BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
Kakvi bolan kiparski timovi, bili su dobri par sezona a ovo sad je smijurija.....
-
- Kontakt:
Volio bih da neko napiše jeli ova Legija danas igrala u najjačem sastavu. Meni se učinilo da nisu nešto naročito odigrali, ali to svakako ne umanjuje činjenicu da je Zrinski dobar.Ako ovako odigraju ligu mislim da su glavni favoriti za novu titulu.
-
- Kontakt:
Igrala je, nije igrao Pazdan, štoper Poljske sa Eura. Vrućina ih je dobro ubila, ali Zrinjski organiziran uz malo sreće i koju kontru po prolaz.. 

1905
Evo ja cu provjeriti, kao i obicnonarodniheroj je napisao/la:Volio bih da neko napiše jeli ova Legija danas igrala u najjačem sastavu. Meni se učinilo da nisu nešto naročito odigrali, ali to svakako ne umanjuje činjenicu da je Zrinski dobar.Ako ovako odigraju ligu mislim da su glavni favoriti za novu titulu.

Od najboljih igraca na spisku nisu bilio Pazdan, Hämäläinen i Kosecki. Prijovic je usao 15 minuta umjesto Nikolica.
Rekao bih da je Legija bila u skoro pa najjacem sastavu. Taj klub ima proracun od 23 milijuna eura sto je duplo vise od Lech Poznana koji je prosle sezone bez vecih problema izbacio Sarajevo.
Zrinjski je odigrao pravo muski i ima se cemu nadati u uzvrati iako je realno da su sanse male, ali postoje.
Najgore od svega mi je kada se kaže-odigrali su dob ro ali....??? i svi redom ispušili.Evo Sloboda...ovi Izraelci ni sekunde nisu zaslužili da prođu,ali nije to sudije ,do navlačenja...pa de brate odigraj muški,oni imaju noge,ruke ,glavu sve isto kao i ti,ne igraju pare ,ni trava..kada vidiš da možeš pobij se sa njima...našima uvijek nedostaje taj pobjednički ,ratnički mentalitet.Takođe danas Legija,baš su me iznenadili ali veoma negativno...pa meni su djelovali kao neki normalni, klub iz naše lige...i zar moraš dobiti gol da vidiš da možeš da igraš,pa u prvom poluvremenu se vidjelo da mogu..nama jednostavno treba menadžer koji ima stav i m u da ,nešto kao Fatih Terim,koji im izapere mozak i postaju fudbalski fanatici..pa de igraj ma jku mu ..šta se odmah na startu postavljaš ko pi č kica ,a vidiš da se može igrati sa njima,,u redu je kada vidiš da su 2 klase iznad,,ali ove godine smo više poizbacivali sami sebe...
-
- Kontakt:
DomacinuSignore je napisao/la:Zvezdi ili domacinu?HaRakIRi46 je napisao/la: Ponisten im je cist gol neposredno poslije prvog

FKS !!!!!
HURTICU ODLAZI !!!!
HURTICU ODLAZI !!!!
-
- Kontakt:
Signore je napisao/la:Evo ja cu provjeriti, kao i obicnonarodniheroj je napisao/la:Volio bih da neko napiše jeli ova Legija danas igrala u najjačem sastavu. Meni se učinilo da nisu nešto naročito odigrali, ali to svakako ne umanjuje činjenicu da je Zrinski dobar.Ako ovako odigraju ligu mislim da su glavni favoriti za novu titulu.![]()
Od najboljih igraca na spisku nisu bilio Pazdan, Hämäläinen i Kosecki. Prijovic je usao 15 minuta umjesto Nikolica.
Rekao bih da je Legija bila u skoro pa najjacem sastavu. Taj klub ima proracun od 23 milijuna eura sto je duplo vise od Lech Poznana koji je prosle sezone bez vecih problema izbacio Sarajevo.
Zrinjski je odigrao pravo muski i ima se cemu nadati u uzvrati iako je realno da su sanse male, ali postoje.

Kakva vam je situacija u klubu mogao bi ti poceti navijati za neki od sarajevskih klubova, a doduse imas alternativu i u Mladost DK
[/q
okay al zbog cega je tebe bambus uvredio on je mislio na poljake jer warsava je glavni grad poljske zar ne,ti si odmah poceo provocirat ,a kao sto znas to mozes i provjeriti na svim temama mi niti provociramo nit se prepiremo ,jer kao sto kazes imamo dosta svojih problema ,i uopce ne razmisljamo o drugima budi mi pozdravljen

okay al zbog cega je tebe bambus uvredio on je mislio na poljake jer warsava je glavni grad poljske zar ne,ti si odmah poceo provocirat ,a kao sto znas to mozes i provjeriti na svim temama mi niti provociramo nit se prepiremo ,jer kao sto kazes imamo dosta svojih problema ,i uopce ne razmisljamo o drugima budi mi pozdravljen

Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
Licno nisam suvise iznenadjen ovim remijem Zrinjskog, pogotovo nakon sto se pogleda statistika Zrinjskog u Mostaru proteklih tri godine i to da je opet Legia igrala bez nekih bitnih igraca + Poljaci govore da su doveli poprilicno loseg trenera. No rezultat opet jeste za paznju no iskreno dajem tek 10-15% sanse Zrinjskom da prodje nakon utakmice u Varsavi.
P.S. Prije nekih 15 stranica neko rece da sam pomalo subjektivan, sto uopste necu negirati. Da, pokusavam da budem objektivan koliko je moguce, ali opet ostaje da sam veliki navijac Zeljeznicara i veliki zaljubljenik u svoj grad koji mi je na prvom mjestu tako da u mom pisanju uvijek se moze uociti pomalo tog uljepsavanja. Ali ovaj put kako Zeljeznicar nije igrao Evropu, to je izgledalo kao da samo kudim druge klubove (pogotovo Slobodu jer su moja ocekivanja bila najveca upravo za njih, znaci one rijeci su bile zbog toga sto su oni bili neka moja nada i sami znate da najvise kudite onog od koga najvise ocekujete) iako bi i za Zeljeznicar isto napisao da se to desilo, a dobro se sjecam sta sam govorio kada smo ispali od Metalurga prije koju sezonu
P.S. Prije nekih 15 stranica neko rece da sam pomalo subjektivan, sto uopste necu negirati. Da, pokusavam da budem objektivan koliko je moguce, ali opet ostaje da sam veliki navijac Zeljeznicara i veliki zaljubljenik u svoj grad koji mi je na prvom mjestu tako da u mom pisanju uvijek se moze uociti pomalo tog uljepsavanja. Ali ovaj put kako Zeljeznicar nije igrao Evropu, to je izgledalo kao da samo kudim druge klubove (pogotovo Slobodu jer su moja ocekivanja bila najveca upravo za njih, znaci one rijeci su bile zbog toga sto su oni bili neka moja nada i sami znate da najvise kudite onog od koga najvise ocekujete) iako bi i za Zeljeznicar isto napisao da se to desilo, a dobro se sjecam sta sam govorio kada smo ispali od Metalurga prije koju sezonu

- Osttribine
- Kontakt:
tareizo je napisao/la:Kakva vam je situacija u klubu mogao bi ti poceti navijati za neki od sarajevskih klubova, a doduse imas alternativu i u Mladost DK[/q
Cuj zbog cega je uvrijedio, a covjek doslovce napisao ( To Zrinja, pisaj kmice iz glavnog grada) , a to da je mislio na Warszawu nidze veze, znamo i ti i ja na koji je on glavni grad mislio, kako ono ide nesto "neka svako dijete mrzi glavni grad". Ima vas navijaca Celika koji provocirate navijace sarajevskih klubova i pored svojih problema, ne da mi se sada traziti postove. Pozdrav i tebi

- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
Kao što sam i očekivao , vinko taktički odlično pripremio utakmicu , rezultat je mogao biti i bolji , malo nas je i sudac k*rao ali šta je tu je .
Poljaci u iznenađujuće jakom sastavu , što znači da je i kod njih postojao respekt .
Igraj do kraja...
PS - nagradno pitanje : kad smo zadnji put izgubili kući ?
Poljaci u iznenađujuće jakom sastavu , što znači da je i kod njih postojao respekt .
Igraj do kraja...
PS - nagradno pitanje : kad smo zadnji put izgubili kući ?

Slobodi se ono svira a zrinjskom puno očiglednije ne, usto su bolji skuplji...
-
- Kontakt:
Penal je mogao i morao svirati **** ga sada.. Inace, sudija bukvalno za 1 start vadi žuti, niđe veze!
-
- Kontakt:
Kakva vam je situacija u klubu mogao bi ti poceti navijati za neki od sarajevskih klubova, a doduse imas alternativu i u Mladost DK
[/quote]
nemas ti pojma sta je ljubav prema klubu ,ak tako zboris
[/quote]
Znam ja sta je ljubav prema klubu, ali bojim se da vi uskoro necete imate kluba, ali ste spremni za prepirku i provociranje sa navijacima sarajevskih klubova, mada za to nemate argumenata, a i imate puno vise problema oko svog kluba, a ne da razmisljate o sarajevskim
[/quote]
o čemu ti prijatelju,pa ti nemaš pojma kakvo je stanje u tvome klubu a kamoli kakvo je Zrinjskome.
za tvoju informaciju,Zrinjski u svojoj povijesti nikad nije bio jači na finansijskom i bilo kome drugom planu.
Zrinjski je u zadnjih par mjeseci dobio par sponzora koji im više daju na godišnjem nivou nego što je proračun
pola lige zajedno.a uprava nam je za deset klasa bolja nego ikad prije.pa zato ti kažem,
pišeš a nemaš pojma šta pišeš......

nemas ti pojma sta je ljubav prema klubu ,ak tako zboris

Znam ja sta je ljubav prema klubu, ali bojim se da vi uskoro necete imate kluba, ali ste spremni za prepirku i provociranje sa navijacima sarajevskih klubova, mada za to nemate argumenata, a i imate puno vise problema oko svog kluba, a ne da razmisljate o sarajevskim

o čemu ti prijatelju,pa ti nemaš pojma kakvo je stanje u tvome klubu a kamoli kakvo je Zrinjskome.
za tvoju informaciju,Zrinjski u svojoj povijesti nikad nije bio jači na finansijskom i bilo kome drugom planu.
Zrinjski je u zadnjih par mjeseci dobio par sponzora koji im više daju na godišnjem nivou nego što je proračun
pola lige zajedno.a uprava nam je za deset klasa bolja nego ikad prije.pa zato ti kažem,
pišeš a nemaš pojma šta pišeš......
Poraz Celtica je iznenadenje ali ne mogu reci da sam sokiran. Celtic je vec godinama najpozeljniji "jaki" protivnik.
U zadnjih 5 godina dvaput su ispadali u pretkolima ali ih je spasavala UEFA (bas ova Legia ih je razmontirala 6-1 ali je Celtic prosao dalje) a zadnje dvije sezone u grupama EL uopce ne impresioniraju, 2014-15 su jedva prosli grupu a prosle sezone su se propisno osramotili.
U zadnjih 5 godina dvaput su ispadali u pretkolima ali ih je spasavala UEFA (bas ova Legia ih je razmontirala 6-1 ali je Celtic prosao dalje) a zadnje dvije sezone u grupama EL uopce ne impresioniraju, 2014-15 su jedva prosli grupu a prosle sezone su se propisno osramotili.
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
@Signore ili neko drugi ko je upucen : Dobivaju se bodovi na koeficijent s ovim remijem a u slucaju poraza u revansu ? Cini mi se da sam citao prije par sezona da je pravilo promjenjeno i da koeficijent raste samo u slucaju prolaska protivnika ?
Siguran sam da je nekad ranije svaka utakmica donosila bodove , recimo jedan remi u dvomecu u kojem si sve ukupno izgubio
Siguran sam da je nekad ranije svaka utakmica donosila bodove , recimo jedan remi u dvomecu u kojem si sve ukupno izgubio
Hoće to kad izgubiš glavnu konkurenciju u vidu rivalskog kluba iz istog gradavirtuoz je napisao/la:Poraz Celtica je iznenadenje ali ne mogu reci da sam sokiran. Celtic je vec godinama najpozeljniji "jaki" protivnik.

No, tema nije ni Celtic, a ni Lincoln, tema su naši klubovi ove godine u Evropi. Zrinjski, ono što sam ja mogao uhvatiti na TV-u, a to je zadnjih 10-ak minuta + nadoknada, je odigrao muški, bez straha. Stvarno ne znam kakva je bila situacija u prvom poluvremenu (neki govore da su se bojali napasti), ali ako istu ovakvu igru prikažu i u Poljskoj šanse za prolaz im se znatno povećavaju. Ipak, poznavajući naše klubove, ući će se previše oprezno, mada bih iskreno volio da me Zrinjski demantuje.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Klubovi dobivaju bodove na osnovu prodjenih kola, tj. koliko doguraju. Isto dobije Zrinjski koji je krenuo iz drugog pretkola i ispao odmah i Lincoln koji je krenuo iz prvog, usao u drugo i ispadne u drugom. Ne kazem da ce ispasti, dajem samo primjer.FaustinoAsprilla je napisao/la:@Signore ili neko drugi ko je upucen : Dobivaju se bodovi na koeficijent s ovim remijem a u slucaju poraza u revansu ? Cini mi se da sam citao prije par sezona da je pravilo promjenjeno i da koeficijent raste samo u slucaju prolaska protivnika ?
Nacionalni koeficijent ovisi od pobjeda i remija. Zrinjski je remijem donio bodove za BiH, ali ako ispadne nije ucinio nista za sebe, tj. ucinio je nesto skroz sitno kao i za sve ostale klubove u BiH.
Ako Zrinjski prodje dalje, naredne sezone ce imati koeficijent jako blizu Zeljeznicaru, a ako nekim slucajem ode u grupe EL bit ce jako blizu Sarajevu koje je trenutno BiH klub s najvecim koeficijentom u Europi. Moze to postati i Zrinjski ako u grupnoj fazi upise poneki bod. Ako bi se Zrinjski npr. kvalificirao u grupe LP onda bi Zrinjski bio BiH klub s daleko najvecim koeficijentom. Bila bi to zaliha za mjesto nositelja u drugom pretkolu za narednih pet sezona.
Za pocetak se nadajmo barem prolasku protiv Legije, jer se jucer vidjelo da Zrinjski to moze.
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
Jel se u ligi prvaka svako kolo vrsi zdrijeb,ili kao u EL vec znaju na koga idu u slucaju prolaska.Signore je napisao/la:Klubovi dobivaju bodove na osnovu prodjenih kola, tj. koliko doguraju. Isto dobije Zrinjski koji je krenuo iz drugog pretkola i ispao odmah i Lincoln koji je krenuo iz prvog, usao u drugo i ispadne u drugom. Ne kazem da ce ispasti, dajem samo primjer.FaustinoAsprilla je napisao/la:@Signore ili neko drugi ko je upucen : Dobivaju se bodovi na koeficijent s ovim remijem a u slucaju poraza u revansu ? Cini mi se da sam citao prije par sezona da je pravilo promjenjeno i da koeficijent raste samo u slucaju prolaska protivnika ?
Nacionalni koeficijent ovisi od pobjeda i remija. Zrinjski je remijem donio bodove za BiH, ali ako ispadne nije ucinio nista za sebe, tj. ucinio je nesto skroz sitno kao i za sve ostale klubove u BiH.
Ako Zrinjski prodje dalje, naredne sezone ce imati koeficijent jako blizu Zeljeznicaru, a ako nekim slucajem ode u grupe EL bit ce jako blizu Sarajevu koje je trenutno BiH klub s najvecim koeficijentom u Europi. Moze to postati i Zrinjski ako u grupnoj fazi upise poneki bod. Ako bi se Zrinjski npr. kvalificirao u grupe LP onda bi Zrinjski bio BiH klub s daleko najvecim koeficijentom. Bila bi to zaliha za mjesto nositelja u drugom pretkolu za narednih pet sezona.
Za pocetak se nadajmo barem prolasku protiv Legije, jer se jucer vidjelo da Zrinjski to moze.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.