FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

ribery
Moderator
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la ribery » 25 maj 2009, 18:08

Genghis je napisao/la:
arsim_fcb je napisao/la:evo ljudi uprava Bayerna vec planira da vrati Bayern na celu evropske elite tamo dje i je mjesto....Uli Henes danas izjavio sve detalje o transfer politici za ove godine:
-Mario Gomez 30miliona i kako pisu njemacki medije vec je sve dogovoreno i da Gomez zeli u FCB
-Yuri Zirkov-Dario Srna dva sjajna igraca jedan od njih 100% u Bayern
-Galuigi Bufon-Rene Adler oba su listi Uli Hines ce uraditi sve da dovede Bufona i kako pisu italianske medije Juve bi mogao pustiti za 20miliona i da je FCB u pol position
-Alexander Hleb nezeli vise ostati u Barsi da zagrija klupu i kazu da Bayern je omiljeni klub vec o djetinstva
-Wesli Sneider,Lahm je vec izjavio da je cuo kako uprava Bayerna prica snjim i vec spremio ponudu za njega i da je omiljeni igrac Van Gala
-Edin Dzeko i za njega Bayern je mnogo interesovan za zamjenu Luka Tonija koji vec 32 godine i da celnici Bayerna nisi nimalo zadovoljni njegovim partijama u ovoj sezoni i van galu ne svidja stil igre italiana
30mil Gomez
Zirkov ili Srna oko 15mil minimalno
Adler 10 mil
Hleb ne moze ispod 11-12 mil
Sneider isto 15ak miliona minimalno
Dzeko 15-20mil
30+15+10+11+15 = 81 mil eura najminimalnije za ove igrace, ako jos zamjenimo Adlera Buffonom i svatimo da je Celzi spreman platiti skoro 20 mil za Zhirkova, a i Dzeko vjerovatno nece za 15mil otici, tako da sve to gledajuci daleko premasuje 100miliona eura... Eh sad logicki gledano Bayern koliko je trosio u zadnjih 5-6 sezona nije ni priblizno ovoj sumi ( po sezoni naravno), nekoliko puta manje... eto recimo da nesto i prodaju pa ce kao zaraditi. Eno opet citam Ribery ce najvjerovatnije ostati ( ko ce vjerovati vise ovim novinarima). Ovo se nece ostvariti nikad ni izbliza... ako dovedu 2 od pomenutim 5-6 igraca neka budu presretni.
Je*o novinare, kad ja da kazem da ostaje, onda ostaje :mrgreen: 8-)
Sto se tice te liste, misljenja sam da su najblizi Bayernu Gomez, jer cim na oficijelnoj stranici kluba pise da su zainteresovani, onda je to stvarno tako, i Zirkov. Srna se odavno spominje, vidjecemo. Sve ostalo, tesko. Sto se tice golmana, nevjerujem da ce Buffona dovest. Bit ce to Svabo neki, 99%.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 25 maj 2009, 18:10

@ribery - Ma ja ba, i ja kontam da ce Gomesa, uvijek najbolji njemacki igrac sezone zavrsi u Bayernu (ili makar u 90% slucajeva). Ako dovedu ili Zhirkova ili Srnu to bi im bio vrh i golman poput Adlera, za ostalo ne vjerujem, a iako ovo dovedu morat ce se nesto i prodati. Svejedno Bayern ce osvojiti najvjerovatnije Bundesku sledece sezoni, nadam se da nece, ali treba biti realan ;)
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 maj 2009, 18:14

Van Gaal je rekao da želi Wesleya, i to je istina, također i uprava Bayerna je rekla da hoće Gomeza. Sada im je 25 mil za Wesleya preskupo a nije za jednoga Gomeza 30 miliona.....Mogao bih to postati najveći promašeni transfer, ali Uli ga želi ima 2 godine kada je i nepoznat bio, to mu je ko želja niđe veze igrać po meni.

Juve da dadne Buffona cccccccccccccccccccccccccccccc.
Yurija bi ja volio vidjeti u Bayernu i više nego Gomeza i Wesleya.

Zar je toliko teško dovesti Akinfeeva, Zhirkova i Martinsa :mrgreen:

bavaraccccc
Kontakt:

Post Postao/la bavaraccccc » 25 maj 2009, 18:38

s obzirom na politiku kluba treba da budemo zadovoljni koga kod dovedu izgleda malo nerealno ali sacekajmo van gaala i transfere pa cemo vidjeti.uostalom nije mi jsno kojeg ku..a kupuju ista bez gaala sacekajte covjeka pa nek on kaze koga hoce love bayern
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 25 maj 2009, 18:49

po memni najlogicnija stvar bi bila da prodaju tonija i za taj novac kupe dzeku daj boze da se to ostvari
VOLIM BAYERN
VOLIM BAYERN

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 25 maj 2009, 19:51

sta se sikirate za napad imaju tu klose toni i olic ce evo doc neg sta cemo sa odbranom ne mogu vise gledat onog demichelisa i van buytena u odbrani toliko grijese na tekmama grijesi i lucio al opet frajer uporan bori se zato im je bolje da potrose kesa za odbranu
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

tm 87 2
Kontakt:

Post Postao/la tm 87 2 » 25 maj 2009, 21:44

Bild: Mandžukić u Werder, Sneijder i Gomez u Bayern

Vruće ljeto na tržištu nogometaša u Njemačkoj je počelo, piše njemački dnevnik Bild. Glavni je protagonist napadač Dinama i hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić (23)...

Bild piše da je sportski direktor bremenskog Werdera Klaus Allofs usred pregovora s vodstvom maksimirskog kluba. Isti izvor tvrdi da će Werder za hrvatskog napadača uplatiti rekordnih deset milijuna eura odštete. Nikad niti za jednog nogometaša Werder nije dao toliki novac.

Bayern je otvorio pregovore s Marijem Gomezom. Potvrdio je to i agent Stuttgartova napadača. Bude li cijena prava, njemački će reprezentativac preseliti na Allianz Arenu.

Bayernov bočni branič Philipp Lahm otkrio je također "bombu". U razgovoru s novinarima rekao je da je načuo da vodstvo Bayerna pregovara s madridskim Realom oko otkupa ugovora nizozemskog veznjaka Wesleyja Sneijdera (24). Odlični nizozemski reprezentativac ugovor s madridskim klubom ima do ljeta 2012. godine, kao i Gomez sa Stuttgartom.

U Bayernu su očito odlučili duboko zavući ruku u vreću, obzirom da razmatraju dovođenje jednoga od dvojice bočnih nogometaša: Hrvata Darija Srne ili Rusa Jurija Žirkova.

Bayern je, također piše Bild, blizu prodaje belgijskog stopera Daniela van Buytena u Olympique iz Marseillea, kao i realizacije transfera Tima Borowskog u HSV.

Iz HSV-a bi pak drugi reprezentativac, Piotr Trochowski, krenuo put Stuttgarta.

Transfer-groznica u Njemačkoj je, čini se, počela. Kao da Bundesligaši nikad nisu čuli za svjetsku financijsku krizu...

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 25 maj 2009, 21:50

nedavno sam zaguglao i preko njega preveo te stranice bilda. auuu žutila. ljetos sam ih zamijetio na moru citaju ih svabe, vise slika nego teksta. po formatu me podsjecaju na prijeratni sarajevski as, ako se stariji forumasi vec sjecaju toga zutoga sarajevskoga lista

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 maj 2009, 21:51

Ma dolazi Gomez........to je 99%, bolji Diego 100 puta ista cijena. Eno pišu da je nekada Bayern dao 52 mil za Piazarra i da je više zarađivao od Beckhama, blago se Ulijevoj pameti....i žao im dati za igrača..ccc

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 maj 2009, 22:00

tm 87 2 je napisao/la:Bild: Mandžukić u Werder, Sneijder i Gomez u Bayern

Vruće ljeto na tržištu nogometaša u Njemačkoj je počelo, piše njemački dnevnik Bild. Glavni je protagonist napadač Dinama i hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić (23)...

Bild piše da je sportski direktor bremenskog Werdera Klaus Allofs usred pregovora s vodstvom maksimirskog kluba. Isti izvor tvrdi da će Werder za hrvatskog napadača uplatiti rekordnih deset milijuna eura odštete. Nikad niti za jednog nogometaša Werder nije dao toliki novac.

Bayern je otvorio pregovore s Marijem Gomezom. Potvrdio je to i agent Stuttgartova napadača. Bude li cijena prava, njemački će reprezentativac preseliti na Allianz Arenu.

Bayernov bočni branič Philipp Lahm otkrio je također "bombu". U razgovoru s novinarima rekao je da je načuo da vodstvo Bayerna pregovara s madridskim Realom oko otkupa ugovora nizozemskog veznjaka Wesleyja Sneijdera (24). Odlični nizozemski reprezentativac ugovor s madridskim klubom ima do ljeta 2012. godine, kao i Gomez sa Stuttgartom.

U Bayernu su očito odlučili duboko zavući ruku u vreću, obzirom da razmatraju dovođenje jednoga od dvojice bočnih nogometaša: Hrvata Darija Srne ili Rusa Jurija Žirkova.

Bayern je, također piše Bild, blizu prodaje belgijskog stopera Daniela van Buytena u Olympique iz Marseillea, kao i realizacije transfera Tima Borowskog u HSV.

Iz HSV-a bi pak drugi reprezentativac, Piotr Trochowski, krenuo put Stuttgarta.

Transfer-groznica u Njemačkoj je, čini se, počela. Kao da Bundesligaši nikad nisu čuli za svjetsku financijsku krizu...
Pa vrijeme je da otvore tu kesu. Budzet 300 mil a oni ne mogu da kupuju te igrace , bas nevjerovatno ali eto ako bude rezalizovana 3 transfera od ovih koji se navode bice super. Mislim da ne bi trebali govoditi Gomeza jer on nije za Bayern, daj nek ponude tih 30 mil za Dzeku. A sto se tice ostalih Sneijder bi itekako dobro dosao, ali pod uslovom da prodaju Van Bommela, jos i Zhirkov ili Srna pa onda bi vidjeli pravi Bayern!!!!!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 maj 2009, 22:08

Evo sad hoce i Neuera.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

tm 87 2
Kontakt:

Post Postao/la tm 87 2 » 25 maj 2009, 22:32

"Srna je na korak do Bayerna!"

Oko Bayerna i Bundeslige ovog će se ljeta po svemu sudeći vrtjeti velike priče. Osim Marija Gomeza, napadača Stuttgarta, s kojim Bayern navodno već pregovara, priča se i o Wesleyju Sneijderu. S jedne strane, Real bi se, ovisno o rezultatima predsjedničkih izbora, mogao riješiti velikog dijela nizozemske kolonije, pa informacija i nije nužno sumnjiva.

No, ono što je važnije jest da vijest o interesu Bayerna za Darija Srnu ni najmanje ne ide u sferu sumnjivih. Transfer se već neko vrijeme kuha, ali situacija je dobila na težini kada je Karl-Heinz Rummenigge izjavio da je to - to. Bild koji danas donosi zbirku vijesti o akcija Bayerna predstavlja slučaj Srna riješenim, o njemu se piše kao o novom igraču Bayerna. A prvi čovjek Bayerna, koji miran zbog plasmana u ligu prvaka slaže križaljku, izjavio je njemački, novinarima:

"Srna nas je ostavio bez riječi."

U kombinacijama za Bayern je i Schalkeov Rafinha i sjajni Jurij Žirkov, kojeg će CSKA cijeniti kao i Ahmetov Srnu. No, sasvim je sigurno da je Srna u ovom trenutku najveća želja novog trenera Van Gaala. Ili klupskih čelnika.

Da je stvar ozbiljna nije skrivao ni Srnin menadžer Damir Štimac. Srna je nakon osvajanja Kupa Uefa zaslužio napraviti iskorak, a to znači samo ligu prvaka. Ahmetov ga u tom slučaju neće zadržavati. Srna će reći da ponude prima iza 7. lipnja, kada se igra protiv Ukrajine u Zagrebu. Ključna utakmica Hrvatske u kvalifikacijama, na koju se pozivaju svi naši reprezentativci kada odluče zašutjeti o transferima. Za izbornika Bilića i cijelu ekipu neće biti dobro ako se u Rovinju budi faksirali potpisi ugovora i okupljale menadžerske struje.

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 25 maj 2009, 23:01

ma odakle vam ova ba sranja te onaj ce te ovaj ce,ma nece niko osim tog gomeza i neki jos dzabe ak bude
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 maj 2009, 23:20

tax je napisao/la:ma odakle vam ova ba sranja te onaj ce te ovaj ce,ma nece niko osim tog gomeza i neki jos dzabe ak bude
Meni je ostao u sjecanju sa Evropskog prvenstva, toliko se prasine dizalo oko njega, a frajer nije mogao pogoditi prazan gol. Najvece razocarenje Evropskog prvenstva definitivno. Ja ga ne bih ni u Zelju doveo :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 maj 2009, 23:27

Rz88 je napisao/la:Van Gaal je rekao da želi Wesleya, i to je istina, također i uprava Bayerna je rekla da hoće Gomeza. Sada im je 25 mil za Wesleya preskupo a nije za jednoga Gomeza 30 miliona.....Mogao bih to postati najveći promašeni transfer, ali Uli ga želi ima 2 godine kada je i nepoznat bio, to mu je ko želja niđe veze igrać po meni.

Ako ga Van Gaal bude stvarno zelio, on ce i doci, obzirom na Realovu situaciju.
To za Gomeza...imamo isto misljenje. Kad god koji prelazni rok prodje, a oni ga ne kupe, meni lahne. ;)
Ja sam se nadao da Gomez upadne u neku golgetersku krizu, samo da se smakne sa ociju Uliju, da mu zelja za njim splahne, kad ono...vidi jada, ovaj trpa li trpa. Jos zabi ga i Bayernu, a "nasem" crvenku odmah zinula gujca...i kaze taj mora biti "moj".
Pa neka mu ga, kad ga toliko motri i prati, ko zna, mozda nas Mario i razuvjeri i dokaze svoje znanje. :?
Samo me nesto interesuje, ako on dodje (svi su izgledi), sta ce biti sa Tonia, interesuje li se ko za njega?!
Ne mogu zamisliti dva pa gotovo ista igraca u ekipi. Podrazumjeva se da Klose ostaje, a tu je jos brzi gonzales... 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 25 maj 2009, 23:29

Spominje se povratak Luce u Firencu,a zauzvrat mi bi dobili Freya ili Melo-a!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 maj 2009, 23:39

bistrikboy je napisao/la:Spominje se povratak Luce u Firencu,a zauzvrat mi bi dobili Freya ili Melo-a!
Uh moze moze samo neka dodje Frey neka im bayern jos i doplati

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 25 maj 2009, 23:40

Po meni, Bayern bi ovako trebao trgovati:

ODLAZE: Toni(Klose), Schweinsteinger, Butt, Van Bomel

DOLAZE: Džeko, Srna, Zhirkov
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 maj 2009, 23:43

geronimo je napisao/la:
Rz88 je napisao/la:Van Gaal je rekao da želi Wesleya, i to je istina, također i uprava Bayerna je rekla da hoće Gomeza. Sada im je 25 mil za Wesleya preskupo a nije za jednoga Gomeza 30 miliona.....Mogao bih to postati najveći promašeni transfer, ali Uli ga želi ima 2 godine kada je i nepoznat bio, to mu je ko želja niđe veze igrać po meni.

Ako ga Van Gaal bude stvarno zelio, on ce i doci, obzirom na Realovu situaciju.
To za Gomeza...imamo isto misljenje. Kad god koji prelazni rok prodje, a oni ga ne kupe, meni lahne. ;)
Ja sam se nadao da Gomez upadne u neku golgetersku krizu, samo da se smakne sa ociju Uliju, da mu zelja za njim splahne, kad ono...vidi jada, ovaj trpa li trpa. Jos zabi ga i Bayernu, a "nasem" crvenku odmah zinula gujca...i kaze taj mora biti "moj".
Pa neka mu ga, kad ga toliko motri i prati, ko zna, mozda nas Mario i razuvjeri i dokaze svoje znanje. :?
Samo me nesto interesuje, ako on dodje (svi su izgledi), sta ce biti sa Tonia, interesuje li se ko za njega?!
Ne mogu zamisliti dva pa gotovo ista igraca u ekipi. Podrazumjeva se da Klose ostaje, a tu je jos brzi gonzales... 8-)

Pa dobro, ima tu nekoliko opcija. neka Van Gaal odlući. Samo da se ne nastavi trend jednu kupujemo drugu sezone odmaramo.

Čitao sam da žele prodati Lell, Ottl, Sosa, Breno, Toni, Rensinga, ali ne shvaćam što Brena, on je još mlad, ima potencijala, i dobar je igrać ali daju mu priliku u najtežim utakmicama, također i Van Buyten na izlaznim vratima kao i Borowski u HSV.

Hmm, kažu u sljedećim danima ako Bog da će saopštiti javnosti dal je transfer urađen. Postoji klauzula u Gomezovom ugovoru ali ona iznosi 30 miliona. Dobro , mlad je, ali 30 mil je previše i još ga žele neki klubovi ali on se i sam izjasnio sa rijećima "Ja želim u Bayern" :mrgreen:

Po meni neka Bastian ode, a dovesti u kvalitetnoga igraća. Golmana, desnog ili lijevog beka i još nekoga bezze napadaća a ne super kvalitete. Može Toni još jednu sezonu odigrati na vrhunskom nivou.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 maj 2009, 23:46

bistrikboy je napisao/la:Spominje se povratak Luce u Firencu,a zauzvrat mi bi dobili Freya ili Melo-a!
Kam' puste srece. Ne, stvarno to bi bilo idealno rjesenje, nama treba dobar golman, eto florenima njihova legenda.
Svi zadovoljni. :)

Edit: Breno bi trebao biti pozajmljen, ne prodat! Ipak je on puno kostao da bi se dao za neku sicu.
Vom Jäger zum Gejagten

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.