FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

BLU SKY

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BLU SKY » 08 jan 2015, 09:36

terabajt je napisao/la:Pitari postavljaju pitanja pa onda sami odgovaraju na ta pitanja i to na temi zelje :lol:
Taman se jadni ponadali da ce mo se raspasti i da ce slijediti njihova dominacija u narednim godinama al su se zahebali pa sad na sve nacine da ocrne i podmecu razne lazi nebi li unjeli pometnju al navikli smo sa njima kroz historiju izlaziti na kraj
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 jan 2015, 09:38

aS_Roma je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:e čuj ulagači ulažu da bi zaradili i tražiće pare nazad. stvarno čovjek svaki dan ovdje nešto novo nauči.
Jok ulagat ce pare da bude u minusu i samo da gubi :lol: :lol: :lol:

E svasta :facepalm: :facepalm:

To ko da si rekao najblažim rijecima, uplacujes kladionicu, a neces da dobijes :clap: :opaopa:
ne, ja sam dosad sve mislio da su ulagaču dovoljna upravljačka prava i da se slika sa dresom na čaršiji.

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 08 jan 2015, 09:46

zamolio bih chwilla da kao pametno djete sa asfalta SA prestane sa nehumanim intelektualnim iživljavanjem nad inferiornim (u svakom pogledu)...nadalje, pozivam sve da budemo sada jedinstveni oko ovog projekta i da pratimo ljude koji nas vode u ovom trenutku (uz obaveznu kritiku svega što treba biti kritikovano - argumentovano)..dakle, ne smijemo biti pasivni sada i naš pritisak na moguće opstrukcije nekih nehljeba iz skupštine - ne smijemo tolerisati. sada je važniji naš pritisak na "naše" ljude nego onaj sa tribina na protivničkog igrača, jer sada određujemo pravac za naredne godine. sretno nam
ŽTJMT

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 08 jan 2015, 10:01

boccaccio je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Tihi je Gredićev mentor na fakultetu bio ne znam jel sad za diplomski ili za magistarski. Uglavnom njih dvojica usko sarađuju, tako da u svemu ovome što Greda radi sigurno ima i Borisovog doprinosa. Čovjek je živ da življi ne može biti.
:mrgreen: :mrgreen: majko mila, pokopase nam Tihog :mrgreen:
E jesi vidio druže. Ovo je najbolji primjer kako se ovdje lupaju gluposti. Možeš misliti kako je tek sa ovim informacijama koje nije lako provjeriti.
Ne mogu da vjerujem koliko je ovih pitara došlo da govori kako ovo neće uspjeti itd. a oni slično radili do neki dan. Pa i ako sada ne uspije uspjet će za pola godine, godinu. I njima je Tan uletio slučajno jer se potrefilo da je jedan veliki pitar u kontaktu sa čovjekom i da mu ovaj vjeruje. Prije toga su i oni imali destak prezentacija i pokušaja. Isto tako kaže nemoguć model 51-49 a taj model itekako uspješno funkcionira u Njemačkoj i stabilniji je nego ovaj njihov gdje je jedan većinski vlasnik jer ako taj vlasnik ode dešava se krah ili ako je taj vlasnik levat valja ga otjerati. Sve ima svoje prednosti i mahane ali ništa nije nemoguće. Zato sviju vam ignorišite ih na takve nabuloze.
EDIT: @mustafa ne ubrajam te u gore navedene, ali moram jedno reći. Ne procjenjujemo mi zemljište niti možemo. Jedan čovjek je to ovdje napisao na osnovu nečega ili nekoga, a onda se ostali nadovezuju sa nije toliko ili jeste toliko. KOliko je tačno to niko ne zna ovdje na forumu i realno će biti onoliko za koliko se može prodati a ne za koliko se procjenjuje. TO je činjnica i džaba sva priča.

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 08 jan 2015, 10:06

Oni nesto racunaju, pa hoce li ovaj doci, hoce li onaj, koliko ce dat ovaj, koliko onaj, moze li funkcionisat, pa nesto izracunaju da ne moze, da je sve prevara i da im Zeljo nece smetat do prve titule u zadnjih osam godina, pa opet sve u krug, ovaj,onaj, pa ne moze proci, pa strumfovi dzaba se nadate i tako sve isto na svakoj stranici.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 08 jan 2015, 10:07

ChWilla je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:e čuj ulagači ulažu da bi zaradili i tražiće pare nazad. stvarno čovjek svaki dan ovdje nešto novo nauči.
Jok ulagat ce pare da bude u minusu i samo da gubi :lol: :lol: :lol:

To ko da si rekao najblažim rijecima, uplacujes kladionicu, a neces da dobijes :clap: :opaopa:
ne, ja sam dosad sve mislio da su ulagaču dovoljna upravljačka prava i da se slika sa dresom na čaršiji.
Ti si gore napisao da ljude hoce da ulazu pare, a da nemaju profita i dobitka, a sad druga prica i suplja za dresove i carsiju :hmmmm: :hmmmmm:

Al eto nebitno imas svoje misljenje koje je pogresno 10000 % al drzi se ti njega i dalje :D

FairBet

Post Postao/la FairBet » 08 jan 2015, 10:19

Diskusija je zdrava,sve je bolje od toga da pisemo ko je vozio tenk,ko je namjestio utakmicu,ciji je psiholog sta radio,ko se hrani virslama i ko prodaje rej ban cvike.

Ja bih iskreno volio da Zeljo uradi nesto po tom pitanju,jer automatski to znaci da i ostali klubovi moraju vise zapet da nesto urade.20 godina tapkamo sa ligom i igracima u mjestu,mislim da je to dovoljno bilo.
Ako necemo diskutovat onda mozemo i gasiti forum i to je to.

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 08 jan 2015, 10:20

aS_Roma je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la: Jok ulagat ce pare da bude u minusu i samo da gubi :lol: :lol: :lol:

Ti si gore napisao da ljude hoce da ulazu pare, a da nemaju profita i dobitka, a sad druga prica i suplja za dresove i carsiju :hmmmm: :hmmmmm:

Al eto nebitno imas svoje misljenje koje je pogresno 10000 % al drzi se ti njega i dalje :D
Sine, hajd' sto nisi shvatio sarkazam u startu, ali sto jos razvijas raspravu na svojoj pitavosti, to je vec previse. Neka neko od padobranaca iz prokletog trougla razmisli za tebe. I prosipaj se na temi beskucnika, neka sva tvoja pitavost ostane na ulici, posto kucu nemate.
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 08 jan 2015, 10:21

Vidim da je ovaj moj post izazvao dosta zanimanja, što je i razumljivo.
Ima zanimljivih komentara, ima bezveznih, i to je razumljivo.
Evo da ću neka pojašnjenja.
Ovdje je presudno bitan zakon o sportu i sportskim klubovima.
On je prošao parlamentarnu proceduru u predhodnom sazivu fed. parlamenta. Vrlo brzo,a najdalje za tri mjeseca će biti usvojen. Taj zakon će dati mogućnost da klubovi ulaze u razne procese (sitnica društva, javno-privatno partnerstvo...).
Sljedeće, ovaj proces u Želji je nešta sto će trajati.To nije jedna radnja, jedno ulaganje i završen proces. Kako sam već napisao,obzirom na vrijednost kluba,možda se nikad neće doći do ulaganja u visini 49%vrijednosti kluba.Mozda to neće ni biti potrebno, a možda će u neko doba,rukovodstvo kluba reci da nema više ulaganja...To je sad sa ove pozicije teško dokučiti.
Pitanje zaštite ulagača! U ovom momentu,do usvajanja zakona, zaštitu ulagačima garantuje zakon o obligacionim odnosima.
Ali,treba imati na umu,da će se kao ulagači,posebno u ovom početnom, ili prelaznom periodu, pojavljivati isključivo ljudi kojivole Želju, koji su i do sada pomagali klub, koji su u neku ruku i sami dio ovog projekta. Ali, u narednom razdoblju,a posebno nakon usvajanja zakona, biće sigurno i drugih ulagača.
Pitanje ulaganja i odlučivanja? Ovdje se ne radi o potpunom preuzimanju financiranja kluba,pa po tom osnovu i potpunog odlučivanja o svemu.Klub će nastaviti ostvarivati određene prihode kao i do sada. Ulaganja u klub će biti dio ukupnog financijskog poslovanja kluba.
Ovdje ljude malo zbunjuje to što se stvorila slika kako se u Želji nema za kifle. Ali nije tako. Klub je u 2014. ostvario prihod od cca 2 100 000 km.
Dakle klub nije rupa bez dna.Klub ima realnu osnovu, ima jasnu viziju i ima dovoljno kvalitetne i odane ljude u i oko kluba.
Puno zanimanja je izazvalo pitanje vrijednosti kluba .To nije stvar emocije, želje, ambicije. ..To su fakti. Neko ko je ovlašten od strane države, a kao predstavnik suda,reci će koliko klub vrijedi.Cifra od 35 mi. je vjerovatno minimalna vrijednost, ali o tom, potom.
Puno priče o ovome će biti u narednom periodu.Dosta stvari jeste novo,ali ni blizu komplikacija kako to možda sad djeluje.

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 08 jan 2015, 10:23

Ja vas stvarno ne kontam, sta ba odgovarate na ove nebuloze?
Vidite da su se o jadu zabavili. Nisu nam mogli prismrditi ni od kad im je Tankobrcic dosao a mi sastavljamo kraj sa krajem u istom periodu, pa sad kad se kod nas nesto pocelo lomit na prave komade, sa sra li se kako ce nam tek sad duvati u paks..
Mani te se rasprave, Ko je jos budali objasnio teoriju relativiteta.

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 08 jan 2015, 10:31

Kod: Označi sve

Sine, hajd' sto nisi shvatio sarkazam u startu, ali sto jos razvijas raspravu na svojoj pitavosti, to je vec previse. Neka neko od padobranaca iz prokletog trougla razmisli za tebe. I prosipaj se na temi beskucnika, neka sva tvoja pitavost ostane na ulici, posto kucu nemate.
Sad i sarkazam :lol: :lol: :lol: :lol:

Daj molim te, ne samo kad je ovo u pitanju, nego bilo sta kad nije po vašem kontu, onda trazite izgovore u skorz necemu trecem. Sarkazma u njegovom prvom postu nije bilo ni 0,01 %

A sto se tice tog vašeg ko ce kome gledati u pakaš to cemo jos vidjeti.
Ovo sto pišete , pišete jer ste besposleni, tako je bilo i za one arape sto su dolazili, pa onda Mercedes Arena pa sve ostalo.

Bez pojacanja u nastavak sezone, završite li 4-5 raspad vam je sistema :wave:

MikaHakinen
Kontakt:

Post Postao/la MikaHakinen » 08 jan 2015, 10:33

KontraNogama je napisao/la:Ja vas stvarno ne kontam, sta ba odgovarate na ove nebuloze?
Vidite da su se o jadu zabavili. Nisu nam mogli prismrditi ni od kad im je Tankobrcic dosao a mi sastavljamo kraj sa krajem u istom periodu, pa sad kad se kod nas nesto pocelo lomit na prave komade, sa sra li se kako ce nam tek sad duvati u paks..
Mani te se rasprave, Ko je jos budali objasnio teoriju relativiteta.

Joj koja propaganda i koja zamjena teze. :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Ko se jadan ne bio o jadu zbavio? :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Haj sto lazes druge, ali bolan sto sebe lazes? :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Ovdje vam ljudi samo ukazuju na nelogicnosti i rupe u prici, ali to je vama samo povod da pokusavate na licnoj bazi diskriminovati nekoga.
Mislim, vjerujte u sta zelite, nemojte razmisljati svojom glavom. Budite ko ovce, vas problem. Ne treba vam niko drugi niti replicirati, vi ste jedno jednoumno drusto, svaki pokusaj je unaprijed neuspjesan.
Da vam neko sve potanko objasni i eloborira, vi bi ga opet proglasili glupanom, makar bio i doktor ekonomskih nauka, ako vam ta prica ne godi usima.
Jedino zacutite i poklopite se usima kad vam administratori kazu istinu, kao sinoc sto je slucaj bio :kafa:

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 08 jan 2015, 10:38

dobro ba pitari sta je vama idite na svoju temu ,eto kod nas nista ne valja ,vi ste svemirci divovi itd..
ovaj hakinen govori kao admin nesto rekao pa procitaj sta je rekao citav citat a ne samo ono sto tebi odgovara ...
i molim vas ne odgovarajte im vise ba samo dodu da provociraju ,kao oni imaju dobre namjere a mrze nas ,ne ide to nikako zajedno ...

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 08 jan 2015, 10:43

DR.HOUSE je napisao/la:dobro ba pitari sta je vama idite na svoju temu ,eto kod nas nista ne valja ,vi ste svemirci divovi itd..
ovaj hakinen govori kao admin nesto rekao pa procitaj sta je rekao citav citat a ne samo ono sto tebi odgovara ...
i molim vas ne odgovarajte im vise ba samo dodu da provociraju ,kao oni imaju dobre namjere a mrze nas ,ne ide to nikako zajedno ...
Da, bas se pitam sta je admin rekao. Vi ste tvrdili da NEMA dugovanja od titula na ovamo. Onda je lik napisao jedan da ima i naborjao igrace. Drugi je dosao (i jos vas) napali ga da se registrovao samo da pljuje po zelji. Onda dodje admin i kaze da IMA DUGOVANJA, da nisu toliko velika ali da ih ima..

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 08 jan 2015, 10:45

jeste benko ali ja ne tvrdim da nema dugovanja gdje sam ja to napisao,ja samo kazem da on kaze takoder da nije sve tako crno ,a hakinen nesto drugo tvrdi ...nemam ja namjeru da se svadam nego samo treba sve procitati sta god neko napise pa onda pisati....

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 08 jan 2015, 11:05

Ne udjes par sati na temu i kada udjes vidis da se pitari sikiraju za nase bivse igrace, dugove, potencijalne investitore.. Brinu se o nasoj buducnosti, o tome dali Gredic baca suplje, koliko vrijedi Zeljina zemlja.. Sikiraju se za apsolutno sve sto je vezano za nas klub.. Bas me interesuje sto li se oni ovoliko sikiraju za Zeljom a navijaju za Sarajevo???
BUDI ŽELJO !!!

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 08 jan 2015, 11:08

DR.HOUSE je napisao/la:jeste benko ali ja ne tvrdim da nema dugovanja gdje sam ja to napisao,ja samo kazem da on kaze takoder da nije sve tako crno ,a hakinen nesto drugo tvrdi ...nemam ja namjeru da se svadam nego samo treba sve procitati sta god neko napise pa onda pisati....
ja se slazem da nije sve ttako crno, tesko je da se to moze desiti klubu koji ima dosta sponzora i jakih ljudi...
ono sto hocu reci je da ne treba lagati se, jer je sarajevo jedna velika mahala, do svakog igraca mozes doci i cuti istinu...
Druga stvar, oko zemljista, cijena zemljista na kojoj je americka ambasada je 12 mil maraka... na boljoj lokaciji od grbavice... sad je pitanje koliko vrijedi zemljiste na kojem ne mozes nsita osim stadiona napraviti ;)

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 08 jan 2015, 11:10

Benko je napisao/la: Da, bas se pitam sta je admin rekao. Vi ste tvrdili da NEMA dugovanja od titula na ovamo. Onda je lik napisao jedan da ima i naborjao igrace. Drugi je dosao (i jos vas) napali ga da se registrovao samo da pljuje po zelji. Onda dodje admin i kaze da IMA DUGOVANJA, da nisu toliko velika ali da ih ima..
To ti je isto ono kao kad aletić napise nesto o vama,pa mu hebete majku i sta sve ne,a onda napise nesto o nama,pa mu vi samo sto ne date pultzera.Kontas? A u stvari lik nema veze sa zivotom,kako god okrenes.
Onaj sto se registrovao i pisao gluposti,jeste pisao gluposti! To sto vi mislite da se duzno,nije se duzno,niti je toliko losa situacija koliko vi mislite da jeste. Nebitno i vi imate problema s takvim likovima na svojoj temi,a ovdje ih podrzavate,nidje veze,takav korov treba iskorjeniti. Ako nista zbog ljudi koji su ovdje radi neke normalne diskusije.

A ovo sto se lupa o statutu,se realno lupa i sa nase i sa vase strane,pravu pricu zna mozda 10 ljudi i to je to,ovo su sve nagadjanja i suplja prica djece koja su zavrsila il masinsku tehnicku il Brankusu ili politicke nauke u najboljem slucaju,a sad su svi magistri ekonomije,prava i cega sve ne.

Btw.ima i ovdje upucenih ljudi,ne puno,ali ih ima i samo zamisli koji je cirkus slusati vase interpretacije prica o zelji?

Cast i adminu sto pise sto pise i jeste neke stvari upucen,ali neke i nije. Npr.za ove ulagace se suska ima 7-8 mjeseci,nigdje ni jednog clanka na portalima???

Ovdje je generalno primarno ponovo otkljucati temu sarajevo vs zeljeznicar,pa da se bobuljicari i razni otpad opet tamo prepucava...

EDIT: cjena zemljista u mojoj mahali udaljenoj 5min od carsije je 500km /m3. nedavno covjek prodao,a ovaj sav sretan kupio i dobro prosao,jos je strana do koje je tesko doci,bez nekog dobrog prilaza.
A amrikancima je u lijepoj nasoj bih sve dzabe,a ne 12miliona,pa ti samo zamisli koji su to talovi bili.Nije to neki relevantan faktor uspoređivanja
Zadnja izmjena: SarajlijaTM, dana/u 08 jan 2015, 11:14, ukupno mijenjano 1 put.

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 08 jan 2015, 11:10

Ovo sto pisete je cista glupost.
Mislim daj Boze da se nađu investitori. Ali tesko cete naci covjeka pogotovo iz BiH da ce uloziti bubam 3.000.000,00 KM da bi imao 7-8% dionica. :nedam: Ja mislim da je to malo pogresno skontao ovaj FKZ1921. Ako je tako kao sto ti pises @FKZ1921, onda sam 100% siguran da od te ljubavi nema nista.
Kako sam već napisao,obzirom na vrijednost kluba,možda se nikad neće doći do ulaganja u visini 49%vrijednosti kluba.Mozda to neće ni biti potrebno, a možda će u neko doba,rukovodstvo kluba reci da nema više ulaganja...
Mislim budimo realni... Cuj nema vise ulaganja i cao. Podsjeca me na ono "daj mi moju loptu, necu se ja vise igrati".
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 jan 2015, 11:19

Vidim raspravlja se o statutu, investitorima, ulaganjima a niko i ne zna kakav je taj statut, sta pise u njemu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: CCMuHa87, ELDIABLO20, strucnjak9 i 61 gost.