetentnom kritikom sa temeljom koje se moraju uvazavati.Pa taman upucene i najrodjenijem.Sto je nazalost vrlo tesko procitati od milion krouticara..
Ni dodati,ni oduzeti.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 nov 2013, 17:57

Bicakcic i Spahic su nas najbolji stoperski par, tako i ostaje. Juce su njih 2 i Kolasinac sami morali parirati naletima i kontrama Argentinaca, kad tad je morala doci greska. Istina da je ona Spahina bila kardinalna, ali par minuta prije toga je cisti zicer spasio. Ne zamjeram im, borili su se.

Zamjeram zato Dzeki, koji me je naljutio juce kao nikada dosada. Izgubi loptu prije gola, stoji, ne reaguje, i onda scena u 82' minuti, Kvrzic, Hajrovic i Pjanic vrse presing na odbranu a Dzeko seta po terenu. Pa ne znam sta mu je. Vedo se borio, ali totalno je zaribao u ovoj utakmici, zakazao.

Begovic, pokazao svoju klasu, a takodjer sam odusevljen Medunjaninom, koji je pokazao da zna, i da je medju nasim najboljim igracima. A sto se tice Pjanica i Misimovica, naprosto kao da nisu igrali, pogotovo Pjanic. Totaalno odsjecen od igre, kao da ga nije ni bilo. Miske nakon 50 minuta izdahnuo, ne moze ni naprijed ni nazad.

Vrsajevic, odavno sam rekao da ovaj nivo nije za njega, zelim mu sve najbolje, ali kad se Vranjes vrati, moze pakovati svoje kofere.

Sto se tice Papeta, snosi dio krivice za ovo, i za megaofanzivnu formaciji, u kojoj smo samo uspjeli u prvih 20 minuta stvoriti 3-4 sanse, ostatak kanta.

Mora se dosta toga promjeniti pred SP, ako zelimo igrati znacajnu ulogu. Pape je na djelu, mora naci lijek protiv velikih ekipa, a ne forsirati vazda jedno te isto, kao on sto sada radi, i ici glavom kroz zid, jer ne ide sa ovom formacijom, trebamo zadnjeg veznog, pa on makar po kvaliteti i zaostajao za drugima, ali moras imati tog osiguraca nazad, a sad ko ce to biti, Pape mora da odluci. I protiv Slovaka smo sa 3 ofanzivna vezna, bez zadnjeg veznog ispraseni na BP, u Slovackoj smo jedva izvukli zivu glavu, a protiv Argentine takodjer, nadigrani.

Nije sramota izgubiti od Argentine, bod ili pobjeda bi ionako u ovoj utakmici bilo ravno senzaciji, ali pasti bez ispaljenog metka, to me stvarno naljutilo, pogtovo kad vidim koliko je raje zbog njih ustalo, koji su sutradan morali na posao itd, itd, a i koliko ih je doslo da ih bodri u St. Louisu.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 19 nov 2013, 18:09

e ovko raja,da i ja dam neku objektivnu ocjenu.
Prva ocjena je da smo dobro prosli kako je to izgledalo na terenu,(i ako tome dodamo da Argentinci nisu igrali sa "punim gasom") po igri realno bi bilo da smo izgubili 4:1 ili 5:1 ;)
Druga ocjena je da je nasoj losoj igri pridonio i Pape losom postavkom igraca i samim izborom igraca. ;)
Igraci koji su sinoc odigrali jako dobro su Begovic,Kolasinac i Visca(pomalo me iznenadio,mada sam znao da zna lopte).Ostali veoma slabo,neki daleko ispod svog renomea(dzeko i Ibisevc,pa i Pjanic) neki zbog svoje nespremnosti i loseg radijusa kretanja(Medunjanin i Misimovic) neki zbog toga sto nemaju dovoljno iskustva ili jednostavno nemaju kvalitet(Vrsajevic pa i Bicakcic)I Spaha je odigrao mozda najlosiju utakmicu u zadnjih nekoliko godina,a mozda i radi toga sto je bio "na streljani" radi Papetove postavke.

Sta reci o Papetu.Snosi(po meni) veliku krivicu za poraz.Protiv "velikih" selekcija se ne igra "grlom u jagode" ;) .Prvo, postavka sa 2 spica promasaj kao i igrati bez ne jednog nego 2 defanzivna vezna sa ovako jakim protivnicima.Dakle prvo je trebo voditi racuna o nasoj odbrani a onda za naprijed cekati sansu i pogresku njihove odbrane,i nekom elasticnom odbranom probati ugroziti protivnicki gol.Recimo on forsira istu postavku na teremu i protiv "jetima" iz Lihnestajna i protiv "jaguara" iz Argentine,ma daj Safa bola :shock: Na SP ce sve ekipe biti jake i nema sanse da mi mozemo nesto uraditi sa 2 spica,ubit ce nas ljudi.Igrati dosta zatvoreno sa jacom sredinom i 2 zadnja vezna,kao sto rekoh i jednim napadacem,a ako budemo gubili onda u zadnjih 20 minuta uvesti dodatnog napadaca i recimo Misketa(jer Miske ne moze biti u prvih 11 sa ovakvom igrom i radijusom kretanja)Dakle za SP se treba pripremiti da odigramo dobro ,prije svega u odbrani,a za naprijed sta se uradi(govorim za jake reprezentacije a za neke malo slabije moze se malo vise misliti o napadu,ali ipak ne ici "grlom u jagode" ko sto smo isli na ovoj utakmici)
Jos nesto za Papeta sto mi para oci.Dakle,pravi trener kad uvidi da mu tim ne igra kako treba napravi izmjenu i nakon 20-30 minuta da bi nesto poboljso.Jok kod nas Safet kako ih pusti da igraju on nista ne mjenja do tamo 75 minute,po obicaju dok ne primimo gol(eto i sinoc sam reko cim primimo drugi gol eto Safe sa izmjenama i to se dogodi :lol: )
Po meni ovako bi trebala biti postavka zaSP(ako se ono recimo igra sutra)

Begovic-neprikosnoven
Mujdza i Kolasinac -bekovi lijevi i desni
Spaha,Vranjes i jedan koji bude najbolji od Pandje(po meni prvi izbor samo da se vrati u formu)Zukanovica i Bicakcica,dakle poceti sa 3 stopera ;) (jer nama je i nerijeseno dobro protiv jakih ekipa)
Salihovic i Pjanic (defanivni vezni,a treba viditi opciju i sa malim Besicem ni on nije los na ovoj poziciji a pokretan je i moze trcati,dakle 2 defanzivna vezna koji se mogu pridodati napadu)
Lulic i Hajrovic(mobilno lijevo i desno krilo koji ce pomagati i u defanzivnim zadacma)
Dzeko ili bisevic,napad(ko bude spremniji od nij dvojice)
Ako budemo recimo gubili onda izvesti iz igre jednog defanzivnog veznog i jednog stopera a uvesti jos jednog ofanzivnog veznog(recimo Misketa) i drugog napadaca Dzeku/Ibisevica(pa kasnije mozda i Viscu ili Stevanovica ko bude spremniji u to vrijeme) i probati postici gol.Mislim da bi ovakva postavka bila tvd orah za vece reprezentacije,a ne ko juce on(Pape) jurnuo bezglavo naprijed a ostavio prpuh pozadi :shock: ,dobro je nismo katastrofu dozivjeli.
Argentina jeste puno kvalitetnija od nas ali pravom postavkom na terenu(i sa vise truda pojedinih igracina :roll: )moglo se puno bolje odgrati.
P.S.Nemojte vrijedjati Vrsajevica,on se borio citavu utakmicu(i za to mu svaka cast) ali on jednostavno nema kvalitet za reprezentacije,dakle nije do njega nego nego do trenera koji ga non-stop fosira u prvih 11,i njemu uputite kitike ;)

Nemojte samo reci da pljujem protiv bilo koga nego je ovo moje objektivno misljenje nakon utakmice ;)

P.S.1 Prosli smo ko "macija guza" kako je moglo biti.
Nadam se da ce tvrdokorni stvor(Safet) uvidjeti da pravi greske i da ce napraviti neke rokade u postavci igre i u izboru igraca :? FORZA BIH
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 19 nov 2013, 18:31

nesto razmisljam ima li i jedna reprezentacija sa Balkana(osim Grcke) nesto sto bar donekle lici defanzivnom veznom..daj boze...Matic, Modric, Raktic mogu posluziti ali nisu to destruktivci klasicni..ostalo jako tanko.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 19 nov 2013, 18:44

http://youtu.be/qh11ePCcRps

[youtube][/youtube]

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 19 nov 2013, 18:56

[youtube][/youtube]
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 nov 2013, 18:59

ultrasstyle_tz je napisao/la:nesto razmisljam ima li i jedna reprezentacija sa Balkana(osim Grcke) nesto sto bar donekle lici defanzivnom veznom..daj boze...Matic, Modric, Raktic mogu posluziti ali nisu to destruktivci klasicni..ostalo jako tanko.
Pa sta je Matić nego defanzivni vezni?! :roll: Ima Srbija jos Fejsu, Milivojevića, Gudelja, Krstičića, Ignjovskog, Radovanovića...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.