FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

harry_90
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la harry_90 » 17 mar 2010, 20:18

Milošević Slobodi donio vrijednu pobjedu
Nogometaši tuzlanske Slobode danas su teže od očekivanog slavili vrijednu pobjedu u borbi za opstanak protiv trebinjskog Leotara.

Gol odluke postigao je Semjon Milošević u 76. minuti susreta i crveno-crnima donio veoma važnu pobjedu.

Sloboda je prema najavama Vlatka Glavaša današnji meč započela sa tri napadača a izrazito otvorena igra Tuzlacima se mogla osvetiti već u 10. minuti kada su igrači Leotara istrčali kontranapad, Branko Šešlija iskoristio grešku odbrane Slobode i našao se oči u oči sa Mujkićem koji je u ovom duelu ipak bio uspješniji.

Nakon što je Leotar zaprijetio, inicijativu na terenu preuzeli su domaći nogometaši ali su napadi na gol Leotara bili isuviše jalovi.

U 22. minuti dobru priliku ne koristi Damir Smajlović kada je na 7-8 metara od Leotarovog gola loše zahvatio loptu volejom.

Pred sam kraj prvog poluvremena, Smajlović se našao u još boljoj situaciji, sjajno je primio loptu od Senada Mujića na pet metara od protivničkog gola, šutirao i pogodio prečku.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela, Almir Bekić sa ivice kaznenog prostora izvodi slobodan udarac a Semjon Milošević glavom šutira preko gola. Nekoliko sekundi nakon toga, sudija Vrhovac nije reagovao na očito igranje rugkom Vučinića u kaznenom prostoru Slobode.

Početak drugog poluvremena nije donio ništa novo a u sličnoj situaciji kao Šešlija na početku utakmice, u 56. minuti našao se Ristić koji je izašao sam ispred Mujkića ali golman Slobode ponovo je izašao kao pobjednik.

U 68. minuti, Stefan Gavarić sa 25 metara udarcem iz koljena eurogolom pogađa mrežu Leotara ali sudija Vrhovac je nekoliko trenutaka ranije signalizirao igranje rukom.

Da se ova utakmice igrala u nekoj drugoj evropskoj ligi, događaj koji se desio sredinom drugog poluvremena, nazvali bismo nesvakidašnjim ali s obzirom da se radi o Premijer ligi BiH ništa nas nije iznenadilo.

Naime, trener Leotara Goran Skakić nakon prigovora sudiji odstranjen je sa klupe a zatim je preskočio ogradu na istočnom dijelu stadiona Tušanj i došao iznad klupe svog tima odakle je davao upute svojim igračima.

U 72. minuti Semjon Milošević nakon kornera Tarika Okanovića dobro šutira ali na golu Leotara dobro postavljen je bio Novica Berak.

Gledaoci na Tušnju već su počeli sa zvižducima i negodovanjem sa tribina prema svojim igračima ali upravo tada Sloboda dolazi u vodstvo.

Tarik Okanović u 76. minuti izvodi korner, odbrana gostiju pravovremeno reaguje i izbija tu loptu ali samo do Semjona Miloševića koji lijevom nogom sa 12 metara pogađa mrežu Leotarovog gola.

Do kraja utakmice nije se desilo ništa značajnije pa je Sloboda sasvim zasluženo došla do važna tri boda u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 17 mar 2010, 20:35

omerbavarac je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:Gol u 76 minuti Semion Milosevic postao ne znam ko je rekao da je u 95 glupost teska
Tako smo svi na ss.ba procitali.
Nisam stigao da pogledam utakmicu, pa ako si bio prisutan na istoj iznesi nam utiske? Kakva je igra bila, jesu li Fukare definitivno prekinule sa bojktom?

MA ss.ba sta reci .. a utakmica ne znam Leotar predobar pogotovo se sada pjacali sa Branislavom Krunicem bice svakom tezak takmac dobar centarsut Milosevic u maniru iskusnog centafora zakucava loptu u mrezu , takođe leotar je imao svoje sanse moglo je da bude svasta , mi nista posebno ona prica o tri napadaca prazna prica opet se sve svodi ko u doba Alena Mesanovica napucaj loptu iz odbrane pa ako napad uradi sta dobro i jeste ako ne jbga , djelovali su bar po meni nepovezano vjerovatno ovo sa Gavaricem dosta je uticalo na sve , a fukare ako sam razumio bice ba svojoj D tribini ako ne bude gostujucih navijaca ko u ovom trenutku , medutim ima govora se da gostujuci navijaci budu smjesteni i na A tribini ne zna se uglavnom vise sam gledao utakmicu nego navijanje :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 17 mar 2010, 20:43

TaRgEt_ je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:Gol u 76 minuti Semion Milosevic postao ne znam ko je rekao da je u 95 glupost teska
Tako smo svi na ss.ba procitali.
Nisam stigao da pogledam utakmicu, pa ako si bio prisutan na istoj iznesi nam utiske? Kakva je igra bila, jesu li Fukare definitivno prekinule sa bojktom?

MA ss.ba sta reci .. a utakmica ne znam Leotar predobar pogotovo se sada pjacali sa Branislavom Krunicem bice svakom tezak takmac dobar centarsut Milosevic u maniru iskusnog centafora zakucava loptu u mrezu , takođe leotar je imao svoje sanse moglo je da bude svasta , mi nista posebno ona prica o tri napadaca prazna prica opet se sve svodi ko u doba Alena Mesanovica napucaj loptu iz odbrane pa ako napad uradi sta dobro i jeste ako ne jbga , djelovali su bar po meni nepovezano vjerovatno ovo sa Gavaricem dosta je uticalo na sve , a fukare ako sam razumio bice ba svojoj D tribini ako ne bude gostujucih navijaca ko u ovom trenutku , medutim ima govora se da gostujuci navijaci budu smjesteni i na A tribini ne zna se uglavnom vise sam gledao utakmicu nego navijanje :)
Više se ne zna ko pije ko placa
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 17 mar 2010, 21:20

MA ss.ba sta reci .. a utakmica ne znam Leotar predobar pogotovo se sada pjacali sa Branislavom Krunicem bice svakom tezak takmac dobar centarsut Milosevic u maniru iskusnog centafora zakucava loptu u mrezu , takođe leotar je imao svoje sanse moglo je da bude svasta , mi nista posebno ona prica o tri napadaca prazna prica opet se sve svodi ko u doba Alena Mesanovica napucaj loptu iz odbrane pa ako napad uradi sta dobro i jeste ako ne jbga , djelovali su bar po meni nepovezano vjerovatno ovo sa Gavaricem dosta je uticalo na sve , a fukare ako sam razumio bice ba svojoj D tribini ako ne bude gostujucih navijaca ko u ovom trenutku , medutim ima govora se da gostujuci navijaci budu smjesteni i na A tribini ne zna se uglavnom vise sam gledao utakmicu nego navijanje :)[/quote]

Više se ne zna ko pije ko placa[/quote]

Jbga lud zbunjen normalan :D ko koga zajebe dobro je :D
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 17 mar 2010, 21:45

utakmica sasvim solidna za BIH..breme MORANJA je otezalo noge i nije bilo neke leprsavosti u igri...mi smo u prvom poluvremenu imali 3 mrtve sanse al su se igraci spetljali i promasili nemoguce...leotar takodze u prvom imao jednu odlicnu kontru..u drugom jos jaci pritisak i leotar se povlaci u klasicni bunker iz kojeg istrcavaju 2 odlicne kontre gdje nas je Bog pogledao..i onda 20 minuta prije kraja Milosevic zabija za olaksanje..do kraja nista znacajno..igra na sredini terena..Fukare su se vratile i to u cifri od oko 150 ljudi..prvo poluvrijeme ja bas grmilo iako je ovo mala utakmica...upalilo se par baklji i transovi su vraceni na ogradu..profurala se i nova pjesma...sve u svemu...bodovi su na kontu sto je najbitnije a najveci plus je povratak Fukara ;)
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 17 mar 2010, 21:49

harry_90 je napisao/la:NSBIH priznaje krivicu zbog neizlaska Slobode u evropska takmičenja ?!

Na današnjem ročištu pred Arbitražnim sudom NSBiH-a, a po pitanju tužbe FK Sloboda zbog nezakonite zabrane igranja u takmičenjima UEFA-a u prošloj sezoni, prema ocjenama predsatvnika tuzlanskog kluba napravljeni su veliki pomaci u njihovu korist. Saslušano je pet svjedoka, a već na narednom ročištu koje je zakazano za 12. april je moguće i okončanje ovog slučaja, nagodbom dvije strane.

- Bio je prisutan i v.d. generalni sekretar NSBiH-a, gospodin Jasmin Baković, koji nam je ponudio nagodbu, kako bi odustali od daljeg toka tužbe. U narednim danima će se više znati šta će podrazumjevati ta nagodba, a ukoliko do toga dođe savez će morati priznati krivicu i način da FK Slobodu obešteti za učinjenu nepravdu, čega su očito i svjesni – rekao nam je Ekrem Ibrić, sekeratar kluba sa Tušnja i jedan od Slobodinih učesnika na današnjem ročištu.

Posdjećamo, zbog oduzimanja licence za nastup u evropskim takmičenjima, te potpuno nezakonskim prijavljivanjem NK Široki Brijeg u Evropski kup umjesto FK Sloboda, Tuzlaci od NSBiH-a na ime odštete traže preko 650.000 KM, te pokretanje disciplinskog postupka protiv odgovornih ljudi u Komisiji za licenciranje i vrhu NSBiH-a.
g.o.v.n.a. smrdljiva..ffuuuujjjj..evo ovakvi likovi ce sutra gledat kako da nam odrezu bodove protiv torpeda...i onda neka prica suplja..zali se UEFI :twisted: :twisted:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 17 mar 2010, 21:53

slani grad je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:NSBIH priznaje krivicu zbog neizlaska Slobode u evropska takmičenja ?!

Na današnjem ročištu pred Arbitražnim sudom NSBiH-a, a po pitanju tužbe FK Sloboda zbog nezakonite zabrane igranja u takmičenjima UEFA-a u prošloj sezoni, prema ocjenama predsatvnika tuzlanskog kluba napravljeni su veliki pomaci u njihovu korist. Saslušano je pet svjedoka, a već na narednom ročištu koje je zakazano za 12. april je moguće i okončanje ovog slučaja, nagodbom dvije strane.

- Bio je prisutan i v.d. generalni sekretar NSBiH-a, gospodin Jasmin Baković, koji nam je ponudio nagodbu, kako bi odustali od daljeg toka tužbe. U narednim danima će se više znati šta će podrazumjevati ta nagodba, a ukoliko do toga dođe savez će morati priznati krivicu i način da FK Slobodu obešteti za učinjenu nepravdu, čega su očito i svjesni – rekao nam je Ekrem Ibrić, sekeratar kluba sa Tušnja i jedan od Slobodinih učesnika na današnjem ročištu.

Posdjećamo, zbog oduzimanja licence za nastup u evropskim takmičenjima, te potpuno nezakonskim prijavljivanjem NK Široki Brijeg u Evropski kup umjesto FK Sloboda, Tuzlaci od NSBiH-a na ime odštete traže preko 650.000 KM, te pokretanje disciplinskog postupka protiv odgovornih ljudi u Komisiji za licenciranje i vrhu NSBiH-a.
g.o.v.n.a. smrdljiva..ffuuuujjjj..evo ovakvi likovi ce sutra gledat kako da nam odrezu bodove protiv torpeda...i onda neka prica suplja..zali se UEFI :twisted: :twisted:
Ma mozda ce se nagodit da Slobodi ostanu 3 boda i nesh para,ne bi me cudilo kakva nam je uprava,a Bgmi ako klepimo savez sa 600.000 km nece krivousti Munja imat za kafe,tako da svim silama ce biti nagodba,a nas Sabovic ce pristat,kad ga gledas ko da se hljeba ne zna najest .

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 18 mar 2010, 00:01

Glavaš: Teška utakmica ali smo slavili zasluženo

Nakon domaće pobjede protiv Leotara (1-0), trener Slobode, Vlatko Glavaš bio je zadovoljan igrom svojih izabranika.

Sloboda je danas teže od očekivanog došla do minimalne pobjede nad ekipom Leotara a gol odluke postigao je bivši igrač trebinjskog tima, Semjon Miloševć u 76. minuti susreta.

Vlatko Glavaš nakon teške utakmice za njegov tim, bio je zadovoljan novom pobjedom svojih izabranika.

Bila je ovo teška utakmica kao i što smo očekivali ali mi je drago da smo došli do pobjede. Vremenski uslovi ovih dana nisu nam išli u prilog, trenirali smo na atletskoj stazi i bili smo svjesni da nas čeka teška utakmica. Ja moram pohvaliti svoje igrače koji su danas imali veliku želju za pobjedom, stvorili smo 5-6 dobrih prilika, imao je i Leotar jednu dobru šansu ali mislim da smo na kraju sasvim zasluženo pobjedili i u ovoj fazi takmičenja, bodovi su najvažniji. Utakmica sa Leotarom je iza nas i od sutra mislimo na naredno gostovanje kod ekipe Čelika, kazao je Vlatko Glavaš nakon utakmice sa Leotarom.

Trener gostiju, Dragan Skakić je i pored poraza bio zadovoljan igrom svojih izabranika.

Ja moram biti zadovoljan jer smo ovdje došli bez tri - četiri igrača a vidjeli smo jednu otvorenu utakmicu na obje strane. Mi smo imali nekoliko dobrih prilika a kada ih ne iskoristite onda možete očekivati kaznu što se na kraju i desilo. Čestitao bih igračima Slobode na korektnoj igri i zasluženoj pobjedi, kazao je Skakić.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 18 mar 2010, 13:30

Nova tekma protiv Sarajeva,jbg zeznt tempo srijeda-subota-srijeda-subota !!!

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 18 mar 2010, 15:08

ovo mi je draze nego da su prvu utakmicu registrovali 3-1 :D :D ..sad ih jos jednom otrest sa 3 komada i pokazat tom udbaskom klubu njihovu realnost :mrgreen: :mrgreen: ..nadam se nekim novim provalama onog kloca alaima..

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 18 mar 2010, 15:14

slani grad je napisao/la:ovo mi je draze nego da su prvu utakmicu registrovali 3-1 :D :D ..sad ih jos jednom otrest sa 3 komada i pokazat tom udbaskom klubu njihovu realnost :mrgreen: :mrgreen: ..nadam se nekim novim provalama onog kloca alaima..
Po meni i 1:0 bi bilo extra,samo da ih dobijemo nista vise ! Evo opet Suman prica i prica,covjeku se drma klupa u upravi pa zato na sve nacine bira da ostane na klupi Sarajeva,al najzalosnije ce biti ako UEFA slozi sa TK i AK,onda ce Suman da ih tuzi Strazburu :D

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 18 mar 2010, 15:19

harry_90 je napisao/la:
slani grad je napisao/la:ovo mi je draze nego da su prvu utakmicu registrovali 3-1 :D :D ..sad ih jos jednom otrest sa 3 komada i pokazat tom udbaskom klubu njihovu realnost :mrgreen: :mrgreen: ..nadam se nekim novim provalama onog kloca alaima..
Po meni i 1:0 bi bilo extra,samo da ih dobijemo nista vise ! Evo opet Suman prica i prica,covjeku se drma klupa u upravi pa zato na sve nacine bira da ostane na klupi Sarajeva,al najzalosnije ce biti ako UEFA slozi sa TK i AK,onda ce Suman da ih tuzi Strazburu :D
izgubili su udbasi i u mostaru..trebalo bi i tu vidjeti sta se moze uraditi po pitanju pobjede za zelenim stolom :mrgreen: :mrgreen: ...vjerovatno ce se zalit sto zemlja u vrapcicima gruntovno nije prepisana na fk Velez :D :D ...ipak su oni giganti :D

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 18 mar 2010, 15:22

Giganti koji imaju svoje pjesme i ne kopiraju tudji font na udarnom transu od druge grupe ;)
Takodjer ne prave na ceradi udarne transove :)
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 18 mar 2010, 15:25

@ slani grad

Prejako :D i to sto kazes za travu,al najvise bi volio vidjet izjavu Alaima povodom meca u Mostaru i ponovljenom u Tz koji moraju imat u srijedu :) Covjek samo po nekim emisijama prica,vise nego sto brani na golu :D jbg.moze mu se on je COVJEK IZ STRANKE :) on ti je ko Enes Hadziedhemcumurovic :) puno prica,nista ne radi lopte mu ispadaju iz ruku.U koliko je tekma u Zenici ?

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 18 mar 2010, 15:26

e dokle god se budu bosnjacki klubovi krvili izmedju sebe bice i izbacivanja slobode,sarajeva,zelje i bilo kojih klubova sa bosnjackim predznakom iz evropskih takmicenja,a listica i svinjski samo lagano sve u svoju korist okrecu,skontajte malo i vidjecete da da rade sta zele oni u ovom jadnom nazovi takmicenju.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 18 mar 2010, 15:27

Necu vise o ovoj tekmi,okrecemo se prema Zenici ! Sretno Sarajevu u nastavku prvenstva,a Bgmi i nama :D

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 18 mar 2010, 15:29

Dirk je napisao/la:Giganti koji imaju svoje pjesme i ne kopiraju tudji font na udarnom transu od druge grupe ;)
zvacemo vas kad budemo radili ponovo udarni da nam objasnite za font i materijal..a i za pjesme cemo vas kontaktirat..hajd sad razguli gigantu :D :D

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 18 mar 2010, 15:31

Dirk je napisao/la:Giganti koji imaju svoje pjesme i ne kopiraju tudji font na udarnom transu od druge grupe ;)
zvacemo vas kad budemo radili ponovo udarni da nam objasnite za font i materijal..a i za pjesme cemo vas kontaktirat..hajd sad razguli gigantu :D :D
Ma upravu si sta da je pricam sa tobom , covjekom koji ne pamti kada je njegov klub bio medju prvih 5 niti kada ja zadnji put imao nastup u evropi , ipak kontam da nemam potrebe pricati sa nekim ko je daleko iza ledja ;)
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 18 mar 2010, 15:32

Dirk je napisao/la:
Ma upravu si sta da je pricam sa tobom , covjekom koji ne pamti kada je njegov klub bio medju prvih 5 niti kada ja zadnji put imao nastup u evropi , ipak kontam da nemam potrebe pricati sa nekim ko je daleko iza ledja ;)
tako je.... mudro zboris :D :D
Zadnja izmjena: slani grad, dana/u 18 mar 2010, 15:34, ukupno mijenjano 1 put.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 18 mar 2010, 15:33

NECE ti ovaj otici,jedino ga konekcija moze izbacit,vidis da je citav dan tu,kupa se za racunarom :D stvarno covjek gdje god dodje provocira,stvarno ga ne kontam,nek jednom normalan post napise,a ne samo prica bezze budi jarane OPUSTEN,ko da mi imamo sta sto ce se tekma ponovit,nikakve love nit ista,djaba se svadjat zbog ovih u savezu i ljudi koji nam vode upravu kluba !

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.