FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

avlami97
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la avlami97 » 31 dec 2014, 11:53

perodeformero je napisao/la:On je ekvivalent Memicu sto se tice uprave, taj covjek jednostavno ne uljeva povjerenje nikome. Klub kakav je Zeljo se ne moze voditi samo iz ljubavi, pa nije on od jucer u Zelji. Sta je uradio sve ove godine, jako malo
Netačno!
Gredić je PODVUKAO CRTU i to je najvažnija stvar koju je učinio. Poredao je prioritete i ukoliko se ne budemo prdržavali te CRTE i tih prioriteta, tek smo onda u buli.
Jednom je jasno poručio: Sa Željom se niko ne smije više kockati. Ko želi da se kocka, neka to čini sa svojim, a ne Željinim parama.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 31 dec 2014, 11:54

samoposmatram je napisao/la:Ovo je velika greska Gredica. Kao predsjednik kluba nije smijeo dovoditi struku u pitanje. Ako je vec zelio preuzeti Osimovu funkciju, trebao je dati ostavku na trenutnoj poziciji. Predsjednik nema sta se mjesati u struku. Tu je direktor prije njega. Kao skolovan bi trebao to kao minimum znati. Pitanje struke se nepostavlja u predsjednistvu. Ovo je pokusaj Gredica da se povuve skroz iz kluba i da zatvori vrata za sobom.
Kakve bolan ti gluposti pišeš i čemu. Nekakvo bezrazložno unošenje nemira. Uvijek je predsjedništvo odlučivalo o šefu stručnog štaba.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 31 dec 2014, 11:54

Tojemojtim ako Zeljo spadne na navijace, one iste koji sezonu za sezonu nanose stetu i troskove, onda mu se crno pise. Manijaci treba prvi da se sramote za sve kazne nanjete klubu.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 31 dec 2014, 11:58

avlami97 je napisao/la:
perodeformero je napisao/la:On je ekvivalent Memicu sto se tice uprave, taj covjek jednostavno ne uljeva povjerenje nikome. Klub kakav je Zeljo se ne moze voditi samo iz ljubavi, pa nije on od jucer u Zelji. Sta je uradio sve ove godine, jako malo
Netačno!
Gredić je PODVUKAO CRTU i to je najvažnija stvar koju je učinio. Poredao je prioritete i ukoliko se ne budemo prdržavali te CRTE i tih prioriteta, tek smo onda u buli.
Jednom je jasno poručio: Sa Željom se niko ne smije više kockati. Ko želi da se kocka, neka to čini sa svojim, a ne Željinim parama.
Zasto onda odmah nije reagovao kada je postavljen Memic, sta je cekao do danas. Kakav je ovo amaterizam i za sta je on uopste zaduzen, ako se bavi dugovima zasto gura nos u struku. On jednistavni nije ni u ludilu kalibar da vlada u klubu kakav je Zeljo, nisam jedini vjeruj koji tako misli

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 31 dec 2014, 11:59

Bojamora ponovi gradivo tacan odgovor je izvrsni odbor.

zeljo1974
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1974 » 31 dec 2014, 12:03

Prvi ja ne vjerujem da je memic bez osima sposoban ispuniti zacrtane ciljeve kluba tj promovisati mlade igrace,izboriti europu popraviti igru ....

darknes001
Kontakt:

Post Postao/la darknes001 » 31 dec 2014, 12:06

Stvarno ovdje ne mozes doci i vidjeti kvalitetan post,svi sve znaju i svi su jako pametni,pa lagano do kluba i to iznesite ljudima u upravi. Nimalo me nije iznenadilo ovo, jednostavno nama je svima jasno kao i gredi da ako ostane Memic na klupi mi Evropu necemo ove sezone vidjeti, kazu pa sto je postavljen onda, a svi znamo da bi se Amar pitao za sve a memo to pretvarao na terenu, a posto Amar odlazi logicno je da Memo to sam nece moci, i onda ostadosmo bez para od Evrope i onda tek sranja pocinju, e da je kako Odovica nafatat to bi najvise volio

LIjep pozdrav za sve iskrene Manijake i ne trebaju nam sad prepucavanja nego jedinstvo, vise nego ikad nam je potrebno jedinstvo

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 31 dec 2014, 12:08

@samoposmatram pod "Misleći navijači" sigurno nisam podrazumjevao pojedine (pod)grupice na jugu koje su djelom zaslužne za sumornu i letargičnu atmosfetu već na inteligentne ljude koji volje Želju i koji su sposobni samoorganizovati se sada kada je to jakoo potrebno
da ne duljim, treba nam usaglašavanje stavova i principa koji bi se predočilo vodstvu kluba, ko god da to bude, i koji bi se moralo poštovati
naravno, ta kacija i ta moguća grupa bi morali imati legitimitet i snagu u vidu većinske podrške navijača i simpatizera Želje (dakle i Sjevera i Juga, pa i Zapada)...e to je posao - ali nema ništa lako niti je kad bilo

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 31 dec 2014, 12:08

Ama Murinjo, Memic, Osim to je nas najmanji problem, sa ovakvim stanjem u klubu i igracima kojima raspolazemo svaki trener ce biti zavaljen

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 31 dec 2014, 12:10

jos ako odu tomic i kvesic sto ce nam biti veselo :crazy:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 31 dec 2014, 12:19

Navijaci trebaju navijace da obrazuju, ali stav mora klub postaviti komesaru Pekicu. Neka cilj manijacima bude nijedna baklja ili nered do kraja sezone.

Darkness vidim lijepo spominjes jedinstvo, a spustas Memicevo fudbalsko znanje na nivo budale. To mora da si nedavno iz gaca. Svremenom ces skontati neke stvari. Memic nije u klubu od juce. On je covjek koji zna klub bolje nego iko. Mulalic ce se razvijati uz Memica, koji ce na papiru biti sef, a ustvari ono sto je uvijek i bio Memic. Nerazumijem kako navijaci kluba mogu imati tako malo postovanja. Valjda zato i prave stetu svome klubu vise nego iko.

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 31 dec 2014, 12:25

Padale su i oštre riječi al sjednica je nastavljena ;)
Veliki klub :pinokio:
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 31 dec 2014, 12:26

sasistika je napisao/la:Padale su i oštre riječi al sjednica je nastavljena ;)
Veliki klub :pinokio:
godine prolaze, titule ne dolaze. 1946 !
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 31 dec 2014, 12:29

@samoposmatram
nisu samo manijaci navijači i simpatizeri kluba, to ne zaboravi. ja sam od 1997 na južnoj tribini a sada malo rjeđe i nemam nikakav problem sa mlađim i vatrenijim navijačima i tribinom, ali niti su samo oni Željo i nisu oni ništa bitniji od onih tihih navijača i simpatizera kluba koji sada trebaju da se probude
toliko o tome
pozdrav

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 31 dec 2014, 12:38

Pred nama je period gdje ce biti svega, kljucna stvar u tome je statut, postoje razne struje u klubu, svako na svoju stranu vuce, nadam se da ce preovladati zdrav razum i da ce statut biti usvojen, ako statut bude usvojen tih vječnih parazita neće biti nigdje na mapi, zbog toga je moje mišljenje da će oni sve uraditi da stopiraju to. Raduje me ova zadnja izjava Amara, da se naslutiti onako između redova da se nešto sprema.. Navijači Željezničara nisu bili sretni kada je odlazak Amara Osima postao zvaničan. Sada već bivši menadžer Željezničara pozvao je plavi dio prijestolnice Bosne i Hercegovine na strpljenje.
"Ostavljam klub sa tendencijom da bude stabilan, prije svega financijski, a potom i organizacijski. Taj period konsolidacije će trajati još neko vrijeme, ali ne predugo, po mom mišljenju. Uključen sam u problematiku, tako da znam o čemu pričam. Nakon toga mi imamo najbolje preduslove od svih klubova da krenemo prema naprijed. Imamo omladinsku školu, imamo ljude u klubu koji su posvećeni, imamo ljude oko kluba koji ga vole, imamo infrastrukturu i imamo nešto što ostali nemaju. Kada budemo riješili neke tekuće stvari mislim da ćemo mi biti opet tu gdje i pripadamo," kaže Osim.
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 31 dec 2014, 12:51

sasistika je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:jos ako odu tomic i kvesic sto ce nam biti veselo :crazy:
Ma Željo je Željo.Možda neće biti titula narednih 10 godina al će te biti u vrhu sigurno. :urnebes:
Do bro
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 31 dec 2014, 13:00

shzna je napisao/la:
sasistika je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:jos ako odu tomic i kvesic sto ce nam biti veselo :crazy:
Ma Željo je Željo.Možda neće biti titula narednih 10 godina al će te biti u vrhu sigurno. :urnebes:
Do bro
Ho ce mo bi ti u vr hu

Sent from my iPhone using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 31 dec 2014, 13:05

Ne treba dizati frku oko ovoga, on sigurno zna bolje od nas što ovdje nagađamo! Moje mišljenje je da je Amar vodio glavnu riječ, bez obzira ko je sjedio na klupi i ko se (za javnost) vodio kao ŠSŠ, Amar je vodio ekipu. Prema tome, Memić je postavljen kao paravan i kao jedino normalno rješenje u tom trenutku tj. u trenutku kad nismo imali licenciranog trenera, znajući da je Amar tu i da će on voditi ekipu. Sada Amara nema i ovo je po meni logičan potez, Gredić ima moju podršku vezano za ovo. Ponavljam, ovo je samo moje mišljenje, nisam nikakav insider.

Mislio sam da svi misle da Memić nije za trenera koji Želju može voditi samostalno i sa kojim možemo očekivati uspjeh ali, očito sam se prevario. Čitajući postove vidi se da ima i onih koji misle da je Memić najbolje rješenje za trenera. Doduše, takvi su manjina, tako da mislim da je pozadina toga vjerovatno privatno poznanstvo ili im Gredić nije omiljna ličnost u klubu jer i budala zna da Memić nema iskustvo niti reference kojim bi neko mogao tvrditi da je on "dobar" trener. Ovi iz skupštine su očito čekali bilo šta pa da udare na, po njima, "nepoželjne" u klubu jer dok je Amara bilo, koji je imao podršku ogromne većine navijača, znali su da nemaju šanse.

Po meni, kao što je neko već rekao, treba objaviti sva imena ljudi koji su u skupštini, po mogućnosti intervju sa njima napraviti da znamo ko je ko u svemu ovome. Ko želi Memića a samim tim ne želi bolje Želji.

Ja lično za Gredića nikad nisam bio i mislim da je sve što je on rekao završilo na riječima ali, otom-potom. Najgore u ovoj situaciji što se može desiti jeste smjena Gredića jer je on jedini u klubu koji je započeo, ostao i koji još uvijek sprovodi "finansijsku stabilizaciju" kluba. Ako ste Amara podržavali onda trebate podržati i ljude koje je on doveo/postavio znajući da žele dobro klubu i da će sporvoditi zadate ciljeve. Prema tome, ima moju podršku, mogu progutati još dvije godine koje on pominje kao potrebne za provođenje ovog cilja, poslije ćemo vidjeti gdje smo. U suprotnom, džaba samo se patili ove zadnje dvije sezone, uzalud bi bilo sve, jer novi ljudi, nove šuplje, novi programi i nove godine koje nemamo ...
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 31 dec 2014, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 31 dec 2014, 14:25

Anonimac je napisao/la:Ne treba dizati frku oko ovoga, on sigurno zna bolje od nas što ovdje nagađamo! Moje mišljenje je da je Amar vodio glavnu riječ, bez obzira ko je sjedio na klupi i ko se (za javnost) vodio kao ŠSŠ, Amar je vodio ekipu. Prema tome, Memić je postavljen kao paravan i kao jedino normalno rješenje u tom trenutku tj. u trenutku kad nismo imali licenciranog trenera, znajući da je Amar tu i da će on voditi ekipu. Sada Amara nema i ovo je po meni logičan potez, Gredić ima moju podršku vezano za ovo. Ponavljam, ovo je samo moje mišljenje, nisam nikakav insider.

Mislio sam da svi misle da Memić nije za trenera koji Želju može voditi samostalno i sa kojim možemo očekivati uspjeh ali, očito sam se prevario. Čitajući postove vidi se da ima i onih koji misle da je Memić najbolje rješenje za trenera. Doduše, takvi su manjina, tako da mislim da je pozadina toga vjerovatno privatno poznanstvo ili im Gredić nije omiljna ličnost u klubu jer i budala zna da Memić nema iskustvo niti reference kojim bi neko mogao tvrditi da je on "dobar" trener. Ovi iz skupštine su očito čekali bilo šta pa da udare na, po njima, "nepoželjne" u klubu jer dok je Amara bilo, koji je imao podršku ogromne većine navijača, znali su da nemaju šanse.

Po meni, kao što je neko već rekao, treba objaviti sva imena ljudi koji su u skupštini, po mogućnosti intervju sa njima napraviti da znamo ko je ko u svemu ovome. Ko želi Memića a samim tim ne želi bolje Želji.

Ja lično za Gredića nikad nisam bio i mislim da je sve što je on rekao završilo na riječima ali, otom-potom. Najgore u ovoj situaciji što se može desiti jeste smjena Gredića jer je on jedini u klubu koji je započeo, ostao i koji još uvijek sprovodi "finansijsku stabilizaciju" kluba. Ako ste Amara podržavali onda trebate podržati i ljude koje je on doveo/postavio znajući da žele dobro klubu i da će sporvoditi zadate ciljeve. Prema tome, ima moju podršku, mogu progutati još dvije godine koje on pominje kao potrebne za provođenje ovog cilja, poslije ćemo vidjeti gdje smo. U suprotnom, džaba samo se patili ove zadnje dvije sezone, uzalud bi bilo sve, jer novi ljudi, nove šuplje, novi programi i nove godine koje nemamo ...
mišljenje ti nije tačno, i dino i adžem su sami crtali postavke, za bolje ili za lošije.

ja se prvi slažem da mema nije za glavnog trenera. ali ne možeš ga imenovati pa rušiti deset dana poslije - a ne nuditi novo ime ni kao prijedlog. naravno ako je tačno da je tako bilo - to je u najmanju ruku neodgovorno, da ne kažem šta ružnije.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 31 dec 2014, 14:26

Meni onaj tekst djeluje kao narucen od nekog ko pretenduje na Gredicevu poziciju.. Takvih je nakon Amarovog odlaska zasigurno mnogo.. Valja nama muku muciti dok se Amar ne vrati..
BUDI ŽELJO !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: adrenaline323, Amazon [Bot], Levin i 53 gosta.