Jasno. Tu je Mađar daleko bolji. Al kontam da je Eliott možda i najbolji igrač na postavljenu odbranu. Može puno napraviti u ovakvim utakmicama i ovim dijelovima utakmice kad se ganja rezultat. Vjerujem da zaslužuje više od 10 minuta.StevieG8 je napisao/la: ↑18 jan 2025, 22:37Mislim da je problem u defanzivi, pogledaj koliko se Szoboslai konstantno vraca nazad i pokriva prostor na desnoj strani ponajvise jer Salah ostaje usamljen u vrhu. Koliko je samo kontri Brentforda istrcao nazad dok se odbrana postavi kako treba a mislim da je i po onim heat mapama igrac koji pokriva najvise prostora na terenu. Eliott to ne moze.sarajevskiMarlboro je napisao/la: ↑18 jan 2025, 20:48Koliko ova ekipa ovisi o Salahu vidi se i po rezultatima od kad je njemu pala forma. Srećom danas je Darwin uskočio i morat će i ostali početi više doprinositi. Nadam se da će ovo dati samopouzdanje Darwinu za ostatak sezone (mada sumnjam).
Živo me interesuje šta je sa Eliottom. Mislio sam da će imati puno više prilika i da mu ovaj sistem više odgovara, al iz nekog razloga mu Slot ne pruža puno prilika.
Liverpool FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
- sarajevskiMarlboro
- Kontakt:
Re: Liverpool FC
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
- JayCatwright
- Kontakt:
22 godine
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Darwin=Origi.
Odmah sam se njega sjetio kod prvog gola Darwina jučer.
Gakpo i Diaz moraju biti bolji što se tiče završnice. Bit će još ovakvih utakmica gdje će Salah biti zatvoren. Teško se uzdati u šuteve Szobe ili Gravena sa distance. Gakpo kod one lopte Salaha doslovno samo treba da je potkopa, a Diaz ono glavom što je imao (pa ga u rame pogodila) je također 100% šansa.
Možemo se mi braniti sa 37 šuteva, ali puhala je jučer odbrana, opet. Sreća pa su većina šuteva išli direktno u Alissona odnosno nisu bili dovoljno jaki/precizni. Ozbiljnija ekipa od Brentforda bi imala 2:0 do 85.minute. Ozbiljnija ekipa, kao npr Bournemouth. Protiv njih nećemo imati pravo na ovakav luksuz i toliko šansi dopuštenih.
Step by step, prvo da se Ipswich na Anfieldu riješi. Na papiru laka utakmica, ali...
Odmah sam se njega sjetio kod prvog gola Darwina jučer.
Gakpo i Diaz moraju biti bolji što se tiče završnice. Bit će još ovakvih utakmica gdje će Salah biti zatvoren. Teško se uzdati u šuteve Szobe ili Gravena sa distance. Gakpo kod one lopte Salaha doslovno samo treba da je potkopa, a Diaz ono glavom što je imao (pa ga u rame pogodila) je također 100% šansa.
Možemo se mi braniti sa 37 šuteva, ali puhala je jučer odbrana, opet. Sreća pa su većina šuteva išli direktno u Alissona odnosno nisu bili dovoljno jaki/precizni. Ozbiljnija ekipa od Brentforda bi imala 2:0 do 85.minute. Ozbiljnija ekipa, kao npr Bournemouth. Protiv njih nećemo imati pravo na ovakav luksuz i toliko šansi dopuštenih.
Step by step, prvo da se Ipswich na Anfieldu riješi. Na papiru laka utakmica, ali...
- SoloControTutti
- Kontakt:
Jucerasnji matchday je mozda najbitniji do sad, po svemu ne samo po bodovima jer ovo se odrazava dosta na mentalnu snagu i dizanje cijele ekipe odn. pad kod Arsenala. Sad dobiti Ipswich kuci sto je najlaganija tekma na papiru barem u ovom gustom rasporedu, a onda opusteno gledati revijalne tekme i malo odmoriti do Bournemoutha.
Kako će dio gdje igramo protiv Fulhama, West Hama i Leicestera biti krucijalan.[Mizgan Masani] After Arsenal drop pts, it is almost certain that 87 pts would do it for the title this season. To get there: 1. Liverpool need 37 pts at 2.17 ppg [83-pt ssn] - 12 wins & 1 draw from 17 games 2. Arsenal need 43 pts at 2.68 ppg [102-pt ssn] - 14 wins & 1 draw from 16 games
Treba osigurati titulu da nas dočeka guard of honor od Arsenala na Anfieldu

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Jota out nekoliko sedmica.
Ne treba njega ni uzimat više u obzir kao ozbiljnu opciju.
Nunez
Diaz
Ne treba njega ni uzimat više u obzir kao ozbiljnu opciju.
Nunez

Diaz

- sarajevskiMarlboro
- Kontakt:
Ovaj čovjek je baš osvježenje. Uživanje je gledat njegove analize.
Najjači komentar na temu što Trent nije više u sredini. "I rate them (Macca, Grav) higher in that area"
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Neopravdano jak sastav. Bas ne vidim razolg da Graven i Salah igraju ovu utakmicu
Srce, čast i ponos!
2.5m svaka pobjeda, a i još nije osigurano 1. mjesto
Imali bi do finala lakši žrijeb ako ostanemo prvi
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Kontaju da će Salah opet pročepiti možda, ali Graven je vala ovo mogao preskočiti. Dobra stvar što postoji varijanta da kokoš Diaz bude klupiran za vikend.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Nije Lille uopšte naivan, zadnji put izgubili u septembru od Amorimovog Sportinga

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Da ga hoce Nunez zabit
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.