Ja cu ti opet ponoviti. Nemoj nesto obecavati sto ne mozes ispuniti. 1500 clanova su izlevatili sad nemaju ni 500 clanova. O godisnjim da ne govorim. Ko je kriv ? Koga jednom mlijeko opeče, taj i u jogurt puše.vrbanjusa je napisao/la:Ti bi za 20 KM da imaš popuste gdje god uđeš, aha. Da imamo 10 000 članova onda bi realno bilo očekivati neke povlastice ili da je članarina 100-200 KM. Ovako je više simbolična članarina i ko ne želi dati (a očito ih ima puno) tih 20 KM nije navijač Želje. Isto tako ko očekuje da za 20 KM gleda cijelu sezonu na Grbavici i još dobije popuste u svim mogućim tržnim centrima nema pojma o ekonomiji.lazar je napisao/la:Ako hoćeš da prodas clansku onda to moraš i jednostavnije uraditi. Dešavalo se da ljudi poslije posla žele učlaniti ali samo poljube vrata. Ili kad ima vremena tj. Preko vikenda takodjer poljubi vrata. Isto tako moraš članovima ponuditi nešto, a ne levatiti. To Gredic nije rekao. Da su prvi put izlevatili skoro 1500 članova. Ne možeš ti tretirati člana isto kao i običnog navijača. To su stvari koje odbija navijace. Nemoj nešto obecavati sto ne možeš ispuniti.
Za poboljšanje ima prostora koliko hoćeš. Treba popuste davati za članove na nove artikle, jeftinije godišnje 50 KM je i dalje puno, ulaznice za 50% jeftinije, sta je falilo poslati meil članovima i čestitati Hidzretsku novu godinu, Božić, novu godinu, dan državnosti...
To su sitnice, ali te sitnice ti donose članove.
Nije sve kao sto vi pričate, dosta je tu do ne korektnog odnosa uprave prema članovima. Zato ove godine imaš jedva 100 članova i 100 prodatih godišnji.
Da bi nekog postavio da šalje mailove, čestitke i pozdrave moraš imati novac da ga platiš, a mi očito novca nemamo.
Pominješ nekorektan odnos uprave prema navijačima, a navijači imaju korektan odnos prema upravi? 1500 članova i 2500 prosječno na tribinama. Ni navijači/simpatieri nisu baš korektni prema Želji. Amar godinama molio da se dolazi na utakmice ali korektni navijači Želje imaju većih prioriteta, kladionica, nargila itd...
Prvo pogledajte sebe šta i koliko dajate pa onda nešto tražite od kluba. Ipak se svi nazivaju navijačima FK Željezničara i hvale se ogromnom ljubavi prema istom.
Ja sam napisao kakve su beneficije clanovima mogli pruziti, koje su dovoljne i izvodljive. Ako to nisu u stanju onda neka ukinu clanstvo i onako su na gubitku.
Posjeta dovoljno govori kakav je odnos uprave prema vlastitim navijacima. Jesu li korektni ili ne.
Baklje nisu moj problem, ja ih ne palim. Uprava zna kome se treba obratiti.
I opet krece prica ko voli Želju kupit ce, ko je navikao, ko sebe smatra navijacem itd. Nije fazon privuc onog ko voli Zelju. On ce doci i ovako i onako i dolaze nas 1000-1500. Treba privuci onog sto simpatise. Ti ne dolaze nikako.
Ona sto simpatise doci ce jednom, poljubit ce vrata i on nece vise doci. Ali kad ti njemu omogucis da se iz fotelje uclani, pa mu das beneficije u fs, ulaznice, godisnju, pa stavio bi cak jeftiniju clanarinu za djecu u omladinski pogon. On ce to iskoristiti, kad se uclani on ce gledati da mu to ne propada, dolazit ce na utakmicu, kupovat ce u fs, upisat ce dijete u fudbalsku skolu. Pa sad sabere koliko ce jedan clan ostaviti novca za jednu godinu.