Miroslav Ćiro Blažević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Mister No
Kontakt:

Re: Miroslav Ćiro Blažević

Post Postao/la Mister No » 01 apr 2009, 09:19

defender je napisao/la:ovako je i Carlos Alberto Parreira govorio za Luiz Felipe Scolaria kad je osvojio svjetsko sa brazilom pa rece da bi i njegova nana mogla to sa takvim igracima 4 god kasnije on ih preuzme pa jedva doso do cetvrtfinala...
Parreira je imao puno bolje igrače nego li Scolari ( Ronaldinho u zenitu , Adriano tada jeo malu djecu,Ronaldo,Lusio,Robinho,....), pa znamo kako Selecao odigra zadnji WC.Toliko o tome da bi svako sa nekim igračima bio uspješan......

Inače vidim da je sekta opet počela sa "svojim" argumentima kontra Miroslava Blaževića.

1.Ne volim savez još od vremena Pušine i Co ( onda sam imao iluzije da smjenom Pušine stižu bolji dani, no Pušina ode a mi ga i dalje ... ) ali kako ne možete skontati da savez kao savez nema šanse promijeniti dok ja ovako ustrojstvo države.Ovdje ne možete smijeniti predsjednika MZ ili kućnog savjeta a kamo li čelnike NS BiH.Da bi se savez promijenio treba promijeniti sve ljude od kantonalnog nivoa pa do državnog nivoa a gledajući i poznavajući situaciju kod nas , to se zadugo neće desiti.....

2.Miroslav Blažević , uostalom kao i svi treneri ( jer ne volim stvaranje kulta ličnosti ) , me ne zanima kakav je kao čovjek ( ne znam ga lićno ) .Bitan mi je kao stručnjak i dok ostvaruje rezultate i stvara pozitivnu klimu imaće moju podršku.Tu je razlika između Vas i ostalih , Vi jednostavno ne priznajete njemu ništa i dalje istom pričom ( pogledajte svoje postove od jula 2008 ) poričete njegove zasluge i pokazujete znakove mržnje i paranoje zvane Miroslav Blažević.

3.Također primjećujem da zarad svoje lične satisfakcije priželjkujete poraz naše repke večeras u Zenici.Opet kažem to je samo moje zapažanje i volio bih da nije tako....

4.Naše legende vole više sigurnost i veliki novac nego li ovo naše stanje i borbu ( od 1-og do 1-og, uostalom i ja bih volio tako i ne zamjeram im puno , ) .A ako će doći kombi-trener Faruk Hadžibegić, hvala lijepo .Usotalom imali smo primjera iz komšiluka kako je bilo kada su legende vodile savez i repku ( Piksi Stojković i Dejan Savićević , nije bilo davno), pa znamo kako završiše.U Hrvatskoj nema niko lijepu riječ protiv čelnika saveza ( Marković,Srebrić )ali kada je repka u pitanju u stanju su ubiti za nju.

5.Dahnite dušom malo, pustite negativne stvari ( bar danas ) i dajte svoj doprinos kako bismo večeras opet pobijedlil i bili bliže korak ka SP

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 01 apr 2009, 09:40

Mister No je napisao/la:
defender je napisao/la:ovako je i Carlos Alberto Parreira govorio za Luiz Felipe Scolaria kad je osvojio svjetsko sa brazilom pa rece da bi i njegova nana mogla to sa takvim igracima 4 god kasnije on ih preuzme pa jedva doso do cetvrtfinala...
Parreira je imao puno bolje igrače nego li Scolari ( Ronaldinho u zenitu , Adriano tada jeo malu djecu,Ronaldo,Lusio,Robinho,....), pa znamo kako Selecao odigra zadnji WC.Toliko o tome da bi svako sa nekim igračima bio uspješan......

Inače vidim da je sekta opet počela sa "svojim" argumentima kontra Miroslava Blaževića.

1.Ne volim savez još od vremena Pušine i Co ( onda sam imao iluzije da smjenom Pušine stižu bolji dani, no Pušina ode a mi ga i dalje ... ) ali kako ne možete skontati da savez kao savez nema šanse promijeniti dok ja ovako ustrojstvo države.Ovdje ne možete smijeniti predsjednika MZ ili kućnog savjeta a kamo li čelnike NS BiH.Da bi se savez promijenio treba promijeniti sve ljude od kantonalnog nivoa pa do državnog nivoa a gledajući i poznavajući situaciju kod nas , to se zadugo neće desiti.....

2.Miroslav Blažević , uostalom kao i svi treneri ( jer ne volim stvaranje kulta ličnosti ) , me ne zanima kakav je kao čovjek ( ne znam ga lićno ) .Bitan mi je kao stručnjak i dok ostvaruje rezultate i stvara pozitivnu klimu imaće moju podršku.Tu je razlika između Vas i ostalih , Vi jednostavno ne priznajete njemu ništa i dalje istom pričom ( pogledajte svoje postove od jula 2008 ) poričete njegove zasluge i pokazujete znakove mržnje i paranoje zvane Miroslav Blažević.

3.Također primjećujem da zarad svoje lične satisfakcije priželjkujete poraz naše repke večeras u Zenici.Opet kažem to je samo moje zapažanje i volio bih da nije tako....

4.Naše legende vole više sigurnost i veliki novac nego li ovo naše stanje i borbu ( od 1-og do 1-og, uostalom i ja bih volio tako i ne zamjeram im puno , ) .A ako će doći kombi-trener Faruk Hadžibegić, hvala lijepo .Usotalom imali smo primjera iz komšiluka kako je bilo kada su legende vodile savez i repku ( Piksi Stojković i Dejan Savićević , nije bilo davno), pa znamo kako završiše.U Hrvatskoj nema niko lijepu riječ protiv čelnika saveza ( Marković,Srebrić )ali kada je repka u pitanju u stanju su ubiti za nju.

5.Dahnite dušom malo, pustite negativne stvari ( bar danas ) i dajte svoj doprinos kako bismo večeras opet pobijedlil i bili bliže korak ka SP
POTPIS

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 01 apr 2009, 13:49

"Sreća da je Ćiro Bosanac"

Posebnu je pozornost Wilson posvetio renesansi nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Zasluge je pripisao Ćiri Blaževiću.

“Sreća da je Ćiro Bosanac. Trener koji ima 77 godina i tvrdi da ima 72 možda je čudan, praznovjeran i star, ali njegova ekscentričnost sasvim sigurno graniči s genijalnošću. Osvajač brončane medalje na SP-u 1998. godine s Hrvatskom donio je u kaos bosansko-hercegovačkog nogometa karizmu i jedan od najbriljantnijih nogometnih umova današnjice: svoj vlastiti. Tko bi osim njega mogao prvim vratarom napraviti Nemanju Supića, golmana prosječnog sastava iz opskurne srpske lige (FK Javor iz Ivanjice), i dati mu da debitira u Belgiji? Tko bi osim njega imao kuraža ugurati novinare na čarter-let za Genk u kojem nema mjesta? Tko bi drugi uspio razviti atmosferu koju je jedan od reprezentativaca opisao riječima: “Ovdje se osjećam kao na rođendanu najboljeg prijatelja. I to svaki dan”!

"Miralem Pjanić, 19-godišnja zvijezda Lyona, našao bi mjesto u sastavu kod svakoga drugog izbornika. Ćiri sjedi na klupi. I ne buni se, nego kaže: “Stotinu drugih trenera uvijek bi me stavilo u ovu momčad. No, ja sretno sjedim na klupi samo stoga što mi je izuzetno zabavno družiti se s ovim momcima”! Kakvo tipično stajalište za momka koji je izgubio mjesto u sastavu od 33-godišnjega malo poznatog Samira Muratovića iz Graza?!”, zaključuje novinar Guardiana.

Dio iz teksta koji je objavio Guardian , Jonathan Wilson, a tema je renesansa fudbala na prostorima ex Jugoslavije.

Pametnome, dosta........

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 01 apr 2009, 14:58

joj amire kako mi ides na ****....."strucnjaci"
pa bolan ovdje svi znaju bolje od tebe o fudbalu....

a sto se tice cire, njegov kvalitet kao trenera nije upitan (mozda), al brate dragi on krade najvise od svih trenera koji su prosli kroz reprezentaciju, on prodaje svoje igracepreko reprezentacije, dokj su drugi selektori dobijali iz saveza koga treba da stave, a ne kazem da ni sad on ne dobija iz saveza upute, al on prodaje svoje igrace preko reprezentaije, a o proslosti da ne govcorim...pa covjek bi dijelio Bosnu, a mozda bi ste i vi djelili???
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 apr 2009, 15:29

ZELJO DO GROBA je napisao/la:njegov kvalitet kao trenera nije upitan (mozda), al brate dragi on krade najvise od svih trenera koji su prosli kroz reprezentaciju, on prodaje svoje igracepreko reprezentacije, dokj su drugi selektori dobijali iz saveza koga treba da stave, a ne kazem da ni sad on ne dobija iz saveza upute, al on prodaje svoje igrace preko reprezentaije
De molim te reci mi odakle ti ove izmisljotine? Znas u sudskim procesima u Europi nisi kriv dok ti neko ne dokaze da jesi. A od tebe cujemo stalno ove izmisljotine, koje stvarno dosadi slusati, a ne mozes prezentirati prave dokaze. Time mislim stvarno dokaze, ne price. Fakte, koga je prodao, na koju ekipu su tu igraci prodani, koliko je na njemu zaradio, kako je prebacen novac, cash, na konto i od koga?

Kad to prezentiras, uredu, inace to polako dosadno postaje. ;)

Nista za lose pred utakmicu, zelim nam svima danas veliko slavlje. :)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 01 apr 2009, 15:40

Principatus je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la:njegov kvalitet kao trenera nije upitan (mozda), al brate dragi on krade najvise od svih trenera koji su prosli kroz reprezentaciju, on prodaje svoje igracepreko reprezentacije, dokj su drugi selektori dobijali iz saveza koga treba da stave, a ne kazem da ni sad on ne dobija iz saveza upute, al on prodaje svoje igrace preko reprezentaije
De molim te reci mi odakle ti ove izmisljotine? Znas u sudskim procesima u Europi nisi kriv dok ti neko ne dokaze da jesi. A od tebe cujemo stalno ove izmisljotine, koje stvarno dosadi slusati, a ne mozes prezentirati prave dokaze. Time mislim stvarno dokaze, ne price. Fakte, koga je prodao, na koju ekipu su tu igraci prodani, koliko je na njemu zaradio, kako je prebacen novac, cash, na konto i od koga?

Kad to prezentiras, uredu, inace to polako dosadno postaje. ;)

Nista za lose pred utakmicu, zelim nam svima danas veliko slavlje. :)
OK, prodo je sarabu negdje u pm, u bjelorusiju, para ne znam koliko je dobio...ako neko zna nek javi...
a poznato je svima sta je gvorio prije 2-3-4 mjeseca....pa da je sve kako treba on bi vec davno bio bivsi selektor BiH...zapravo on ne bi uopste bio selektor BiH....pa ja ne mogu da svatim da ovdje ima tolikih kretena da ne mogu svatiti da je on podrzavao ubijanje Bosanaca....

a da ja tebe pitam po cemu ti mislis da je ciro dobar trener???
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 apr 2009, 15:53

E stari nemoj onda pricati ako neznas, prodan je Saraba u Dinamo Minsk za je...ih 10.000 €. Dobro se naposlovao njegov menadzer i FK Sarajevo pa i nas "siromasni" selektor, ima da proplivaju u parama. Covjek je vec igrao prije u Ukrainskoj ligi, pa eto povuklo ga ponovo u istocnu Europu. Jako se prodao.
da je on podrzavao ubijanje Bosanaca....
Molim te prestani izmisljati, taj je covjek svoju kucu natrpao izbjeglicama koliko je mogao. A sad ih je kao jos ubijao indirektno.

Po cemu mislim da je dobar trener, pa sam kazes da njegov kvalitet nije upitan. ;) Pa da nista u zivotu nije uspio, dovoljno je ono jedan put na SP. Ma nema veze ovo sa Belgijom, Slovenijom u gostima, ma samo da smo Estoniju razbili sa 7 golova, a oni nas prije Cire sredili, je meni dovoljno.

Znam to poneki hoce da zatvore oci pri tome. Za sve je kriv a nista nije zasluzio.
Nemogu stvarno vise citati te uprazne price.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Kralj_Tvrtko
Kontakt:

Post Postao/la Kralj_Tvrtko » 01 apr 2009, 16:00

Ne postoji ništa jače od ovih iracionalnih napada u trenucima kada im ne preostaje ništa drugo.
A to su redom: Ćiro je loš čovjek :lol: , rockfeller ali svejedno krade kusur, forsira svoje igrače :lol: (oh moji novinari lašci i vaše povodljive ovce), starost, katastrofalan trener (nema veze što je igrao četvrtfinale s hrvatskom na EP 96, što je osvojio broncu 98, što je osvojio prvenstvo Juge 83, što je zapamćen kao najveća nogometna legenda u Kosovu ikad jer je Prištinu spašavao od ispadanja na nemoguće načine, što je osvojio prvenstvo Švicarske s Grasshoppersom, što je još uvijek zapamćen u francuskom Nantesu, što je osvajao prvenstva hrvatske i s Dinamom i Hajdukom. to su sve gluposti, a?)

Glede političkih stavova, u svim strukturama postoji mnogo više važnijih ljudi koji su se po tom pitanju prosrali višestruko nego Ćiro, no ne znam zašto se samo njemu to nabija na nos? a i ako će se razmišljat imalo razumno glede budućnosti reprezentacije i da ona bude što šarolikija, ta pitanja se i moraju zaobilazit jer ne vode nikamo, a kamoli da se potenciraju.

I onako usput, Ćiro loš čovjek :roll: , kako se to uopće određuje? jedino se može reč da uz sve hrvatske milijunaše (Šukera, Bobana, Kukoča i stotine drugih), pogađajte tko nikada od svih njih nema zmiju u dzepu, niti jedna humanitarna akcija u hrvatskoj nikada ne prolazi bez njega, donirao je apsolutno najviše u zadnjih 15 godina od svih javnih ličnosti, i to ne samo na onim velikim akcijama medijskim popraćenim, nego će dat i 100 kuna zadnjem ciganu kojeg sretne na cesti.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 01 apr 2009, 16:13

Principatus je napisao/la:E stari nemoj onda pricati ako neznas, prodan je Saraba u Dinamo Minsk za je...ih 10.000 €. Dobro se naposlovao njegov menadzer i FK Sarajevo pa i nas "siromasni" selektor, ima da proplivaju u parama. Covjek je vec igrao prije u Ukrainskoj ligi, pa eto povuklo ga ponovo u istocnu Europu. Jako se prodao.
da je on podrzavao ubijanje Bosanaca....
Molim te prestani izmisljati, taj je covjek svoju kucu natrpao izbjeglicama koliko je mogao. A sad ih je kao jos ubijao indirektno.

Po cemu mislim da je dobar trener, pa sam kazes da njegov kvalitet nije upitan. ;) Pa da nista u zivotu nije uspio, dovoljno je ono jedan put na SP. Ma nema veze ovo sa Belgijom, Slovenijom u gostima, ma samo da smo Estoniju razbili sa 7 golova, a oni nas prije Cire sredili, je meni dovoljno.

Znam to poneki hoce da zatvore oci pri tome. Za sve je kriv a nista nije zasluzio.
Nemogu stvarno vise citati te uprazne price.
e cuj ciro svoju kucu natrpo izbjeglicama...pa gdje su te izbjeglice ba...odakle ti to...
a pored toga pise u zagradi mozda...kakvo ba SP...OK, napravio je predobar rezultat ali objektivno sa reprezentacijom koja je imala dosta kvalitetea..

Tvrtsko ciro je zapamcen u nantu po namjestanju utakmica....
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 apr 2009, 16:17

e cuj ciro svoju kucu natrpo izbjeglicama...pa gdje su te izbjeglice ba...odakle ti to...
Hmm nisi to znao za Sarabu a i ovo ne znas, hehe pa stari informisi se prije nego sto tako lose pricas o nekome. ;)

Namjestanje nije bilo, inace bih ostao u zatvoru, dakle covjek nije kriv.
Mozes samo reci da ti mislis da je tako, ali po zakonu on to nije. Ali eto bilo je mangupa ovdje sto su govorili da je Spahic isto namjestao, stvarno kretena ima.
OK, napravio je predobar rezultat ali objektivno sa reprezentacijom koja je imala dosta kvalitetea..
Tacno napravio je dobar rezultat.
Nasi igraci su super, ali i jedan dio uspjeha ide na selektora, jedan dio, ni manje ni vise. ;)

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 01 apr 2009, 16:21

haj sve to na stranu....a sutra-prekosutra kad napravi neki dobar rezultat rece BiH treba podijeliti kao i sto sad govori....
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 apr 2009, 16:28

haj sve to na stranu
Nemoze to tako, sve sad na stranu, prepoznaj da se varas.

Sto se tice dijeljenja a i drugih stvari, poslusaj malo interviews gdje covjek direkt govori i sta kaze, ne preko novina. Naprimjer na aerodromu poslije Belgije, pa se pitaj da li zeli snaznu jedinstvenu Bosnu ili ne. ;)

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 01 apr 2009, 16:33

Principatus je napisao/la:
haj sve to na stranu
Nemoze to tako, sve sad na stranu, prepoznaj da se varas.

Sto se tice dijeljenja a i drugih stvari, poslusaj malo interviews gdje covjek direkt govori i sta kaze, ne preko novina. Naprimjer na aerodromu poslije Belgije, pa se pitaj da li zeli snaznu jedinstvenu Bosnu ili ne. ;)
pa dobro ako smatram da nije dobar za nasu reprezentaciju, ne smatram da je glup....
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 apr 2009, 16:35

Stvar je meni samo o pricama koje ljudi kroje. A da konstruktivno se kritikuje ok. To je sve.
A taj covjek stvarno zeli da obraduje ovaj narod, time on nase igrace nabrusiva svaki put. Samo kad sam ih vidio kratko pred utakmicu protiv Belgije na stadionu, kako setaju ko gladni vukovi sve mi je bilo jasno. :D

Zelim nasem Selektoru i Igracima i nama danas jednu veliku pobjedu.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 01 apr 2009, 16:37, ukupno mijenjano 1 put.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 01 apr 2009, 16:36

Principatus je napisao/la: Zelim nasem Selektoru i Igracima i nama danas jednu veliku pobjedu.
i ja isto
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Kralj_Tvrtko
Kontakt:

Post Postao/la Kralj_Tvrtko » 01 apr 2009, 17:06

Zašto se lažeš?

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 01 apr 2009, 17:15

Kralj_Tvrtko je napisao/la:Zašto se lažeš?
e majstore ja ciru ne volim, al Bosna mi je iznad svega, pa tako nemoj pricati gluposti...ako Bosna uspije tu sigurno ima i zasluga cire,a i ako Bosna ne uspije i tu ima zasluga cire, pa tako podrzavam i ciru...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 apr 2009, 17:16

Tvrtko istog sam misljenja kao ti, vec oduze ovdje. Jesam se sa Zeljom ovdje namucio boga pitaj koliko puta zbog Cire.

Ali ovo sto kaze, on to stvarno misli. ;)

Kralj_Tvrtko
Kontakt:

Post Postao/la Kralj_Tvrtko » 01 apr 2009, 17:55

Ne, on sebe svejedno laže, može on pričat što god ga volja, pretpostavljam (po retoirici kojom se služi) da nema više od 20 godina, ali svejedno popio svu pamet svijeta, još će proć vremena da dečko sazrije.

Sumnjam da se ikad kod ikojeg trenera u povjesti nogometa na ovim prostorima moglo jasnije crno na bijelo vidjet koliko je pozitivnih stvari napravljeno kao sada kod Ćire, od preuzimanja reprezentacije do danas, gledajući na sve vanjske i unutarnje faktore koji to prate. Niti će ga bit tako skoro, tako da je u ovim trenucima kukanje ništa drugo nego stanje duha, a ne nekakvih argumentiranih činjenica i stvarnog stanja, i šta će tek onda bit sa ostalima nakon Ćire?!

Problem je i u tome što ovdje postoji nekoliko milijuna selektora, i oni koji ne trebaju su uvijek najglasniji, i još jedan veliki problem, balkan će sve oprostit, ali uspjeh nikada.

Kralj_Tvrtko
Kontakt:

Post Postao/la Kralj_Tvrtko » 01 apr 2009, 23:20

Pljuvači, kvazi veliki nogometni stručnjaci... nemojte da vas ovo zbuni.. nastavite, ne dajte se, živite i dalje u svom malenom tužnom svijetu...

Ćiro legendo

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.