FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

champions1921

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 12 jan 2015, 19:56

Velahalve je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:Konkretniji interviju nisam odavno pogledao.. Ovo sa clanskim je dosta vaznije nego sto mislimo a vala 20KM godisnje 99% nas moze odvojiti.. Bruka je da nas klub ima 1500 aktivnih clanova a 150k lajkova na fejsu.. To je najbolji pokazatelj naseg mentaliteta, volimo puno srati a kada treba nesto konretno uraditi nigdje nas na mapi.. Hocemo ciste stolice, wc-e, qrce palce a 90% raje koja dodje na derbi nema clansku karttu.. Porazavajuce s obzirom da zivimo u gradu od 400k stanovnika i da se furamo da smo najbrojniji u drzavi..
Fino rečeno,mora se kupit sto vise clanskih, to su značajna financijska sredstva pred sami početak sezone...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ma nije to toliko bitno sa finansijske strane u ovom trenutku već , kao što Gradić reče, što eventualni strani investitor ili sponzor traži podatke o broju i profilu članova kluba a mi mu se isprsimo sa milju i po ljudi.. Sramota za navijače najtrofejnijeg kluba u BiH..

BUDI ŽELJO !!!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 12 jan 2015, 19:58

struja je napisao/la:
struja je napisao/la:Sve je ovo Greda fino rekao.Ja sam triput pokušavao uzeti člansku nisam uspio,nisam iz Sarajeva a dolazim gotovo na svaku domaću utakmicu.U kojem terminu se može uzeti članska,ako iko zna nek napiše,poslije ovog intervjua uzimam i ženi i djeci.
Ja nisam siguran ali mogu ti sutra provjeriti pa javiti.. Vjerovatno ćeš dobiti odgovor od @fkzeljeznicar.ba nekad kad se ova skupština završi..

BUDI ŽELJO !!!

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 12 jan 2015, 19:59

champions1921 je napisao/la:
struja je napisao/la:
struja je napisao/la:Sve je ovo Greda fino rekao.Ja sam triput pokušavao uzeti člansku nisam uspio,nisam iz Sarajeva a dolazim gotovo na svaku domaću utakmicu.U kojem terminu se može uzeti članska,ako iko zna nek napiše,poslije ovog intervjua uzimam i ženi i djeci.
Ja nisam siguran ali mogu ti sutra provjeriti pa javiti.. Vjerovatno ćeš dobiti odgovor od @fkzeljeznicar.ba nekad kad se ova skupština završi..

hvala jarane u svakom slučaju

jaludovolimte
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la jaludovolimte » 12 jan 2015, 20:01

Meni nikad nije bilo jasno kako mi pokupismo Dialibu?
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 12 jan 2015, 20:03

champions1921 je napisao/la:
Velahalve je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:Konkretniji interviju nisam odavno pogledao.. Ovo sa clanskim je dosta vaznije nego sto mislimo a vala 20KM godisnje 99% nas moze odvojiti.. Bruka je da nas klub ima 1500 aktivnih clanova a 150k lajkova na fejsu.. To je najbolji pokazatelj naseg mentaliteta, volimo puno srati a kada treba nesto konretno uraditi nigdje nas na mapi.. Hocemo ciste stolice, wc-e, qrce palce a 90% raje koja dodje na derbi nema clansku karttu.. Porazavajuce s obzirom da zivimo u gradu od 400k stanovnika i da se furamo da smo najbrojniji u drzavi..
Fino rečeno,mora se kupit sto vise clanskih, to su značajna financijska sredstva pred sami početak sezone...

Ma nije to toliko bitno sa finansijske strane u ovom trenutku već , kao što Gradić reče, što eventualni strani investitor ili sponzor traži podatke o broju i profilu članova kluba a mi mu se isprsimo sa milju i po ljudi.. Sramota za navijače najtrofejnijeg kluba u BiH..

Naravno da je i to jako bitno. Mi kao navijači možemo puno pomoći:kupovinom clanskih, veći broj navijača na tekmama, i prestati paliti pirotehniku

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 jan 2015, 20:11

ljudi ovdje nemaju elementarne lojalnosti i nemaju svijesti da to treba biti kontinuiran odnos, i kad ide i kad ne ide. da si dva dana pred početak prodaje članskih doveo zvučno pojačanje prodao bi ih duplo više. a najpotrebnije ti je kad nema para za zvučna pojačanja.

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 12 jan 2015, 20:13

Postao/la champions1921 dana 12 jan 2015, 19:15
Konkretniji interviju nisam odavno pogledao.. Ovo sa clanskim je dosta vaznije nego sto mislimo a vala 20KM godisnje 99% nas moze odvojiti.. Bruka je da nas klub ima 1500 aktivnih clanova a 150k lajkova na fejsu.. To je najbolji pokazatelj naseg mentaliteta, volimo puno srati a kada treba nesto konretno uraditi nigdje nas na mapi.. Hocemo ciste stolice, wc-e, qrce palce a 90% raje koja dodje na derbi nema clansku karttu.. Porazavajuce s obzirom da zivimo u gradu od 400k stanovnika i da se furamo da smo najbrojniji u drzavi..

U startu bih uveo da se karta pojedinačna,godišnja,polusezonska ova ,ona ne može uzeti bez članske karte.Ma koliko to zvučalo rigorozno nema ulaska nastadion bez članske.Ako nisi u stanju odvojiti tih desetak maraka na godišnjem nivou pride za svoj klub i svoj ćejf onda je klubu bolje bez tog i takvog navijača.Ko zna možda bi onda manje gluposti i na tribini i velikodušnog odmaganja svom Želji paljenjem koječega na tribini.
gospodski intervju u svakom slučaju

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 12 jan 2015, 20:21

Fazon je što finansijski nekog ko dolazi na utakmice isto dodje da kupuje karte bez članske i da kupi člansku i posle uzima karte (sezonske ili pojedinačne) koje budu jeftinije za članove.. Članska tako dodje gratis.. U dosta slučajeva raja ne kupi člansku zbog ljenosti, mrsko im da odu do plavog salona.. U današnjem biznisu sve se vrti oko brojki i nekih statistika jer su brojke jedini realan pokazatelj eventualnim sponzorima..

Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 12 jan 2015, 20:25, ukupno mijenjano 2 puta.
BUDI ŽELJO !!!

FairBet

Post Postao/la FairBet » 12 jan 2015, 20:23

@reks to sto bi ti uveo nije moguce ni snu uraditi

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 12 jan 2015, 20:25

Ma ovi naši nemaju ideja! Moraš raju natjerati da kupi člansku ... ranije sam to pominjao, jednostavno digneš cijene ulaznica, recimo jug 10 KM, sjever 20 KM ... a sa članskim staviš normalne cijene (duplo manje). Jednom kad se Bošnjo "opekne" po džepu drugi put neće sigurno, odnosno, kupit će člansku.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 12 jan 2015, 20:29

FaraonTM je napisao/la:
OdaVeliki je napisao/la:Ako je iz Arsenala ne mora po automatizmu znaciti da je to neki igrac. Uostalom iz Arsenala doci u Sarajevo (oLIMPIC)presmijesno. Kod nas klubovi mogu samo dovesti povrijeđene igrace koji nisu igrali po dvije godine, ostalo je tu i tamo isti tip igraca.
"Crnac ba mora valjat" :mrgreen:
Ma na krilo ga staviti, samo nek trci gore-dole :rol:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 12 jan 2015, 20:31

Ja sam evo dvije godine zaredom uzimao clansku..broj sam 1160(i neki,ovaj zadnji broj tacno da nepisem)..uglavnom poslije ovog intervjua uzecu opet sad jos jednu pred pocetak proljeca(samo nez na koje ime ha,moracu neko izmislit)...Stvarno kad bi svi uzeli tu clansku(pogoto vi koji nemate) dobro bi pomogli klubu..Isto tako ovi koji znaju kakvog manijaka a ima rodjendan uskoro,a nemate ideje sta bi mu uzeli za poklon,otidjite 15-tak dana prije i uzmite mu clansku..fin je to poklon :)
Ttebamo raju sto vise alarmirati,jer ovdje svi imamo zajednicki cilj a to je Željo..
I uz sve te troskove i normalno poslovanje kluba mozda se moze ušparati jos 30 milja mjesecno(mada je to upitno kada se sve sagleda al eto nek bude neka okvirna cifra).To je 50 milja mjesecno da dajemo na dugove.
I sada ne treba biti doktor nauka i zakljucit koliko nama treba vremenski period da bi poravnjali dug od 3 miliona nekim vlastitim sredstvima.Znaci 50 milja mjesecno puta 12 mjeseci to je 600.000 godisnje.I za vracanje dugova bi nam po toj racunici trebalo 5 GODINA!!!(naravno bez nekog stranog kapitala ako uleti i on sam da nam plati dugove)..ZATO AKO BI VOLJELI GLEDATI STO BOLJEG ŽELJU MORAJU SE SVI UKLJUCITI..MAKAR KUPITE ČLANSKU DA ŠTO PRIJE KLUB STANE NA ČVRSTE NOGE!!!

19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 12 jan 2015, 20:38

Ako hoćeš da prodas clansku onda to moraš i jednostavnije uraditi. Dešavalo se da ljudi poslije posla žele učlaniti ali samo poljube vrata. Ili kad ima vremena tj. Preko vikenda takodjer poljubi vrata. Isto tako moraš članovima ponuditi nešto, a ne levatiti. To Gredic nije rekao. Da su prvi put izlevatili skoro 1500 članova. Ne možeš ti tretirati člana isto kao i običnog navijača. To su stvari koje odbija navijace. Nemoj nešto obecavati sto ne možeš ispuniti.

Za poboljšanje ima prostora koliko hoćeš. Treba popuste davati za članove na nove artikle, jeftinije godišnje 50 KM je i dalje puno, ulaznice za 50% jeftinije, sta je falilo poslati meil članovima i čestitati Hidzretsku novu godinu, Božić, novu godinu, dan državnosti...
To su sitnice, ali te sitnice ti donose članove.
Nije sve kao sto vi pričate, dosta je tu do ne korektnog odnosa uprave prema članovima. Zato ove godine imaš jedva 100 članova i 100 prodatih godišnji.

djulba
Kontakt:

Post Postao/la djulba » 12 jan 2015, 20:40

Ne znam što ovim sa sportsporta treba naslov da misimovic pojacava plave.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 12 jan 2015, 20:42

lazar je napisao/la:Ako hoćeš da prodas clansku onda to moraš i jednostavnije uraditi. Dešavalo se da ljudi poslije posla žele učlaniti ali samo poljube vrata. Ili kad ima vremena tj. Preko vikenda takodjer poljubi vrata. Isto tako moraš članovima ponuditi nešto, a ne levatiti. To Gredic nije rekao. Da su prvi put izlevatili skoro 1500 članova. Ne možeš ti tretirati člana isto kao i običnog navijača. To su stvari koje odbija navijace. Nemoj nešto obecavati sto ne možeš ispuniti.

Za poboljšanje ima prostora koliko hoćeš. Treba popuste davati za članove na nove artikle, jeftinije godišnje 50 KM je i dalje puno, ulaznice za 50% jeftinije, sta je falilo poslati meil članovima i čestitati Hidzretsku novu godinu, Božić, novu godinu, dan državnosti...
Nije sve kao sto vi pričate, dosta je tu do ne korektnog odnosa uprave prema članovima. Zato ove godine imaš jedva 100 članova i 100 prodatih godišnji.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

raja jes bezobrazna al klub se ne trudi ni najmanje da je privuce :kafa:
=\_1921_/=

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 12 jan 2015, 20:43

djulba je napisao/la:Ne znam što ovim sa sportsporta treba naslov da misimovic pojacava plave.

Mislim da se ne odnosi na igraca misimovica :D

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 12 jan 2015, 20:43

[quote="djulba"]Ne znam što ovim sa sportsporta treba naslov da misimovic pojacava plave.

Nisam u toku sta drzi Mustafa Duraković

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 12 jan 2015, 20:45

lazar je napisao/la:Ako hoćeš da prodas clansku onda to moraš i jednostavnije uraditi. Dešavalo se da ljudi poslije posla žele učlaniti ali samo poljube vrata. Ili kad ima vremena tj. Preko vikenda takodjer poljubi vrata. Isto tako moraš članovima ponuditi nešto, a ne levatiti. To Gredic nije rekao. Da su prvi put izlevatili skoro 1500 članova. Ne možeš ti tretirati člana isto kao i običnog navijača. To su stvari koje odbija navijace. Nemoj nešto obecavati sto ne možeš ispuniti.

Slazem se s tobom.Prosli put je dosta raje izvarano sa clanskim i popustima, a oni gold nisu dobili nista sto im je obecano.Svakako da poslije toga ne moze se ocekivati bolja prodaja.Odnosno ne mozes da ne nudis nista a ocekujes nesto.Na stranu to sto ce neko reci volis Zelju zar ti treba nesto.Ima neki ljudi koji nece iz principa,ima neki ljudi sto nece da su u bazi navijaca,ima svega.Svakako od suplje price nema nista,neka se pravi plan kako privuci navijace tad ce biti prodaje.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 12 jan 2015, 20:45

Ne znam zasto ne pogledate sistem clanstva FKS koji je ,za nase prilike, doveden skoro do savrsenstva, nije sramota prepisati ono sto moze da koristi :kafa:

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 12 jan 2015, 20:47

djulba je napisao/la:Ne znam što ovim sa sportsporta treba naslov da misimovic pojacava plave.

Ne radi se o igracu Zvjezdanu nego o vlasniku jedne jake kompanije..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.