FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

JIJoe
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la JIJoe » 09 jan 2015, 14:46

Neandertalac je napisao/la:
JIJoe je napisao/la:Jeste vi "vecina" meni shega u pm. :crazy: birate igrace? kao ko je bolji, ko nije za Zelju, ko jeste, ko kakav backraound ima itd., morate da shvatite da klub nije u stanju kakvim je bio prije par godina, para za ozbiljnija pojacanja nema sto nam je svima vec jasno i to odavno, uzimajuci u obzir da je Tomic na odlasku, a sa Kvesom vec skoro gotova stvar, samim tim trebaju nam igraci, Vladavic se u ovom trenutku namece kao pojacanje !! zasto?
Zato sto je momak za Zelju igrao srcem, sa svojih 32. godine donijet ce iskustvoi mirnocu, pored Sadikovica, Memije, Bajica i ostale djece, da odigra ovaj drugi sezone kako treba ja cu biti zadovoljan, vratite se malo u realnost ljudi ...
Joj jarane jesi ti meni sega . Nije Zeljo krenuo u tom pravcu da okuplja bivse talente koji bi se borili za mjesto u malonogometnim ekipama. Kakvo bi on pojacanje bio , jeste li svjesni sta pisete . Kakav motiv moze tog covjeka natjerati da se spremi i da na Grbaivi ponovo zablista.
Ja licno ne zelim da gledam polovnjake koji ce igrati kad i ako im je *urcu ceif . I ne moze se tretirati kao pojacanje , kakav god da nam je igracki kadar trenutno .Jos neko rece , ako ce igrati za max 800 km . E ako ga to ne motivise ...ccc
:lolno: :lolno:

Moras da shvatis da je klub u stanju takvom kakvom je, eventualni dolasci Vladavica, Zebe ili bilo koga drugog opravdava trenutno stanje. Nije isto igrati u Zelji i Velezu, Vladavic je pokupio para i para, plata u RBS-u bila mu je oko 40k eura, sigurno nece doci i igrati za pare, 32. mu je godine, doci ce da da maximum, odradi polusezonu, izbori Evropu i to je to, Zahvalit mu se i to je to .... (ako uopste potpise :crazy: )
1921'

https://www.youtube.com/watch?v=KMaxDx_rMjk

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 09 jan 2015, 14:48

O Vladaviću ste sve već rekli. Ja bih samo dodao slijedeće, pustimo Odu da radi kako misli da treba. Ako Oda misli da mu Vladavić treba nega ga dovodi. Po meni je trenutno bitno ispoštovati Odu koji sigurno zna šta radi jer ima loptu u malom prstu. Oda je bio igračina i u žestokoj konkurenciji koja je bila u ex jugi, a da ne govorim šta bi danas za bh prilike bio igrač Odinih kvaliteta. Drago mi je da se vratio jer sam ga priželjkivao još prije par mjeseci kad se spominjala eventualna smjena Adžema.
Ne znam ko se zaj.eb.aje sa ovim Hong Kong-om, budalaština, ali valjda raji dosadno.

JIJoe
Kontakt:

Post Postao/la JIJoe » 09 jan 2015, 14:49

pile87 je napisao/la:Sva rasprava a kako cujem nije ni bilo price s vladavicem

Onda ne cujes dobro, Siljak je razgovarao sa njim, a i sam kaze "Nekadašnji reprezentativac BiH već je kontaktiran od strane tima sa Grbavice, što je Vladavić potvrdio i u razgovoru za SportSport.ba, ne vjerujem da bi lagao kako on tako i Paja ;)
1921'

Rios

Post Postao/la Rios » 09 jan 2015, 14:57

Vidim podjeljena misljenja oko Vladavica..Meni to nije losa ideja,ali pod uslovom da se dobro pripremi fizicki i da ostavi sve bubice o kojima se prica ovdje sa strane..Jednostavno da se podredi ekipi i dobrobiti iste,da pripomogne iskustvom i reputacijom mladjim igracima kako savjetima tako i na terenu..U tom slucaju bi nam bio od koristi i mogao bi donijeti neku pozitivnu energiju..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 09 jan 2015, 15:16

Dobra diskusija oko Vladavica.. :thumbup: a Pile opet kaze da nema nista od toga.. :)

Bilo kako bilo da i ja koju dodam... :mrgreen:

Ja sam na onoj strani koja ne podrzava njegov dolazak jer sam misljenja da bi Velez bodovno mnogo bolje stajao da on nije zauzimao mjesto nekome ko bi mozda i mogao nesto napraviti... Bolje kakvu fotelju postaviti na lijevu stranu da se saplicu na nju protivnicki igraci. Po meni je tri puta gori od Vernesa Selimovica i nisam primjetio da je uspio 1 na 1 proci bilo koga za cijelu polusezonu..

Ako vec hocemo da dovedemo nekoga onda daj nekog ljevaka, koji zna centrirati i to bi bio vidljiv napredak u odnosu na jesenas. Naravno da podrzavam Odovica u svakom slucaju i njegove zamisli ali onda je bolje vratiti Besliju koji je i sad da prodje pripreme garantujem 8 puta bolji od Vladavica kojem forma pada vec sigurno 4-5 godina i dosla je na nivo "tarabe igraca" kakvih mozes naci koliko hoces i po kantonalnim ligama..
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

JIJoe
Kontakt:

Post Postao/la JIJoe » 09 jan 2015, 15:19

Admir Vladavić za Klix.ba: Nadam se da ću se dogovoriti sa Željezničarom

Prvo pojačanje Željezničara za proljetni dio sezone mogao bi biti Admir Vladavić.

Fudbaler Veleža nedavno je izrazio želju za odlaskom iz matičnog kluba, a u igri je bilo nekoliko čeških klubova, te zenički Čelik. Na kraju se u utrku uključio i Željezničar, tačnije novi menadžer Plavih Haris Alihodžić.

“Prvi kontakt je ostvaren na nedavnom Hasetovom turniru, a sa Harisom Alihodžićem sam razgovarao i jučer. Sve opcije su otvorene, a ja se nadam da ćemo se na obostrano zadovoljstvo na kraju dogovoriti. Milomira Odovića izuzetno cijenim i kao čovjeka i kao trenera i bilo bi mi drago sa njim sarađivati. Poznajemo se iz perioda kada je on trenirao Velež, a ja trenirao sa Rođenima. Kasnije je imao želju da me angažuje u Veležu, a nedavno i u Čeliku”, izjavio je Vladavić za Klix.ba.

Vladavić je u ljeto 2005. godine iz Veleža prešao u Željezničar, gdje je proveo sezonu i po, odakle je dospio u slovačku Žilinu.

:zviz:
1921'

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 jan 2015, 15:20

čovjek je naprosto nepouzdan, ako bi morao u jednoj riječi da ga opisujem to bi bila ta. al' eto, očito da je to harisova i odina želja, i na kraju krajeva i oni će odgovarati za rezultate, a ne mi na forumu.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 09 jan 2015, 15:33

ChWilla je napisao/la:čovjek je naprosto nepouzdan, ako bi morao u jednoj riječi da ga opisujem to bi bila ta. al' eto, očito da je to harisova i odina želja, i na kraju krajeva i oni će odgovarati za rezultate, a ne mi na forumu.
A mi cemo zivce gubiti ako ga ne krene kako treba.. Mi pamtimo nekog drugog Vladavica.. Ovaj danasnji ni 5% ne podsjeca na tog.. Na struci je da odluci..

Zadnji vezni i lijevi bek su prioritet.. Naprijed imamo kakvih takvih rjjesenja..

Od nasih prijasnjih igraca a da ih je realno pomenuti ja bih volio vidjeti Zebu ponovo na Grbavici.. Jes da je polijen ali je tata za prekide koji nama ne idu kako je otisao..
BUDI ŽELJO !!!

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 09 jan 2015, 15:40

Ma da daje izjave za zvanicnu stranicu ja nista ne vjerujem dok on u plavom salonu ne opali potpis na ugovor :thumbup: Moglo bi se ici da Varea zamijeni Tomica na njegovoj poziciji na proljece, pa cemo vidjeti..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 09 jan 2015, 15:41

Vratiti Zajka Zebinu samo :)
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 09 jan 2015, 15:44

jaludovolimte je napisao/la:Vratiti Zajka Zebinu samo :)
Ako će se podrediti ekipi i igrati timski treba ga vratiti ako postoji šansa za to, međutim ako će se ponašati onako kako se ponašao prije odlaska kad je umislio da je veći od kluba, onda nam ne treba..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 09 jan 2015, 15:44

jaludovolimte je napisao/la:Vratiti Zajka Zebinu samo :)
8 milja eura mu plata u Skheniji. Da se vrati radi 8 puta manje plate, jako teško.

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 09 jan 2015, 15:46

fkzeljeznicarba je napisao/la: 8 milja eura mu plata u Skheniji. Da se vrati radi 8 puta manje plate, jako teško.
Želja je jedno, a realnost drugo, ali opet kažem njega bi najviše volio vidjeti u našem dresu.
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 09 jan 2015, 15:50

Ima li kakvih informacija za Miloša Ačimovića ?
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 09 jan 2015, 15:50

Uz Admira Vladavica medju potencijalnim dolascima spominje se ime Rijada Pljevljaka,takodjer bivseg igraca Zelje,jednog od najboljih igraca Prve lige FBiH,koji trenutno nosi dres Bratstva iz Gracanice...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 jan 2015, 15:51

Minjore je napisao/la:Ma da daje izjave za zvanicnu stranicu ja nista ne vjerujem dok on u plavom salonu ne opali potpis na ugovor :thumbup: Moglo bi se ici da Varea zamijeni Tomica na njegovoj poziciji na proljece, pa cemo vidjeti..
To je to. I ako TOmić ode Varea bi mogao naprijed (a Tomo je to većinom igrao) pa bi nam svakako trebalo još jedno krilo da popuni Vareino mjesto. Nekad se Tomo povlačio nazad i, pisao sam već, tad smo izgledali mnogo bolje, a Varea bi ovo naprije igrao mnogo bolje od Tome. Nama će faliti Tomo koji je nazad igrao ako ode, a ako ostane imamo Vareu, TOmu, Dadu i Eldara za te tri srednje pozicije.
Nema veze što još nije gotovo da će doći. VOdimo raspravu oko takvih tipova igrača pa je samim tim rasprava dobra i ako ne dođe.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 09 jan 2015, 15:52, ukupno mijenjano 1 put.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 09 jan 2015, 15:51

Mislim da se svi (ili skoro svi) možemo složiti da je Odović dobro rješenje i dobar trener za Želju i kao takav ima pravo da dovodi igrače koje hoće i za koje misli da će se dobro uklopiti u njegove planove.
Na nama je da ih podržavamo, a na kraju sezone možemo dati neki sud. Ništa više.

Svakako mislim da nam treba jedno krilo jer od Stanića izgleda nema ništa na proljeće.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 09 jan 2015, 15:54

Uvjeren sam da je većina mišljenja temeljena na njegovim prijašnjim igrama u Želji. Stvarno, dok je bio u Želji, Vladavinjo je bio jedan od najboljih igrača lige, odlično je igrao ali, vjerujte, trenutno je u očajnoj formi. Pratim našu ligu, ostale klubove, između ostalih i Velež sam pratio kad god je bio na TV-u. Sa njim u timu, Velež je bukvalno imao igrača manje! Ne znam da li je Oda pratio njegove igre, trenutnu formu, nadam se da jeste. Neka ga dovede ako misli da ga može "probuditi", kada se već "uklapa" u njegov sistem, on najbolje zna šta mu treba. Lično, prije bih Nuspahića forsirao, ako već mislimo o budućnosti, afirmisanju i eventualnoj prodaji igrača, jer stvarno sumnjam da Vladavić može biti i blizu onoga kakvog ga pamtimo i da sa njim možemo mnogo podići nivo igre. Daj bože se da se varam, niko sretniji od mene.
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 09 jan 2015, 15:58, ukupno mijenjano 1 put.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 09 jan 2015, 15:57

Cekam vijest da se i vjecni povratnik Bekric tu spomene .

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 jan 2015, 16:00

sve zavisi od zamisli nove struke. svakako je moguće i da krila igraju vladavić i nuspahić, sejo konačno ispadne iz rotacije, a da memija ide na desnog beka što je igrao i u mlađim kategorijama.

a varea i bajić špicevi u klasičnoj 4-4-2, da konačno i to vidimo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.