Ma poenta je da Pjanić nije kriv za ovaj rezultat u baražu i da baš nije on samo kriv što je odigrao lošije. Meša je, vjerovatno, gledao Irsku protiv Njemačke i znao je kako će igrati. Zašto nije spremio igrače i odgovor, ne znam. Ovim pritupom i taktikom ne bi prošli iz 100 pokušaja. Ono što bi nas spasilo je vjerovatno neka majstorija ali ona nije došla.FaraonTM je napisao/la:Nebitno je to za priču sad, al' dobro to je istina mada kratko je trajalo kako god.muamerc je napisao/la:Nisu nam dali loptu već smo je mi dobili ubacivanjem agilnijeg Bešića. Oni su se kasnije vratili na fabričke postavke ubacujući Longa i McCleana da prave presing na Bešića i na sredinu. Šta god da smo uradili ONil je bio spreman.FaraonTM je napisao/la: Irci su nam dali loptu od početka drugog poluvremena pa možda narednih 10-ak minuta i odmah smo ih poprilično stisli, kružimo minutu oko njihovog kaznenog i niko ne šuta al' dobro to je sad nebitno, i baš u tom trenutku Kristić govori kako Irski navijači negoduju jer su nam Irci prepustili posjed.
Miralem Pjanić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Miralem Pjanić
Udarali su nam presing i danci, norvežani, austrijanci, grci, velšani, itd... pa smo ih rješavali. Trkačke ekipe, tehnički slabije od nas.FaraonTM je napisao/la:A nijedna ni druga utakmica nisu ni slične kao ova protiv Irske iz razloga što je @corleone rekao Irci su nam udarali presing na našoj polovini dok su nam Grca a pogotovo Bjelorusi dali loptu. Irci su nam dali loptu od početka drugog poluvremena pa možda narednih 10-ak minuta i odmah smo ih poprilično stisli, kružimo minutu oko njihovog kaznenog i niko ne šuta al' dobro to je sad nebitno, i baš u tom trenutku Kristić govori kako Irski navijači negoduju jer su nam Irci prepustili posjed.
Poenta je da su nas redovno dobijali ekipe koje su tehnički jače od nas i protiv kojih nikad nismo imali šanse, tipa Portugal, Brazil, Španija, Argentina, itd... i da nam takve najmanje odgovaraju, a ne ekipe kao Irska, takve su uvijek poželjne ali mi moramo biti pravi, sada to nismo bili.
Da ne razvodnjavamo priču kako vama odgovara, kao i uvijek.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sa moje tačke gledišta dva dana nakon ispadanja mislim da je Meša pogriješio sa izborom igrača u sredini terena. Medunjanin jednostavno ne smije igrati protiv ekipe koja nam udara presing. Tu je trebao biti Salihović definitivno. Što se tiče zadnjeg veznog trebao je početi Bešić al' sigurno da nije bio 100% fit jer ne vidim razlog da ga Meša ne bi stavio od početka (neko će reći lobi, Cocalić al' to je čista šuplja, da je lobi sumnjam da bi Cocalić na poluvremenu izašao). I kada je ušao bio je onako dobar al' po meni jednim dijelom rezervisan, čak se jednom uhvatio za nogu čini mi se i napravio bolnu grimasu, kontao sam gotovo...muamerc je napisao/la:
Ma poenta je da Pjanić nije kriv za ovaj rezultat u baražu i da baš nije on samo kriv što je odigrao lošije. Meša je, vjerovatno, gledao Irsku protiv Njemačke i znao je kako će igrati. Zašto nije spremio igrače i odgovor, ne znam. Ovim pritupom i taktikom ne bi prošli iz 100 pokušaja. Ono što bi nas spasilo je vjerovatno neka majstorija ali ona nije došla.
Pjanić se naravno podrazumijevao u sredini, o tom nema priče. I on je u ovom dvomeču dao maksimum koliko može sa obzirom na okolnosti.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Dobijali su nas i Danci, dobijali su nas Grci sa ili bez Misketa nije ni bitno. Dobijali su nas i Norvežani, Moldavci, Mađari, Rumuni, kiksali smo protiv Albanaca, Slovaka, sve to sa Misketom. Jesu li to tehnički jače ekipe od nas?Virtu4l je napisao/la:Udarali su nam presing i danci, norvežani, austrijanci, grci, velšani, itd... pa smo ih rješavali. Trkačke ekipe, tehnički slabije od nas.FaraonTM je napisao/la:A nijedna ni druga utakmica nisu ni slične kao ova protiv Irske iz razloga što je @corleone rekao Irci su nam udarali presing na našoj polovini dok su nam Grca a pogotovo Bjelorusi dali loptu. Irci su nam dali loptu od početka drugog poluvremena pa možda narednih 10-ak minuta i odmah smo ih poprilično stisli, kružimo minutu oko njihovog kaznenog i niko ne šuta al' dobro to je sad nebitno, i baš u tom trenutku Kristić govori kako Irski navijači negoduju jer su nam Irci prepustili posjed.
Poenta je da su nas redovno dobijali ekipe koje su tehnički jače od nas i protiv kojih nikad nismo imali šanse, tipa Portugal, Brazil, Španija, Argentina, itd... i da nam takve najmanje odgovaraju, a ne ekipe kao Irska, takve su uvijek poželjne ali mi moramo biti pravi, sada to nismo bili.
Da ne razvodnjavamo priču kako vama odgovara, kao i uvijek.
Ovo "sa Misketom" kažem samo da napomenem. I slažem se da nismo bili pravi al' je glupost reći da su nas vazda dobijale samo objektivno jače i veće reprezentacije, notorna glupost.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- DonCorleone
- Kontakt:
Nismo bili pravi? Zasto?Virtu4l je napisao/la:
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
ako je pjanic krivac za sve, koja bi mi tek kar.ina bili bez njega
pa mi sredine bez njega NEMAMO, u pravom smislu te rijeci.
Heat map našeg veznog reda sa i bez Pjanića iz utakmica u Zenici (lijevo) i u Dublinu (desno)

Heat map našeg veznog reda sa i bez Pjanića iz utakmica u Zenici (lijevo) i u Dublinu (desno)

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- DonCorleone
- Kontakt:
rope11 je napisao/la:ako je pjanic krivac za sve, koja bi mi tek kar.ina bili bez njegapa mi sredine bez njega NEMAMO, u pravom smislu te rijeci.

Dje su ostali, izgleda da nisu bili pravi

Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Upravo tako sto se tice Pjanica. I upozoravali su mnogi ovdje bas na tog O'Neilla prije utakmice puno puta i na njegovo iskustvo. Da bi Mesa trebao da iznenadi njega sa nekim igracem ili taktikom jer ovaj je vec uocio sve mane standardnih igraca. Nazalost krenulo se je ziheraski, ocekivanih prvih 11 i losije u sredini terena sto je ovaj itekako iskoristio. Mozda bi bilo bolje da nije bilo magle u drugom poluvremenu prve utakmice. Samo i to bi bila " na guzove " pobjeda iz nekog odbijanca ili visoke lopte jer nije bilo tecne igre.SlevinKelevra je napisao/la:O'Neill je skontao: zaustavis Pjanica, zaustavio si cijelu ekipu. Prilijepio mu flastera, kojem je stalno pomagao jos jedna igrac. Drzali su ga sto dalje od gola. Druga je stvar sto taj eventualni visak nismo znali iskoristiti.
Zao mi je Pjanica. Mislim da je nas najbolji igrac od Mesinog preuzimanja, ako ne to onda barem najkonstantniji. Zbog ovih nekoliko utakmica u ocima mnogih 'strucnjaka' ce dobit imidz nekoga ko slabije igra za reprezentaciju nego za klub. Mislim da je to jako neposteno prema njemu.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
dzaba vi perete, ispirete, centrifugirate...Dunav oprat ne moze poslije baraza, Dunav....
godine ce morat proci i utakmica i utakmica da odluci, da vrati povjerenje ljudi i "ocisti" ime
godine ce morat proci i utakmica i utakmica da odluci, da vrati povjerenje ljudi i "ocisti" ime
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Trebali su poceti Salihovic i Besic u prvih 11. Besic kao zadnji vezni a Pjanic i Salihovic kao par centralnih veznih. Salihovic lijevo, Pjanic desno. To je bilo najbolje sto je imao. I na to bi bio teze spreman jer bi ih nadigrali u sredini terena. Pa poslje ubaciti Medu i napadace po potrebi.muamerc je napisao/la:Nisu nam dali loptu već smo je mi dobili ubacivanjem agilnijeg Bešića. Oni su se kasnije vratili na fabričke postavke ubacujući Longa i McCleana da prave presing na Bešića i na sredinu. Šta god da smo uradili ONil je bio spreman.FaraonTM je napisao/la: Irci su nam dali loptu od početka drugog poluvremena pa možda narednih 10-ak minuta i odmah smo ih poprilično stisli, kružimo minutu oko njihovog kaznenog i niko ne šuta al' dobro to je sad nebitno, i baš u tom trenutku Kristić govori kako Irski navijači negoduju jer su nam Irci prepustili posjed.
Glupom Bosnji je Pjanic kriv jer nije dao go iz slobodnog. Dovoljno je vidjeti sta raja na fb pise.DonCorleone je napisao/la:rope11 je napisao/la:ako je pjanic krivac za sve, koja bi mi tek kar.ina bili bez njegapa mi sredine bez njega NEMAMO, u pravom smislu te rijeci.
![]()
![]()
![]()
Dje su ostali, izgleda da nisu bili pravi?

ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Pa, dobro... Prosjecnom bh navijacu su u odredjenim periodima 'izdajnici' bili najbolji igraci koje je ova zemja imala: Baljic, Salihamidzic, Spahic, Dzeko, Misimovic... Nista novo ako im se pridruzi i Pjanic na odredjeni period.ultrasstyle_tz je napisao/la:dzaba vi perete, ispirete, centrifugirate...Dunav oprat ne moze poslije baraza, Dunav....
Bez obzira koga mi uveli opet bi se svelo na isto. Zašto, zato što nije bilo komunikacije niti pomaganja jedni drugim u sredini. Kad Irci rade presing na Pjanica, Cocalic se sakrije, Medo pokriven i on mora dati beku ili krilu koji pod protiskom nabije loptu u 100pm. Tako je bilo pod bilo kojim presingom. Long je pritisnuo dole Spahu i Zukanovica, oni se nisu mogli lahko lopte oslobađati i kad su je davali Bešiću on je pod pritsikom davao Pjaniću ili krilima koji su bili markirani i pod pritiskom. Jedino rješenje je preskakanje prve linije odbrane što smo i radili na kraju.Ajax je napisao/la:Trebali su poceti Salihovic i Besic u prvih 11. Besic kao zadnji vezni a Pjanic i Salihovic kao par centralnih veznih. Salihovic lijevo, Pjanic desno. To je bilo najbolje sto je imao. I na to bi bio teze spreman jer bi ih nadigrali u sredini terena. Pa poslje ubaciti Medu i napadace po potrebi.muamerc je napisao/la:Nisu nam dali loptu već smo je mi dobili ubacivanjem agilnijeg Bešića. Oni su se kasnije vratili na fabričke postavke ubacujući Longa i McCleana da prave presing na Bešića i na sredinu. Šta god da smo uradili ONil je bio spreman.FaraonTM je napisao/la: Irci su nam dali loptu od početka drugog poluvremena pa možda narednih 10-ak minuta i odmah smo ih poprilično stisli, kružimo minutu oko njihovog kaznenog i niko ne šuta al' dobro to je sad nebitno, i baš u tom trenutku Kristić govori kako Irski navijači negoduju jer su nam Irci prepustili posjed.
Pa kada si vidio Besica da se je sakrivao ikada, neuporedivo. Covjek igra uvijek za dvojicu igraca i jos stigne ofanzivno ponesto odigrati. Salihovic nebi bio pokrivan toliko kao Medo jer je trkacki jaci, moze se izvuci i na krilo ako treba i jos igra defanzivu i tako stvara pritisak na njihove igrace. I tada u drugom poluvremenu je falio taj jedan igrac u sredini terena kada su oni uveli Longa pored Besica. Mada mislim da bi Medo to dobro odigrao. Samo on je dobar jedino kao ofanzivni vezni i nikako kao centralni vezni i samo to treba igrati. Samo ako cemo ovako igrati ne postoje nikakve garancije da cemo pobjediti Grcku sa novim opet iskusnim trenerom caki ni Kipar ili Estonija nisu 100% pobjede. I ako se uspije onda ide opet baraz. I nista losiji protivnik od ove Irske koja nije realno nesto ako se gleda sama igracki kvalitet. Velika prilika je nazalost propustena. Veliki kiks slicno kao sto je bila Nigerija. Dva velika kiksa ne zna se koji je veci a nije se dao maksimum na terenu.muamerc je napisao/la:Bez obzira koga mi uveli opet bi se svelo na isto. Zašto, zato što nije bilo komunikacije niti pomaganja jedni drugim u sredini. Kad Irci rade presing na Pjanica, Cocalic se sakrije, Medo pokriven i on mora dati beku ili krilu koji pod protiskom nabije loptu u 100pm. Tako je bilo pod bilo kojim presingom. Long je pritisnuo dole Spahu i Zukanovica, oni se nisu mogli lahko lopte oslobađati i kad su je davali Bešiću on je pod pritsikom davao Pjaniću ili krilima koji su bili markirani i pod pritiskom. Jedino rješenje je preskakanje prve linije odbrane što smo i radili na kraju.
I zato nam je potreban iskusan trener Vaha, Bajevic, Ciro da bude najbolji kada je to najpotrebnije. Malo me je razocaro Mesa poslje onakvog starta. Mada ako se nebude dovodio vrhunski selektor onda moze i Mesa sve je to tu negdje a Ciro je svakako prestar.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 18 nov 2015, 15:36, ukupno mijenjano 2 puta.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
svakog od navedenih sam uvijek branio, cak imaju i zapisi ovdje na forumu...Spahu prestao tek nakon ove utakmice jer fkt ima problem u bitnim mecevima...tu treba dodati jos i Papca, Rahimica kad fola nije htio da se odazove itd itd..jer je svaki to zasluzio svojim angazmanom na terenu za reprezentacijuSlevinKelevra je napisao/la:Pa, dobro... Prosjecnom bh navijacu su u odredjenim periodima 'izdajnici' bili najbolji igraci koje je ova zemja imala: Baljic, Salihamidzic, Spahic, Dzeko, Misimovic... Nista novo ako im se pridruzi i Pjanic na odredjeni period.ultrasstyle_tz je napisao/la:dzaba vi perete, ispirete, centrifugirate...Dunav oprat ne moze poslije baraza, Dunav....
cime je ovaj zaduzio i zasluzio ista u reprezentaciji, osim onim intervjuem kod Hadzifejzovica...na terenu nije zasluzio nicim
ako cemo igrace vrednovati po onome sta su pruzili u dresu reprezentacije : Hasagic je veci igrac za nasu reprezentaciju od njega, Vedin Music je veci igrac od njega..on je po doprinosu i po ucinku negdje u klasi Konjica, Z.Muslimovica, Varesanovica itd itd
sta je frajko uradio vise od Musica? ili Hasagica? Zlatana Bajramovica?- nista
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Druze, ba.... Nije ni fudbal za svakog. Ti ako ne vidis koliko je Pjanic bitan za ovu reprezentaciju, okreni se umjetnickom klizanju ili skijaskim skokovima. Ne moze se sve gledati kroz golove i asistencije...ultrasstyle_tz je napisao/la: svakog od navedenih sam uvijek branio, cak imaju i zapisi ovdje na forumu...Spahu prestao tek nakon ove utakmice jer fkt ima problem u bitnim mecevima...tu treba dodati jos i Papca, Rahimica kad fola nije htio da se odazove itd itd..jer je svaki to zasluzio svojim angazmanom na terenu za reprezentaciju
cime je ovaj zaduzio i zasluzio ista u reprezentaciji, osim onim intervjuem kod Hadzifejzovica...na terenu nije zasluzio nicim
ako cemo igrace vrednovati po onome sta su pruzili u dresu reprezentacije : Hasagic je veci igrac za nasu reprezentaciju od njega, Vedin Music je veci igrac od njega..on je po doprinosu i po ucinku negdje u klasi Konjica, Z.Muslimovica, Varesanovica itd itd
sta je frajko uradio vise od Musica? ili Hasagica? Zlatana Bajramovica?- nista
Sad je fazon što nas svi gledaju kao nekoga ko zna igrati lopte. I sve one reprezentacije koje nam nisu tehnički blizu a i kvalitetom će igrati na ovaj fazon jer je to najlakše a i efektivnije je. Pustit će nam loptu i igrat će iza nje. Za takve ekipe se treba buno ozbiljnije i studioznije pripremati nego li je to bio slučaj prije. I naravno ukoliko želimo imati oružje za tu vrstu rata Pjanić se mora iskoristiti bolje i mora se naći ta neka hemija i sistem koji će od njega izvući najbolje. Ovako trljanje nas ničemu neće voditi. 6/10 utakmica ćemo pobijediti na mišiće ali za one 4 se treba pripremiti i raditi čitavu godinu.Ajax je napisao/la: Pa kada si vidio Besica da se je sakrivao ikada, neuporedivo. Covjek igra uvijek za dvojicu igraca i jos stigne ofanzivno ponesto odigrati. Salihovic nebi bio pokrivan toliko kao Medo jer je trkacki jaci, moze se izvuci i na krilo ako treba i jos igra defanzivu. I tada u drugom poluvremenu je falio taj jedan igrac u sredini terena kada su oni uveli Longa. Mada mislim da bi Medo to dobro odigrao. Samo je dobar jedino kao ofanzivni vezni i nikako kao defanzivni vezni i samo to treba igrati. Samo ako cemo ovako igrati ne postoje nikakve garancije da ce se pobjediti Grcka sa novim opet iskusnim trenerom caki ni Kipar ili Estonija nisu 100% pobjede. I ako se uspije onda ide opet paraz. I nista losiji protivnik od ove Irske koja nije realno nesto ako se gleda sama kvalitet. Velika prilika je nazalost potrosena.
Pa zna se kako se koristi Pjanic nije to neka tajna. Ili
Besic -- Pjanic
-- Desetka
/ 4-5-1 /
Ili:
---- Besic
Pjanic -- centralni vezni
/ 4-1-4-1 /
Pa neka se protivnici poslje brinu da zaustave sve te igrace. Treba izvesti najbolji tim. Zato sam ja i mislio jer je dvomec da je Medo trebao poceti prvu utakmicu koja nije bile toliko trkacka i jer je domaca kao desetka a drugu Salihovic kao centralni vezni.
Besic -- Pjanic
-- Desetka
/ 4-5-1 /
Ili:
---- Besic
/ 4-1-4-1 /
Pa neka se protivnici poslje brinu da zaustave sve te igrace. Treba izvesti najbolji tim. Zato sam ja i mislio jer je dvomec da je Medo trebao poceti prvu utakmicu koja nije bile toliko trkacka i jer je domaca kao desetka a drugu Salihovic kao centralni vezni.
Ajax je napisao/la:Pa zna se kako se koristi Pjanic nije to neka tajna. Ili
Besic -- Pjanic
-- Desetka
/ 4-5-1 /
Ili:
---- Besic
/ 4-1-4-1 /

Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Trenutno korisnika/ca: zastitaIdentiteta i 51 gost.