Parreira je imao puno bolje igrače nego li Scolari ( Ronaldinho u zenitu , Adriano tada jeo malu djecu,Ronaldo,Lusio,Robinho,....), pa znamo kako Selecao odigra zadnji WC.Toliko o tome da bi svako sa nekim igračima bio uspješan......defender je napisao/la:ovako je i Carlos Alberto Parreira govorio za Luiz Felipe Scolaria kad je osvojio svjetsko sa brazilom pa rece da bi i njegova nana mogla to sa takvim igracima 4 god kasnije on ih preuzme pa jedva doso do cetvrtfinala...
Inače vidim da je sekta opet počela sa "svojim" argumentima kontra Miroslava Blaževića.
1.Ne volim savez još od vremena Pušine i Co ( onda sam imao iluzije da smjenom Pušine stižu bolji dani, no Pušina ode a mi ga i dalje ... ) ali kako ne možete skontati da savez kao savez nema šanse promijeniti dok ja ovako ustrojstvo države.Ovdje ne možete smijeniti predsjednika MZ ili kućnog savjeta a kamo li čelnike NS BiH.Da bi se savez promijenio treba promijeniti sve ljude od kantonalnog nivoa pa do državnog nivoa a gledajući i poznavajući situaciju kod nas , to se zadugo neće desiti.....
2.Miroslav Blažević , uostalom kao i svi treneri ( jer ne volim stvaranje kulta ličnosti ) , me ne zanima kakav je kao čovjek ( ne znam ga lićno ) .Bitan mi je kao stručnjak i dok ostvaruje rezultate i stvara pozitivnu klimu imaće moju podršku.Tu je razlika između Vas i ostalih , Vi jednostavno ne priznajete njemu ništa i dalje istom pričom ( pogledajte svoje postove od jula 2008 ) poričete njegove zasluge i pokazujete znakove mržnje i paranoje zvane Miroslav Blažević.
3.Također primjećujem da zarad svoje lične satisfakcije priželjkujete poraz naše repke večeras u Zenici.Opet kažem to je samo moje zapažanje i volio bih da nije tako....
4.Naše legende vole više sigurnost i veliki novac nego li ovo naše stanje i borbu ( od 1-og do 1-og, uostalom i ja bih volio tako i ne zamjeram im puno , ) .A ako će doći kombi-trener Faruk Hadžibegić, hvala lijepo .Usotalom imali smo primjera iz komšiluka kako je bilo kada su legende vodile savez i repku ( Piksi Stojković i Dejan Savićević , nije bilo davno), pa znamo kako završiše.U Hrvatskoj nema niko lijepu riječ protiv čelnika saveza ( Marković,Srebrić )ali kada je repka u pitanju u stanju su ubiti za nju.
5.Dahnite dušom malo, pustite negativne stvari ( bar danas ) i dajte svoj doprinos kako bismo večeras opet pobijedlil i bili bliže korak ka SP