FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

KogaBrigaZaNick
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la KogaBrigaZaNick » 24 dec 2014, 01:17

Ma u @Adviser-ovim postovima se vidi da čovjek voli Želju. Čak i do te mjere da čovjeka crnjak opali kad čuje, vidi, pročita neku iole lošu/sumnjivu stvar o svom voljenom klubu. Ne možemo svi isto razmišljati, ne bi bilo zanimljivo nikako. Što se tiče Amarovog odlaska, ranije sam pisao da je Željo postojao prije i postojat će poslije Amara. Meni će lično biti veoma žao ako ode, ali ako je iko zaslužio da zaradi u životu i osigura što bolju budućnost sebi onda je to Amar, čovjek koji je dao sve za Želju i koji nas je digao iz pepela toliko puta. Mislim da su Gredić, Šiljak, i kompanija svjesni da će morati da još više zapnu da bi nadoknadili njegov zaostatak, te sam mišljenja da su sposobni i da se neće puno toga promijeniti. Još ako upadne kakav investitor...

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 24 dec 2014, 09:38

Navodno Mirsad Ramic je blizu povratka na Grbavicu :thumbup:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 24 dec 2014, 09:47

Staviti katanac na klub ako se taj mentol vrati :facepalm:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 24 dec 2014, 09:50

Ja sam vec ranije pisao da ovo sto je Adzem otisao je previse sumnjivo, jer dolazi u vrijeme izbora selektora repke i ev Amarovog odlaska..

Mislim da je Amar ljubomoran, jer ga Adzem nije tangirao ni 5%, pa ga je ovaj sklonio.. jer ko zna, da je Adzem ostao, Amar otisao, mozda bi pomenuti trener imao bas uspjeha.. Medjutim, zbog ljubomore ga je ovaj otjerao, jer je zelio da ostane vas ljubimac, jedan i jedini..
Po meni, sumnjiv je Amar pravoo..

Adviser :thumbup:
realan si, i svaka cast

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 dec 2014, 09:52

nedo kakav je da je, za ramića je izmislio svaki aspekt fudbala.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 dec 2014, 09:58

Citajuci zadnjih par strana na kojima troluje par njih , dosao sam do zakljucka da je Amar najvece zlo koje moglo zadesiti nas klub .
Sta ce nam neprijatelji , pored ovakvih "prijatelja" ...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 24 dec 2014, 10:11

Neandertalac je napisao/la:Citajuci zadnjih par strana na kojima troluje par njih , dosao sam do zakljucka da je Amar najvece zlo koje moglo zadesiti nas klub .
A najmracniji dio kluba je dupla kruna...

Ovo sad isplivavaju pitarski trolovi sa drugim nickovima i "nasi povrjeđene sujete" kao iz amarovovog prvog mandata. Ko se toga sjeca,ova prica mu je jasna...
Sta drugo,nego citati i smijati se.

p.s.-rajko mi je prvo tuknuo na burek,al sad je prebacio na furdenjacu :mrgreen:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 dec 2014, 10:14

ovo su ipak ovi drugi.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 24 dec 2014, 10:17

ChWilla je napisao/la:ovo su ipak ovi drugi.
I meni se cini,takvi isplivaju u ovakvim situacijama...

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 24 dec 2014, 10:24

Opet podjele :crazy:

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 24 dec 2014, 10:30

perodeformero je napisao/la:Opet podjele :crazy:
Pa sta ocekujes od javnog foruma,tu je najlakse rahat,sr.at ko foka,idealan teren za prosipanje ideologije koju podrzava 2-3% ljudi...

logme
Kontakt:

Post Postao/la logme » 24 dec 2014, 10:46

Zip je napisao/la:Ja sam vec ranije pisao da ovo sto je Adzem otisao je previse sumnjivo, jer dolazi u vrijeme izbora selektora repke i ev Amarovog odlaska..

Mislim da je Amar ljubomoran, jer ga Adzem nije tangirao ni 5%, pa ga je ovaj sklonio.. jer ko zna, da je Adzem ostao, Amar otisao, mozda bi pomenuti trener imao bas uspjeha.. Medjutim, zbog ljubomore ga je ovaj otjerao, jer je zelio da ostane vas ljubimac, jedan i jedini..
Po meni, sumnjiv je Amar pravoo..
Šta ima inspektore? Jedan informativi da se obavi?

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 24 dec 2014, 10:50

Fino je naznačeno da postoji tema za ove shizologičke postove, i opet se nađe neko da smara na ovim "glavnim" temama. Ako vam je otvorena tema za prepucavanje, onda se tamo prepucavajte, ne zagađujte ovo!

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 24 dec 2014, 11:05

Ma dva najveca shupka od ovih kao naših(mada nisu garant) je @Adviser i @Alipasino..

Pa ja kod te tvojice likova nikad nista pozitivno nisam procitao.Samo pljuju,mrš stoko ko vas hebe nedolazis na tekmu uredu idi kuci al neces pozivati druge da ostanu kuci i iznositi velike laži i pricati o ljudima iz uprave sve negativno..MRŠ STOKO..jos jednom otac vas hebo..

Zadnji mjesec,mjesec i nesto nijedan post nisam i necu pa pisem zbog raznih debila ovdje ovakvih kao oni,a vidim mnogo raje ozbiljne odlazi i onda oni dolaze ovdje da sole mozak drugima i krenu sa raznim pricama..zato i dolaze do izražaja..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 24 dec 2014, 11:07

Adviser je poslije Zrinjskog rekao da prestaje Zelju pratiti, ja ne znam sta se sad on buni i sto frku dize.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 24 dec 2014, 11:14

lazar je napisao/la:Adviser je poslije Zrinjskog rekao da prestaje Zelju pratiti
Dovoljno o tome ko je ovaj momak i šta je. Znači da je tu samo da pravi negativnu atmosferu. Čuj prestati pratiti klub koji kao "voli". Znam da kad se vratim sa domaće tekme, i vratim da čitam postove, za vrijeme utakmice on na temi orgija.

Treba ga izbjegavati u širokom luku. Stid me zato što u potpisu nosi ime najveće legende Juga.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 24 dec 2014, 11:15

Prica vam je nidje veze, vi morate shvatiti da je forum mocan mediji koga prati 90% raje i podjele prvo pocinju ovdje pa se onda prenose dalje, kada i ako bude opet ''klanje'' po tribini kao i prosli put zapitajte se koliko je do ovoga

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 dec 2014, 11:17

jesu oni naši. ali da su crnjaci, jesu i to.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 dec 2014, 11:29

SarajlijaTM je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Citajuci zadnjih par strana na kojima troluje par njih , dosao sam do zakljucka da je Amar najvece zlo koje moglo zadesiti nas klub .
A najmracniji dio kluba je dupla kruna...

Ovo sad isplivavaju pitarski trolovi sa drugim nickovima i "nasi povrjeđene sujete" kao iz amarovovog prvog mandata. Ko se toga sjeca,ova prica mu je jasna...
Sta drugo,nego citati i smijati se.

p.s.-rajko mi je prvo tuknuo na burek,al sad je prebacio na furdenjacu :mrgreen:
Jest jest , jos prije par dana citam , moguce da je on ; sta imamo od Amarovog mandata , titule i to je to . Sve ostalo nula ...
Ovakve u Jagomiru bez uputnice primaju ...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 24 dec 2014, 11:34

rodom s Mejtaša je napisao/la:
rajkoVelicanstveni je napisao/la:.
Pile ti je odgovorio na tu priču o parama. Dobra glava je puno vrijednija. Kad neko nije za nešto mora potrošiti triput više. Krkan kad ima pare otvori mesaru pa mu propadne, pa kafić pa mu propadne pa hotel pa mu propadne i onda trefi lupam sa stanogradnjom i ispadne fol biznismen, a glup ko k...c.
Amar je uradio skoro sve što je bilo do njega. Drugi nisu adekvatno pratili njegov rad. Dalje, dešavale su se neke stvari koje su van dometa bilo kojeg čovjeka tipa žrijeba, tipa ozlijeda ključnih igrača na kojima si trebao zaraditi pare itd.
Da je bilo grešaka bilo je, živ čovjek griješi, ali niko mu ne može usporiti da je znao posao, da je bio mangup, da je vidio stvari koji drugi ne vide itd. Šta god s njime dalje bilo bit će upisan zlatnim slovima u istoriju ovog legendarnog kluba kojem nikad ništa nije došlo sa lake strane. Zapamtite to. Jedan Željin trofej vrijedi kao pet nečijih. Srećom Željo je uvijek imao uz sebe jednu posebnu populaciju iz koje bi se s vremena na vrijeme pojavljivao neko ko bi napravio nešto vrhunsko, nešto neočekivano. Sam klub je nastao neočekivano od strane jednog Grka, klub koji je bio sam protiv svih (Slavija, Sašk, Macabi, Đerzelez su bili malte ne zvanični predstavnici naroda koji su tu živili u to vrijeme) i bio je ispred svog vremena - vremena zatucanog nacionalizmom, klub sviju i obične raje, pa onda su došli komunisti i otimanje i pokušaj minimiziranja kluba (ne gašenja jer željezničarima niko nije mogao zabraniti da igraju lopte jer je to industrija koja je bila kičma svakog društva u to vrijeme - bez nje nije moglo ništa k'o danas bez telekoma i interneta) na nivo Željezničara iz Zenice pa se pojavi čovjek kao Joško i kaže NE, prebrodiš sve to i nakon 8 godina izroniš iz ambisa i vratiš se u elitu. Onda se pojavi Ribar i napravi atomske momke i uzme više bodova u prvenstvu nego iko do tada, to je bila titula ravna ćudu, vrijednija nego Zvezdinih pet, onda se pojavi Švabo i napravi opet ćudo itd. U tom kontekstu treba posmatrati Amara koji je napravio ćuda srazmjerna vremenu u kojem je djelovao. Da se razumijemo para u Želji nikad nije bilo da se mogu praviti greške i demonstrirati sila. Nije od Džeke došlo 20 miliona nego 2. Pet godina harati ligom neka proba neko pa će vidjeti koliko čega koštati. Zato, Amar spada u plejadu velikana ovog kluba po svim mjerilima i sa nikakvim sredstvima. Kao i svi velikani Želje ranije spomenuti dijete je Željino i voli taj klub istinski u skladu sa našom čuvenom da se za Želju ne navija već se Željo voli. Da nas je Bogdo više ko Amar i drugi koje sam spomenuo i klub bi nam bio bolji.

Ja ću se nadovezati na post kolege @rodomsmejtaša. Bravo majstore. Krenut ću redom, za one koji su zaboravili:
- Amar došao, osvojio titulu
- došla i lova (vanredna - ovo napominjem jer još neki ne mogu da shvate da ima i redovan priliv novca bez kojeg klub uopšte ne bi mogao egzistirati a koliko je to tačno ne znam od stalnih sponzora, od gledalaca, od prostora na Grbavici i sl)
- ta vanredna lova se uložila u ekipu (jedino logično jer uspjesi donose novu dobit). Da se tom lovom pokrio dug opet bi imali dug a nebi imali na čemu zaraditi dodatnu lovu jer imali smo cca 5 mil (lupam sad) a sa dva od Džeke bi na ostalo 3 mil i ništa nebi dobili. Narvno pokrio se dio duga koji se morao pokriti a koji je mali.
- ta ekipa u koju se uložila lova nam je donijela od Evrope samo novih cca 2,5 miliona, plus prodaja igrača koja je bila bolja i zbog uspjeha ekipe pa smo samim tim mogli i vratiti više duga. Ulaganje se isplatilo, relano. Moglo se vratiti i višestruko. Nije zbog objektivnih razloga. Neko će reći i zbog Amara. Možda i jeste ali objektivno koji bi to trener prošao Makabija, Maribora, Plzena. Mnogo je više trenera koji sa tom ekipom nebi ni u Evropu izašli a pogotovo titule osovjili. Zbog toga je Amar itekako zaslužan i relno sve što je uložio, vratio je sa kamatom.
- Ostali nisu pratili rezultate a uz njih su mogli povećati ove redovne prihode pa je zbog toga je nastupila čistka (Buki, Đelo itd) pa je Amar doveo ljude kojima vjeruje i koji većinom rade na ozdravljenu kluba.
- Može neko govoriti i da je Amar otišao sa klupe jer se boji loših rezultata ali je činjenica da smo sada morali zbog UEFE ići u finansijsku konsolidaciju i da je bitnije bilo to nego teren jer onda nebi mogli donositi dodatnu lovu od Evrope i sl. Nismo više mogli ponovo ulagati dodatno da bi zaradili jer bi se moglo desiti da uložimo pa da sve propadne
- Može neko govoriti da je durštvo jednog lica ili sl ali činjenica je da ti ljudi sada rade i da taj čovjek ostavlja u ruke klub ljudima kojima vjeruje, pa im i ja vjerujem i sadašnji odlazak Amara bi značio mnogo nedostatka iskjučivo u stručnom dijelu ali nadam se da su i Ado i Edis i Memić dovoljno do sada naučili i jedino bi tu mogao biti problem
- AMaru sretno ako ode i znam da će i dole sve činiti da pomogne Želji
- Sa druge strane ključni smo mi navijači jer nam već duuže vreman treba pravo udruženje navijača. Što? Sramota je da nakon objave Gredine o stadionu nas pet hiljada nije otišlo pred opštinu. Sramota će biti i ako se statut ne usvoji (ako je tačan ova priča) zbog par indijanaca u skupštini koji gledaju svoje interese. U tim stvarima bi mi navijači trebali sa udruženjem stati iza ljudi koji su sad u klubu i koji nasotje da ga očiste od neradnika. U tom dijelu nam onda Amar nebi falio.

Ćao. Toliko od mene
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 24 dec 2014, 11:43, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 14 gostiju.