Ima ,ima.Azmir se nikad nije odricao Sloge.Kad je 2012 ušao u UO Slobode nastavio je sa Slogom napredovati,da bi je 2016. kad je napustio Slobodu potjerao prema PL.Da i sada uđe u Slobodu on će držati TuzlaCity jer Sloboda je za njega nesiguran teren.Sumnjam da će ga sdp-ovci pustiti u klub.Iduće godine su lokalni izbori.Azmir "pio kahvu sa Bahrudinom Hadžiefendićem", šala nije.Kad ih okrpi Mirnes izgubiće i ovo malo vlasti u Tuzli.Oni su sad ispod 50%.Četiri čovjeka koji su slobodni vijećnici ih održavaju na vlasti(aparatima).Lugavić je na vanrednim izborima dobio samo 47,3% .husrefbeg je napisao/la: ↑11 jun 2023, 12:12Ovi postojeći odugovlace i taktiziraju. Nisu oni naivni. Sve što su i ako su uložili ide na konto upravljačkih prava. S druge strane neke pozajmice su isknjizili. I to Sabovic nezakonito. E sad zbog pada Slobode i pritiska fukara ne mogu zabraniti Azmiru ulazak. Koliko znam stav sadašnje uprave ili većine njih vratite nam uloženi novac i nije problem. Mislim da će tako biti njima novac a Azmiru klub sa Statutom koji će i njemu goditi. I to je gotova stvar sad koliko će trajati to je upitno.tuzlac je napisao/la: ↑11 jun 2023, 09:39Bogami su ljudi uredni skroz.Uzdurisali Statut 2 puta.Učvrstili pozicije.Oni su vlasnici upravljačkih prava u Slobodi.Kao Mirvić u Sarajevu.Koliko vidim oni žele Upravni odbor sa više članova.Nema tu Azmira Husića ,nema govora.On hoće sam i da prikači sebi onako reda radi još 2-3 člana.A sad bi mu nad glavom sjedili vlasnici upravljačkih prava!?Stroga kontrola.U pl se ne ulazi bez crnog fonda.Ovi će to odbiti i tražiti sve po ps.
Šta će biti sa TC to je veliko pitanje ali budućnosti PLsigurno nema.
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Azmir je ostavio Slogu iz Doboja( 1-2 naTušnju) a Slobodu gurno u ponor.Sad im došao da ih spašava.husrefbeg je napisao/la: ↑11 jun 2023, 12:36Sad nam je jasno u prethodnoj sezoni zašto je bilo oscilacijea. Azmir je taktizirao i već bio planirao preuzeti Slobodu. Njeno ispadanje mu je dobro došlo da navijači sklone sadašnju upravu. I to je gotova stvar. Nije mu prošla ta fuziji ali nije ni to loše za njega i njegova ulaganja. Dobija klub sa preko 100 godina tradicije, teren koji održava grad Tuzla, reprogram i novac koji se daje svake godine. Znajući njega brzo ce on Slobodu vratiti u PL. Dobri rezultati garantuju oko 5 hiljada po 10 KM oko 50 milja po utakmici. Ne plaća vodu, struju. Grad ulaze u stadion koliko može. Možda on odradi Istok. Svima dobro. Realno sa TC nema nista od ovog gore ni stadion ni navijače ni pare ni mogućnost ulaganja. Sad dal će biti pametan a sigurno hoće i da se pravi projekat na duži period. Bit će malo opstrukciju od strane politike ali navijači su važni. Nek rastjera one dole koji mu smetaju a takvih ima dosta.
Sad dal postoji kakva zakonska mogućnost da TC odustane od PL a ustupi pravo Slobodi to je interesantno. Pošto ona ima licencu a mislim da Stupcanica nema. To bi mi bilo lakše da godinu i novac ne gubi po federalnoj. U svakom slučaju neka mu je sa srećom. On daje novac i valjda zna gdje će mu se isplatiti. Kapitalizam.

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 11 jun 2023, 16:07, ukupno mijenjano 1 put.
Drug više se zahebavam, vise bi volio da su oba kluba u Premijer ligi, sve ostalo je cista zaj.ebancija.
Samo znate da taj klub nece dugo trajat bar u Premijer ligi ako ne budete imali finansiranja ko prije
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Hoće ,jer,i da Husić preuzme Slobodu , to će sve biti na klimavim nogama.Drugo,Slobodu će i dalje finansirati grad iz budžeta a Tuzla City će finasirati Husić jer mora ima imati osigurač kad ga opet otjerate.Vidio sam zagrljaj Azmira sa sinom u Konjicu nakon završene utakmice.Sve mi je bilo jasno.Nikad ON Tuzla City neće pustiti niz vodu.Ovo je malo Husrefbega spucala malodušnost.Ima Tuzla navijača.Tuzla nosi Cvijet Srebrenice na grbu i Ljiljan na dresu.Nikad to nemojte zaboraviti.
Ja razumijem vaše stanje , ali nipošto ne bih forsirao brzi povratak.Brzo kuso.Pitaju Azmira na Skupštini( odmah nakon što se Sloboda plasirala u pl 2014),da položi račun?Kaže im on," bolje ne pitajte, ne biste vjerovali".Vi svoju narav ne možete promijeniti prema tome,ta ljubav, ako dođe do nje, će opet kratko trajati.
p.s.
Velež je ispao 2016. a vratio se 2019, dakle, nakon 3 godine.Ali su ušli preporođeni i odigrali 2x Europu te osvojili trofej.Uz to grade tribine ,postavljaju rasvjetu, eno sad će i Istočnu tribinu graditi.
NK Iskra Bugojno - FK Gornji Rahić 0-2
Faraon i Dž.Šećerbegović slave.Gornji Rahić , njihov voljeni klub u rangu sa Slobodom.Eto bodova.
Faraon i Dž.Šećerbegović slave.Gornji Rahić , njihov voljeni klub u rangu sa Slobodom.Eto bodova.
Azmir Husić: Spreman sam vratiti sve dugove FK Sloboda i preuzeti klub
25/05/2022 | 18:16
Azmir Husić spreman je u skladu sa zakonskim mogućnostima “privatizirati” FK Sloboda kojeg je svojevremno izvadio iz ponora i doveo do evropske scene, najavio je to u razgovoru za portal SportSport.ba.
Kolo prije kraja premijerligaške sezone sve je poznato, kako u borbi za izlazak na evropsku scenu, tako i u onoj za ostanak u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova.
Premijer ligu će, ukoliko ne bude “iznenađenja” sa licenciranjem kao i prošle godine, napustiti Radnik iz Bijeljine i Rudar Prijedor. Zrinjski je novi prvak i predstavljat će Bosnu i Hercegovinu u Ligi prvaka, Velež je osvojio kup te će sa Borcem i Tuzla Cityjem našu zemlju predstavljati u Konferencijskoj ligi.
Dakle, po prvi put će na evropsku scenu izaći i Tuzla City, koji se u društvo najboljih plasirao prije četiri godine. Veliki je to uspjeh za ovaj klub, kojem po ulasku u elitu nisu predviađane ovako velike stvari.
No, imao je Tuzla City na svom čelu čovjeka u čijem riječniku ne postoji riječ “neuspjeh”, Azmira Husića, koji je zajedno sa svojim saradnicima uspio napraviti cijenjen sportski kolektiv, a sasvim sigurno je da se Husić neće zaustaviti na ovom uspjehu. Na redu su trofeji.
Gospodine Husić, kada ste svojevremeno preuzeli mali klub Slogu Simin Han (današnja Tuzla City) da li ste očekivali da ćete za nekoliko godina igrati na evropskoj sceni?
“Lagao bih da kažem da nisam. To je bio plan od prvog dana. Znali smo da ćemo na tom putu imati uspona i padova, ali vjerovali smo u naš projekat i evo, ispostavilo se da naša vjerovanja nisu bila bez pokrića. Naravno, pored mnogo radosti na tom putu bilo je i teških momenata, pa i onih kada čovjek sebe upita ‘što mi ovo sve treba’? Ali, baš u tim momentima sam oko sebe imao ljude koji bi mi dali dodatnu snagu da zajedno nastavimo i da od kluba napravimo brend. Na dobrom smo putu”.
Vaša ocjena kompletne sezone?
“Što se tiče Tuzla Cityja, već sam rekao da smo prezadovoljni. Zrinjski je zasluženo prvak, a nekako i ostala mjesta zauzeta na tabeli su otprilike po zaslugama. Naravno, ima nekoliko pozitivnih i negativnih iznenađenja, no to je u fudbalu normalno. Zato fudbal i jeste najpopularniji sport. Očekujem da će prvenstvo biti mnogo bolje kada se završi projekat hibridnih terena. Moramo biti iskreni i reći da sa kvalitetom travnjaka imamo ogromne probleme.”
Ne govorite ništa o Slobodi? Vaš nekadašnji klub se u samom finišu spasio od ispadanja u niži rang. Još jedna sezona za zaborav.
“Izbjegavam govoriti o Slobodi jer moje riječi često ne budu shvaćene onako kako treba. U Slobodu sam svojevremeno stigao kada nikog nije zanimala. Igrala se Prva liga Federacije, svjetlo na kraju tunela se nije naziralo, no volim izazove, pa sam se prihvatio i tog. Svi znamo kako je završilo. Od ponora do borbe za trofeje i izlaska na evropsku scenu. S ove tačke gledišta mogu slobodno reći, da sam imao samo malo više podrške i razumijevanja, u prostorijama Slobode bi danas bilo nekoliko pehara. Nažalost nisam i sada je situacija takva kakva jeste. Žao mi je radi toga jer mislim da Sloboda, onda oni najvatreniji navijači kao i svi koji nose Slobodu u srcu, zaslužuju mnogo više”,
Nekako se čini da ste razočarani zbog toga što Sloboda nije u vrhu bh. fudbala. Ima li načina da se tamo vrati?
“Ima, klub treba da ima vlasnika. Istina je da naši zakoni još ne dozvoljavaju potpunu privatizaciju sportskih kolektiva, ali mislim da se u skladu sa važećim zakonskim propisima može dosta toga uraditi. Klub, ne samo Sloboda, nego bilo koji u Bosni i Hercegovini, u kojem se ne zna “ko kosi a ko vodu nosi’ nema perspektive. To je tako i tako će biti uvijek. Recimo, kod nas u Tuzla Cityju se za bitne stvari uvijek pitao mali krug ljudi. Znali smo šta treba za uspjeh, nikada nije bilo opozicije ili onih koji misle da sve najbolje znaju, a klubu ničim ne doprinose. I zato imao rezultat, dok u klubovima koji su još uvijek primarno oslonjeni na pomoć državnih ili gradski struktura svako se želi za sve pitati. To je osuđeno na propast”.
Moram pitati jer nekako se čini da odgovorom iz prethodnog pitanja nešto nagovještavate. Da li biste danas ponovo uložili u Slobodu?
“Da, prihvatio bih se tog posla i vjerujem da bi od Slobode napravio klub koji će se svake godine boriti za trofeje i koji će svake godine igrati u Evropu. Da, budem još otvoreniji. Spreman sam u ovom trenutku poravnati sva dugovanja Slobode. Ne treba mi ničija pomoć, treba mi samo povjerenje. Od Slobode bi napravio klub koji ne zavisi ni od koga, finansirali bi se privatnim kapitalom, marketingom, prodajom igrača i izlascima na evropsku scenu. Rasteretio bi se i gradski proračun od kojeg danas Sloboda zavisi. Ono što mi treba je samo sloboda u upravljanju klubom, a to bih mogao dobiti tom nekom zakonski dozvoljenom varijantom privatizacije”.
Ali, šta bi to značilo onda za Tuzla City?
“Ništa, Tuzla City je već danas zdrav sportski kolektiv koji ima svoju Upravu koja radi odličan posao. Moja firma je generalni sponzor kluba. Pomažemo, ne samo Tuzla Cityju, nego i mnogim drugim sportskim kolektivima u Bosni i Hercegovini. Nisam u upravnim organima kluba, počasni sam predsjednik, tako da eventualno preuzimanje Slobode ne bi negativno uticalo na Tuzla City”, piše SportSport.ba.
25/05/2022 | 18:16
Azmir Husić spreman je u skladu sa zakonskim mogućnostima “privatizirati” FK Sloboda kojeg je svojevremno izvadio iz ponora i doveo do evropske scene, najavio je to u razgovoru za portal SportSport.ba.
Kolo prije kraja premijerligaške sezone sve je poznato, kako u borbi za izlazak na evropsku scenu, tako i u onoj za ostanak u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova.
Premijer ligu će, ukoliko ne bude “iznenađenja” sa licenciranjem kao i prošle godine, napustiti Radnik iz Bijeljine i Rudar Prijedor. Zrinjski je novi prvak i predstavljat će Bosnu i Hercegovinu u Ligi prvaka, Velež je osvojio kup te će sa Borcem i Tuzla Cityjem našu zemlju predstavljati u Konferencijskoj ligi.
Dakle, po prvi put će na evropsku scenu izaći i Tuzla City, koji se u društvo najboljih plasirao prije četiri godine. Veliki je to uspjeh za ovaj klub, kojem po ulasku u elitu nisu predviađane ovako velike stvari.
No, imao je Tuzla City na svom čelu čovjeka u čijem riječniku ne postoji riječ “neuspjeh”, Azmira Husića, koji je zajedno sa svojim saradnicima uspio napraviti cijenjen sportski kolektiv, a sasvim sigurno je da se Husić neće zaustaviti na ovom uspjehu. Na redu su trofeji.
Gospodine Husić, kada ste svojevremeno preuzeli mali klub Slogu Simin Han (današnja Tuzla City) da li ste očekivali da ćete za nekoliko godina igrati na evropskoj sceni?
“Lagao bih da kažem da nisam. To je bio plan od prvog dana. Znali smo da ćemo na tom putu imati uspona i padova, ali vjerovali smo u naš projekat i evo, ispostavilo se da naša vjerovanja nisu bila bez pokrića. Naravno, pored mnogo radosti na tom putu bilo je i teških momenata, pa i onih kada čovjek sebe upita ‘što mi ovo sve treba’? Ali, baš u tim momentima sam oko sebe imao ljude koji bi mi dali dodatnu snagu da zajedno nastavimo i da od kluba napravimo brend. Na dobrom smo putu”.
Vaša ocjena kompletne sezone?
“Što se tiče Tuzla Cityja, već sam rekao da smo prezadovoljni. Zrinjski je zasluženo prvak, a nekako i ostala mjesta zauzeta na tabeli su otprilike po zaslugama. Naravno, ima nekoliko pozitivnih i negativnih iznenađenja, no to je u fudbalu normalno. Zato fudbal i jeste najpopularniji sport. Očekujem da će prvenstvo biti mnogo bolje kada se završi projekat hibridnih terena. Moramo biti iskreni i reći da sa kvalitetom travnjaka imamo ogromne probleme.”
Ne govorite ništa o Slobodi? Vaš nekadašnji klub se u samom finišu spasio od ispadanja u niži rang. Još jedna sezona za zaborav.
“Izbjegavam govoriti o Slobodi jer moje riječi često ne budu shvaćene onako kako treba. U Slobodu sam svojevremeno stigao kada nikog nije zanimala. Igrala se Prva liga Federacije, svjetlo na kraju tunela se nije naziralo, no volim izazove, pa sam se prihvatio i tog. Svi znamo kako je završilo. Od ponora do borbe za trofeje i izlaska na evropsku scenu. S ove tačke gledišta mogu slobodno reći, da sam imao samo malo više podrške i razumijevanja, u prostorijama Slobode bi danas bilo nekoliko pehara. Nažalost nisam i sada je situacija takva kakva jeste. Žao mi je radi toga jer mislim da Sloboda, onda oni najvatreniji navijači kao i svi koji nose Slobodu u srcu, zaslužuju mnogo više”,
Nekako se čini da ste razočarani zbog toga što Sloboda nije u vrhu bh. fudbala. Ima li načina da se tamo vrati?
“Ima, klub treba da ima vlasnika. Istina je da naši zakoni još ne dozvoljavaju potpunu privatizaciju sportskih kolektiva, ali mislim da se u skladu sa važećim zakonskim propisima može dosta toga uraditi. Klub, ne samo Sloboda, nego bilo koji u Bosni i Hercegovini, u kojem se ne zna “ko kosi a ko vodu nosi’ nema perspektive. To je tako i tako će biti uvijek. Recimo, kod nas u Tuzla Cityju se za bitne stvari uvijek pitao mali krug ljudi. Znali smo šta treba za uspjeh, nikada nije bilo opozicije ili onih koji misle da sve najbolje znaju, a klubu ničim ne doprinose. I zato imao rezultat, dok u klubovima koji su još uvijek primarno oslonjeni na pomoć državnih ili gradski struktura svako se želi za sve pitati. To je osuđeno na propast”.
Moram pitati jer nekako se čini da odgovorom iz prethodnog pitanja nešto nagovještavate. Da li biste danas ponovo uložili u Slobodu?
“Da, prihvatio bih se tog posla i vjerujem da bi od Slobode napravio klub koji će se svake godine boriti za trofeje i koji će svake godine igrati u Evropu. Da, budem još otvoreniji. Spreman sam u ovom trenutku poravnati sva dugovanja Slobode. Ne treba mi ničija pomoć, treba mi samo povjerenje. Od Slobode bi napravio klub koji ne zavisi ni od koga, finansirali bi se privatnim kapitalom, marketingom, prodajom igrača i izlascima na evropsku scenu. Rasteretio bi se i gradski proračun od kojeg danas Sloboda zavisi. Ono što mi treba je samo sloboda u upravljanju klubom, a to bih mogao dobiti tom nekom zakonski dozvoljenom varijantom privatizacije”.
Ali, šta bi to značilo onda za Tuzla City?
“Ništa, Tuzla City je već danas zdrav sportski kolektiv koji ima svoju Upravu koja radi odličan posao. Moja firma je generalni sponzor kluba. Pomažemo, ne samo Tuzla Cityju, nego i mnogim drugim sportskim kolektivima u Bosni i Hercegovini. Nisam u upravnim organima kluba, počasni sam predsjednik, tako da eventualno preuzimanje Slobode ne bi negativno uticalo na Tuzla City”, piše SportSport.ba.
Petar Mišić napustio Tuzla City i potpisao za Zrinjski
Autor: Desk -12. 06. 2023.0

https://tuzlalive.ba/wp-content/uploads ... -Misic.jpg

PETRE MIŠIĆU HVALA TI ZASVE.OSTAT ĆEŠ UVIJEK JEDAN OD NAS.
Dobar igrač ali nažalost prošle sezone uglavnom povrijeđen.Sretno mu bilo u nastavku karijere.tuzlac je napisao/la: ↑13 jun 2023, 14:00Petar Mišić napustio Tuzla City i potpisao za Zrinjski
Zna li se je li "Čkalja" položio malu maturu pred politbiro komisijom komunističke partije jugoslavije (KPJ) sa šećerom,ninoslavom i ostalim "drugovima" na čelu?
-
- Kontakt:
HI HI HI
Hihihihihi.
Eto hiiiiiiiin
Volim tebe, više od sebe
Druga liga druga liga SMIJU VAM SE SVI.....treba li ti jos sta.antisisoja1919 je napisao/la: ↑13 jun 2023, 16:28HI HI HI
Hihihihihi.
Eto hiiiiiiiin

Da Bog da da od te ljubavi bude nešto.A radujem se da osegnu Azmira, da dođe pameti i vidi da ga ti ljudi ne mogu organski.
Samo da pozdravim Revdasa 

Svi ste dobrodošli nazad osim Ponosnog i kante godine TuzlaC

Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
POTONUĆE SE NASTAVLJA.

SAZNAJEMO: Riješene dileme oko ulaska Azmira Husića u Slobodu
PREMIJER LIGA BIH13/06/2023 u 22:05 h
Večeras je održan finalni sastanak između Azmira Husića i predstavnika Skupštine Fudbalskog kluba Sloboda.
Na sastanku je kako saznaje ****, dogovoreno da Azmir Husić preuzme klub, a podršku je dao i gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.
Prema saznanjima našeg portala, Azmir Husić neće biti predsjednik Upravnog odbora kluba, ali će tu funkciju obnašati osoba koju on odabere.
----------------------------------------------------------------------
PREMIJER LIGA BIH13/06/2023 u 22:05 h
Večeras je održan finalni sastanak između Azmira Husića i predstavnika Skupštine Fudbalskog kluba Sloboda.
Na sastanku je kako saznaje ****, dogovoreno da Azmir Husić preuzme klub, a podršku je dao i gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.
Prema saznanjima našeg portala, Azmir Husić neće biti predsjednik Upravnog odbora kluba, ali će tu funkciju obnašati osoba koju on odabere.
----------------------------------------------------------------------
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 14 jun 2023, 06:03, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.