AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

galia95
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la galia95 » 05 okt 2023, 00:22

celikmilan je napisao/la:
05 okt 2023, 00:15
Imali smo zadnjih 25 minuta 3 brza igrača u napada uz brze Thea I Musaha sa igračem koji zna podvaliti loptu i opet nismo dali gola otvorenom Dortmundu.
Zato što nam je završnica katastrofalna. Kad dođe do završnog udarca, počnu filozofirati i promašuju se ziceri s pet metara. Klasični "overthinking" koji se uglavnom događa kad kolektiv nije dovoljno uigran ili još nema izgrađenu rutinu i samopouzdanje.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 05 okt 2023, 02:34

Ma kakva uigranost druze. Bitno je da Rafa i Theo izadju na teren i onda sve lopte idu na njihovu stranu. Svaki iole pametniji trener protiv ovog Milana treba da rijesi tu lijevu stranu i ugasio si Piolijev Milan.Nema tu kombinatorike , tecnosti u igri niti ideje osim da loptu uvijek guras u lijevu stranu pa sta ova dva urade.

Dortmund je bio zreo da se natrpa. Toliko prostora pozadi i bilo je sigurno 5-6 napada gdje se sve usere zavrsnim pasom. Uzasna tranzicija , jos uzasnije odluke u zavrsnici. Ovo sve vise lici na onu prvu sezonu povratka u LP kad se igralo s Lpoolom , Portom i Atleticom. Porto i Atletico onako solidni ali protiv Milana su izgledali odlicno.

Prosle sezone Chelsea je u dvomecu izgledao isto Chelsea sa Drogbom u primeu, a ne tim koji ima milion problema i muci se s **** formom.

U Europi pod palicom Piolija Milan je od ozbiljnijih protivnika dobio Atletico, raspali Tottenham prosle sezone i Napoli. Klopp ga na San Siru skolovao s B timom.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 05 okt 2023, 06:21

Sve ok al ne znam po čemu je to Atletiko izgledao odlično protiv nas. Dobili nas prvu samo zahvaljujući sudiji.
Il Club più titolato al mondo!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 okt 2023, 08:26

Raonffa je napisao/la:
04 okt 2023, 23:43
Rafa MOTM, kakva komedija :rol:
Nedavno je takodjer bio MOTM, mozda cak i protov Newcastlea, ako se dobro sjecam? Bas smijesno postaje ovo.

Ja bih ga najradije prodao ako se moze utrpati za neku astronomsku cifru. Za njegove pare ces 100% naci krilo koje ce isporuciti isto broj asistencija/golova ili barem priblizno toliko, ali ce i znatno vise pomoci defanzivi, presingu i uklopiti se u sistem.
Ako Pioli i ima ikakav sistem. :mrgreen:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 05 okt 2023, 09:09

I vi svašta pišete. Zaslužujete da vam Alessio Cerci igra na krilu.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 05 okt 2023, 09:14

Beduin je napisao/la:
05 okt 2023, 08:26
Nedavno je takodjer bio MOTM, mozda cak i protov Newcastlea, ako se dobro sjecam? Bas smijesno postaje ovo.

Ja bih ga najradije prodao ako se moze utrpati za neku astronomsku cifru. Za njegove pare ces 100% naci krilo koje ce isporuciti isto broj asistencija/golova ili barem priblizno toliko, ali ce i znatno vise pomoci defanzivi, presingu i uklopiti se u sistem.
Ako Pioli i ima ikakav sistem. :mrgreen:
Lik se zajebava u LP. Protiv Newcastlea njegova je krivica sto je utakmica zavrsila 0:0 i svejedno MVP. Jucer nonsalantan pristup igri , ali ono sto najvise nervira je ono njegovo proklizavanje i kad krene da dribla 4-5 igraca umjesto da se rijesi lopte.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 okt 2023, 09:25

SonVolt je napisao/la:
05 okt 2023, 09:09
A sta svasta pisemo? Ko je rekao da je bolje dovesti bilo koga?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 okt 2023, 10:15

De bolan raja ohanite malo sa izjavama, 2 kola bez poraza i primljenog gola, sve otvoreno u grupi itekako mozemo biti prvi u ovoj grupi, i morate uzeti u obzir da je sinoc vezni bio bez dva startera od pocetka sezone RLC i Rade su falili, sa njima bi to bila druga prica, ali opet se imalo sansi za postici go i dibiti tekmu

Rafa je igrac kojeg malo koja ekipa ima, sad samo i to treba iskoristiti jer ga odbrane vec duplaju a samim tim se stvara prostor na desnoj strani, ja i dalje vjerujem da je Chuk bolje rjesenje na desnoj od Pulisica koji jednostavno nije tu na svom mjestu

Sve u svemu dobro je kakav smo raspored od pocetka sezone imali, a upisali samo jedan poraz

Dobiti Genovu sad pa onda cekati nastavak u miru poslije repki

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 05 okt 2023, 11:04

Beduin je napisao/la:
05 okt 2023, 09:25
SonVolt je napisao/la:
05 okt 2023, 09:09
A sta svasta pisemo? Ko je rekao da je bolje dovesti bilo koga?
Možda te nisam razumio ili si bio sarkastičan ali....
Beduin je napisao/la:
05 okt 2023, 08:26
Čovjek je ubjedljivo najbolji igrač Milana. To je bio i sinoć. Bar kada je ofanziva u pitanju. Koliko utakmica u sezoni je dobijeno njegovom kvalitetom? Lazia je sam dobio u prošlom kolu.

Giroud sinoć nije postojao, nikakve podrške iz veznog reda.

Najgore što se može uraditi je da se traži od Rafe da bude nešto što on nije kako bi se zadovoljili neki kritičari koji nikad neće biti zadovoljeni.
Pod tim kritičarima mislim na bivše igrače. trenere, medije, ne na forumaše :mrgreen:
On nije playmaker, nije defanzivno jak ali je fizički monstrum, nevjerovatno brz, konstantna prijetnja po toj lijevoj strani, u stanju je stvoriti šansu iz ničega.
Takvih igrača je jako malo. Milan nije imao takvog od Ricardo Izecson dos Santos Leite - Kake.

Svakako da treba raditi na određenim segmentima njegove igre ali je i bez toga najopasniji igrač Milana.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 05 okt 2023, 11:40

Da nisam gledao utakmicu, na osnovu pisanja ovdje pomislio bih da je Dortmund imao 5-6 zicera a Milan nije centar prelazio. A zapravo Milan nije dobio meč samo zbog odsustva koncetracije u završnici, gdje su imali 5-6 odličnih šansi.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 05 okt 2023, 12:07

Ja ne znam koju si ti utakmicu gledao, mozda snimak i 2002 godine ali ruku na srce u nekoliko navrata nam je gol visio u zraku, pogotovo nakon gresaka pojedinih pojacanja na 30-35 metara od gola...doduse imali smo i mi odlicnih prilika, sve u svemu nerjesen rezultat najrealniji....

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 05 okt 2023, 12:44

Tako je memo udri po pojačanjima :)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 05 okt 2023, 12:54

Ne mozda zicera, ali imali su ljudi bolje sanse nego mi, pogotovo u prvom dijelu...
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 05 okt 2023, 13:00

Theo glavom 30ak cm od gola.
Chuk sam direktno u golmana
Chuk solo prodor malo pored stative
Giroud zicer sa 4 metra
Pulišić direktno u golmana
Reijnders malo pored gola

To je 6 odličnih prilika

Dajte te zicere Dortmunda, ja se ne sjećam niti jednog, ali hajde
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 05 okt 2023, 13:06

Da malo otvoris oci vidio bi. Pogledaj utakmicu ponovo.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 05 okt 2023, 13:11

The Black and Yellows started well against AC Milan, but lacked efficiency in the final third and failed to make the most of their dominance in possession. The Italian side had the better chances in the end, but were also wasteful in front of goal.
Sa https://bvbbuzz.com/2023/10/04/borussia ... -ac-milan/

Ali svakako treba otvorit oci :thumbup:
Stefano Pioli's Italian side, semi-finalists last season, created the better chances but failed to convert them, just as in their opening 0-0 draw with Newcastle at the San Siro.
https://www.beinsports.com/en-mena/foot ... 2023-10-04

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 okt 2023, 13:27

Volio bih i ja da mi neko priloži dobre šanse Dortmunda, osim ako neko u to ne računa šuteve sa distance. :zzz:

U prvom poluvremenu su preuzeli dominaciju zadnjih 15 minuta, do tad je bilo mrtvilo. U drugom Milan puno bolji, uz puno bolje gol šanse i kontre.

Ona šansa Girouda, Chuka ili Reijndersa na prazan gol je bolje od bilo čega što je Dortmund kreirao. A mi smo imali 3x takva promašaja.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 05 okt 2023, 13:28

muxa je napisao/la:
05 okt 2023, 12:44
Tako je memo udri po pojačanjima :)
Jbg ti kad kazem da nabijem Amere na kardan ne valja, kad kudim no name igrace ili ti one sto su ispod radara prosli ni to nije uredu...reci mi sta treba pisati da valja hahahah

Svaka malo jaca utakmica, pojacanja ni na mapi....u jacim utakmicama se sve vidi, ta ista pojacanja bjeze od lopte, dodaju prvom do sebe, prave greske na 30 m od gola....u sustini to je odlika prosjecnih i ispodprosjecnih igraca....al opet svako ima svoje vidjenje, ja ne sporim ni tebi ni ostalima da svrsavate na nova imena u Milanu....

A od starih zvijezda Milana samo cu izdvajiti Calabriju...mislim da je svaki komentar suvisan....

Opet ono sinoc nije lose imamo jos uvijek dobre sanse za prolaz....

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 05 okt 2023, 13:42

Vidi, što se tiče Amera, možeš ti njih nabijat na kardan do mile volje oni su i dalje tu :)
I ja sam mišljenja da se previše negativno gleda na sinoćnju utakmicu. Naravno ima tu dosta prostora i za kritiku, ali generalno sam mišljenja da smo imali bolje šanse.
Pioli nije trebao početi sa onom sredinom i Okafor je trebao početi utakmicu.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 05 okt 2023, 13:47

Iskreno govoreci ono se sinoc moglo uzeti glat, uz malo vise koncentracije i fokusa bez problema...
Sa druge strane zadnjih 10 min no name pojacanje iz valensije 3x gubi loptu u opasnoj zoni, rostilj majstor jednom gubi duel na 30 m doduse nisu bile 100 postotne sanse za BVB nakon gubljenja lopti al je gol visio opasno...
Sve u svemu rezultatski nije to lose....

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.