Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

samricak
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la samricak » 10 nov 2009, 11:53

Recept za dobar rezultat pa čak i pobjedu aBd:

sastav:

- 11 vatrenih lavova (zmajeva) da istrce na tren puni:

- velikog kvaliteta
- sa puno volje
- velike borbenosti
- puni snage

jednostavno da srce ostave na terenu....

Još na to sve malo sreće koja je neophodna za uspjeh ako Bod da,,,naš veliki hisotrijski uspjeh.....

A to sve posjeduje ko drugi nego naša reprezentacija..... BOSNA I HERCEGOVINA

HAJMO BOSNO pokazati svima iako smo mala drzava ipak smo puni kvaliteta i zelje,hajmo dokazati
jednom i zauvijek da imamo i mi kvalitet.....i da možemo uspjeti....

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 10 nov 2009, 11:55

Što nas više budu podcjenjivali, to su nama veće šanse...

Najviše volim čitati izjave njihovog selektora, koji već razmišlja od pobjedničkom postolju na SP-u 2010. :mrgreen:
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

samricak
Kontakt:

Post Postao/la samricak » 10 nov 2009, 11:57

AYAN je napisao/la:Što nas više budu podcjenjivali, to su nama veće šanse...

Najviše volim čitati izjave njihovog selektora, koji već razmišlja od pobjedničkom postolju na SP-u 2010. :mrgreen:

previse je taj tip umisljen...no nasi igraci bash pobjedi se ne nadaju barem tako govore...kako miske i ciro izgibiti minimalno go razlike a zabiti go...no ja mislim da cemo mi pobjeditii...oni se vec vide na SP-al sigurno ne na SP-u 2010 hehheehhe

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 nov 2009, 12:02

Ima da se ukenjaju bez Ronalda. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Idemo li u Afriku????

ABD idemo.....
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 10 nov 2009, 12:05

jbte on misli da je capelo a znamo da je real upropastio kada ga je vodio :roll: beze trener u svakom slucaju nadamo se da ce na kraju progutat te rijeci !!
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

hooligan_SA
Kontakt:

Post Postao/la hooligan_SA » 10 nov 2009, 12:21

Principatus je napisao/la:Ibisevic ce Dzeki olaksati posao, a moze biti da se oni vise fokusiraju na Dzeku, sto bih za njih bilo kobno. Ibisevica nekad nevidis cjelo vrijeme i odjedanput stoji tu i ubacuje loptu u mrezu. Covjek izgara na terenu, toliko je upravo nenormalno nabrusen, nekad mislim da bih najradije uzeo tu loptu u stilu rugbija i probio se kroz protivnicku odbranu.

Portugalci ce jedno sigurno pokusatI: Iskljuciti Misimovica. I njihovi navijaci to stalno podvlace. Zato mislim da bih Pjanic trebao da igra pored Misketa, pa da Portugalci razmisljaju kako zele pokriti Misimovica, Pjanica, Dzeku i Ibisevica. U Portugalu napadati, a kod kuce mozemo igrati defenzivno, ne naopacke.
Potpis. Treba sto vise kreativnog potencijala na sredini, i to bi moglo natjerati Portugalce da se vise pozabave o sigurnosti svog gola kad im dvojica ulicnih fudbalera (Miske i Pjana) bauljaju blizu 16-terca. Ipak mislim da bi istovremeno trebali igrati sa dva defanzivna vezna (Bajramovic, Rahimic) i sa 4 igraca pozada. Kako bi to onda u tom slucaju izgledalo?

am333
Kontakt:

Post Postao/la am333 » 10 nov 2009, 12:38

Joj evo gledam na dnevnik.hr pravo dobra atmosfera kod nas......k'o kad se braća iskupe poslije par godina pa se svi problemi zaborave :D :D :D
Ono što je po meni isto bitno je da je muslimović zdrav kao i ovi pjana i miske.....jer treba računati isto i na moguć scenarij stizanja nekog rezultata u Zenici pa ono sve HO-RUK sistem u šesnesterac portugalaca.
Dobro je i da se oni vide već na vrhu svijeta i da misle da će sa prvom tekmom sve riješiti. Malo je 4 dana da se taktika bitnije promijeni ,a ako im plan omane ...a ja se nadam da hoće, SVI U ZENICU
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 10 nov 2009, 12:40

hooligan_SA je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Ibisevic ce Dzeki olaksati posao, a moze biti da se oni vise fokusiraju na Dzeku, sto bih za njih bilo kobno. Ibisevica nekad nevidis cjelo vrijeme i odjedanput stoji tu i ubacuje loptu u mrezu. Covjek izgara na terenu, toliko je upravo nenormalno nabrusen, nekad mislim da bih najradije uzeo tu loptu u stilu rugbija i probio se kroz protivnicku odbranu.

Portugalci ce jedno sigurno pokusatI: Iskljuciti Misimovica. I njihovi navijaci to stalno podvlace. Zato mislim da bih Pjanic trebao da igra pored Misketa, pa da Portugalci razmisljaju kako zele pokriti Misimovica, Pjanica, Dzeku i Ibisevica. U Portugalu napadati, a kod kuce mozemo igrati defenzivno, ne naopacke.
Potpis. Treba sto vise kreativnog potencijala na sredini, i to bi moglo natjerati Portugalce da se vise pozabave o sigurnosti svog gola kad im dvojica ulicnih fudbalera (Miske i Pjana) bauljaju blizu 16-terca. Ipak mislim da bi istovremeno trebali igrati sa dva defanzivna vezna (Bajramovic, Rahimic) i sa 4 igraca pozada. Kako bi to onda u tom slucaju izgledalo?
na koju cetvoricu pozada mislis?
Volim te Bosno!!!

vedo & sejo
Kontakt:

Post Postao/la vedo & sejo » 10 nov 2009, 12:53

xavi26 je napisao/la:
hooligan_SA je napisao/la:

na koju cetvoricu pozada mislis?
Misli na spahica i nadarevica kao stopere, ibricic desni bek a salihovic lijevi bek, bar ja mislim da je to htio reci

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 10 nov 2009, 13:08

----------------Hasagic--------------------
----Jahic------Spahic------Nadarevic----
Ibricic------------------------------Salihovic
----------------Rahimic----------------------
Pjanic-----------------------------Misimovic
------------Ibisevic-----Dzeko---------------

Ja mislim da ce ova formacija biti,jedino bi moglo biti manje korekcija,npr Muratovic umjesto Pjanica, te mozda da se Ciro odluci za samo jednog napadaca,pa da zajedno s Rahimicem zaigra i Bajramovic.
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.

fazlaaaa
Kontakt:

Post Postao/la fazlaaaa » 10 nov 2009, 13:13

bolje da je igrao povrijedjen... ovako ce ubaciti neku spremnu zvijer s klupe i eto nam ga.. .xDD

ali svejedno s njim ili bez njega ,jedan igrac ne cini ekipu... nesto sam ubijedjen da cemo izvuci povoljan rezultat tamo ,pogotovo sto su sad nasi igraci u formi , miske ,dzeko,pjana svi daju golove XDD ovdje bi Portugal trebao da se zabrine a ne mi .... :D
Zemljo tisucljetna ,na vjernost ti se kunem
Od mora do Save ,od Drine do Une

Jedna i jedina.....

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 10 nov 2009, 13:21

samricak je napisao/la:

previse je taj tip umisljen...no nasi igraci bash pobjedi se ne nadaju barem tako govore...kako miske i ciro izgibiti minimalno go razlike a zabiti go...no ja mislim da cemo mi pobjeditii...oni se vec vide na SP-al sigurno ne na SP-u 2010 hehheehhe
Na faci mu se vidi da je neki Demagog, koji se rasipa obečanjima i herojskim pričama, a onda kad dođe dan "D" ponaša se kao kampanjac i ništa ne završi kako treba.

Takvi tipovi su obično loši motivatori, za razliku od našeg Ćire i ja mislim da će naši biti nabrijani do daske za taj okršaj, dok će oni imati onaj "Realovski" motiv: "Mi smo sila na papiru, lako ćemo proći".

Takve stvari su se Realu odbile od glavu u dvije tri prošle sezone u ligi prvaka, bili su totalno neorganizovani.

A i Portugal je jedva izvukao Baraž u grupi sa Mađarskom, Albanijom...Što govori, da je ta ekipa u dobroj mjeri raštimana i samo im treba pokazati zube. :twisted:
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

samricak
Kontakt:

Post Postao/la samricak » 10 nov 2009, 13:35

AYAN je napisao/la:
samricak je napisao/la:

Na faci mu se vidi da je neki Demagog, koji se rasipa obečanjima i herojskim pričama, a onda kad dođe dan "D" ponaša se kao kampanjac i ništa ne završi kako treba.

Takvi tipovi su obično loši motivatori, za razliku od našeg Ćire i ja mislim da će naši biti nabrijani do daske za taj okršaj, dok će oni imati onaj "Realovski" motiv: "Mi smo sila na papiru, lako ćemo proći".

Takve stvari su se Realu odbile od glavu u dvije tri prošle sezone u ligi prvaka, bili su totalno neorganizovani.

A i Portugal je jedva izvukao Baraž u grupi sa Mađarskom, Albanijom...Što govori, da je ta ekipa u dobroj mjeri raštimana i samo im treba pokazati zube. :twisted:

da bash kako si rekao....u subotu je ludnica....imam ispit u petak al cak vise razmisljam o tome ne znam...samo nemogu shavtiti kako je nekim ljudima svjedno....nikad to necu shavtiit...shavtam da neko voli klub vise od repke al neko da ne navija za repku....ja zensko pa sam lud navijac do daske....vatromet petarde ludnica majke mi.......

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 nov 2009, 13:37

upravo se ja toga bojim... mi uvijek de facto zrtvujemo jednu poziciju zaradi te odbrane i to nam je definitivno veliki hednikep kad je u pitanju kvalitet na sredini terena... portugalci ce igrati sigurno agresivno na misketa kako bi ga odsjekli od napadaca i onemogucili da razvije igru i uputi taj zadnji pas... Problem je, sto se je u nasoj reprezentaciji bas slicno kao i u wolfsburgu. Mi tesko da imamo u sredini (mislim na prvu postavu) igrace koji znaju drzati loptu i uspostaviti terensku inicijativu...

Dok ne primimo go(a nadam se da ga necemo ni primiti) ja ipak ocekujem da ce portugalci dominirati terenom... Mi jednostavno sa ovom formacijom nemamo kvalitet za to.

No evo gdje ja vidim nasu sansu... Posmatrajuci prijasnje tekme, znalo se mnogo puta desiti da se prilika stvori iz takoreci nicega, naime, da nasi stoperi salju loptu na Dzeku i Ibija pa da onda protivnicka defanziva to dobro ne ocisti i da se tako stvori neka vrsta polukontre kada se u takvim momentima miske ili neko docepa lopte. U tome smo siguran sam bolji od portugalaca i vjerujem da ce se nasi orijentisati iskljucivo na polukontre... to je ono sto najbolje znamo.. Nasim napadacima to savrseno odgovara jer mogu dobiti loptu u prostor a Misimovic je genije kad je u pitanju opskrbljivanje napadaca sa takvim loptama...

Nesto razmisljam, da nas kojim slucajem Magath vodi, bili bi svjetski prvaci... Covjek je doktorirao tzv. "Konterspiel" :D
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 nov 2009, 13:38

Manite se kakav je selektor u Portugalu i ko im nece igrati ili kako su u kvalifikacijama prosli.
Portugalci su vazda znali igrati fudbal i to je fakat.Tako da ni sekunde opustanja ne smije biti.
Nisu oni djabe dobili nadimak jos prije godina i godina Evropski Brazil.
Bit ce ebeno do balcaka.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 10 nov 2009, 13:41

Mislim da su se neki i u nas digli previse!I ja bi najvise volio da ih razbijemo, ali mislim da poraz od jednog gola razlike za nas je potpuno prihvatljiv uz uslov da damo gol i naravno da nas previse ne kartonira sudija!
Nedo Bog da spahic, nadarevic i misimovic dobiju kartone, ove ostale se moze nadoknadit, ali njih...tesko!
Nego, kakve su informacije o dolasku nasih navijaca, znam da su dobili 3 500 ulaznica, a dali ce ih biti toliko :?:
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 nov 2009, 13:46

harishp je napisao/la:Manite se kakav je selektor u Portugalu i ko im nece igrati ili kako su u kvalifikacijama prosli.
Portugalci su vazda znali igrati fudbal i to je fakat.Tako da ni sekunde opustanja ne smije biti.
Nisu oni djabe dobili nadimak jos prije godina i godina Evropski Brazil.
Bit ce ebeno do balcaka.
odlicno....to je jedino ispravno razmisljanje, samo tako mozemo do eventualnog uspjeha....jer bice gadno ljudi nemojmo se zanositi...sve je stavljeno na papir, ostala je FIFA bez ibrahimovica, zamalo bez mesija plan je napravljen sve se zna, sve je na papir stavljeno....hvala Bogu pa ciro ne dijeli misljenje vecinu ovdje....mi smo jos tek na pola puta...ako napravimo dobar rezultat u lisabonu bit ce jos teze u zenici....samo hrabro momci i do kraja fight pa sta bude......
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 nov 2009, 13:46

BTW, ne znam sto se toliko spominje Muslimovic kao opcija umjesto Ibisevica... Ibisevic je gledajuci zadnjih 20tak dana u najboljoj formi od nasih napadaca... Zadnje utakmice za Hoffenheim je odigrao na vrhunskom nivou... Ono sto me raduje je to da je u formaciji 4-4-2 bio jedan od najboljih pojedinaca sto su mu mnogi spocitavali u prosloj sezoni... Naime, uvijek se pricalo koliko on zapravo profitira od Obasija i Ba.. Al evo, kako gledam, sa Maicouselom odlicno saradjuje i Hoffe igra odlicno.. Da nije bilo debilnih scena u odbrani, uzeli bi Wolfsburg sad za vikend sigurno.

Kako god, Ibi sam u napadu ne bi valjao. A ne vjerujem da bi i sa Dzekom bilo bolje koji ima lagani pad forme. Ako ih stavimo obojicu, mogu mnogo profitirati jedan od drugog, mislim da je toga i Ciro svjestan...

Inace, ja bih u drugom poluvremenu ako bude aktivan rezultat mozda ubacio svjezeg Zeca. :D Zeca je tesko uhvatit i idealan bi bio za neku kontru... Muslimovic je spor i robustan i mislim da se i ne bi bas najbolje snasao...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 10 nov 2009, 13:50

već 117 stranica :o

šta će bit kad pobijedimo Portugal?

1117?

:D
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 nov 2009, 13:51

Muslimovic spor :shock: :o Otkud ti to,ako boga znas :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.