FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DANDY
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 13 jan 2015, 07:40

A niko ne govori o maloj brojnosti skupstine.....

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 13 jan 2015, 07:43

Koji đavo na temi Željezničara pišeš o dugovima nekog levatskog kluba. Post prijavljen jer se nalazi na pogrešnom mjestu.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 13 jan 2015, 08:48

vama je jasno da nam još uvijek dođu milion za šehića, plus još neke sitnice. kad se to naplati i bez ikakvih ulaganja ostaje još 0,7-0,8 do nule, a to je jedan dobar transfer nekoga od mladića.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 13 jan 2015, 08:56

DANDY je napisao/la:A niko ne govori o maloj brojnosti skupstine.....
To i mene brine. valja nafatati 34 delegata. Evo rekli su da će 5-6 neaktivnih članova zamijeniti novim aktivnim. Nadam se da je Greda napravio računicu i da će sračunati glave za prolaz statuta. Procedura zamjene članova izgleda nije komplikovana (da se prijedlog ko ispada, a ko upada i to je to) i treba maksimalno osvježiti skupštinu svježim aktivnim glavama.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 13 jan 2015, 09:00

bolje i neaktivne nego aktivno opstruirajuće. srećom bar zasad izgleda da su ti strahovi bili neosnovani.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 13 jan 2015, 09:02

Naravno, ali valjda su toliko pametni da znaju koga stavljaju. Stavljaš samo "svoje".

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 13 jan 2015, 09:17

Istina rodom s Mejtasa dva mjeseca su pred ljudima da izlobiraju statut.Jedina opstrukcija u svemu moze biti ne dolazak na skupstinu.Za ostalo mislim da ce se guverner pobrinuti.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 13 jan 2015, 09:22

ovo zasad ukazuje da barem nema aktivnih protivnika ovog projekta. što je već nešto i bolje od onoga što sam ja lično očekivao.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 13 jan 2015, 09:35

Ma vjeruj te mi da kada su ove stvari bitne za dalji rad kluba takvih nemma.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 13 jan 2015, 09:36

i ja sad nakon ovoga mislim da nema. ali prije sam mislio da će biti.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 13 jan 2015, 09:49

http://m.sportsport.ba/galerija-5516#Ph ... 1138903672" onclick="window.open(this.href);return false;

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 13 jan 2015, 09:53

lazar je napisao/la:Ako hoćeš da prodas clansku onda to moraš i jednostavnije uraditi. Dešavalo se da ljudi poslije posla žele učlaniti ali samo poljube vrata. Ili kad ima vremena tj. Preko vikenda takodjer poljubi vrata. Isto tako moraš članovima ponuditi nešto, a ne levatiti. To Gredic nije rekao. Da su prvi put izlevatili skoro 1500 članova. Ne možeš ti tretirati člana isto kao i običnog navijača. To su stvari koje odbija navijace. Nemoj nešto obecavati sto ne možeš ispuniti.

Za poboljšanje ima prostora koliko hoćeš. Treba popuste davati za članove na nove artikle, jeftinije godišnje 50 KM je i dalje puno, ulaznice za 50% jeftinije, sta je falilo poslati meil članovima i čestitati Hidzretsku novu godinu, Božić, novu godinu, dan državnosti...
To su sitnice, ali te sitnice ti donose članove.
Nije sve kao sto vi pričate, dosta je tu do ne korektnog odnosa uprave prema članovima. Zato ove godine imaš jedva 100 članova i 100 prodatih godišnji.
Ti bi za 20 KM da imaš popuste gdje god uđeš, aha. Da imamo 10 000 članova onda bi realno bilo očekivati neke povlastice ili da je članarina 100-200 KM. Ovako je više simbolična članarina i ko ne želi dati (a očito ih ima puno) tih 20 KM nije navijač Želje. Isto tako ko očekuje da za 20 KM gleda cijelu sezonu na Grbavici i još dobije popuste u svim mogućim tržnim centrima nema pojma o ekonomiji.
Da bi nekog postavio da šalje mailove, čestitke i pozdrave moraš imati novac da ga platiš, a mi očito novca nemamo.
Pominješ nekorektan odnos uprave prema navijačima, a navijači imaju korektan odnos prema upravi? 1500 članova i 2500 prosječno na tribinama. Ni navijači/simpatieri nisu baš korektni prema Želji. Amar godinama molio da se dolazi na utakmice ali korektni navijači Želje imaju većih prioriteta, kladionica, nargila itd...

Prvo pogledajte sebe šta i koliko dajate pa onda nešto tražite od kluba. Ipak se svi nazivaju navijačima FK Željezničara i hvale se ogromnom ljubavi prema istom.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 13 jan 2015, 09:54

struja je napisao/la:Sve je ovo Greda fino rekao.Ja sam triput pokušavao uzeti člansku nisam uspio,nisam iz Sarajeva a dolazim gotovo na svaku domaću utakmicu.U kojem terminu se može uzeti članska,ako iko zna nek napiše,poslije ovog intervjua uzimam i ženi i djeci.
Uclaniti se moze svakim radnim danom od 9-16h.. Ko ne moze radnim danom morace cekati pocetak polusezone kada se moze uclaniti i vikendom ali samo na dan kada se igraju utakmice.. Ne mora se licno doci da bi se uclanili.. Dovoljno je i da neko drugi dodje, ispuni formulare sa vasim podacima, plati clansku (10KM su djecije a 20KM ove klasik) i to je to..

edit:Uclanjenje se vrsi na spratu, iznad plavog salona, zadnja vrata lijevo..
vrbanjusa je napisao/la:
lazar je napisao/la:Ako hoćeš da prodas clansku onda to moraš i jednostavnije uraditi. Dešavalo se da ljudi poslije posla žele učlaniti ali samo poljube vrata. Ili kad ima vremena tj. Preko vikenda takodjer poljubi vrata. Isto tako moraš članovima ponuditi nešto, a ne levatiti. To Gredic nije rekao. Da su prvi put izlevatili skoro 1500 članova. Ne možeš ti tretirati člana isto kao i običnog navijača. To su stvari koje odbija navijace. Nemoj nešto obecavati sto ne možeš ispuniti.

Za poboljšanje ima prostora koliko hoćeš. Treba popuste davati za članove na nove artikle, jeftinije godišnje 50 KM je i dalje puno, ulaznice za 50% jeftinije, sta je falilo poslati meil članovima i čestitati Hidzretsku novu godinu, Božić, novu godinu, dan državnosti...
To su sitnice, ali te sitnice ti donose članove.
Nije sve kao sto vi pričate, dosta je tu do ne korektnog odnosa uprave prema članovima. Zato ove godine imaš jedva 100 članova i 100 prodatih godišnji.
Ti bi za 20 KM da imaš popuste gdje god uđeš, aha. Da imamo 10 000 članova onda bi realno bilo očekivati neke povlastice ili da je članarina 100-200 KM. Ovako je više simbolična članarina i ko ne želi dati (a očito ih ima puno) tih 20 KM nije navijač Želje. Isto tako ko očekuje da za 20 KM gleda cijelu sezonu na Grbavici i još dobije popuste u svim mogućim tržnim centrima nema pojma o ekonomiji.
Da bi nekog postavio da šalje mailove, čestitke i pozdrave moraš imati novac da ga platiš, a mi očito novca nemamo.
Pominješ nekorektan odnos uprave prema navijačima, a navijači imaju korektan odnos prema upravi? 1500 članova i 2500 prosječno na tribinama. Ni navijači/simpatieri nisu baš korektni prema Želji. Amar godinama molio da se dolazi na utakmice ali korektni navijači Želje imaju većih prioriteta, kladionica, nargila itd...

Prvo pogledajte sebe šta i koliko dajate pa onda nešto tražite od kluba. Ipak se svi nazivaju navijačima FK Željezničara i hvale se ogromnom ljubavi prema istom.
Jako dobar odgovor.. Pitamo se kako nasi ne mogu naci generalnog sponzora ili investitora koji ce uloziti veci novac a mi sami koji se predstavljamo kao veliki navijaci Zelje trazimo svoj licni interes tj. neke benefite kada klubu damo 20KM.. Meni licno je cast sto sam clan kluba za koji navijam od kada znam za sebe.. Nisam ni pomisljao na neke benefite prilikom uclanjenja iako odredjeni postoje kao sto su povoljnije karte, posebni ulazi, popust u fan shopu, itd..
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 13 jan 2015, 10:38, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 13 jan 2015, 10:07

opet kažem, u nas ljudi nemaju te lojalnosti i u nas dobro vuče dobro, a loše loše. kad si na zemlji udaraju te nogama u glavu.

kada uleti ulagač, više će se prodavati i članarina iako će tad manje trebati.

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 13 jan 2015, 10:22

Fajić: Zvali su me iz Željezničara

slika

Nusmir Fajić uskoro će napustiti redove slovenačkog prvaka Maribora, nakon što već neko vrijeme nije u dobrim odnosima sa čelnicima kluba.Nekadašnji golgeter Travnika rodom iz Bosanske Otoke već u ovom prijelaznom roku mogao bi se vratiti u Premijer ligu BiH, a klub koji ga želi vidjeti u svojim redovima je sarajevski Željezničar.
Fajić je u izjavi potvrdio je da je kontaktiran od strane Željezničara, no šanse da preseli na Grbavicu su minimalne.
“Istina je da su me zvali iz Željezničara, ali iskreno ne znam šta da vam kažem na to. Maribor me sigurno neće pustiti besplatno, a čekam da vidim šta će se desiti sa interesom jednog kluba iz Kazahstana. Sve je moguće”, kazao nam je Fajić.
Ovaj 28-godišnji fudbaler za Željezničar bi svakako bio veliko pojačanje, obzirom da je ne tako davno proglašen za najboljeg napadača u Prvoj ligi Slovenije.
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 13 jan 2015, 10:22

Nemamo mi para za Fajica.
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

ZELJOx4xlife
Kontakt:

Post Postao/la ZELJOx4xlife » 13 jan 2015, 10:30

Ma nasa standardna ŠUPLJA prica. Jaki smo na rijecima a na djelima smo 0. Kad cujes informaciju da 80-90% clanova skupstine nisu clanovi kluba, sta treba dalje pricati :!: :!: Isto tako je i sa obicnom rajom. Ja ih znam nekoliko koji su svaku tekmu na Grbavici a nisu clanovi.....STA RECI!??! Geda je to dobro opisao i objasnio. Svak sebe dobro da preispita i da skonta sta je to sto mi kao navijaci i zaljubljenici u plavu boju dajemo nasem klubu!!!
Pa umjesto da kupujete od cigana i ulicnih prodavaca mirise za auto, privjeske, upaljace sa grbom ŽELJE ( a da nepricam o majicama, dresovima ) odete u fan shop i kupite. E kad te stvari skontamo onda se mozemo nadati neko brzom napretku ;)
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 13 jan 2015, 10:36

Mi kao nacija u cijelini nemamo taj menyalitet privrzenosti i odanosti necemu ili nekome.Ovaj sistem clanarina ocigledno ne funkcionise jer je zasnovan na europskim primcipima.Treba pokusati sa necim novim.Npr.pokusati sa starijim modelom sa bukvalno simbolicnom clanarinom na godisnjem nivou bez ikakvih privilegija.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 13 jan 2015, 10:48

Treba napraviti on-line da se moze uzeti clanska i da stize postom,broj bi bio daleko veci da je tako.

Mislim,mene takodjer boli to sto imamo tako mali broj clanova,ali isto tako znam da sam i sam dolazio par puta da predam clansku,za sebe i za prijatelja i par puta dolazio po clanske.Hvatao ljude za rukav da uzmem clansku.
Nebitno,ja sam je uzeo i uzecu je svake godine,mozda sad na proljece uzmem jos jednu,obradujem neko djete i sl,ne znam skontat cu.

Ali fkt nije tesko da se napravi formular na stranici za clansku koja dolazi postom,uplata paypal,karticom,preko banke,nebitno,to bar nije neki problem,a bilo bi ako nista sigurno 30% vise raje.Pa i to je nesto,nije vise 1500,nego 2000.

I hebo ga vise baklje i losa organizacija! Kad se sve sabere i oduzme zaradili smo ko olimpik od gledalaca u prosloj sezoni jbt...

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 13 jan 2015, 10:49

Edi Baša : Želim više igrati na proljeće, iskoristit ću svaku šansu

Željezničar je prošle subote započeo pripreme za proljetni dio sezone BHT Premijer lige BiH, a na prozivku je stigao i hrvatski nogometaš Edi Baša, koji se u jesenjem dijelu prvenstva nije naigrao. Dvadesetjednogodišnji napadač je u razgovoru za portal Klix.ba otkrio kakva je trenutna atmosfera u timu s Grbavice, kao i svoja očekivanja od naredne polusezone.

Pauzu u prvenstvu je Baša iskoristio za odmor, ali se nije previše opustio.

"Pauza mi je dobro došla jer je ova polusezona dugo trajala. Bio mi je potreban fizički i psihički odmor, bio sam kući i uživao sa svojom porodicom. Također, lagano sam se pripremao kako bih bio spreman za pripreme", izjavio je Baša za portal Klix.ba.

On je ljetos potpisao dvogodišnji ugovor sa Željezničarom, ali je nakon završetka jesenjeg dijela prvenstva dobio nekoliko ponuda drugih klubova. Ipak, odlučio je ostati na Grbavici.

"Imao sam ponude klubova iz Hrvatske i Italije, ali smatram da se trebam prvo dokazati u Željezničaru. Sve drugo može čekati", rekao je hrvatski nogometaš.

Istakao je dobru atmosferu u timu Željezničara i spremnost za ozbiljan rad.

"Atmosfera je zaista dobra, odmorili smo se i razmišljamo o drugoj polusezoni. Trenirali smo individualno tokom pauze kako na pripreme ne bismo došli potpuno nespremni", kazao je Baša.

Željezničar je dobio novog trenera, a to je Milomir Odović.

"Moj prvi dojam o treneru Odoviću je veoma dobar. Nisam ga ranije poznavao, ali sam čuo samo najbolje o njemu", rekao je dvadesetjednogodišnji napadač.

Dobra vijest za Željezničar je to što će ponajbolji nogometaši ovog tima Tomislav Tomić i Josip Kvesić ostati na Grbavici.

"Tomić i Kvesić su prema mom mišljenju među najboljim igračima Željezničara. Veoma su nam potrebni za narednu polusezonu i odlično je to što su ostali u klubu", smatra Baša.

On vjeruje da ekipa Željezničara može osigurati izlazak u Evropu naredne sezone.

"Ako smo uspjeli s mladom ekipom biti među vodeća četiri kluba, vjerujem da možemo nastaviti još bolje. Mislim da nam ne trebaju pojačanja, ali ako dođu, neće škoditi. Smatram da na proljeće možemo bilježiti još bolje rezultate. Prioritet nam je Evropa i nadam se da ćemo to i ostvariti. Naši navijači su nam prednost u odnosu na druge i dodatna snaga na putu ka ostvarenju ciljeva", izjavio je mladi nogometaš Željezničara.

Od svog dolaska na Grbavicu se nije naigrao, pa se nada da će se to promijeniti na proljeće.

"Nisam sasvim zadovoljan statusom u klubu i minutažom. Očekujem da više igram na proljeće, to je normalno. Ipak, znam da to najviše ovisi o meni, pa ću iskoristiti svaku ukazanu šansu. Želim igrati za Željezničar, da ne želim, ne bih bio ovdje", završio je Baša.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 33 gosta.