Ne treba dizati frku oko ovoga, on sigurno zna bolje od nas što ovdje nagađamo! Moje mišljenje je da je Amar vodio glavnu riječ, bez obzira ko je sjedio na klupi i ko se (za javnost) vodio kao ŠSŠ, Amar je vodio ekipu. Prema tome, Memić je postavljen kao paravan i kao jedino normalno rješenje u tom trenutku tj. u trenutku kad nismo imali licenciranog trenera, znajući da je Amar tu i da će on voditi ekipu. Sada Amara nema i ovo je po meni logičan potez, Gredić ima moju podršku vezano za ovo. Ponavljam, ovo je samo moje mišljenje, nisam nikakav insider.
Mislio sam da svi misle da Memić nije za trenera koji Želju može voditi samostalno i sa kojim možemo očekivati uspjeh ali, očito sam se prevario. Čitajući postove vidi se da ima i onih koji misle da je Memić najbolje rješenje za trenera. Doduše, takvi su manjina, tako da mislim da je pozadina toga vjerovatno privatno poznanstvo ili im Gredić nije omiljna ličnost u klubu jer i budala zna da Memić nema iskustvo niti reference kojim bi neko mogao tvrditi da je on "dobar" trener. Ovi iz skupštine su očito čekali bilo šta pa da udare na, po njima, "nepoželjne" u klubu jer dok je Amara bilo, koji je imao podršku ogromne većine navijača, znali su da nemaju šanse.
Po meni, kao što je neko već rekao, treba objaviti sva imena ljudi koji su u skupštini, po mogućnosti intervju sa njima napraviti da znamo ko je ko u svemu ovome. Ko želi Memića a samim tim ne želi bolje Želji.
Ja lično za Gredića nikad nisam bio i mislim da je sve što je on rekao završilo na riječima ali, otom-potom. Najgore u ovoj situaciji što se može desiti jeste smjena Gredića jer je on jedini u klubu koji je započeo, ostao i koji još uvijek sprovodi "finansijsku stabilizaciju" kluba. Ako ste Amara podržavali onda trebate podržati i ljude koje je on doveo/postavio znajući da žele dobro klubu i da će sporvoditi zadate ciljeve. Prema tome, ima moju podršku, mogu progutati još dvije godine koje on pominje kao potrebne za provođenje ovog cilja, poslije ćemo vidjeti gdje smo. U suprotnom, džaba samo se patili ove zadnje dvije sezone, uzalud bi bilo sve, jer novi ljudi, nove šuplje, novi programi i nove godine koje nemamo ...
Zadnja izmjena:
Anonimac, dana/u 31 dec 2014, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...