Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Volvic
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Volvic » 11 avg 2017, 20:37

Radak 1/12 :shock: :wtf: :facepalm:

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 11 avg 2017, 20:40

Ovaj selektor je smiješan Islamovic i Kusturica 2 minute proveli na parketu.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 11 avg 2017, 20:47

Da sam na mjestu Kusturice usto' bi i pljuno selektora i kuci se vratio.
MES QUE UN CLUB!

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 11 avg 2017, 20:52

U cemu je fazon forciranje Dedajica? Pa dijete uopste nije za ozbiljan basket...

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 11 avg 2017, 20:54

Volvic je napisao/la:U cemu je fazon forciranje Dedajica? Pa dijete uopste nije za ozbiljan basket...
Mali osim toga sto nije talenat ide konstantno iz greske u gresku, ali selektor ne pomislja da ubaci najtalentovanijeg igraca ove ekipe. Tuzlaci vole da daju pare da im djeca igraju tako ti je to i u Slobodi ne samo u kosarci nego i u fudbalu tako i ovaj mali igra u ovoj selekciji drugog objasnjenja nema.
MES QUE UN CLUB!

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 11 avg 2017, 20:55

Jel Radak inace malo pametniji u selekciji sut-a? ovo danas je grozno, iako se odmah vidi da mali ima slifa.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 11 avg 2017, 20:58

Wandelanoite je napisao/la:
Volvic je napisao/la:U cemu je fazon forciranje Dedajica? Pa dijete uopste nije za ozbiljan basket...
Mali osim toga sto nije talenat ide konstantno iz greske u gresku, ali selektor ne pomislja da ubaci najtalentovanijeg igraca ove ekipe. Tuzlaci vole da daju pare da im djeca igraju tako ti je to i u Slobodi ne samo u kosarci nego i u fudbalu tako i ovaj mali igra u ovoj selekciji drugog objasnjenja nema.
Za nepovjerovati je kakve gluposti ti nekad izvaljujes. Ovaj Radak prevara do igraca, sut iz igre 1/12. Dao pare da ga ubace u reprezentaciju!!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 11 avg 2017, 21:05

kobe24 je napisao/la:
Za nepovjerovati je kakve gluposti ti nekad izvaljujes. Ovaj Radak prevara do igraca, sut iz igre 1/12. Dao pare da ga ubace u reprezentaciju!!
Kusturica ima kosarkaski IQ kakav nemaju neki playevi seniori, a nema mjesta ovdje pored toga ima i odlicno tijelo i jos ce rasti. Od Dedajica je bolji barem tri klase i u ovoj ekipi on i Krupalija su najbolji igraci. Kakav je kreten selektor izgubit ce ovu utakmicu, a treba da je dobije bar 15 razlike s obzirom na kvalitet Ceha koji je presmijesan. Jos da napomenem Dedajic i Radak zajedno sutiraju 3/27 halo majstore to je nedopustivo.
MES QUE UN CLUB!

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 11 avg 2017, 21:08

Dedajic 17 suteva - nemogu da vjerujem...

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 11 avg 2017, 21:14

Slobodna bacanja 13/28 idite djeco u skolu nije ovo za vas.
MES QUE UN CLUB!

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 11 avg 2017, 21:16

Sta je sada sa Biberovicem? Mozel´se tu sta spasit?

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 11 avg 2017, 21:18

Volvic je napisao/la:Sta je sada sa Biberovicem? Mozel´se tu sta spasit?
Ma nek ide igrat za Tursku i ja bi otisao nije niko budala doci igrat s babinim sinovima koji s otvorene trice fulaju citav obruc. Jos uzme 18 suteva :crazy: :crazy:
MES QUE UN CLUB!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 11 avg 2017, 21:24

Wandelanoite je napisao/la: Kusturica ima kosarkaski IQ kakav nemaju neki playevi seniori, a nema mjesta ovdje pored toga ima i odlicno tijelo i jos ce rasti. Od Dedajica je bolji barem tri klase i u ovoj ekipi on i Krupalija su najbolji igraci. Kakav je kreten selektor izgubit ce ovu utakmicu, a treba da je dobije bar 15 razlike s obzirom na kvalitet Ceha koji je presmijesan. Jos da napomenem Dedajic i Radak zajedno sutiraju 3/27 halo majstore to je nedopustivo.
Mene nervira sto nisi nikad u zivotu pogledao bar 7-8 ovih momaka, a odmah pokreces nekakve teorije zavjere protiv Tuzlaka. Ti si na osnovu 20-ak minuta stigao zakljuciti da on nema pojma, da je iz Tuzle i da je platio da ga ubace u reprezentaciju (kako rade i ostali Tuzlaci). Ako treba, navodicu imena svih kosarkasa i fudbalera iz Tuzle, koji igraju u nasim mladim selekcijama, pa da 'razradimo' svakog posebno i da se vidi jesu li zasluzeno pozvani. Kusturica je jucer bio skroz los, ne znam jesi li gledao utakmicu. Po onome sto sam ja vidio, ima uzasan sut, a cak je i slobodna uzasno izvodio. Osim toga, izgubio je i puno lopti i ni po cemu nije odskakao od ostalih, a igrali smo protiv kosarkaske velesile Norveske. Ja znam da taj momak ima veci potencijal i da bi trebao biti bolji kosarkas od Dedajica, ali je u prvoj utakmici bio 3x gori od njega.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 11 avg 2017, 21:26

kobe24 je napisao/la:
Wandelanoite je napisao/la: Kusturica ima kosarkaski IQ kakav nemaju neki playevi seniori, a nema mjesta ovdje pored toga ima i odlicno tijelo i jos ce rasti. Od Dedajica je bolji barem tri klase i u ovoj ekipi on i Krupalija su najbolji igraci. Kakav je kreten selektor izgubit ce ovu utakmicu, a treba da je dobije bar 15 razlike s obzirom na kvalitet Ceha koji je presmijesan. Jos da napomenem Dedajic i Radak zajedno sutiraju 3/27 halo majstore to je nedopustivo.
Mene nervira sto nisi nikad u zivotu pogledao bar 7-8 ovih momaka, a odmah pokreces nekakve teorije zavjere protiv Tuzlaka. Ti si na osnovu 20-ak minuta stigao zakljuciti da on nema pojma, da je iz Tuzle i da je platio da ga ubace u reprezentaciju (kako rade i ostali Tuzlaci). Ako treba, navodicu imena svih kosarkasa i fudbalera iz Tuzle, koji igraju u nasim mladim selekcijama, pa da 'razradimo' svakog posebno i da se vidi jesu li zasluzeno pozvani. Kusturica je jucer bio skroz los, ne znam jesi li gledao utakmicu. Po onome sto sam ja vidio, ima uzasan sut, a cak je i slobodna uzasno izvodio. Osim toga, izgubio je i puno lopti i ni po cemu nije odskakao od ostalih, a igrali smo protiv kosarkaske velesile Norveske. Ja znam da taj momak ima veci potencijal i da bi trebao biti bolji kosarkas od Dedajica, ali je u prvoj utakmici bio 3x gori od njega.
Ali zasto ima jedan Dedajic toliku slobodu u igri da uzima 18 suteva? Pa nije Westbrook :puke:

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 11 avg 2017, 21:31

kobe24 je napisao/la:
Eto ti znas koga sam ja gledao hahaha. Sto se tiče kosarke Omerovic i Dedajic su platili pozive i da igraju dok je Čerkezović dobio poziv bez plaćanja to ti je sigurno 99,9%. Ako hoces iz fudbala da ti navedem isto tako?
MES QUE UN CLUB!

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 11 avg 2017, 21:45

Katastrofalna slobodna, bezidejan napad i izostanak ofanzivnog skoka u zadnjoj četvrtini. To ne može voditi pobjedi.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 11 avg 2017, 21:59

Wandelanoite je napisao/la: Eto ti znas koga sam ja gledao hahaha.
Prije 2-3 dana su ti bili nepoznanica, a sad im odjednom znas maticne brojeve i porodicnu situaciju svakog od njih.
Vucevich je napisao/la:Sutra krece U16 B prvenstvo... ocekivanja, sastav?
Ekipa totalna nepoznanica bar za mene
Wandelanoite je napisao/la:Sto se tiče kosarke Omerovic i Dedajic su platili pozive i da igraju dok je Čerkezović dobio poziv bez plaćanja to ti je sigurno 99,9%. Ako hoces iz fudbala da ti navedem isto tako?
Ja mislim da je i Cerkezovic platio, jer u Sparsima, Kosu, Igokei takvi kao on sjede na klupi. :hmmmmm:

Isti slucaj je i sa Azirom Muminovicem, koji je rezervni golman u mladoj reprezentaciji, a bio je najbolji golman u dosadasnja dva kola BH PL. Todorovic je rezerva u istoj toj reprezentaciji na beku, a jedan je od najstandardnijih u nasoj ligi. Suljic je iz Slobode igrao za kadete i juniore reprezentacije, a prosle godine bio jedan od najboljih strijelaca u juniorskoj ligi Njemacke. Naravno da je i on platio poziv. Isto tako, Omerovic u kadetima je odron od igraca, u sarajevskim klubovima ima po 5-6 kvalitetnijih, itd, itd.
Ohladi malo s tim kompleksima i teorijama zavjere. ;)

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 11 avg 2017, 22:04

:facepalm:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 11 avg 2017, 22:08

Kako smo izgubili od **** češke i to 73-61? Kvota na nas je bila 1,06

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 12 avg 2017, 12:01

Rezultati U16 a donekle i U18 pokazuju da smo u očiglednom padu u razvoju mlađih selekcija.Da li je to posljedica lošijih generacija,slabog skautinga ili loših pregovaračkih sposobnosti sa igračima iz RS i HB,ne znam ali očigledno imamo sve lošije ekipe.Vidim da su i Sparsi u nekom raskoraku i sve manje dovode kvalitetnu djecu iz cijele BiH,a upravo je njihov doprinos u skupljanju igrača i igranju za BiH bio značajan.Čini se i da novi ljudi u savezu nemaju energiju i volju Haruna i Igora/da li su lopovi ili ne to će utvrditi istražni organi/,konekciju sa Dariom Čojićem i sličnima,tako da se slabo dolazi do kvalitetnih igrača.Ako hoćemo da se vratimo na pravi put,treba nam bolja organizacija u savezu,ne smiju nam se dešavati slučajevi tipa Biberović,Mehić,Đaković, sa kojima se na vrijeme treba obaviti razgovor i učiniti sve da igraju za BiH,u protivnom vrlo brzo ćemo se vratiti u dno evropske omladinske košarke.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.