FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Pantelija
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pantelija » 18 apr 2016, 11:15

DenchiNL je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:s matematickog gledista, protiv slobode je bilo 10 milja, od toga sigurno 30% zbog jeftinije karte, radi dan...
ako ne i vise od 30%

ako ti dodje 10 000 po 15 maraka, zar nije bolje da dode 15 ooo po 10 ?
štampane karte su prošlost, polusezonske i sezonske nude puno više i nudit će još više što se bolje budu prodavale....spuštati cijene ulaznica za najveću tekmu godine i inače utakmicu koja privuče najviše interesa i gledalaca je suludo....ko ne može priuštit da bude na stadionu ima 5-6 alternativa....
izbjegavas odgovor, za iste pare je li bolje da bude 10 ili 15 milja?
drugo, ovo je BOSNA i da bi prodavao godsinje prvo moras stvoriti kriticnu masu oko kluba pa onda to raditi... ne mozes prodavati proizvod koji nisi napravio
Imas uzasan stadion sa kojeg kad izlazis moras tajati u redu duze nego kad ulazis
Ako dodjes s posla 10 do 5 na utakmicu, garantnovano neces uci do 20. minute jer je guzva i na prdajnoj kucici (jednoj) i na ulazu.
stolice prljave , ne mozes sjediti na njima
wc-ovi nekad otvoreni nekada zatvoreni nekada smao jedan radi na cijelom istoku....
ekipa igra jako lose citavu sezonu na tabeli se borimo jedva za evropu jer su dva kluba iza nas na tabeli..

I ti za ovo trazis najskulje karte u ligi? najskuplje godsinje u ligi?
da zenicani ovo traze ja bih razumio, natkrive stadion, lijep travnjak, dobri WC-ovi,ciste stolice.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

uNbx
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la uNbx » 18 apr 2016, 11:16

nukleusmember je napisao/la:
pasica je napisao/la:E moj brate, ti trazis argumente od bilmeza koji se trudi da mu svaki upis SHto debilnije izgleda. Taj je s Majklom u podgrupi :D

ko je ba šta tebe pit'o gradski papče?vrati se u panj

VVVBK

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Afrikati? :shock: :shock:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 18 apr 2016, 11:17

Uvijek ista prica za cijene derbi utakmice... :D
Stavi se veca cijena, jer se ne moze staviti sjever 1 KM, a jug 500 KM. Mora biti ista cijena, i uvijek je bila 10 sjever, 10 jug. Naravno, clanovi placaju 5 sjever.
Tako je i sa ostalim tribinama, istok ce biti za clanove 10 KM, za ostale 12 KM, zapad za clanove 12 KM, za ostale 15 KM.
Sto se tice ljudi sa strane, njima treba da plate gorivo, jedu itd. i onda mi ne igra 2, 3 KM nista (ali fakat nista na kamaru od npr. 50 KM ukupno), ali ih razumijem...
Sto se tice ostalih neclanova, bune se samo kad je derbi (ne oni, nego ovi drugi napadaju da je skupo). Po meni neopravdano; neko cijelu sezonu ide na utakmice, i potrosi npr. za 14 domacih tekmi 140 KM za zapad, a on dodje na derbi i puno mu dati 15 KM. I sad ko je bitniji, NECLAN koji ide na svaku domacu, ili NECLAN DERBI NAVIJAC, koji ide JEDNOM godinje i dadne klubu 15 KM???
Ja se slazem da su cijene povisoke, ali ovaj omjer je sasvim OK, omjer za clanove/neclanove.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 18 apr 2016, 11:22

**** vas karta, ko hoce nek dodje ko nece ne mora i vozdra
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 18 apr 2016, 11:23

Cijene su ok, medutim za neka masovna okupljanja i posjete od 25 000+ one su osnovni razlog realno.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 18 apr 2016, 11:27

aleksandar_veliki je napisao/la:Polako počinjete prelaziti granice, kako sa medjusobnim uvredama, tako i sa psovkama koje su neprimjerene za forum. Oni koji nastave bice odstranjeni s foruma. Diskusija da, medjusobna vrijedjanja i psovke ne.

moram odgovoriti coash,posebno gradskim papcima i mediokritetima,to je jache od mene[WHITE SMILING FACE],@uNbx evo vracham se[WHITE SMILING FACE]

VVVBK

hase73
Kontakt:

Post Postao/la hase73 » 18 apr 2016, 11:35

PitarBordo je napisao/la:
Buducnost je napisao/la:
rasavoje je napisao/la:Haj' sve, ali Sjever staviti 10, stvarno nema smisla.
Ovo je jedna od rijetkih situacija kad je dobro biti zensko. :lol:
Kako ne kontate da ako sjever stave 3 KM da moraju i jug staviti isto 3 KM. Ovdje je uradjeno da se na euforiji manijaka zaradi koji pfening vise. Horde i onako nece placati 10 KM za sjever.
OK ovo je post godine. :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

A sta tebi nije jasno oko ovog posta godine?

Pa naravno da su cijene formirane zbog gurbeta na jugu I zapadu... Kad se stavi Jug 5 KM ovi isti sto danas prozivaju opet nezadovoljni, hebu mater upravi sto je jeftina karta kospicarima, a dobro znaju da cijena juga I sjevera mora biti ista.
Naravno da njih treba opaliti po usima, a pravim navijacima FCS omoguciti normalne cijene uz clansku. Trecu grupu, derbi navijace, takodje treba opaliti po usima. Ako ti je puno 10 KM ostani kuci pa gledaj. Mozes istovremeno pljuvati po forumu. Kud ces veceg zadovoljstva.

Drugi se odjednom sjete da su mislili voditi pola familije na derbi, pa njima od jednom nije u pitanju 10 vec 50-60 KM... Kad je karta 6 ili 8 KM niko ne void rodbinu I poznanike. Treci lazu da im je puno 30 KM za njih I djecu, a svi znamo da djeca ulaze besplatno...

Spinujete? Spinujete? Pa jel vas stid imalo?

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 18 apr 2016, 11:36

Buducnost je napisao/la:
rasavoje je napisao/la:Haj' sve, ali Sjever staviti 10, stvarno nema smisla.
Ovo je jedna od rijetkih situacija kad je dobro biti zensko. :lol:
Kako ne kontate da ako sjever stave 3 KM da moraju i jug staviti isto 3 KM. Ovdje je uradjeno da se na euforiji manijaka zaradi koji pfening vise. Horde i onako nece placati 10 KM za sjever.
OK ovo je post godine. :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Ovo i jeste dobar post jer je tako.Za tribine koje su pozicionirane na isti ili sličan način, moraju biti iste cijene ulaznica.Jer u suprotnom imaš problem sa primjedbom protivnika zbog diskriminacije njihovih navijača.Ista stvar je bila na prošlom derbiju, jer su MORALE biti iste cijene karata za sjever i jug, pa koliko je bio sjever?
Ljudi prvo malo bez mržmje animoziteta sagledajte pa se onda ako hoćete svađajte.
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 18 apr 2016, 11:37

S obzirom na rezultate, igru, dešavanja u klubu, nezadovoljstvo većine navijača, karte su trebale biti dosta niže.

Jug i Sjever 5KM
Istok 7KM
Zapad 10KM

Ja bi ovakve cijene stavio, i time, na neki način se "izvinuo" navijačima na, poprilično lošoj sezoni do sad.
Zarada bi bila ista, ako ne i veća, jer bi došlo dosta raje jer su cijene pristupačne.

Dobiješ skoro pun stadion, navijači kao i uvijek naprave odličnu atmosferu i uz podršku svih 90 minuta pokušati pobjediti komšije. Vjerujem da bi time se malo oprali, jer bi evropa bila blizu, mezenje komšija i slično.

Oni sve kontra, nadam se da čitaju sve ovo i da, ako već nije kasno, koriguju cijene.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 18 apr 2016, 11:38

muhamedhulk je napisao/la:Uvijek ista prica za cijene derbi utakmice... :D
Stavi se veca cijena, jer se ne moze staviti sjever 1 KM, a jug 500 KM. Mora biti ista cijena, i uvijek je bila 10 sjever, 10 jug. Naravno, clanovi placaju 5 sjever.
Tako je i sa ostalim tribinama, istok ce biti za clanove 10 KM, za ostale 12 KM, zapad za clanove 12 KM, za ostale 15 KM.
Sto se tice ljudi sa strane, njima treba da plate gorivo, jedu itd. i onda mi ne igra 2, 3 KM nista (ali fakat nista na kamaru od npr. 50 KM ukupno), ali ih razumijem...
Sto se tice ostalih neclanova, bune se samo kad je derbi (ne oni, nego ovi drugi napadaju da je skupo). Po meni neopravdano; neko cijelu sezonu ide na utakmice, i potrosi npr. za 14 domacih tekmi 140 KM za zapad, a on dodje na derbi i puno mu dati 15 KM. I sad ko je bitniji, NECLAN koji ide na svaku domacu, ili NECLAN DERBI NAVIJAC, koji ide JEDNOM godinje i dadne klubu 15 KM???
Ja se slazem da su cijene povisoke, ali ovaj omjer je sasvim OK, omjer za clanove/neclanove.
Ja kao član i vlasnik sez. karte smatram da su cijene ne samo za derbi, nego i ostale tekme PRE VI SO KE. :kafa:

Da ponovim sebe, a i Panteliju: Da li je bolje 15.000 ljudi za 10 KM ili 10.000 ljudi za 15 KM?
Znači zarada je ista, a 5.000 ljudi više.
Samo Saraj'vo.

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 18 apr 2016, 11:39

SiouxLukavac je napisao/la:S obzirom na rezultate, igru, dešavanja u klubu, nezadovoljstvo većine navijača, karte su trebale biti dosta niže.

Jug i Sjever 5KM
Istok 7KM
Zapad 10KM

Ja bi ovakve cijene stavio, i time, na neki način se "izvinuo" navijačima na, poprilično lošoj sezoni do sad.
Zarada bi bila ista, ako ne i veća, jer bi došlo dosta raje jer su cijene pristupačne.

Dobiješ skoro pun stadion, navijači kao i uvijek naprave odličnu atmosferu i uz podršku svih 90 minuta pokušati pobjediti komšije. Vjerujem da bi time se malo oprali, jer bi evropa bila blizu, mezenje komšija i slično.

Oni sve kontra, nadam se da čitaju sve ovo i da, ako već nije kasno, koriguju cijene.
Pa mogli smo onda komšijama dati i besplatno i još uz to im uručiti i stotinjak stolica..
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 18 apr 2016, 11:41

Ado76 je napisao/la:
SiouxLukavac je napisao/la:S obzirom na rezultate, igru, dešavanja u klubu, nezadovoljstvo većine navijača, karte su trebale biti dosta niže.

Jug i Sjever 5KM
Istok 7KM
Zapad 10KM

Pa mogli smo onda komšijama dati i besplatno i još uz to im uručiti i stotinjak stolica..
Znači, nek i ja skuplje platim samo da komšiji nije jeftino. :D
Njima bi svakako skupo naplatili poraz, time bi, vjerovatno ostali bez Evrope, ali ne treba o tome, vrlo lako se situacija može promjeniti i biti obratno. Ne treba letiti.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 18 apr 2016, 11:45

Dakle, demonstracije bi trebale izgedati ovako:
Predvodnik kolone bio bi Evander. U lijevoj ruci drzao bi megafon, dok bi u visoko
podignutoj desnoj ruci drzao diplomu ekonomskog fakulteta...
Iza njega, laganim koracima isli bi joker i PitarBordo sa ljutim calama na glavi
i zvakacom gumom u ustima nosili bi transparent...
Sa njihove desne strane u korak bi ih pratio Pantelija koji bi panicno mahao rukama,
dok bi sa njihove lijeve strane za nekoliko koraka iza posustajao FranceskoTotti
jer bi osluskivao sta kazu prolaznici, da bi posle mogao obavjestiti nadredjene..
Iza njih bi laganim koracima isla manja grupa mrzovoljnih, ali nebitnih likova.
Uh, zaboravih indijanca sa perjem na glavi i bubnjem za prizivanje kise.
F.K.SARAJEVO

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 18 apr 2016, 11:46

A onda na TV-u ****, osim ako nisu korisnici jednog jedinog kabl operatera. Beogradski derbi prenosilo 90 svjetskih kuća. Kod nas naš najveći derbi ne mogu gledati ni oni koji su ovdje. Toliko o tome.

S druge strane, cijene su ovakve (popularne) cijelu sezonu. Pogledaj cijene protiv Radnika, recimo.

Cijene karata i cijene u fan shopu su jednostavno previsoke. A mnogo više bi se dobilo na ljudstvu kada bi se snizile.

Meni je recimo draže na stadionu 20.000 ljudi koji su platili u prosjeku 10 KM, nego 13.300 koji su platili u prosjeku 15 KM - ZARADA ISTA A GOTOVO 7.000 LJUDI VIŠE NA STADIONU.
imaš na netu - džabe, u kafiću , na radiju....
normalno da je ljepša atmosfera sa par hiljada gledalaca više ali moraš shvatiti da sa većim brojem treba svega više, policije , stewarda, organizacije,
i to treba pokriti nečim spuštanjem karata si na gubitku....

normalno rijetko kad se zaista nešto desi ali kad se desi svaki gledalac može tužiti klub jer je klub organizator skupa/događaja....

za mene cijene za sjever i jug su primjerene ako ništa zbog bakljade(eto i ne mora za prošle) koja će biti 100%..........
Da ponovim sebe, a i Panteliju: Da li je bolje 15.000 ljudi za 10 KM ili 10.000 ljudi za 15 KM?
NIJE

treba ti više policije obezbijeđenja itd. a nemaš odakle da platiš................. :wave:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 18 apr 2016, 11:50

a ebo ga karta vise, fakat smori ta prica. Ne moze se nista promijeniti, samo se hajcate i nervirate bez potrebe.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 18 apr 2016, 11:51

muhamedhulk je napisao/la:Uvijek ista prica za cijene derbi utakmice... :D
Ja kao član i vlasnik sez. karte smatram da su cijene ne samo za derbi, nego i ostale tekme PRE VI SO KE. :kafa:

matematichari,sve shto imate da kazhete nama kazhite upravi,formirajte krizni shtab,vratite chlanske,organizujte proteste,bojkutujte,imate bezbroj opcija na raspolaganju

VVVBK

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 18 apr 2016, 11:51

DenchiNL je napisao/la:treba ti više policije obezbijeđenja itd. a nemaš odakle da platiš................. :wave:
Možete zamisliti koliko će sada biti murije kad je onoliko bilo kad je samo par hiljada bilo navijača. Mislim da će Dino morati zvati i pomoć od murije sa ostalih kantona.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 18 apr 2016, 11:52

DenchiNL je napisao/la:
A onda na TV-u ****, osim ako nisu korisnici jednog jedinog kabl operatera. Beogradski derbi prenosilo 90 svjetskih kuća. Kod nas naš najveći derbi ne mogu gledati ni oni koji su ovdje. Toliko o tome.

S druge strane, cijene su ovakve (popularne) cijelu sezonu. Pogledaj cijene protiv Radnika, recimo.

Cijene karata i cijene u fan shopu su jednostavno previsoke. A mnogo više bi se dobilo na ljudstvu kada bi se snizile.

Meni je recimo draže na stadionu 20.000 ljudi koji su platili u prosjeku 10 KM, nego 13.300 koji su platili u prosjeku 15 KM - ZARADA ISTA A GOTOVO 7.000 LJUDI VIŠE NA STADIONU.
imaš na netu - džabe, u kafiću , na radiju....
normalno da je ljepša atmosfera sa par hiljada gledalaca više ali moraš shvatiti da sa većim brojem treba svega više, policije , stewarda, organizacije,
i to treba pokriti nečim spuštanjem karata si na gubitku....

normalno rijetko kad se zaista nešto desi ali kad se desi svaki gledalac može tužiti klub jer je klub organizator skupa/događaja....

za mene cijene za sjever i jug su primjerene ako ništa zbog bakljade(eto i ne mora za prošle) koja će biti 100%..........
Da se razumijemo, ja ne tersam da bi nekom kontrirao, nego jednostavno standard životni, mnogo faktora ide u to. A i na kraju krajeva uvijek je bolje za iste pare više publike, a on redara i drotova bude i više nego treba (primjer zadnjih nekoliko tekmi), tako da ni to ne pije vodu. Da ne idemo dalje o fan shopu i cijenama/kvaliteti. Jednostavno cijene su bezobrazne prema navijačima.

A to "imaš na netu, kafiću, radiju"... To ti neću ni odgovoriti, jer smatra da si to napisao čisto da odgovoriš, činjenica je da najveći sportski događaj ove države ne možeš nije dostupan stanovnicima iste u ogromnom procentu. Da ne pričamo možda o plasiranju prenosa van granica države.

Nukleus bio si normala zadnjih dana, al' opet nešto počinješ da tersaš i prozivaš raju sa jasnim argumentima, bez veze ti je to. Nije ovo reality show program.
Samo Saraj'vo.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 18 apr 2016, 11:54

molotovljev je napisao/la:Dakle, demonstracije bi trebale izgedati ovako:
Predvodnik kolone bio bi Evander. U lijevoj ruci drzao bi megafon, dok bi u visoko
podignutoj desnoj ruci drzao diplomu ekonomskog fakulteta...
Iza njega, laganim koracima isli bi joker i PitarBordo sa ljutim calama na glavi
i zvakacom gumom u ustima nosili bi transparent...
Sa njihove desne strane u korak bi ih pratio Pantelija koji bi panicno mahao rukama,
dok bi sa njihove lijeve strane za nekoliko koraka iza posustajao FranceskoTotti
jer bi osluskivao sta kazu prolaznici, da bi posle mogao obavjestiti nadredjene..
Iza njih bi laganim koracima isla manja grupa mrzovoljnih, ali nebitnih likova.
Uh, zaboravih indijanca sa perjem na glavi i bubnjem za prizivanje kise.
jao humora majko mila... :cry:

denchil, a nije im skupo kad je prpa guzici na tekmi gdje je 2000 ljdui dovesti onoliko policajaca i obezbjeđenja :rol: :rol: :rol:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 18 apr 2016, 11:54

SiouxLukavac je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:treba ti više policije obezbijeđenja itd. a nemaš odakle da platiš................. :wave:
Možete zamisliti koliko će sada biti murije kad je onoliko bilo kad je samo par hiljada bilo navijača. Mislim da će Dino morati zvati i pomoć od murije sa ostalih kantona.
ja ne znam odakle si ali svake godine dolaze policajci iz drugih kantona za derbi tekme..........
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: fks74 i 35 gostiju.