Zasto je smeće? Dobar spin-off na The Boys, ko je volio i voli The Boys GenV je predobro sjeo.
Serije (sve o serijama na jednom mjestu)
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Serije (sve o serijama na jednom mjestu)
E pa vidis, dobro sam pretpostavio sta je u pitanju.

3. je izasla sad brt.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
- Beduin
- Kontakt:
E jbg, sad me totalno zbuni. Ja sam mislio da je prva sezona kad Pellegrinija zatvore?
A maksuz na Kodi otisao i u 2. sezoni mi pomavlja epizode iz prve sezone, samo sto ne krece iz pocetka, ukupno 7 epizoda i to zadnje 2 nema linkova jos uvijek.
Znaci, nema me nigdje.
A Stremio ne moze na Firestick? Jer mi je i Kodi na Firestick-u, ali ovi addoni ili kako se zovu kako kad, Promise mi radio odlicno i izgleda su u zadnje vrijeme usporili sa objavljivanjem novog sadrzaja pa sam se presaltao na Scrubs, ali i tu nesto novoga kasni, a eto Lupin ni 2. sezona nema je, a kamoli 3.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Trebalo bi da moze, vidim evo na googleu da ima dosta tutorijala i uputa.Beduin je napisao/la: ↑11 okt 2023, 23:50E jbg, sad me totalno zbuni. Ja sam mislio da je prva sezona kad Pellegrinija zatvore?
A maksuz na Kodi otisao i u 2. sezoni mi pomavlja epizode iz prve sezone, samo sto ne krece iz pocetka, ukupno 7 epizoda i to zadnje 2 nema linkova jos uvijek.
Znaci, nema me nigdje.
A Stremio ne moze na Firestick? Jer mi je i Kodi na Firestick-u, ali ovi addoni ili kako se zovu kako kad, Promise mi radio odlicno i izgleda su u zadnje vrijeme usporili sa objavljivanjem novog sadrzaja pa sam se presaltao na Scrubs, ali i tu nesto novoga kasni, a eto Lupin ni 2. sezona nema je, a kamoli 3.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Pa bukvalno teen drama. Imas malo misterije, malo akcije, ostalo je cringe drama i nepotrebni woke elementi, apsolutno ne moze patike okrenut boysima.
"prelijepa" crna glumica je sve samo ne prelijepa
Frajer koji moze da promijeni spol je tako isforsiran element da sam za trenutak pomislio da gledam dizni ili netflix, znaci apsolutno nikakve logike nema za njegovo postojanje u filmu jer lik vec ima jednu super moc, ova je ubacena samo radi onog razgovora sa ocem
Nerealna fizicka ocekivanja od one male sto se smanjuje kad povraca, yeah right
Itd
Raduje me jedino sto sam cuo da dolazi jensen ackles pa mozda bude licili na nesto, ovo do sad je jadno
naprijed rejal
Zao mi je sto te moram razocarati, ali je i the boys woke af.
Serija je woke, ali woke elementi nisu nepotrebni već su neophodni, jer bez tih woke elemenata serija ne bi imala smisla, kao ni čitava The Boys franšiza, jer je sve dio jedne društvene satire. Ne znam šta si ti tačno očekivo, ali isto kao da ti smeta što se prikazuje veliki penis, a nigdje nisu prikazali veliku sisu ili vaginu.Sveti je napisao/la: ↑12 okt 2023, 12:20Pa bukvalno teen drama. Imas malo misterije, malo akcije, ostalo je cringe drama i nepotrebni woke elementi, apsolutno ne moze patike okrenut boysima.
Frajer koji moze da promijeni spol je tako isforsiran element da sam za trenutak pomislio da gledam dizni ili netflix, znaci apsolutno nikakve logike nema za njegovo postojanje u filmu jer lik vec ima jednu super moc, ova je ubacena samo radi onog razgovora sa ocem
Itd
Raduje me jedino sto sam cuo da dolazi jensen ackles pa mozda bude licili na nesto, ovo do sad je jadno
Sve se vrti oko inkluzivnosti i diversitya u školi, to si jako dobro primjetio, međutim čini mi se da nisi nikako razmišljo dalje od toga jer se očigledno gadiš na sve to. Ako pogledaš Godolkin University - Orientation Video na YT još jednom vidjećeš kako kako lik u yebenim letećim invalidskim kolicima govori: "I'm super abled"

I ovaj tvoj frajer što mijenja spol u istom videu govori "I'm super inclusive" poenta je da korporacije iskorištavaju njihov diversity i inkluzivnost, baš kao u pravom svijetu da pojačaju prodaju mercha isto što kompanije u junu sve prelaze na LGBT korporativne grbove jer je pride month.
Nadam se da me razumiješ šta želim da kažem, a to je da frajer Justin Li koji mijenja spol i za kojeg ti misliš da je nepotreban, on nikada ne bi bio u top 10 studenata na universitetu da ne mijenja spol i nije inkluzivan, jer onda je samo još jedan snažan lik kojeg ne možeš "prodat"narodu, kao i Marie Moreau (prelijepa crnkinja) za koju se ispočetka čini da nema nikakve specijalne supermoći dolazi u top 10 samo na osnovu toga što je mlada crnkinja koju univerzitet može lako prodati i tako je brendiraju. Onda imaš onog lika što ga gura otac itd itd.
I na kraju ne kontam šta si htio reći sa "prelijepa crna glumica je sve samo ne prelijepa" kakve veze ima što je nekome lijepa, a nekome nije lijepa, ne utiče na kvalitet serije.
Sve to je imalo smisla do onog razgovora jordana i njegovog oca, you are still my little boy itd.coelho41 je napisao/la: ↑12 okt 2023, 13:32Serija je woke, ali woke elementi nisu nepotrebni već su neophodni, jer bez tih woke elemenata serija ne bi imala smisla, kao ni čitava The Boys franšiza, jer je sve dio jedne društvene satire. Ne znam šta si ti tačno očekivo, ali isto kao da ti smeta što se prikazuje veliki penis, a nigdje nisu prikazali veliku sisu ili vaginu.Sveti je napisao/la: ↑12 okt 2023, 12:20Pa bukvalno teen drama. Imas malo misterije, malo akcije, ostalo je cringe drama i nepotrebni woke elementi, apsolutno ne moze patike okrenut boysima.
Itd
Sve se vrti oko inkluzivnosti i diversitya u školi, to si jako dobro primjetio, međutim čini mi se da nisi nikako razmišljo dalje od toga jer se očigledno gadiš na sve to. Ako pogledaš Godolkin University - Orientation Video na YT još jednom vidjećeš kako kako lik u yebenim letećim invalidskim kolicima govori: "I'm super abled"ne znam jel vidiš ti tu neku satiru?
I ovaj tvoj frajer što mijenja spol u istom videu govori "I'm super inclusive" poenta je da korporacije iskorištavaju njihov diversity i inkluzivnost, baš kao u pravom svijetu da pojačaju prodaju mercha isto što kompanije u junu sve prelaze na LGBT korporativne grbove jer je pride month.
Nadam se da me razumiješ šta želim da kažem, a to je da frajer Justin Li koji mijenja spol i za kojeg ti misliš da je nepotreban, on nikada ne bi bio u top 10 studenata na universitetu da ne mijenja spol i nije inkluzivan, jer onda je samo još jedan snažan lik kojeg ne možeš "prodat"narodu, kao i Marie Moreau (prelijepa crnkinja) za koju se ispočetka čini da nema nikakve specijalne supermoći dolazi u top 10 samo na osnovu toga što je mlada crnkinja koju univerzitet može lako prodati i tako je brendiraju. Onda imaš onog lika što ga gura otac itd itd.
I na kraju ne kontam šta si htio reći sa "prelijepa crna glumica je sve samo ne prelijepa" kakve veze ima što je nekome lijepa, a nekome nije lijepa, ne utiče na kvalitet serije.
Mada ima smisla to sto govoris.
Sto se tice "prelijepe crnkinje", mislio sam na to da se potencira to da je djevojka prekrasna nekoliko puta u filmu, a djevojka je mrtvi prosjek, odmah sam dobio flashback snjeguljice i sedam patuljaka, gdje zla vjestica objektivno daleko bolje izgleda od inkluzivne glumice od koje zeli da ukrade "ljepotu"
Mada rekoh, upravu si za neke stvari, nisam to primijetio.
naprijed rejal
Vidi, prvo drago mi je da ima neko ko gleda seriju, pa kako god sve ćemo prodiskutovatiSveti je napisao/la: ↑12 okt 2023, 13:51Sve to je imalo smisla do onog razgovora jordana i njegovog oca, you are still my little boy itd.coelho41 je napisao/la: ↑12 okt 2023, 13:32Serija je woke, ali woke elementi nisu nepotrebni već su neophodni, jer bez tih woke elemenata serija ne bi imala smisla, kao ni čitava The Boys franšiza, jer je sve dio jedne društvene satire. Ne znam šta si ti tačno očekivo, ali isto kao da ti smeta što se prikazuje veliki penis, a nigdje nisu prikazali veliku sisu ili vaginu.Sveti je napisao/la: ↑12 okt 2023, 12:20
Pa bukvalno teen drama. Imas malo misterije, malo akcije, ostalo je cringe drama i nepotrebni woke elementi, apsolutno ne moze patike okrenut boysima.
Itd
Sve se vrti oko inkluzivnosti i diversitya u školi, to si jako dobro primjetio, međutim čini mi se da nisi nikako razmišljo dalje od toga jer se očigledno gadiš na sve to. Ako pogledaš Godolkin University - Orientation Video na YT još jednom vidjećeš kako kako lik u yebenim letećim invalidskim kolicima govori: "I'm super abled"ne znam jel vidiš ti tu neku satiru?
Sto se tice "prelijepe crnkinje", mislio sam na to da se potencira to da je djevojka prekrasna nekoliko puta u filmu, a djevojka je mrtvi prosjek, odmah sam dobio flashback snjeguljice i sedam patuljaka, gdje zla vjestica objektivno daleko bolje izgleda od inkluzivne glumice od koje zeli da ukrade "ljepotu"
Mada rekoh, upravu si za neke stvari, nisam to primijetio.

A što se tiče razgovora Jordana s ocem, ja to opet gledam ovako da to nije priča striktno o tome kako non binary osobe nisu prihvaćene u porodicama, već o njegovom ocu, jer Jordan je rođen kao muško i otac je imao sinčinu, međutim očeva pohlepa za parama kao i većine roditelja ga je dovela do toga da napumpa sinčinu V komponentom i da mu podari neke super moći, igrom slučaja ovaj dobije gender-shifting, ironično on nije uopšte birao da bude gender fluid, već mu je to nametnutno.
I sva ta priča o roditeljima je zanimljiva i ova studentica što povraća da se smanji, a jede da poraste i ona je rekla da je od nje mama napravila nakazu koju ona nije birala, serija jeste woke ali na svoj ironičan način, djeca nisu izabrala da budu to što jesu, a iskorištava ih se javno za to što jesu.
Jesil cito strip?coelho41 je napisao/la: ↑12 okt 2023, 14:11Vidi, prvo drago mi je da ima neko ko gleda seriju, pa kako god sve ćemo prodiskutovatiSveti je napisao/la: ↑12 okt 2023, 13:51Sve to je imalo smisla do onog razgovora jordana i njegovog oca, you are still my little boy itd.coelho41 je napisao/la: ↑12 okt 2023, 13:32
Serija je woke, ali woke elementi nisu nepotrebni već su neophodni, jer bez tih woke elemenata serija ne bi imala smisla, kao ni čitava The Boys franšiza, jer je sve dio jedne društvene satire. Ne znam šta si ti tačno očekivo, ali isto kao da ti smeta što se prikazuje veliki penis, a nigdje nisu prikazali veliku sisu ili vaginu.
Mada rekoh, upravu si za neke stvari, nisam to primijetio.![]()
A što se tiče razgovora Jordana s ocem, ja to opet gledam ovako da to nije priča striktno o tome kako non binary osobe nisu prihvaćene u porodicama, već o njegovom ocu, jer Jordan je rođen kao muško i otac je imao sinčinu, međutim očeva pohlepa za parama kao i većine roditelja ga je dovela do toga da napumpa sinčinu V komponentom i da mu podari neke super moći, igrom slučaja ovaj dobije gender-shifting, ironično on nije uopšte birao da bude gender fluid, već mu je to nametnutno.
I sva ta priča o roditeljima je zanimljiva i ova studentica što povraća da se smanji, a jede da poraste i ona je rekla da je od nje mama napravila nakazu koju ona nije birala, serija jeste woke ali na svoj ironičan način, djeca nisu izabrala da budu to što jesu, a iskorištava ih se javno za to što jesu.

Meni je npr tek night najvece razocarenje u seriji jer su imali potencijal da naprave pravi batman knockoff kakav je tek knight u stripu, a napravili su nekog wannabe sherlocka koji nema nikakve veze sa izvornom verzijom, sto nije toliko lose da su mu dali jasni ulogu, ovako bukvalno i da su ga skroz izbacili mislim da se nista ne bi promijenilo. Jedino sto su dobro napravili u vezi s njim je njegova opcinjenost rupama

naprijed rejal
Jesam, to sam htio i da napišem maloprije da sam pročitao strip i veliki sam fan The Boysa generalno, zato pokušavam i seriju da pratim nekako s više koncentracije, jer je ogroman projekat i stvarno su pisci dobri i za sad nema pada kvaliteta, kao kod Marvela, što ne znači da neće biti. A ima svakako dosta stvari koje se razlikuju.Sveti je napisao/la: ↑12 okt 2023, 14:16Jesil cito strip?coelho41 je napisao/la: ↑12 okt 2023, 14:11Vidi, prvo drago mi je da ima neko ko gleda seriju, pa kako god sve ćemo prodiskutovatiSveti je napisao/la: ↑12 okt 2023, 13:51
Sve to je imalo smisla do onog razgovora jordana i njegovog oca, you are still my little boy itd.
Mada rekoh, upravu si za neke stvari, nisam to primijetio.![]()
Meni je npr tek night najvece razocarenje u seriji jer su imali potencijal da naprave pravi batman knockoff kakav je tek knight u stripu, a napravili su nekog wannabe sherlocka koji nema nikakve veze sa izvornom verzijom, sto nije toliko lose da su mu dali jasni ulogu, ovako bukvalno i da su ga skroz izbacili mislim da se nista ne bi promijenilo. Jedino sto su dobro napravili u vezi s njim je njegova opcinjenost rupama![]()
Pa što se tiče Tek Knighta, mislim da su išli tom linijom da ga prestave kao "The World's Best Detective" što je inače Betmen u DC comics, ali eto nismo vidjeli njegovo odijelo iako su lijepo prikazali njegovu seksualnu želju da poyebe bilo šta zbog tumora, ali eto vidjećemo valjda se pojavi makar u još jednoj epizodi GenV ili u sezoni 4 The Boysa, pa ne bi preuranjeno donosio zaključke.

Mike Flanagan has done it again
Mike Flanagan od moljakanja siće za filmove do jednog od najjačih kreatora u žanru horora i to apsolutno. Šteta što je ovom serijom gotov njegov ugovor sa Netflixom, jer sve što je uradio je bilo odlično.
Edgar Allan Poe u modernom ruhu i to funkcioniše sasvim dobro. Nažalost, pati serija malo od woke elemenata, ipak oni neće uništiti iskustvo. Gluma je dobra, iako definitivno iskaču Bruce Greenwood i Mark Hamil (on sam po sebi je razlog da pogledate ovo). Nema ovdje nekih velikih jump scare-ova i jeftinih trikova koji će vas prepasti, isključivo jako dobra atmosfera i relativno dobro napisani likovi. Po meni je peta epizoda nekako bila najjezivija, a u epilogu će svi ljubitelji književnih djela biti oduševljeni.
Netflix uglavnom fula, ali cijeli ovaj "paket" horora koji smo dobili od autora je odličan i apsolutna preporuka.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Kakva je serija FUBAR od Arnold Schwarzeneggera
Undoing sam postavio cim je izasla mislim.
Lebes Kind pravo zanimljiva serija, samo sest epizoda, preporuke.
Lebes Kind pravo zanimljiva serija, samo sest epizoda, preporuke.
Ovaj filip te samo kopira s ovim preporukama.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
- Beduin
- Kontakt:
Cuj "imas li neku svoju" 
znaci, jednom preporucena i kraj, nema kopiranja wahaha.
Sarmica - gledaj Carnival Row, meni je ok. Ako volis taj zanr.
Sarmica - gledaj Carnival Row, meni je ok. Ako volis taj zanr.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Da, he has done it again, gay zajednica se slažeSurreal je napisao/la: ↑12 okt 2023, 20:46
Mike Flanagan has done it again
Mike Flanagan od moljakanja siće za filmove do jednog od najjačih kreatora u žanru horora i to apsolutno. Šteta što je ovom serijom gotov njegov ugovor sa Netflixom, jer sve što je uradio je bilo odlično.
Edgar Allan Poe u modernom ruhu i to funkcioniše sasvim dobro. Nažalost, pati serija malo od woke elemenata, ipak oni neće uništiti iskustvo. Gluma je dobra, iako definitivno iskaču Bruce Greenwood i Mark Hamil (on sam po sebi je razlog da pogledate ovo). Nema ovdje nekih velikih jump scare-ova i jeftinih trikova koji će vas prepasti, isključivo jako dobra atmosfera i relativno dobro napisani likovi. Po meni je peta epizoda nekako bila najjezivija, a u epilogu će svi ljubitelji književnih djela biti oduševljeni.
Od Flanagana mi jedino Midnight Mass legao zato sam i ovoj seriji dao šansu. Ovo ostalo što sam pogledao Ouija, Still, Gerlad's Game i ovi Usheri su čisti prosjek pa i lošije.
100% sportski i krajnje opušten potpis