FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zeljeznicar1
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljeznicar1 » 29 dec 2014, 17:47

boccaccio je napisao/la:Ovo ce biti pravi ispit za sve ljude u i oko kluba. Oni sada imaju priliku da obore sva nasa poslijeratna iskustva, koja su nam davala ono cinjenicno stanje da je Zeljo uspjesan i trofejan samo onda kada je Amar Osim vezan za nas klub. Ostalo je sve bilo borba i totalni nered u rukovodstvu, pa smo nazalost i mi zabrinuti da ce se mozda ponoviti novi krug neuspjesnog klupskog rukovodjenja.

Ako je klub zadao sebi ciljeve na pocetku tekuce sezone, ne vidim razlog da se ti ciljevi ne nastave i da ljudi koji su trenutno u klubu pokusaju bez Amara da naprave stabilnost. Cak i sa Amarom mi smo bili ovde u dilemama da li to ide svojim tokom i onako kako treba, a sve zbog nestrpljenja koje imamo kao narod u svojim genima. Sve hocemo odmah i sad. Mi bez icije pomoci obitavamo kao klub i takvi smo oduvijek bili. Usponi i padovi su sastavni dio naseg kluba, a uvijek smo se borili sa neimastinom. Opet smo najtrofejniji poslije svega i sigurno je da ljudima koji su sada na funkcijama nije nimalo lako da nas navijace uvjere u sigurnost projekta koji se desava a sada poslije odlaska Amara Osima, koji je drzao konce u svojim rukama, kao neki sigurnosni dio, da se ne pojave u tim kljucnim funkcionerskim foteljama novi-stari ublehasi.

Amar Osim je dao od sebe ono najbolje sto je imao. Vise puta je podigao klub iz sivila, dao je nama navijacima mnogo radosti i borio se svim sredstvima da nas klub u nasim i u ocima drugih ljudi koji ne navijaju za nas tim izgleda respektabilno. On je prvi koji je pokusao da podigne ljestvicu na svim nivoima. Nije to do kraja uspio, ali je imao muda da pokusa. Takve stvari se ne smiju nikada zaboraviti.
On ce se mozda jednog dana vratiti, a klub ne smije da ceka da se to eventualno jednom desi. Klub sa svojim ljudima unutar njega mora da nastavi i da dodje do zeljene organizovanosti. Ovo je sansa za ljude koji su tu ostali da budu isto tako hrabri i da njihove sposobnosti vise dodju do izrazaja. Mi ne smijemo razmisljati o uspjehu samo onda kada je Amar u klubu. Moramo podici u svojim glavama svijest da je Zeljo ta svetinja u koju gledamo i kojoj se radujemo, da je Zeljo ispred bilo kojeg pojedinca. Ako u klubu misle da ne mogu nastaviti ovaj teski put tranzicije, onda postoje dva rjesenja. Neka se i sami razbjeze, ili neka traze nekoga i angazuju svakoga za koga misle da im moze pomoci u nastojanjima. Ako misle da mogu nastaviti, neka to urade hrabro i neka se bore za klub, kao sto to rade djeca na terenu, ili navijaci na tribinama.

Nekada se stice dojam od nas navijaca najvise da je ovo bez Amara napusten klub. Strah i ta neka bojazan za stabilnu i uspjesnu buducnost bez Amara je uzeo maha u mnogim navijackim domovima. Pricao sam sa dosta ljudi i svi u glas pitaju kao sta cemo sad ?
Pa nista necemo sada...nastavicemo tamo gdje smo stali. Ovo svakako nije sezona koja bi trebala donijeti neki rezultatski uspjeh. Ovo je sezona, pa i ona sljedeca sezona, koja treba donijeti mir u organizacionom smislu i da se stvari tu posloze planski. Neki se dugovi vracaju, neke se stvari postavljaju na svoje mjesto, mi navijaci smo malo nestrpljivi gledajuci na terenu blagi uzas, na koji su nas ipak ovi ljudi u klubu na celu sa Amarom i pripremali, pa ce tako biti i poslije Amara. Bar za neki period od dvije godine ako sve bude po planu. Spremaju se jos neke stvari i treba vidjeti da li ce se nesto realizovati. Poslovanje na ovaj nacin nam ne ide na ruku i sa Amarom i bez njega i svakako se treba naci pravi izvor finansiranja. Na tome se radilo i vjerujem da ce se raditi i dalje.

Sto se tice nas navijaca, mi samo ne smijemo da spadnemo na onaj nivo kada nas je dolazilo po 300 na utakmicu. Ja sam vec sada mnogo pozelio moju Grbavicu i onaj stadion sto dusmani od rata na ovamo zovu " smetljarnik" ili " golubarnik " . Neka zovu kako hoce, ali ja to volim. U tom prostoru ja disem punim plucima, slobodan sam da navijam za svoju boju, podignem ruke i viknem ZELJOOOOOOO ..... i pun sam sebe tada, pun sam mog Zelje, pun sam sjecanja na nesto lijepo, pun sam istorije, pun sam suza...i kola to kroz mene i sada kada pisem, pokrene se iz pete, pa eksplodira u srcu. ZELJOOOOOOO.....ZELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...

ZELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Koji si ti kralj svega mi! :clap: :salut:
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 29 dec 2014, 17:52

Ovo malo boccacio predizbornu puca :p svaka cast majstore

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 dec 2014, 17:55

mukitmovac je napisao/la:
super je napisao/la:ipak haris alihodzic ce biti spona koja ce mjenjati amara al ne u funkciji menadjera kluba ili sporstkog direktora(ne znam kako ce ime dati toj funkciji :D )
Jak covjek nema sta, bicemo mi u velikom gubitku.
Kordinator omladinskog pogona!
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

bhsport
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la bhsport » 29 dec 2014, 17:58

super je napisao/la:ipak haris alihodzic ce biti spona koja ce mjenjati amara al ne u funkciji menadjera kluba ili sporstkog direktora(ne znam kako ce ime dati toj funkciji :D )
Hare je dobar čovjek. Odlična vijest!

[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 29 dec 2014, 18:04

DukeOfWellington je napisao/la:
boccaccio je napisao/la: Sto se tice nas navijaca, mi samo ne smijemo da spadnemo na onaj nivo kada nas je dolazilo po 300 na utakmicu. Ja sam vec sada mnogo pozelio moju Grbavicu i onaj stadion sto dusmani od rata na ovamo zovu " smetljarnik" ili " golubarnik " . Neka zovu kako hoce, ali ja to volim. U tom prostoru ja disem punim plucima, slobodan sam da navijam za svoju boju, podignem ruke i viknem ZELJOOOOOOO ..... i pun sam sebe tada, pun sam mog Zelje, pun sam sjecanja na nesto lijepo, pun sam istorije, pun sam suza...i kola to kroz mene i sada kada pisem, pokrene se iz pete, pa eksplodira u srcu. ZELJOOOOOOO.....ZELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...
:clap:
:clap: :clap: jarane ja oplako a 40 mi je kuka

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 29 dec 2014, 18:14

ja mislim haris i edis da se sad skinu da bi bili bolji od bogdanovića i kosorića...

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 29 dec 2014, 19:48

ChWilla je napisao/la:ja mislim haris i edis da se sad skinu da bi bili bolji od bogdanovića i kosorića...
pisao sam nedavno, ako smo se već uhvatili podmlađivanja, mogli smo vala imati i jednog juniora za štopera, a drugi štoper da bude neki baš dobar.. vako imaš ova dva teška kloca od 24 i 27 godina i nikakve koristi od njih..
dva juniora bi igrala isto, ako ne i bolje od ove dvojice..

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 29 dec 2014, 20:13

pošto je zaključana tema sa jufkicama...

slika

prvi poslijeratni derbi ako se ne varam
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 29 dec 2014, 20:14

fedeltafrotta je napisao/la:pošto je zaključana tema sa jufkicama...

slika

photoshop , al dobro trudite se pobjeci od danasnje realnosti svega izmedju dva kluba

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 29 dec 2014, 20:41

Hoćemol' tražiti vještaka da nam potvrdi jel photoshop ili nije?
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 29 dec 2014, 20:42

shzna je napisao/la:Hoćemol' tražiti vještaka da nam potvrdi jel photoshop ili nije?
ja predlazem ovog iz zenice, kazu nema boljeg u BiH.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 29 dec 2014, 20:43

shzna je napisao/la:Hoćemol' tražiti vještaka da nam potvrdi jel photoshop ili nije?
:lol: :lol:

:tokralju:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 dec 2014, 20:44

Da ne bude zabune kartu je stampao NK Zeljeznicar zato i fks ima prefiks NK.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 29 dec 2014, 20:47

Šiljak: Hajduk hoće Kvesića? Nek’ se jave, dogovorit ćemo se

Odlazak Antonija Milića u belgijski Oostende je očekivan, ali ususret prijelaznog roka taj transfer ponovno otvara pitanje Hajdukovog lijevog beka. Iako po vokaciji primarno stoper, pa i zadnji vezni, u posljednje vrijeme kod trenera Igora Tudora Milić se stabilizirao na mjestu lijevog beka ispred Gorana Jozinovića koji jesenas nije uživao toliko trenerovo povjerenje.

Transferom Milića, uz spoznaju kako Jozinoviću (još) nije produžen ugovor koji ističe na ljeto, pozicija lijevog beka ostaje predmet Hajduke potrage u prijelaznom roku pred nama. Već ranije Hajduk je bacio oko na lijevog beka sarajevskog Željezničara Josipa Kvesića, no kao prepreka navodno se ispostavilo pitanje odštete.

Igrača kojem na ljeto ističe ugovor Željezničar navodno ne pušta bez 100 ili čak 200 tisuća eura odštete, što je Hajduku puno bez obzira što se ne radi o astronomskim iznosima jer je osuđen na dovođenje igrača bez odštete.

- Kvesić je perspektivan, dobar igrač. Ima mjesta za njega u Hajduku – kazuju nam bolji poznavatelji BiH nogometa.

I prije samog prijelaznog roka u Željezničaru je bilo promjena, ali u struci. Sportski direktor Amar Osim karijeru će nastaviti u katarskom Al-Kharaitiyatu. Stoga smo odgovor potražili kod direktora kluba s Grbavice Mirsada Šiljka koji bi uskoro trebao preuzeti i taj dio posla oko eventualnih transfera.

Moguća podjela budućeg transfera?

- Koliko mi je poznato nitko nas iz Hajduka nije službeno kontaktirao u vezi Kvesića, ne isključujem da je netko ranije možda razgovarao s Amarom. Čuli smo za priču s Hajdukom, o navodnom interesu, ali službenih upita u klub nije bilo. Ako je Hajduk zaista zainteresiran neka se javi. Pa neka i ne bude ništa od toga treba imati dobru suradnju među klubovima za ubuduće, ako i ne bude sada bit će prilike u budućnosti za poslovanje – kazuje nam otvoreno Šiljak.

Ranije u karijeri Kvesić je nosio dres i Širokog Brijega, Varaždina te slovačke Žiline. Bilo je govora kako je sada u igri bila i opcija da se umjesto plaćanja odštete Želji podijeli kasnija odšteta kada bude odlazio s Poljuda u inozemstvo, između Hajduka i Željezničara (navodni omjer 60:40).

- Sve je stvar dogovora, otvoreni smo za sve opcije, ali više ću o svemu ipak moći kazati kroz nekoliko dana – kaže za "Slobodnu Dalmaciju" direktor Željezničara u kojem se dotad trebaju presložiti kockice u stručnom dijelu klupske piramide. Hajduk bi već sada mogao dogovoriti prelazak Kvesića na ljeto, bez odštete, uzdaju se “bijeli” da će pitanje lijevog beka riješiti ove zime.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 29 dec 2014, 20:50

pile87 je napisao/la:
Da ne bude zabune kartu je stampao NK Zeljeznicar zato i fks ima prefiks NK.
Imam ovu kartu, ništa naročito. Samo što je ona od mnogih ovdje starija, a umalo je starija i od Olimpika.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 29 dec 2014, 20:56

sjecam se kao da je bilo danas, rahmetli alija izveo pocetni udarac... skoro 20 godina proslo :wtf:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

fininavijac

Post Postao/la fininavijac » 29 dec 2014, 21:29

Bruka i sramota,a i propast mogao je tu Konjić uletit bolja je opcija, a bio je on ili šiljak u opciji za sportskog direktora nekoć ovaj šiljak prošao zato što je moćniji za ekonomska pitanja ne sportska, sad ovaj <konjić bi mogao uletit po pitanju poznanstava i veza a pravi je Željovac, ali kom mamlazu pričat,on bi to rado prihvatio za badava, ali nema mozga niko u klubu blesavi svi ko ovce., taman team memić bez mozga i ovaj nema dalje. :clap:

Nantess
Kontakt:

Post Postao/la Nantess » 29 dec 2014, 21:34

fedeltafrotta je napisao/la:pošto je zaključana tema sa jufkicama...

slika

Ako mislis na stadionu vasem onda jeste, a generalno prvi derbi poslije rata je bio na Kosevu jesen 1995.

.... ljubav za tebe mjere nema .... MCMXLVI ....

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 29 dec 2014, 21:45

Nantess je napisao/la: Ako mislis na stadionu vasem onda jeste, a generalno prvi derbi poslije rata je bio na Kosevu jesen 1995.

taj derbi je bio odigran za vrijeme mirovnih pregovora, znaci jos je bio rat :plac: :plac: a i eto sta je vama pitarima bitno, gdje se igrao prvi poslijeratni derbi, stvarno ste cudna raja...
FKŽ !

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 29 dec 2014, 21:49

Ne kontam ovo za Alihodžića. Šta onda Dogan radi ili će i on za Katar što po meni nije dobro.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, N3R3D, Sarun i 45 gostiju.