Ima novih tužbi koje su u medjuvremenu stiglo, a i tad je Gredic govorio kako je 1.2 miliona trenutni dug ali da ima još tužbilafomamone je napisao/la:Pa to i ja govorim, dakle 1.2 i danas 1.8, nesto tu smrdi. Pogotovo ovo da ce nakon god. i pol biti cisti, evo prodje godina cistoce niti na vidiku, ne nazire se uopsteAdviser je napisao/la:Bezveze trola temu, vidi se da mu je dosadno. Baš sam tražio članak sa prošlogodišnje sjednice i ni u jednom članku ni sa jednog portala ni sa zvanične stranice se ne pominje koliko je Željo dužan. Evo šta piše skoro u svim člancima ...
"Mislim da smo na dobrom putu kada je riječ o finansijama i ako nastavimo ovim tempom po pitanju konsolidacije kluba i sistematizacije radnih mjesta i odnosna unutar kluba, ja vjerujem da ćemo za nekih godinu i pol biti 'čisti'. Naše obaveze trenutno iznose otprilike 2,3 miliona KM prema Poreznoj upravi FBiH, te nekih 400-500 hiljada prema uposlenicima kluba, što su zaostale plate i rate iz perioda 2007. i 2008. godine. Pored toga je tu nekih 600 hiljada KM na ime tužbi koje bi mogle pristići, ali isto tako imamo i potraživnja u iznosu od 1,2 miliona KM. Tako da faktički nama ostaju samo obaveze prema Poreznoj upravi FBiH i nadamo se da ćemo kroz zakon koji bi se uskoro trebao implementirati riješiti i to pitanje, da će se kamate otpisati, a da će se glavnica plaćati na rate na 15 godina. U tom slučaju bi nam rata bila nekih 6-7 hiljada maraka što mi svakako možemo ispoštovati. Onda bi klub bio na nuli, neće nikome imati ništa dužan, a imat ćemo 15 miliona imovine. To osim FK Željezničara nema niko od klubova na prostorima bivše Jugoslavije: da nije nikom dužan, a da ima svoju imovinu.", kazao je Almir Gredić, predsjednik FK Željezničar za SportSport.ba http://sportsport.ba/bh_fudbal/zeljo-im ... iji/121985
Postano kroz Forum SportSport.ba app.