Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

DANTES
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la DANTES » 10 nov 2014, 23:14

tuzlak1987 je napisao/la:Jel ko kad citao nesto na temu paralelnog zivota?

Primjera da sada sjedite za racunarom tipkate ovdje, dok na nekoj drugoj frekvenciji vi radite nesto potpuno nesto drugo i da se to moze razvijati u nedogled.
Tipa krenete u skolu, u ovom svijetu stignete u skolu, dok u nekom drugom vas udarilo auto :mrgreen:

Na taj fazon je pravljen film Mr Nobody ili The Butterfly efect, ne bas isto ali slicno i od tada meni je to uvijek u glavi..
pogledaj seriju Sliders

pa teorija o više dimenzija ili univerzuma tvrdi da svaka odluka svakog čovjeka dovodi do stvaranja novog univerzuma... što bi značilo da istih ima beskonačno, što moj mozgić ne može da pojmi.
često kad bih počeo da razmišljam o beskonačnom svemiru uhvati me neka depresija... što je beskonačan, kako može da nema kraj ni početak, šta je u sredini eksplozije, ako se.širi u čemu se to on širi, i šta je jedan metar ispred granice širenja? mislim laik sam za fiziku, i bolje jer da nisam vjerovAtno bih poludio kontajuci ova nemoguća pitanja
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 nov 2014, 23:16

DANTES je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Jel ko kad citao nesto na temu paralelnog zivota?

Primjera da sada sjedite za racunarom tipkate ovdje, dok na nekoj drugoj frekvenciji vi radite nesto potpuno nesto drugo i da se to moze razvijati u nedogled.
Tipa krenete u skolu, u ovom svijetu stignete u skolu, dok u nekom drugom vas udarilo auto :mrgreen:

Na taj fazon je pravljen film Mr Nobody ili The Butterfly efect, ne bas isto ali slicno i od tada meni je to uvijek u glavi..
pogledaj seriju Sliders

pa teorija o više dimenzija ili univerzuma tvrdi da svaka odluka svakog čovjeka dovodi do stvaranja novog univerzuma... što bi značilo da istih ima beskonačno, što moj mozgić ne može da pojmi.
često kad bih počeo da razmišljam o beskonačnom svemiru uhvati me neka depresija... što je beskonačan, kako može da nema kraj ni početak, šta je u sredini eksplozije, ako se.širi u čemu se to on širi, i šta je jedan metar ispred granice širenja? mislim laik sam za fiziku, i bolje jer da nisam vjerovAtno bih poludio kontajuci ova nemoguća pitanja
Pogledaj isto Mr Nobody, niz nekih zivotnih dogadjaja dovodi do toga da mu se zivot dijeli na 3 zivota i u svakom prolazi na drugi nacin.
A ako to postoji da poludim od misli kako sam prosao u drugim opcijama :rol:

Altanamera
Kontakt:

Post Postao/la Altanamera » 10 nov 2014, 23:18

topnik1 je napisao/la:pa ubo sam jer su tu složni svi naučnici, ali ni oni nisu sigurni :rol:

Što se tiče svemira , ne odskačemo mi , ustvari i ne možemo odskočiti jer je istina vjerovatno još luđa od naših pretpostavkih, al siguran sam da kopkamo površinu kolko toliko.

I jel crna boja manjak svjetlosti ili boja koja upiju svu svjetlosti ?????? :mrgreen: :lol:

@unofficialpage
Teoretski (koliko put sam napisao teoretski jer ne može drugačije :tokralju: ) Ako svjetlost putuje znači da protiče vrijeme, znači da će svjetlost biti uvijek iz prošlosti kad dođe. Ako shvataš
manjak **** strinu, kako ce upit, ako do tamnog prostora nije dosla? :mrgreen: :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 nov 2014, 23:18

Znam kako ide, to je više bila šala. :mrgreen:

Možda je zemlja ravna ploča i na krajevima ima crvotočina i kad dođeš na kraj velikom brzinom se prebaciš n drugi kraj da nemaš pojma da si prošao kroz to. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 10 nov 2014, 23:18

U nekom drugom svijetu si poludio zbog dumanja o tom istom. :-)

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 10 nov 2014, 23:20

Altanamera je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:pa ubo sam jer su tu složni svi naučnici, ali ni oni nisu sigurni :rol:

Što se tiče svemira , ne odskačemo mi , ustvari i ne možemo odskočiti jer je istina vjerovatno još luđa od naših pretpostavkih, al siguran sam da kopkamo površinu kolko toliko.

I jel crna boja manjak svjetlosti ili boja koja upiju svu svjetlosti ?????? :mrgreen: :lol:

@unofficialpage
Teoretski (koliko put sam napisao teoretski jer ne može drugačije :tokralju: ) Ako svjetlost putuje znači da protiče vrijeme, znači da će svjetlost biti uvijek iz prošlosti kad dođe. Ako shvataš
manjak **** strinu, kako ce upit, ako do tamnog prostora nije dosla? :mrgreen: :mrgreen:

znaš što su naučnici nase razvili najcrnju crnu boju, koja upija gotovo sve moguće svjetlosti , i ove što mi vidimo i sve ostale ultra boje ? Toliko je crna da kad gledaš ne vidiš tu materiju nego ti se čini da materija propada u nešto, kao da je rupa, ako me kontaš :mrgreen: .
Iskreno mene je ovo uvijek bunilo jer crna boja upija valjda svu svjetlost, a opet manjak svjetlosti dovodi do tame :problem:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 nov 2014, 23:21

muamerc je napisao/la:U nekom drugom svijetu si poludio zbog dumanja o tom istom. :-)
U nekom drugom svijetu polozio matematiku 2 i onda sve krenulo dobro, u ovom pao i zemlja me progutala :thumbup:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 nov 2014, 23:22

muamerc je napisao/la:U nekom drugom svijetu si poludio zbog dumanja o tom istom. :-)
a u nekom trećem sam dobio nobela jer sam sve shvatio :hmmmmm:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 10 nov 2014, 23:23

U nekom drugom svijetu sam i yebao do 18. :mrgreen:

Znaci, ja sad ako odem spavati stvorit ce se paralelni svemir gdje cu ja ostati ovdje da raspravljam sto bi znacilo da za svaku odluku se stvara novi svemir, za svaki rucak, za svako umivanje, za svaki smajlic.

Mindfuck :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Altanamera
Kontakt:

Post Postao/la Altanamera » 10 nov 2014, 23:23

topnik1 je napisao/la:
znaš što su naučnici nase razvili najcrnju crnu boju, koja upija gotovo sve moguće svjetlosti , i ove što mi vidimo i sve ostale ultra boje ? Toliko je crna da kad gledaš ne vidiš tu materiju nego ti se čini da materija propada u nešto, kao da je rupa, ako me kontaš :mrgreen: .
Iskreno mene je ovo uvijek bunilo jer crna boja upija valjda svu svjetlost, a opet manjak svjetlosti dovodi do tame :problem:
volim ja oko rupa :lol:

eh vidiš pitanje iz zadnje rečenice je opet filozofske problematike. ako crna ubija svu svjetlost, šta s onim kad si u prostoru u kojem nema svjetlosti?

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 10 nov 2014, 23:24

tuzlak1987 je napisao/la:
U nekom drugom svijetu polozio matematiku 2 i onda sve krenulo dobro, u ovom pao i zemlja me progutala :thumbup:
Da si ucio sad bi bio u tom gdje nisi pao. :-)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 10 nov 2014, 23:25

muamerc je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
Da si ucio sad bi bio u tom gdje nisi pao. :-)
Ali bi se stvorio jedan gdje je pao ;)
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 nov 2014, 23:25

Otelo je napisao/la:U nekom drugom svijetu sam i yebao do 18. :mrgreen:

Znaci, ja sad ako odem spavati stvorit ce se paralelni svemir gdje cu ja ostati ovdje da raspravljam sto bi znacilo da za svaku odluku se stvara novi svemir, za svaki rucak, za svako umivanje, za svaki smajlic.

i to jako opasan... zamisli taj softver.. kad tad će pregoreti hard na kojem se vrti
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 10 nov 2014, 23:28

DANTES je napisao/la:

i to jako opasan... zamisli taj softver.. kad tad će pregoreti hard na kojem se vrti
Mozda mislis na moj mozak a mozda da je sve ovo neka simulacija neke uzvisene civilizacije a uzeli HDD od Kineza pa ce pregorjeti :mrgreen:

Ode, dosta yebavanja ovog vec dovoljno napacenog mozga.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 10 nov 2014, 23:28

DANTES je napisao/la:

Nece, evoluirat ce, bice mu potrebno manje resursa za isto razmisljanje :-)

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 10 nov 2014, 23:29

Altanamera je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:
volim ja oko rupa :lol:

eh vidiš pitanje iz zadnje rečenice je opet filozofske problematike. ako crna ubija svu svjetlost, šta s onim kad si u prostoru u kojem nema svjetlosti?
ne znam, zato i pitam :lol:

to o svakoj odluci koja stvara alternativne dimenzije mi je glupost i nema potrebe da postoji.
Dok teorija da postoji više univerzuma itekako ima mjesta, i tu je već moguće da ih postoji toliko beskonačno da u svakom postojiš ti i u svakom postoji svaka moguća verzija tebe .
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

habib
Kontakt:

Post Postao/la habib » 10 nov 2014, 23:40

ma ima nedje nesta da ga yebes
habib

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 10 nov 2014, 23:45

habib je napisao/la:ma ima nedje nesta da ga yebes
Hahha, ima sigurno, ali sta i gdje?

habib
Kontakt:

Post Postao/la habib » 10 nov 2014, 23:46

Ma nedje dje ne vidimo mi pa mislimo da nema a ima
habib

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ASD i 27 gostiju.