Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

rope11
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la rope11 » 07 nov 2021, 22:59

Nije bome ovdje remi realan, Inter se dobro ispromašivao. :mrgreen: Možda je mogao Milan do gola na kraju, ali i ovi su bruku zicera promašili i imaju puno više toga za žaliti, od penala, skidanja lopte sa gol crte, dva bloka Vidalu koji bi bili čisti golovi pa do još par ostalih dobrih poluprilika.

Bod puna šaka brade, bolje je Milan prošao ovdje. Kako i rekoh prije utakmice, potpisao bih remi odmah.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 07 nov 2021, 23:03

Hakan igrac utakmice :D
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 nov 2021, 23:05

Realan s obzirom da su oni na kraju mogli ostati i bez tog jednog, a objektivno su više zaslužili tri boda nego nijedan, za razliku od Milana koji je više zaslužio 0 nego tri boda :)

Mada stari štovaoci talijanštine (pogotovo naša braća Zebre :mrgreen: ) će reći da ovako igraju pravi veliki timovi iz Italije :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 nov 2021, 23:07

Mago je napisao/la:
07 nov 2021, 23:03
Zato ga nigdje neće biti narednih 5 :)
Il Club più titolato al mondo!

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 07 nov 2021, 23:10

-14
Tresu se gaće rossonerima :D
#ALLEGRIOUT

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 nov 2021, 23:11

Lautaro i Vidal po zicer kao i Darmian čini mi se. Te Lautaro penal i još jedan zicer?

Ovamo Kessie prazan gol promašuje, Bennacer strašnu šansu šalje u nepovrat. Samir brani bombu Zlatanu, pa Sale pogađa stativu.

Još nekih udaraca i pokušaja s obje strane. Inter bio bliži pobjedi. Odigrali su bolje između 40og i 70og minuta. Tad su se ispromašivali.

Prvih 40 minuta dosta meljanja lopte od strane igrača Milana i dva penala. To je sve.

Onda Inter dva zicera u 5 minuta. Zatim su bili bolji sve do zadnjih 20ak minuta.

Kad se sve sabere remi je realan ishod.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 07 nov 2021, 23:17

Mago je napisao/la:
Prisao vam je Juve za 2 boda ovo kolo :tralala:

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 07 nov 2021, 23:19

Romagnoli13 je napisao/la:
07 nov 2021, 23:11
Lautaro i Vidal po zicer kao i Darmian čini mi se. Te Lautaro penal i još jedan zicer?

Ovamo Kessie prazan gol promašuje, Bennacer strašnu šansu šalje u nepovrat. Samir brani bombu Zlatanu, pa Sale pogađa stativu.

Još nekih udaraca i pokušaja s obje strane. Inter bio bliži pobjedi. Odigrali su bolje između 40og i 70og minuta. Tad su se ispromašivali.

Prvih 40 minuta dosta meljanja lopte od strane igrača Milana i dva penala. To je sve.

Onda Inter dva zicera u 5 minuta. Zatim su bili bolji sve do zadnjih 20ak minuta.

Kad se sve sabere remi je realan ishod.
Ako ces gledati kvotu promasaja racunaj samo jedan ili Kessie promasuje gol ili Salemakersovu stativu. Sto se tice Ibrinog slobodnjaka, realno, nista posebno i bila bi bruka da golman Samirovog renomea nije ono odbranio.
Sto se tice Bennacerovog promasaja, mogao je mnogo bolje sutirati i postici pogodak.

Inter je bez problema mogao rijesiti ovu utakmicu vec do 60-og minuta i to sa dva ili tri gola razlike.

Mislim da smo mi mnogo blizi pobjedi bili, pogotovo uzeti u obzir da smo dali vrlo nesretan gol sami sebi.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 nov 2021, 23:21

Niko nije ni napisao da Inter nije bio bliže pobjedi. Period njihove bolje igre je trajao duže. To je fakt. No kad se saberu na kraju svi šutevi i promašaji te rezultat. Onda je realno. Do sljedećeg derbija svako dobro.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 07 nov 2021, 23:32

Ko da je bitno ko je trebao dobit. Remi je na kraju. Niko nezadovoljan, Milan zadovoljniji.

Idemo dalje...
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 nov 2021, 23:38

Najviše me zanima koliko će Napoli da uradi nakon pauze jer ih čekaju 4 izuzetno teške utakmice. Odmah dolaze u Milano na megdan Interu.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 nov 2021, 23:59

Mago je napisao/la:
Kratak sukob u tunelu nakon utakmice!📸
Peppe Di Stefano iz Sky-a izveštava:
"Naime, Hakan Çalhanoglu je prišao da se pita Sandru Tonaliu, a Sandro je odbio njegovu ruku i odgurnuo ga uz sledeće reči:
"Ako ti pružim ruku neću moći da operem smrad sa moje ruke do kraja života. Pokazao si da si nezahvalno ****, onom proslavom si uvredio svakog Rossonera, a ja sam jedan od njih. Ne znam jesi li toliko glup da ne razumeš zašto te čašćavaju zvižducima i psovkama. Prešao si u redove jednog od najvećih, ako ne i najvećeg Milanovog rivala, eto da te obavestim. Kraj, tačka na bilo kakvu komunikaciju."
Brzo su se razišli, Çalhanoglu je ostao bled i nem na sve ovo."

Iz rubrike "nije se desilo" :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 nov 2021, 00:07

S obzirom koliko mali Sandro voli Milan, ne bi me čudilo da mu je i saopštio ponešto od ovoga. :mrgreen:

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 08 nov 2021, 08:13

kako je moguce da ono nije crveni kod drugog penala? Zadnji igrac, Kjaer je bio 5metara udaljen. Gol sansa.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 08 nov 2021, 08:46

jasko_juve je napisao/la:
08 nov 2021, 08:13
kako je moguce da ono nije crveni kod drugog penala? Zadnji igrac, Kjaer je bio 5metara udaljen. Gol sansa.
Ako se ne varam prije koju sezonu je usvojeno pravilo da ne moze sudija zajedno pokazati penal i crveni.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 08 nov 2021, 08:54

meho-medo je napisao/la:
08 nov 2021, 08:46
Ako se ne varam prije koju sezonu je usvojeno pravilo da ne moze sudija zajedno pokazati penal i crveni.
Moze ako se spasava gol npr rukom ili ako je bas pogibeljan start, a također moze i ako nije pogibeljan start a sudija procijeni da je igrac isao namjerno da faulira i povrijedi protivnika... ono sinoc od ballo tourea ni blizu nije direktnog crvenog...

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 08 nov 2021, 08:55

meho-medo je napisao/la:
08 nov 2021, 08:46
Da ne pisem smajlije, ruganja, i slicne stvari u stilu antropoloski nedovrsenih interista, iako ovaj post djeluje fakat komicno, donekle i ima smisla.

Pravila jesu promijenjena, ali mora igrac da namjerno ide na igraca, ni 1% na loptu u sansi za gol, da bi dobio crveni. Ovdje to nije slucaj, jer je garavi isao na loptu ali poprilicno kasno, tako da to iskljucuje mogucnost crvenog. Daleko od tog da se ne moze pokazati penal i crveni u isto vrijeme. Samo je sad (opravdano), drugaciji kriterij za sviranje neceg takvog. Meni je drago zbog toga jer fakat ne volim gledati utakmice kad neko ima igraca manje.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 08 nov 2021, 09:24

Ok pravilo onda. Do sada je ovo bio klasican primjer crvenog kartona. 5% je pogibeljnih startova za penale, vecinom se "zakasni" sa startom. Crnjo je zakasnio,zadnji igrac i to je to. Ali ok, to onda pravilo iskljucuje mogucnost crvenog.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 nov 2021, 10:02

Ne znam cemu ta seljacko-rasisticka retorika, crnjo, ugljesa, garavi... kao vi ste nesto bolji, pametniji, uspjesniji, a obicni ste j3beni kokuzi koji bi te bijedne guzice dali nekom crncu za ono sto oni imaju
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 08 nov 2021, 10:03

08 nov 2021, 09:24
Ok pravilo onda. Do sada je ovo bio klasican primjer crvenog kartona. 5% je pogibeljnih startova za penale, vecinom se "zakasni" sa startom. Crnjo je zakasnio,zadnji igrac i to je to. Ali ok, to onda pravilo iskljucuje mogucnost crvenog.
Pa mislim da je pravilo u smislu, dovoljna je kazna sto su dobili penal, da im izbaci igraca jos je prevelika kazna. Crveni niposto u onom slucaju. Penal i zuti karton su sasvim opravdani. Mislim da nije bilo dileme ni kod prvog ni kod drugog penala.

Sto se tice utakmice, mislim da su igraci Milana veoma lose odigrali utakmicu i nase sanse su vecinom nastajale iz kardinalnih gresaka Milanovih igraca, ali i Interovih u korist Milana:

1. Kessie se igra kao pionir sa loptom ispred gola i gubi je. Faul turcina sigurno nije postojao, vec je jednostavno Kessie na njega zaboravio jer je neposredno prije toga imao dvoboj sa Dzekom iz kojeg se ovaj povukao. Kasniji start je samo pokusaj vadjenja iz agonije i cist penal.
2. Drugi penal takodjer cist, medjutim kakva uzasna procjena igraca Milana i Darmian ni kriv ni duzan dolazi do lopte.
3. Dodat cu naravno i Kjaer-ovo nonsalantno ponasanje i gubljenje dvoboja sa Edinom pa kasnije Vidal nije uspio materijalizovati pogodatk
4. Uzasna reakcija De Vrija kod autogola, danak lose komunikacije u odbrani. Prije toga je Barella nepotrebno igrao petom i izgubio loptu sto je dovelo do faula pa do autogola.

Dakle, naravno da se prave greske dok se igra utakmica jer u suprotnom ne bi bilo pogodataka, ali ove greske su bile na nivou ekipe fenjerasa po mom misljenju.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.