BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 23 okt 2014, 11:36

Shinji i Gundo su uvijek bili losi duel igraci, a trenutno su ocajni zbog fizicke nespremnosti. Obrati paznju kako su primljeni golovi u Kolnu - izgubljeni su 50-50 dueli na centru igralista. Narednih par tekmi treba odigrati malo tvrdje, pokusati ustabiliti odbranu. Na proljece bi vec mogli rasturati i sa samo jednim defanzivcem na sredini, ukuliko nas zaobidju povrede. Jednostavno hinten zu null u par narednih tekmi, a u napadu se moze nesto i iz prekida izmjamunisati s Reusom u ekipi.

EDIT:

Sve povrede koje je Bender dozivio u dosadasnjoj karijeri:

slika

:shock:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 okt 2014, 13:56

@Lokos ne znam da li si primijetio da je upravo Reus poveo igrače (za ruke) prema navijačima BVB-a? To rade samo rijetki uz kapitene... :kafa:

Sinoć je pisalo da je Bender slomio podlakticu, a danas sam negdje pročitao da mu je iskočio lakat i da će uskoro biti spreman... :?
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 23 okt 2014, 14:18

@Hare

Da u defanzivnim duelima djeluju malte ne amterski, neidu sa 100% zara. Valjda kreativne duse sta li :problem: No, to u dobrom sistemu gdje lopta ide tecno od noge do noge ti i netreba ta defanzivna borbenost od njih. Jednostavno neulazis uopste u duele. Ko igra redovno na male, zna sta mislim ;) Za duge lopte (pokupit glavom) tu je Kehl i ulijetanje sa strana od Piseka i Pape (oni su jaki u zracnim duelima). Upravu si za primnjene golove kontra kelna. Fakat su ispali ko curce neke. Stavio sam Shinjija samo zato sto je Manni vjerovatno out, inace bi on imao prednost. Grossonja iako takticki genije tehnicki nije dovoljno potkovan. Mozda bi dobitna kombinacija bio i Miki na 8ici Aubame na desno krilo a Ramkana u sredu. Al sa Mikijom u sredi ja se uvjek bojim gubljenja neke lopte koja bi mogla biti opasan bumerang. Takodje i sa Zekom. Jedva cekam povratak Nurke.

@Semir
Nisam upratio. :thumbup: za potez.
Da se razumijemo, apsolutno sam za ostanak Reusa i da se za njegovu platu predje preko praga koliko god je moguce. No poznavajuci ono zla sa juga i sa cinjenicom da ima 25mio klauzulu... imam nekako bad feeling.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 23 okt 2014, 14:29

Semir bvb je napisao/la:@Lokos ne znam da li si primijetio da je upravo Reus poveo igrače (za ruke) prema navijačima BVB-a? To rade samo rijetki uz kapitene... :kafa:
...ili oni koji se uskoro opraštaju i odlaze iz kluba...ma da sam pročitao negdje da on traži od budućeg poslodavca ako mijenja sredinu 230 000 tjedno :roll: :crazy:

TammoHarder
Kontakt:

Post Postao/la TammoHarder » 23 okt 2014, 19:01

Reusu za otkup klauzule nudimo 10m Handgelda, a za novi ugovor do 2019.ili 2020. 9-10m € plaću. Mislim da je s ovom ponudom BVB sve učinio da zadrži Reusa, a sada je na njemu da odluči. Nadajmo se da će pristat za ljubav svom Heimatvereinu. Vjerujem još uvijek da ipak nisu svi šupci poput malog Gövantzea.

NUR DER BVB!
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa - karcinom kojeg treba odstraniti.

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 23 okt 2014, 19:10

TammoHarder je napisao/la:Reusu za otkup klauzule nudimo 10m Handgelda, a za novi ugovor do 2019.ili 2020. 9-10m € plaću. Mislim da je s ovom ponudom BVB sve učinio da zadrži Reusa, a sada je na njemu da odluči. Nadajmo se da će pristat za ljubav svom Heimatvereinu. Vjerujem još uvijek da ipak nisu svi šupci poput malog Gövantzea.

NUR DER BVB!

dakle beve be faube postaje uskoro bankrot , :mrgreen: ,je
Zadnja izmjena: PEP, dana/u 23 okt 2014, 21:15, ukupno mijenjano 2 puta.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 23 okt 2014, 20:23

TammoHarder je napisao/la:Reusu za otkup klauzule nudimo 10m Handgelda, a za novi ugovor do 2019.ili 2020. 9-10m € plaću. Mislim da je s ovom ponudom BVB sve učinio da zadrži Reusa, a sada je na njemu da odluči. Nadajmo se da će pristat za ljubav svom Heimatvereinu. Vjerujem još uvijek da ipak nisu svi šupci poput malog Gövantzea.

NUR DER BVB!

Vala ako ovo ne prihvati onda nek se j... nema mu se kud vise ponuditi i to mu je ponuda da se zemlja trese.
Nadam se da ce ostati jos dugo sa nama.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 24 okt 2014, 07:44

samir1909 je napisao/la:

NUR DER BVB!

Vala ako ovo ne prihvati onda nek se j... nema mu se kud vise ponuditi i to mu je ponuda da se zemlja trese.
Nije više pitanje da li mu klub nudi dovoljno, nego kakvi su mu motivi da ostane u klubu koji treću sezonu zaredom ispada iz trke za titulu u BL već nakon prvih deset kola i izvjesno je da će tako biti i narednih par sezona. U LP pored onakvog Reala, Barce, Bayerna nemaju šta tražiti, a pitanje je da li mogu preskočiti City, Čelzi, Atletico, PSG. Da ne kažem da i na ovom forumu ima onih koji dovode u pitanje naš plasman u LP ove sezone. Kagawa i Šahin su napustili klub sa 23 godine, Gundogan je bio spreman uraditi isto u tim godinama, Gece napustio klub sa 21 godinom, Lewat sa 24 godine dao do znanja da ne namjerava produžavati ugovor, zašto bi Reus sa 25 godina mislio drugačije. Nama ostaje da se zadovoljimo igračima ranga Mikija, Cire, Aube i Ramosa, plus polovni Kagawa i Šahin, pa ako šta od njih bude, dobro i jest. Objektivno je to tako i u BL izgleda ne može ni biti bitno drugačije.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 24 okt 2014, 08:19

samir1909 je napisao/la:

NUR DER BVB!
Bas tako. Samo ova ponuda je trebala leci vec prosle sezone. Stoji ova prica oko titula, ali isto tako u BVB moze postati klubska legenda, i to sa pristojnom lovom. Neznam, ja nevjerujem bas u ostanak. Mozda me iznenadi i pokaze karakter i pronadje bas taj izazov da sam doprinese nekoj tituli i da mu neznaci XX-titula koje dobijes servirano igrao neigrao.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 24 okt 2014, 11:34

NUR DER BVB!
Iako ne navijam za vas,volio bih da ostane vise nego da ode u bilo koji drugi klub (sem Bayern :mrgreen: ).
BVB sa svim zdravim igracima je vise nego ozbiljna konkurencija.
Kazem zdravim,jer kad se pogledaju igraci koji konkurisu za mjesto u veznom redu,wow.
Samo jedan wc igrac u odbrani sledece sezone i to je to.
Bojim se da ako Reus ode,da ce i Klopp onda izgubiti zelju da ostane na klupi.

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 24 okt 2014, 12:07

Najbolje bi bilo da Reus ode u Bayern, da sjedište njemačke reprezentacije bude u Minhenu da su svi reprezentativci tamo gdje inače žive i igraju kad su pripreme, da novi kancelar Njemačke bude neko iz uprave FCB. Što se tiče transfermarkta za Bundesligu da isti počinje od 20-og mjesta, pošto prvih 19 mjesta ionako čine igrači iz istog tima.

TammoHarder
Kontakt:

Post Postao/la TammoHarder » 24 okt 2014, 15:31

Lokos19 je napisao/la:

NUR DER BVB!
Samo ova ponuda je trebala leci vec prosle sezone.
Prošle sezone nije prikupljeno 150 m € od Pume, Evonika i Signal Idune Park tako da bi teško ovakva ponuda bila tada već moguća. Inače sad kad sam već kod tog, u sljedećih 5 godina, dakle u tom razdoblju bit će još izdavanja dionica čime će se još više dići temeljni kapital.
Lokos19 je napisao/la: Stoji ova prica oko titula, ali isto tako u BVB moze postati klubska legenda, i to sa pristojnom lovom. Neznam, ja nevjerujem bas u ostanak. Mozda me iznenadi i pokaze karakter i pronadje bas taj izazov da sam doprinese nekoj tituli i da mu neznaci XX-titula koje dobijes servirano igrao neigrao.
A neš ti izazova osvajat naslove prije nego što sezona uopće počne kao što ih Bau€rn osvaja, neš ti pothvata s 200 m skupim kadrom koji je duplo skuplji od sljedećeg tima u BL. Slažem se s tobom Lokos.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa - karcinom kojeg treba odstraniti.

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 25 okt 2014, 02:10

Volio bih bas da Reus ostane. Njega i Hummelsa jednostavno nebi mogao podnijeti da gledam bilo gdje drugo. Borusiu kad bi samo povrede zaobisle mogla bi osvojiti i BL i Ligu Sampiona. Imaju kvalitet, nije u tome stvar, nego jednostavno ko da im neko sihire baca. Stalno povrede kljucnih igraca. Bice bolje aBd.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 25 okt 2014, 13:22

“Ich habe auch wieder richtig Bock auf die Bundesliga am Samstag. Weil es einfach geil ist, zuhause zu spielen.”
• Marco Reus
Zna Reus da je najbolje kod svoje kuće... :bow:

Idemo danas po pobjedu. Ovo je neki mogući sastav, mada msm da će biti tu još nekih promjena. Možda uz Aubu da zaigra Ramos ili Immobile. :? Na kraju krajeva nije bitno ko će igrat', bitna su 3 boda i da se prekine loša serija u BL. :salut:
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 okt 2014, 13:27

Siguran sam da ce Immobile biti starter...Greuskreutz vjerovatno napolje ili eventualno kao lijevi bek.

Vrijeme je da se sacuva nula...smijesno je da se primaju golovi od ekipa koje napadaju sa 3 igraca a pri tome i nemaju neki individualni kvalitet...naprijed vjerovatno nece biti lijepo za oko ali jedna ce uci-makar u devedesetoj.

EDIT
Ipak Ramos prije Cire...
BVB: Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Hummels, Durm, Bender, Gündogan, Mkhitaryan, Aubameyang, Reus, Ramos

Izgleda da Igramo u dresovima za ligu prvaka :rol: :rol:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 25 okt 2014, 15:38

Opet ste lose usli u utakmicu...iako je rano, tek je 5 minuta proslo, vi ste skroz dvije razlicite ekipe kad igrate Bundes i LP.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 25 okt 2014, 15:53

muamerc je napisao/la:Opet ste lose usli u utakmicu...iako je rano, tek je 5 minuta proslo, vi ste skroz dvije razlicite ekipe kad igrate Bundes i LP.

zato sto su u bL procitana ekipa a u lp im jos kako tako pali ,li kad dodje nocaut faza i ozbiljnije momcadi tesko da sta posebno mogu.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 25 okt 2014, 15:54

PEP je napisao/la:
muamerc je napisao/la:Opet ste lose usli u utakmicu...iako je rano, tek je 5 minuta proslo, vi ste skroz dvije razlicite ekipe kad igrate Bundes i LP.

zato sto su u bL procitana ekipa a u lp im jos kako tako pali ,li kad dodje nocaut faza i ozbiljnije momcadi tesko da sta posebno mogu.
Poletio sam... Sad su odlicni...

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 25 okt 2014, 16:51

To je to kad fulas zicere. Vi se polomiste nebil dali gol, oni jedan sut i gol.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 25 okt 2014, 17:12

PEP je napisao/la:

De makar gledaj utakmice,pa komentarisi Boga ti.
#miasanmia

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.