Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
21%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
10
15%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
49%

Ukupno glasova: 68

Neutral
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la Neutral » 06 jun 2013, 15:47

Ugroženi :lol: , a odgovara ima biti dio Evrope nego li Azije iz političkih razloga, no nebitno sada.

Baš imaš na bildu članak o tome što se igra u Izraelu :mrgreen:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 jun 2013, 16:04

Saurman je napisao/la:
gruezi je napisao/la:ijemci se zahvaljuju Izraelu na gostoprimstvu
U Izraelu se ovih dana odigrava Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine.
Reprezentacija Njemačke će se večeras u susretu prvog kola grupe B sastati sa Holandijom, a na zagrijavanju, mladi Nijemci će nositi posebne majice na kojim su izrazi zahvalnosti domaćinu za gostoprimstvo.

Na majicama će stajati: "Osjećamo se kao kod kuće".

Dokle ovo ulizivanje I zbog cega? Osjecati se kod kuce u zemlji nastaloj na pogromima I teroru? Boze sacuvaj...

Po čemu je Izrael zaslužio da organizuje Europsko prvenstvo i otkad se oni smatraju europljanima :?
Pa od kad im postoji država, sve sportske nacionalne i klupske selekcije igraju u evropskim takmičenjima, ne znam zašto se sad čudiš toliko.
Ne zadovoljavaju geografske kriterije, ali očito zadovoljavaju neke političke.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 06 jun 2013, 16:21

Ma izbacili ih iz azije jer arapske zemlje nisu htjele igrat protiv njih..ali ovo je fakat dno dna , nije I'm dosta sto I'm njemacka I dan danas placa stetu za ww2 nego jos se trebaju ponizavat...dabogda mu djeca umrla ko god je dosao na ideju da to igraci nose na majicama...sto se tice repke ,ja mislim da je lars bender kompletniji igrac od gundogana I probao bih njega na par tekmi u paru sa schweinijom da vidimo kako to funkcionise...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 jun 2013, 22:42

Poraz U-21 reprezentacije protiv Holandije 3-2...
Najace oruzije Holandije su bili Bernd Leno i Rainer Adrion koji je poceo kopirati Modnog-guru-a. Utakmicu je poceo sa Jantschke-om na lijevom beku, dok je desno igrao Sorg, a zatim dolazi slag na tortu, a to je ostavljanje Vollanda na klupi.

Uz normalnog trenera i kvalitetne igrace koji ovaj IDIOT nije pozvao Elf bi se prosetao do titule. Nazalost Adrion nece dobiti otkaz, jer pripada klanu kojeg predvodi Modni-guru.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 06 jun 2013, 22:46

Ova U21 repka je lošija i od Nizozemaca, i od Talijana, i od Španjolaca. Da su tu Goetze, Gundo, Draxler, Kroos, Jung, MATS i još neki to bi bila druga priča. Realnost je da u ovom kadru ima max nekih 5-6 igrača koji bi mogli imati važniju ulogu u Elfu.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 06 jun 2013, 23:02

Jung je otpao zbog povrede valjda...meni samo nije jasno zasto rausch nije dobio poziv ,leitner izostavljen a bio glavni igrac u kvalifikacijama ,pa heintz a pozive dobijaju igraci koji imaju 4 profi tekme u nogama...odkud lasogga I mlapa u prvoj postavi majko draga..ovaj krmak adrion je jos prije 2 godine trebao dobit otkz kad se nije plasirao na euro u danskoj...I u u19 je ista situacija najbolji igraci(cesto profesionalci) se zaobilaze u sirem luku a pozivaju se oni koji jos nisu ni blizu profi fudbala..pa jucer je mark standera sjedio na klupi u tekmi u 19 repke a standardan u eintrachtu...koji retardi boze sacuvaj

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 06 jun 2013, 23:11

2009. godine Njemačka je osvojila Euro do 21g, a momčad je bila naprosto strašna. Danas su iz te momčadi Neuer, Howedes, Boateng, Hummels, Ozil, Khedira i Schmelle stalni članovi Elfa, a uz njih često su u kadru Elfa zadnjih godina bili i Beck, Aogo, Castro i Marin. Osim toga, zanimljivo je da je iz te momčadi Boenisch danas reprezentativac Poljske, Dejagah Irana, Johnson SAD-a, a Ben Hatira Tunisa.

Od ovog kadra iz Izraela je nemoguće očekivati takvu produkciju klasnih igrača.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 jun 2013, 23:27

Slažem se.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 jun 2013, 03:05

Ne leži im nikako Holandija u mlađim kategorijama. Primiti gol u 90-toj :twisted: :twisted: :twisted:

Nisam gledao utakmicu, ali Volland na klupi :roll:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 jun 2013, 09:37

Neutral je napisao/la:Ne leži im nikako Holandija u mlađim kategorijama. Primiti gol u 90-toj :twisted: :twisted: :twisted:
Hajd zato leži u A kategoriji..... :D
Neutral je napisao/la: Nisam gledao utakmicu, ali Volland na klupi :roll:
Ma Adrion je kreten, on nema pojma ko trener, apsolutna nula....Nisam sinoć gledao, pročitao izvještaj, možda detalje neke pogledam (bar golove), ali generalno kako on vodi ovu reprezentaciju to je katastrofa. Uništio je sve dobro, što je prije Hrubesch napravio... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 07 jun 2013, 23:34

Gledao tekmu, prvo poluvrijeme bojažljivo, promašena taktika. U drugom NJemačka je bila bolja za dvije klase od Holandije i kad ih je trebala dokusuriti prime pacerski gol iz kornera. Volland pogodio prečku, pa onda kad je bio sam on vraća povratanu Rodeu, pa stativa, pa šansa Holtbya i kad se sve ofula onda dođe kazna. Adrion je limitiran i trener bez ideje. Njemačka je bolja reprezentacija, ali ne pobjeđuje uvijek bolji. Drugi gol Holanđana isto pacerski na sretan način. Lasoogga nema sta tražiti u ovoj repreznetaciji i njegovo vođenje potpuni promašaj. Mlapa također očajan. Ne možeš se odreći 5-6 vrhunski igrača i očekivati da dobro prođeš.Ja sam nabrojao bar 10 igrača koji su se trebali naći u ovoj reprezentaciji, ali Adrion zna bolje. SVoje mejsto morali su naći Draxler, Gundoghan, Leitner, Beister ,ter Steigen, Arnold i Heintz, a Gotze u zavisnosti od povrede. I umjesto da se prošetaju, oni će ispasti u prvom krugu.

-Alexander Merkel (Udinese)
-Marc-André ter Stegen (Gladbach) - igrao u kvalifikacijama
-Ilkay Gündogan (BVB) - igrao u kvalifikacijama
-Julian Draxler (Schalke) - trebao biti vođa ekipe i prevaga u osvajanju titule
-Mario Gotze (BVB) - sta reći o ovom superstaru
-Alexander Esswein (Nurnberg)
-Antonio Rüdiger (Stuttgart)
-Daniel Ginczek (ST. Pauli) - strašnu sezonu ima u odnosu na Mlapu, Lasoggu i Poltera
-Maximilian Beister (HSV) - uvijek je bio među najboljim u utakmicama mlade
-Leonardo Bittencourt (BVB)
-Kevin Trapp (Frankfurt) - igrao u kvalifikacijama
-Stefan Bell (Mainz)
-Matthias Ostrzolek (Augsburg) - igrao u kvalifikacijama
-Andre Hoffmann (Hannover) - dobra sezona, ja sam ga vidio u kadru, ali Adrion ima neke svoje zamisli
-Amin Younes (Gladbach)
-Shawn Parker (Mainz) - ustalio se u prvoj, dobra sezona za njega, Adrion se ponovo pravi slijep.
-Maximilian Arnold (Wolfsburg)- u utakmicama u kojima je igrao pokazao ogroman potencijal
-Dominique Heintz (Kaiserslautern) . jedna od najvećih talenata na poziciji stopera, odlicna sezona
-Mitchell Weiser (kaiserslautern) - nakon posudbe u Kaiseru se odlično snašao, prva postava
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 jun 2013, 21:30

Adrion opet pokazuje koliki je IDIOT...
Opet mu Jantschke igra lijevog beka, a Sorg desnog, a Spanci upravo preko tih pozicija siluju Nijemce, jer i jedan i drugi dijeluju izgubljeno i u vremenu i u prostoru.

Stvarno ne znam kako su izdrzali da ne prime gol...Ja sam ubijedjen da bi i ovaj sastav igrao kvalitetnije sa boljim trenerom.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 09 jun 2013, 21:34

Ne moze biti da je sve do trenera... Mozda je ipak do igraca, da su oni prefurani i da se od njih ocekuje ono sto oni ne mogu realno ponuditi..... Ebote zivot u svim selekcijama vam ne valja selektor..... Mora biti jedan da valja da ga ebes....
Ili je pak to do igraca ;) ;) ;) koji i nisu bas neki uber kvalitet...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 09 jun 2013, 22:27

MrMuscle je napisao/la:Ne moze biti da je sve do trenera... Mozda je ipak do igraca, da su oni prefurani i da se od njih ocekuje ono sto oni ne mogu realno ponuditi..... Ebote zivot u svim selekcijama vam ne valja selektor..... Mora biti jedan da valja da ga ebes....
Ili je pak to do igraca ;) ;) ;) koji i nisu bas neki uber kvalitet...
Pa bar ih pola ne zasluzuje da igra za repku, a Adrion je birao igrače. Ne moze Kolašinac valjati takvom gigantu kakav je Schalke, a ne i Adrionu. NE povesti 7-8 igrača koji su trebali biti nosioci je ludost i dokaz nesposobnosti istog.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 jun 2013, 22:35

Vise i nego zasluzen poraz U-21 reprezentacije...
Posto u svakom zlu ima nesto dobro, nadam se da ce od sutra IDIOT Adrion vec biti bivsi.

@ MrMuscle

evo da izanaliziramo ovu ekipu koja je igrala protiv Spanije...

Leno - odlican golman, nema se tu vise sta dodati.
Jantschke - kvalitetan bek, koji je standardan clan Gladbacha, samo sto kod IDIOTA umjesto na desnoj strani igra lijevo.
Sorg - isti slucaj kao i sa Jantschkeom. Umjesto da igra lijevo kao tokom cijele sezone u Freiburgu ovaj ga prebacuje na desnu stranu.
Thesker - prosjecan stoper, nista vise
Ginter - zajedno sa Diagne-om cino trecu najbolju odbranu Bundeslige, iza Bayerna i Bayera
Rode - zajedno sa Schweglerom, Jungom i Meierom bio jedan od najvaznijih igraca u uspjesnoj sezoni Eintrachta. Ne trazi ga dzaba Bayern - bar ako je vjerovati medijskim natpisima.
Holtby - nema se ovdje sta reci.
Clemens - jedan od najvecih talenata kojeg trazi Schalke, BVB i ostali klubovi.
Hermann - najbolji igrac Gladbacha.
Volland - kada bi pitao navijace klubova u Bundesligi (izuzev Bayerna) kojeg bi napadaca zeljeli vidjeti u svojim redovima, siguran sam da bi 90% odgovorilo VOLLAND.

I pored nedostajanja nekih igraca koji su nabrojani u prethodnim postovima, mora se priznati i reci i da ova ekipa ima kvalitet, samo Adrion nije u stanju da to ukomponuje.

Ja i dalje tvrdim da Njemacka ima ogorman kvalitet u svim kategorijama, ali kada su treneri u pitanju tu su u podredjenom polozaju - jedini koji je vrijedan pomena je Hrubesch koji trenutno trenira U-18.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 jun 2013, 22:55

Ma ovo je očekivano. Adrion je krampa, neki dan sam napisao....A večeras sam drugo poluvrijeme gledao, ali kada vidiš da igrači ne mogu kako treba da trče (a radi se o njemačkoj selekciji), onda je odmah sve jasno. Hrubesch je prije par godina osvojio EP, a Adrion je u prošlom ciklusu fulao kvalifikacije, a sada je ispao u prvom krugu.

I dobro recimo do Adriona je 60 %, ostalih 40 % možemo podijelit na sljedeće faktore:
-nedostatak određeni igrača, poput Kirchhofa, jer ova odbrana u ovakvom sastavu nikad nije igrala;
-par igrača koji igraju za A selekciju mogli bi još za U-21, ali je većinom običaj kod Nijemaca kad prebace neke igrače u A ne vraćaju više u U-21;
- te na kraju, teška grupa jednostavno (koja se ipak svakako mogla proći da su svi prethodni faktori bili zadovoljeni).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 09 jun 2013, 23:16

Ribery zaboravio si ovdje dodati još 2 zvjerke koje mogu igrati za U21 - Kroosa i Schurrlea. 8-)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 jun 2013, 01:38

Niersbach izjavio da ce Adrion i dalje biti trener U-21 reprezentacije...
Eh tugo moja nadam se da ce neko konacno stati u kraj ovom klanu koji svjesno upropastava Njemacki fudbal.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 jun 2013, 01:30

slika

Modni-guru postavlja zahtjeve DFB-u kada je izbor novog SD-a u pitanju. Ukoliko DFB udovolji njegovim zahtjevima mislim da bi mogli vidjeti tzv. Aufstand, jer javnosti ovo ponasanje klana vec polahko, ali sigurno ide na neku stvar.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 jun 2013, 01:46

Baš me zanima njegova taktika u narednim utakmicama. Imaju igrače, sjajne uvjete, mentalitet pobjednika nakon LP, vođe itd. Sve do sada do taktike, ako Elf ne osvoji SP u Brazilu neka sam pakuje kofere.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.