Kako nije? Pirnar, Airvent, Siac, Bosankar ovi sad u Cazinu austrijanci bi trebali biti jaki, Aras je jak, oni dispeceri u kombiteksu su jedni od jacih u drzavi itd itd (samo su neki za koje ja znam ima ih jos sigurno) samo treba pokucati i imati mlade ljude koji znaju nesto, al ko da gledam na kraju sezone skupstina neka uvijek isti ljudi, fikro boss prenosi live i onda 2 sata debate ko je vise dao za NKJ.Iceplayer je napisao/la: ↑27 dec 2025, 16:32Razni modeli su mogući, najvažnije je graditi klub korak po korak. Jedinstvo kad bi imalo ozbiljan rezultat bilo bi 5000 ljudi na stadionu minimalno. Ovdje i kad ispadamo iz lige 10 godina za redom bude 1000 ljudi na stadionu. Realno imamo čitav kanton za fudbalsku školu jer do Zenice nema većeg kluba od USK...Risonja99 je napisao/la: ↑27 dec 2025, 16:12Ja samo hocu reci da bez masovnosti i nema investitora, Zeljo je dobio investitora jer ima 10.000 ljudi svaku utk kuci a i taj investitor vjv cilja na imovinu Zelje u dogledno vrijeme a šuška se i da je stavio na ugovor da ukoliko digne ruke moraju mu sve i marku vratiti koliko je i dao, isto se šuška da slicno ima i Sarajevo.
Znaci clanske/fan shop i polako vracati brend, opet cu se vratiti na Bubamaru gdje je prosle sezone 70 privatnika platilo neku clansku posebnu od 1000 KM, sve se moze kad se hoce.
Ali opet razmislite malo zašto u zadnje 30 godina niti jedna ozbiljna kompanija nije napravila u BiH postrojenja i ako je radna snaga trenutačno jeftinija nego u Kini. Ovoj državi je potrebna 1000% drugačija politika investiranja i ulaganja. Ne moraju čak ništa niti izmisliti neka kopiraju zakone par država koji su otvorili vrata krupnom kapitalu...
Ja sam misljenja da navijaci i simpatizeri kluba trebaju imati nesto sl kao Hajduk i da trebaju dati kvotu ljudi u UO tako bi skolovani ljudi mogli doci do izrazaja sa dobrim namjerama.