Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- Armageddon2012
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - opcenito
celik je sasvim dobra ekipa,ima mjesta u 12 sigurno...ne znam u cemu je njihov problem,ali njihov igracki kadar je sigurno za 7 mjesto najmanje.
sloboda je stvarno jako losa,ali je bolja od kozare,rudara,goska i leotara sto znaci da ima mjesta u 12.
sloboda je stvarno jako losa,ali je bolja od kozare,rudara,goska i leotara sto znaci da ima mjesta u 12.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
sto se tice celika tu bih se i mogao slozit,imaju finu ekipu al nesto im fali..Armageddon2012 je napisao/la:celik je sasvim dobra ekipa,ima mjesta u 12 sigurno...ne znam u cemu je njihov problem,ali njihov igracki kadar je sigurno za 7 mjesto najmanje.
a sto se tice slobode,od kozare mozda i jest jaca,nisam siguran dal je i od Leotara al od Goska i Rudara sigurno nije

-
- Kontakt:
A odakle si ti index? hajde ne prdi puno majke ti cuj nije od Leotara i Goska Rudara otidji radi sta u zivotu. Znam ja da bi ti volio da Sloboda ispadne ali nazalost to se nikada nece desiti, u inat svima vama "dusebriznicima".
Sloboda je moja nacija
- BolanBolan
- Kontakt:
Malo sam se zainteresovao oko prezimena, pa sam našao ovo:Armageddon2012 je napisao/la:pa i ne izgleda kao rom,ali nisam nikad u bosni cuo ni za to ime ni prezime...
Zeba (Zajko) možda vuče korijene iz tvog kraja - koliko znam Kotor Varoš nije daleko od BL - trebao bi to znati...Zebe su najčešće Hrvati, većim dijelom iz Bosanske Krajine, a vrlo su rijetko i Srbi (iz Pakraca). Razmjerno najviše Zeba u proteklih sto godina rođeno je u bosanskokrajinskoj općini Kotor Varoš, gdje se svaki dvadeseti stanovnik prezivao Zeba. U Hrvatskoj danas živi oko tisuću Zeba u više od tristopedeset domaćinstava (545. prezime prema brojnosti). Sredinom prošlog stoljeća bilo ih je približno pedeset, pa se njihov broj do danas višestruko povećao.

Što se tiče Čelika, Slobode, ima fore do tog skraćenja lige, staće oni sigurno na svoje noge do tad, ipak se radi o klubovima iz većih gradova u BiH. Smiješno bi bilo bez njih...
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."
- Armageddon2012
- Kontakt:
znaci,ipak vjerovatno hrvat...
jeste,kotor varos je stvarno blizu banjaluke,40-tak kilometara,ali problem je sto je mimo svih puteva...kud god podjes,ne ides kroz kotor varos ni u evropu,ni za beograd,ni za zagreb,ni za sarajevo,ni na more....jedino ako ides namjenski tamo,ili za teslic,ili tako nesto...
jeste,kotor varos je stvarno blizu banjaluke,40-tak kilometara,ali problem je sto je mimo svih puteva...kud god podjes,ne ides kroz kotor varos ni u evropu,ni za beograd,ni za zagreb,ni za sarajevo,ni na more....jedino ako ides namjenski tamo,ili za teslic,ili tako nesto...
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
jo majko draga ovi tuzlaci do neki dan plakali ispade im sloboda,a sad kad imaju neku sansu za opstanak odmah ko su oni su, boli me ba ona stvar i za slobodu i rudar i leotar,ja tebi kazem kako jest..a ti eto budi realan i reci da ste jaci od tih ekipa,a i sam znas sta vam je taj rudar uradio na tusnju..ebemu majku jel kazes nesto kako jest odmah si dusman odmah zelis nekome zloSunderland je napisao/la:A odakle si ti index? hajde ne prdi puno majke ti cuj nije od Leotara i Goska Rudara otidji radi sta u zivotu. Znam ja da bi ti volio da Sloboda ispadne ali nazalost to se nikada nece desiti, u inat svima vama "dusebriznicima".
Armageddon2012 je napisao/la:bio je nekad jedan rom u zelji,zvao se stojance idic,ja ga se ne sjecam,ali kazu da je bio jedini u sfrj i svi ga gotivili zbog toga![]()

Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
hhahahahaindex je napisao/la:Ja se bojim da ako dodje do tog smanjenja lige da ce tu biti svega, jer ce tu ligu vjerovatno morati igrati ekipe sa tradicijom i "imenom" tipa sloboda, celik koji realno-neka se niko ne uvrijedi nemaju kvalitetu za ligu 12, i onda ce da ispastaju drugi klubovi manje sredine i opet se nece nista postic
Mislim da je to ime cesto kod Bosnjaka Istocne Bosne.Tamo Visegrad,Gorazde,Foca.I doticni vozi korijen iz ti krajeva.Naprimjer jedan ratni komadant u Sarajevu zvao se Zajko.Da nebi bilo da ovdje pisem o politici naveo sam samo primjer.I taj komadant je bio iz Istocne Bosne porijeklom.Armageddon2012 je napisao/la:i ja sam ovdje u banjaluci odrastao okruzen bosnjacima,tj muslimanima tadasnjim,ali nikad nigdje ne cuh to ni ime ni prezime,ni u komsiluku,ni u skoli,ni na treninzima,ni u gradu....moguce...
uglavnom bilo haris,edin,samir,dinko,damir,denis,kod tih mladjih...
Zeba??Pa po bosni dosta Prezimena nose ime neke zivotinje.Kao nap. :Svraka,Vrabac,Zeba,Zec,Vuk,Lisica,Gavran itd,itd.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
- Probisvjet
- Kontakt:
Njboljje bi bilo opet da liga broji 10 klubova, pa kom opanci, a kom kopacke. Ima ih dosta koji su navikli i na jedno i na drugo! 

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
s obzirom na stanje sporta u tvome gradu ni kopačke a ni tenisice neće trebati još zadugo, iako niste nikada nosili ovu gore drugu spomenutu obuću, gumene čizme su ipak dio tradicijeProbisvjet je napisao/la:Njboljje bi bilo opet da liga broji 10 klubova, pa kom opanci, a kom kopacke. Ima ih dosta koji su navikli i na jedno i na drugo!

-
- Kontakt:
Zebe su iz Zebinih šuma ko Goražda, a to znam jer sam im komšija, Zajko je često ime u ist.bosni region goražda foče i višegradaBolanBolan je napisao/la:Malo sam se zainteresovao oko prezimena, pa sam našao ovo:Armageddon2012 je napisao/la:pa i ne izgleda kao rom,ali nisam nikad u bosni cuo ni za to ime ni prezime...Zebe su najčešće Hrvati, većim dijelom iz Bosanske Krajine, a vrlo su rijetko i Srbi (iz Pakraca). Razmjerno najviše Zeba u proteklih sto godina rođeno je u bosanskokrajinskoj općini Kotor Varoš, gdje se svaki dvadeseti stanovnik prezivao Zeba. U Hrvatskoj danas živi oko tisuću Zeba u više od tristopedeset domaćinstava (545. prezime prema brojnosti). Sredinom prošlog stoljeća bilo ih je približno pedeset, pa se njihov broj do danas višestruko povećao.

To gigantu. Jesi lud. Ja da sam admin, odma' bi ban popio.seven je napisao/la:s obzirom na stanje sporta u tvome gradu ni kopačke a ni tenisice neće trebati još zadugo, iako niste nikada nosili ovu gore drugu spomenutu obuću, gumene čizme su ipak dio tradicijeProbisvjet je napisao/la:Njboljje bi bilo opet da liga broji 10 klubova, pa kom opanci, a kom kopacke. Ima ih dosta koji su navikli i na jedno i na drugo!
Čelik Zenica 1945
tek sad vidjeh da ukoliko gosk i leotar budu imali isti broj bodova na kraju, onda leotar ispada, zbog losijeg skora...
ovaj gosk sto se trudi da ispadne, toliko i ne moze...
neka istupe i ostave mjesto leotaru... tako ce biti najbolje

ovaj gosk sto se trudi da ispadne, toliko i ne moze...
neka istupe i ostave mjesto leotaru... tako ce biti najbolje
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
Pa naravno da mogu, posjetiti Allianz Arenu i Ajfelov toranj... Oko 800 KM je za jednog takva ekskurzija.AlemC85 je napisao/la:
Čelik Zenica 1945
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Vama je ekskurzija i u Mostar doći.
I to lijepa ekskurzija
I to lijepa ekskurzija

Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
kad im odgovoriš na provokaciju onda pozivaju banove i administratoretepsija je napisao/la:Vama je ekskurzija i u Mostar doći.
I to lijepa ekskurzija
Mi Boga mi išli u Crnu Goru, Belgiju i Tursku.tepsija je napisao/la:Vama je ekskurzija i u Mostar doći.
I to lijepa ekskurzija
@seven Na kakvu si ti provokaciju odgovorio?
Ja sam odgovorio na čistu glupost koja je iznesena u Avazovom Sportu, čuj Borac i Široki upitni, nema šanse da oni ostanu bez evropskih takmičenja. Dok si ti pak s druge strane, vrijeđao grad Tuzlu.
Toliko od mene, pozdrav.
Čelik Zenica 1945
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Bili smo i mi ove godine u Turskoj,doduše nije nikakvo natjecanje
Što se mene tiče,ne bi ni volio da još idemo u neka evropska natjecanja,nejaki smo i zeleni.

Što se mene tiče,ne bi ni volio da još idemo u neka evropska natjecanja,nejaki smo i zeleni.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.