Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Al' pazi morona, oni zahtjevaju po automatizmu da imaju trećinu klubova iz RS-a u toj skraćenoj ligi. Znači, automatski niko njihov ne može ispasti, ili ako ispadne, kvota bi se popunila iz prve lige RS-a. I onda mi dođu razni indijanci prdit protiv Ivice Osima, pa s kim čovjek da radi kada vidi kakvi krkani se nalaze u ti područnim savezima.
- badblueboylivno
- Kontakt:

Oni bi možda to da, ako zamislimo:
imaju četiri kluba u Premu (uz uvjet da dva ispadaju), i ako se sva četiri nađu na zadnje četiri pozicije, da najslabiji iz FSRS-a ispadne, uz najslabijeg koji nije iz FSRS-a, recimo
...
7. Široki
8. Sloboda
9. Slavija
10. Modriča
--------------------
11. Borac
12. Kozara
Originalno bi ispala zadnja dva, dakle Borac i Kozara, ali kako FSRS automatizmom ima četiri kluba u Premu ispadaju Kozara i Sloboda, tako da ostaju tri koja će uz prvaka Prve lige FSRS činiti četiri ekipe.
Pa kako te ljude više nije sram??

Hayley <3
- Armageddon2012
- Kontakt:
ma daj pustite b udale kraju,pisite o pametnijim stvarima...
mogli su ovo skracenje nekako prolongirati da starta u sezoni 2030-2031

mogli su ovo skracenje nekako prolongirati da starta u sezoni 2030-2031

sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
Sada bi vjerovtno svi klubovi koji su iole ozbiljni i zele da nastupaju u toj novoj skracenoj ligi, vec sada bi morali poceti pripremati ekipe i lagno osigurati ekipi kvalitet da ne ispadne u tim slijedecim sezonama. Ocigledno je da samo prvih 5 ekipa se nebi brinulo za svoj premijesligaski status dok bi ostali vjerovatno morali je zabrinuti, pa i sada do zadnjeg kola imamo 5 ekipa, koje konkurisu za SAMO JEDNO mjesto za ispadnje, ako znamo da je Kozara ispala.
a kako ce tek izgledati kada u 2 godine bude ispalo 8 ekipa.
osim Zelje, Sarajeva, Borca, Zrinjskogi, Sirokog kao jacih ekipa, mislim da u toj novoj ligi ce naci sigurno mjesto i Olimpich i Zvijezda, jer se vidi da se trude oko konstantnog napredovanja tako da oni mogu biti samo bolji nego sada, osim nekih ne predvidjenih izdaja, jer oba klub ovise o pojedincima, poduzetnicima.
Znaci svi ostali, a medju kojima ima dosta standardnih premijerligsa i ekipa sa bogatom tradicijom, ima i bice jos tu ekipa koje ce izboriti premijerligski status u narednim sezonama, svi oni ce se od 1.kola boriti za opstanak, a siguran opstanak moze donijeti jedino borba za europu. i ko ne bude imao kvalitet recimo sadasnjeg Olimpica, Zrinjskog... morace se boriti za opstanak, ne kazem da ce ispasti, ali nece biti siguran u opstanak niti imati mir.
Eto to je neko moje vidjenje te novonastale situcije, gdje ekipe vec od danas moraju posloziti svoje redove ako misle biti ozbiljna ekipa i nastupati u "ligi 12", mozda najbolji primjer je Zvijezda koja ako nastavi sa dosadasnjim radom imace vece sanse nego neki puno veci klubovi kao.. Sloboda(valjada ce prezivjeti), Celik, Velez.
a kako ce tek izgledati kada u 2 godine bude ispalo 8 ekipa.
osim Zelje, Sarajeva, Borca, Zrinjskogi, Sirokog kao jacih ekipa, mislim da u toj novoj ligi ce naci sigurno mjesto i Olimpich i Zvijezda, jer se vidi da se trude oko konstantnog napredovanja tako da oni mogu biti samo bolji nego sada, osim nekih ne predvidjenih izdaja, jer oba klub ovise o pojedincima, poduzetnicima.
Znaci svi ostali, a medju kojima ima dosta standardnih premijerligsa i ekipa sa bogatom tradicijom, ima i bice jos tu ekipa koje ce izboriti premijerligski status u narednim sezonama, svi oni ce se od 1.kola boriti za opstanak, a siguran opstanak moze donijeti jedino borba za europu. i ko ne bude imao kvalitet recimo sadasnjeg Olimpica, Zrinjskog... morace se boriti za opstanak, ne kazem da ce ispasti, ali nece biti siguran u opstanak niti imati mir.
Eto to je neko moje vidjenje te novonastale situcije, gdje ekipe vec od danas moraju posloziti svoje redove ako misle biti ozbiljna ekipa i nastupati u "ligi 12", mozda najbolji primjer je Zvijezda koja ako nastavi sa dosadasnjim radom imace vece sanse nego neki puno veci klubovi kao.. Sloboda(valjada ce prezivjeti), Celik, Velez.
- zlaya_tm87
- Kontakt:
Pa dobro, ne moze odmah od sljedece sezone sve i da izglasaju skracenje lige sutra jer ipak mnoge ekipe koje su izborile opstanak vec nekoliko kola igraju bezze, bez imperativa i sad kad bi doslo skracenje lige, pola bi tih ekipa ispalo, tek bi onda havarija nastalaArmageddon2012 je napisao/la:ma daj pustite b udale kraju,pisite o pametnijim stvarima...
mogli su ovo skracenje nekako prolongirati da starta u sezoni 2030-2031![]()

Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!
- badblueboylivno
- Kontakt:
Zašto ne? Donijeti odluku o tome da sljedeće sezone ispada 5 klubova, a da prvaci entitetskih liga razigravaju za 12. mjesto u ligi. Ovako će se igrati liga 14 sa samo 26 kola da bi se godinu potom igrala 32/33 kola. 
Jednostavno bi bilo:
2012-13 16 klubova, 30 kola, 5 ispada
2013-14 12 klubova, 32/33 kola
Ma neka bude i:
2013-14 16 klubova, 30 kola, 5 ispada
2014-15 12 klubova, 32/33 kola
(samo da se izbjegne ligu 14)
Ovako bi bilo po ovome:
2012-13 16 klubova, 30 kola, 2 ispada
2013-14 16 klubova, 30 kola, 4 ispada
2014-15 14 klubova, 26 kola, 4 ispada
2015-16 12 klubova, 32/33 kola
Uostalo, ako su u Walesu mogli jedne godine izbaciti šest klubova (originalno trebalo osam, propalo zbog licenci) može se i kod nas izbacit pet klubova i smanjiti vrijeme tranzicije za duplo.
Jasno, može se pretpostaviti tko bi opstruirao ovo, ali sve opstrukcije treba izignorirati.

Jednostavno bi bilo:
2013-14 12 klubova, 32/33 kola
Ma neka bude i:
2013-14 16 klubova, 30 kola, 5 ispada
2014-15 12 klubova, 32/33 kola
(samo da se izbjegne ligu 14)
Ovako bi bilo po ovome:
2012-13 16 klubova, 30 kola, 2 ispada
2013-14 16 klubova, 30 kola, 4 ispada
2014-15 14 klubova, 26 kola, 4 ispada
2015-16 12 klubova, 32/33 kola

Uostalo, ako su u Walesu mogli jedne godine izbaciti šest klubova (originalno trebalo osam, propalo zbog licenci) može se i kod nas izbacit pet klubova i smanjiti vrijeme tranzicije za duplo.
Jasno, može se pretpostaviti tko bi opstruirao ovo, ali sve opstrukcije treba izignorirati.
Hayley <3
Srbi uvijek prave probleme,treba ih izbaciti i gotovo,hoce nece,dati ultimatum fifa i ueffa,jeb... to je isto da baski ili katalonci uvijetuju koliko moraju imati ekipa u primeri,nacionalisti zadrti do srzi,treba voliti svoje i postovati tudje ,al sto srbi vole svoje to je nevjerovatno!
Islo se u europu i bez njihovih kvazi klubova,imaju Borca da lici na nesto i to je to,ostalo je sve za druge lige!
Islo se u europu i bez njihovih kvazi klubova,imaju Borca da lici na nesto i to je to,ostalo je sve za druge lige!
- slogauskoplje
- Kontakt:
sa ispadanjem 5 ekipa odjednom poremetio bi se čitav ligaški sustav, odmah bi ispadalo više ekipa iz prve pa samim tim i iz druge lige što svakako nije dobro. Kada se smanjuje bolje da je postepeno
Sloga Uskoplje
- badblueboylivno
- Kontakt:
Ali to se fino najavi, mogu se provesti playoffovi ako se ne bi mogao napraviti konsenzus oko odluke, ne bi bio problem. Glupo je imati velike oscilacije u broju utakmica u tri sezone - 30 pa 26 pa 33.
Ali, naravno, za ovaj sistem promjene sam uzeo u obzir da bi se promijenile niže lige - spomenuta je promjena Prve lige na sjever i jug (svaka pod jednim entitetom) i onda ostaviti mjesta za pet klubova odozgo - znači za tu ligu osigurati 27 klubova iz Prve lige RS i FBIH i Drugih liga RS i FBIH i tome dodati 5 iz Premijer lige.
Prvu ligu od 32 kluba čine:
Premijer liga - 5 klubova
poraženi klub doigravanja - 1 klub
2.-12. iz obje postojeće entitetske lige - 22 kluba
1. iz obje skupine Druge lige RS - 2 kluba
dva kluba iz doigravanja prvaka četiriju skupina Druge lige FBIH - 2 kluba
5 + 1 + 22 + 2 + 2 = 32
Podijeliš ih, 16 na sjever, 16 na jug, i bok.
A u Drugoj ligi je puno klubova koji ne bi mogli igrati u normalnom sustavu u tom stupnju.
Ali, naravno, za ovaj sistem promjene sam uzeo u obzir da bi se promijenile niže lige - spomenuta je promjena Prve lige na sjever i jug (svaka pod jednim entitetom) i onda ostaviti mjesta za pet klubova odozgo - znači za tu ligu osigurati 27 klubova iz Prve lige RS i FBIH i Drugih liga RS i FBIH i tome dodati 5 iz Premijer lige.
Prvu ligu od 32 kluba čine:
Premijer liga - 5 klubova
poraženi klub doigravanja - 1 klub
2.-12. iz obje postojeće entitetske lige - 22 kluba
1. iz obje skupine Druge lige RS - 2 kluba
dva kluba iz doigravanja prvaka četiriju skupina Druge lige FBIH - 2 kluba
5 + 1 + 22 + 2 + 2 = 32
Podijeliš ih, 16 na sjever, 16 na jug, i bok.
A u Drugoj ligi je puno klubova koji ne bi mogli igrati u normalnom sustavu u tom stupnju.
Hayley <3
' $ $ " -.
" - " на $ ? РС & $ ранга, $ - " на загарантована ' за & ?, " $ ? $ $.
$, не ' % " ово & ? $ & " спас & $. ? је ' " у ", па се $ $ тога. ? је " у &, па " $ & / ?.
Не ', ја ' " " ". " " $, ? " $ пораст ?, " '.
$ " " "
$, не ' % " ово & ? $ & " спас & $. ? је ' " у ", па се $ $ тога. ? је " у &, па " $ & / ?.
$ " " "

& &-¥ & СФРЈ 1988., " " 2011., $ & 2010.
& &-(" ? ") - " Европе 1976., $ & " 1991., 7 пута " СФРЈ, 10 пута ¥ & СФРЈ, 2пута ¥ & "
& &-" " 2000.
& &-(" ? ") - " Европе 1976., $ & " 1991., 7 пута " СФРЈ, 10 пута ¥ & СФРЈ, 2пута ¥ & "
& &-" " 2000.
- Armageddon2012
- Kontakt:
a sad jedno seljacko pitanje
sta je po nacionalnosti ovaj zajko zeba,nesto mi to ime nije ni srpsko,ni bosnjacko,ni hrvatsko?
jevrej?
rom?
nesto deseto?
bio je nekad jedan rom u zelji,zvao se stojance idic,ja ga se ne sjecam,ali kazu da je bio jedini u sfrj i svi ga gotivili zbog toga

sta je po nacionalnosti ovaj zajko zeba,nesto mi to ime nije ni srpsko,ni bosnjacko,ni hrvatsko?
jevrej?
rom?
nesto deseto?
bio je nekad jedan rom u zelji,zvao se stojance idic,ja ga se ne sjecam,ali kazu da je bio jedini u sfrj i svi ga gotivili zbog toga

- Armageddon2012
- Kontakt:
pa i ne izgleda kao rom,ali nisam nikad u bosni cuo ni za to ime ni prezime...
old je napisao/la:' $ $ " -.
$ " " "
Bolje sto ce biti vise derbija

Al prvo da vidimo da li je to izvodljivo

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Ja jesam, barem za ime, nije često, ali znam nekoliko ljudi.Armageddon2012 je napisao/la:pa i ne izgleda kao rom,ali nisam nikad u bosni cuo ni za to ime ni prezime...
Čelik Zenica 1945
- Armageddon2012
- Kontakt:
i ja sam ovdje u banjaluci odrastao okruzen bosnjacima,tj muslimanima tadasnjim,ali nikad nigdje ne cuh to ni ime ni prezime,ni u komsiluku,ni u skoli,ni na treninzima,ni u gradu....moguce...
uglavnom bilo haris,edin,samir,dinko,damir,denis,kod tih mladjih...
uglavnom bilo haris,edin,samir,dinko,damir,denis,kod tih mladjih...
- badblueboylivno
- Kontakt:
Zajko... sjećam se kad ga je komentator koji je komentirao sažetke utakmica Labudova sa Save zvao Rajko. 

Hayley <3
Ja se bojim da ako dodje do tog smanjenja lige da ce tu biti svega, jer ce tu ligu vjerovatno morati igrati ekipe sa tradicijom i "imenom" tipa sloboda, celik koji realno-neka se niko ne uvrijedi nemaju kvalitetu za ligu 12, i onda ce da ispastaju drugi klubovi manje sredine i opet se nece nista postic
- Armageddon2012
- Kontakt:
ja mislim da ti klubovi uvijek imaju mjesta u 12,koliko god se cinilo da su u tom momentu losi.....jbg,12 je,nije 4 ili 5...
jel ti stvarno mislis da ovakva Sloboda il ovakav Celik ima mjesta tu?pa zadnjih par godina se bore za opstanak do zadnjeg kola..Sloboda ove godine u stvarno losoj situaciji,neam nista protiv njih al to je ekipa zrela za 2 ligu,jedino ako se nesto drasticno ne promijeni u sta cisto sumnjam...Armageddon2012 je napisao/la:ja mislim da ti klubovi uvijek imaju mjesta u 12,koliko god se cinilo da su u tom momentu losi.....jbg,12 je,nije 4 ili 5...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.