Moram priznat da sam impresioniran Pacersima. Iako sam mislio da će pružiti dostojan otpor favorizovanom Miamiu, pomalo sam iznenađen kako dobro igraju. Teško je nekoga izdvojiti iz prve petorke jer su svi igral odlično. Tu je prednjačio Hibbert koji je natjerao Miami da igra sa visokom postavom. spolstra je bio primoran odreći se niske postave većim dijelom utakmice. West je također bio odličan sa svojim fizičkim aspektom igri i dva krucijalna steala u zadnjoj minuti. george izrasta u vođu tima i iznova me pozitivno iznenađuje. Hill je bo također dobar. Osjetila se razlika u organizaciji napada kada je bio prisutan na parketu i kada je odmarao.
Stephenson je igrao dobru all-round utakmicu, odbrana, skokovi, asistencije, ali je napravo nekoliko velikih grešaka u napadu, usljed nepromišljenosti i neiskustva. Malo je srljao, ali, po njega, sve se dobro završilo. Bila bi šteta da je Young ozbiljnije povrijeđen jer im je svaki igrač bitan u rotaciji, ako ništa da odmore startere.
Miami je igrao dobro drugo poluvrijeme. Uspjeli su razdrmat Wadea i Bosha i uz neke blokove dosta efikasno oslobađati Jamesa za neke lagane poene. U tom periodu su igrali i vrlo dobru odbranu. Jedan od problema im je sigurno visina i snaga Indiane u reketu, a drug je svakako nemogućnost da razigraju jedno od svojih najjačih oružija, a to su šuteri za tri u likovima Battiera, Allena, Colea, Chalmersa i co. Impresionira me činjenica da je svaki igrač Indiane u mogućnosti igrati dobru 1on1 odbranu. Ovo umanjuje broj udvajanje i onda je vrlo malo povratnih pasova za otvorene šutere. Onda i kada dođe do udvajanja, to uradi visoki igrač, tako da je opasnost od otvorene trice opet sveden na minimum. Bit će zanimljivo vidjeti, kakve će adaptacije biti urađene već u trećoj utakmici.
Sreća pa Cleveland nije umjesto Indiane, Miamiju bi bio pometen, ipak su oni mnogo talentovaniji od Pacersa.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)