Ma nemam namjeru nesto sad braniti Amara,ali on je jasno rekao Lazi sta mu je zadatak,ovaj ga po meni dobro obavlja,vidjecemo na ljeto hocel' ostati ili ne...nikad_izvini je napisao/la:Caka je da nije dobro stvarati mit od nečega. Amar je također imao svojih "momenata" tipa Tica, Obad, Čosić, Mešić itd. Ne kritikujem, samo konstatujem činjenično stanje. Po meni, Lazar je greška.bistrikboy je napisao/la:Ja bih razumio da mi gubimo pa neki kao nezadovoljni napadom,realno napad nam se sastoji od Alena i dvojice polovnjaka,Lazar po meni zadovoljio,ono sto Amar trazi od njega on ispuni,protiv Travnika je imao malo i peha onaj sut glavom na pocetku drugog je za pola metra preko precke preletio,Daka isto imao 2 sanse,dosta od njeg'.Igrace onaj koji treba vise Amaru,za gostovanja je Lazo korisniji,moze se gurati protiv nesto grubljih protivnika i spustati lopte,dok je meni Daka nekako pogodniji za domace da stvara pritisak na bunker.
Fali Alen pravo,i ova dvojica ga ne mogu nadomjestiti nikako,ja se nadam da ce igrati protiv Borca,iako nisam optimista...
Vezano za ovu izjavu Reje nije losa zamisao,bilo bi manje posla za policiju i saveze,realnije je nego sa Srbijom,ali generalno sam protiv tih liga jer unistavaju domace lige totalno...
Što se tiče gostovanja, to stoji. Opet, zaista je premalo golova dao a napadač je po vokaciji.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- bistrikboy
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- nikad_izvini
- Kontakt:
Isto kao što ja nemam namjeru da napadam Amarabistrikboy je napisao/la: Ma nemam namjeru nesto sad braniti Amara,ali on je jasno rekao Lazi sta mu je zadatak,ovaj ga po meni dobro obavlja,vidjecemo na ljeto hocel' ostati ili ne...

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
- bistrikboy
- Kontakt:
Ma istice mu ugovor na ljeto,ne budel' zadovoljio nece dobit novi...nikad_izvini je napisao/la:Isto kao što ja nemam namjeru da napadam Amarabistrikboy je napisao/la: Ma nemam namjeru nesto sad braniti Amara,ali on je jasno rekao Lazi sta mu je zadatak,ovaj ga po meni dobro obavlja,vidjecemo na ljeto hocel' ostati ili ne...Iskreno, ovo me brine ako ubrzo ne počne da zabija golove. To mu je valjda zadatak pored spuštanja lopti i građenja
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Rovcanin je za Lazara igracina u svakom smislu.
Brzi,agilniji,prodorniji,konkretniji u napadu - to su sve odlike jednog napadaca.
Drag mi je Popović ali je spor opcenito,spor u reakcijama,ima neki školovanih poteza kad odigra na prvu odmah,kad primi loptu leđima okrenut gol odmah reaguje -svaka cast , ali malo je to.
Ima visinu ali skok igra (kao i citava motorika) su mu usporeni do bola...jedino što ima snagu , tu je u prednosti nad Rovcaninom.Ali pišemo o fudbalu a ne o hrvanju.
Brzi,agilniji,prodorniji,konkretniji u napadu - to su sve odlike jednog napadaca.
Drag mi je Popović ali je spor opcenito,spor u reakcijama,ima neki školovanih poteza kad odigra na prvu odmah,kad primi loptu leđima okrenut gol odmah reaguje -svaka cast , ali malo je to.
Ima visinu ali skok igra (kao i citava motorika) su mu usporeni do bola...jedino što ima snagu , tu je u prednosti nad Rovcaninom.Ali pišemo o fudbalu a ne o hrvanju.
Ma svi su oni truba nemojmo se zavaravati. Mi ako želimo da napredujemo, a trebali bi jer ova liga nije mjerilo ničega, mi moramo nabaviti prave napadače. Znaju to i Amar i Nijaz ba. Kakve Laze i Dake za njih je Vazda bio pojam, a i Vazda je bio jedan obični prijeratni rezervista. Alen je star, ne treba na njega računati. Zaključak: pričajte šta hoćete, ali mi centarfora nemamo.
Već sam jednom rekao ova ekipa je knap za ove lige, ali za dalje što bi nam valjda trebao biti cilj potreban je pravi remont po svim linijama. Amar je napravio pitu od govana, ali zato je on Amar i svaka mu čast, ali to je nije to i Amar to zna.
Već sam jednom rekao ova ekipa je knap za ove lige, ali za dalje što bi nam valjda trebao biti cilj potreban je pravi remont po svim linijama. Amar je napravio pitu od govana, ali zato je on Amar i svaka mu čast, ali to je nije to i Amar to zna.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Borac do kraja prvenstva igra 5 kuci i ocekivati je 15 bodova( najtezi im je gost Olimpik) dok gostuju nama, Slobodi i Velezu i tu nemaju sta da traze te Sarajevu kojem bi to trebala biti utakmica sezone, tj 0 bodova na gostovanju=56 bodova na kraju( ujesenjem djelu su iz 8 utakmica osvojili 13 bodova a u proljetnom 1 bod iz 3 gost. utakmice). Mi igramo 4 kuci tj 12 bodova i 5 gostujemo, fakticki treba nam samo jedna pobjeda s obzirom da vec imamo +6 gol rez. u odnosu na Borac a Rudar je najlaksi protivnik mada mi i Leotar mirise na ekipu kojoj je Željo drazi od Borca mada bi mogli rjesiti prvenstvo do tada( od 10 gostovanja imamo 4 pobj. 3 remija i 3 poraza= 15 bodova sto je osvojenih 50% sa gostovanja) Ostaje zal za izgubljenim bodovima na Grbavici( Rudar jedini bod koji je osvojio na gostovanju uzeo je protiv nas) 7 bod. s kojim bi prvenstvo vec bilo rjeseno ali srecom na gostovanju smo se izvukli a ani ostale ekipe nisu nesto na domacem terenu osim naravno Veleza 8 7 1 0 , pa nam se nije obilo
Džafiću ističe ugovor s Veležom na kraju sezone, on bi po meni bio pravo riješenje, ako ne zbriše negdje vani
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
Nije tajna da ga naši žele, ali čisto sumnjam da neće otići vani.muXmania je napisao/la:Džafiću ističe ugovor s Veležom na kraju sezone, on bi po meni bio pravo riješenje, ako ne zbriše negdje vani
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Sto se tice Laze ni on sam nije zadovoljan svojim igrama na Grbavici( po meni razlog je u njegovoj nesebicnosti tj razigravanju drugih a od njega se ipak ocekuju golovi) al nemamo se sta brinuti da ce skupo kostati Želju, momak je vec imao 3 konkretne ponude da ide vani ali Amar nije htio da cuje za to iako je i obestecenje bilo sasvim solidno (75000 eura)tako da nemate razloga da danima pljujete po njemu
Šta ste se navrzli na Rovčanina??? On je koliko toliko rekovalescent i talenat, treba puno strpljenja za njega, niđe veze da ga poredite sa Popovićem koji je prijelazno riješenje...čamac je napisao/la:Ma svi su oni truba nemojmo se zavaravati. Mi ako želimo da napredujemo, a trebali bi jer ova liga nije mjerilo ničega, mi moramo nabaviti prave napadače. Znaju to i Amar i Nijaz ba. Kakve Laze i Dake za njih je Vazda bio pojam, a i Vazda je bio jedan obični prijeratni rezervista. Alen je star, ne treba na njega računati. Zaključak: pričajte šta hoćete, ali mi centarfora nemamo.
- BlueIsTheColor
- Kontakt:
Dzafa 99% ide vani... jeste da bi nam dobro dosao, ali to je izgleda zavrseno... Osmanagic je takodjer odlican igrac, ali i on vjerovatno ide vani...muXmania je napisao/la:Džafiću ističe ugovor s Veležom na kraju sezone, on bi po meni bio pravo riješenje, ako ne zbriše negdje vani

...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..
Šta je sa Muhamedom Mujićem ove sezone?? Nisam nešto pratio Olimpik ali mali je prošle sezone otkidao...BlueIsTheColor je napisao/la:Dzafa 99% ide vani... jeste da bi nam dobro dosao, ali to je izgleda zavrseno... Osmanagic je takodjer odlican igrac, ali i on vjerovatno ide vani...muXmania je napisao/la:Džafiću ističe ugovor s Veležom na kraju sezone, on bi po meni bio pravo riješenje, ako ne zbriše negdje vani
-
- Kontakt:
Sta je sa pelakom ? : O : O , MOGO BI ON U ZELJU ! 

- BlueIsTheColor
- Kontakt:
Po meni Mujic je ispao levat sto nije dosao kod nas... Momak je odlican igrac, ali su mu vjerovatno oci zamazali nekim obecanjima... Nije razmisljao o tome da iz Olimpika ne moze nigdje napredovat i da je to jedan klub koji je mlad i nema tradiciju ni navijace... Bolje bi mu bilo da je dosao u Zelju da igra za manje para pred 10000 ljudi nego u Olimpiku pred 200... ali to je kad te nesto kesa zaslijepi... u zadnje vrijeme se i ne iskazuje nekim partijama... vjerovatno se uklopio u sivilo Olimpika i tamo samo moze da potone kao igrac...emchoz je napisao/la:Šta je sa Muhamedom Mujićem ove sezone?? Nisam nešto pratio Olimpik ali mali je prošle sezone otkidao...BlueIsTheColor je napisao/la:Dzafa 99% ide vani... jeste da bi nam dobro dosao, ali to je izgleda zavrseno... Osmanagic je takodjer odlican igrac, ali i on vjerovatno ide vani...muXmania je napisao/la:Džafiću ističe ugovor s Veležom na kraju sezone, on bi po meni bio pravo riješenje, ako ne zbriše negdje vani
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..
http://www.youtube.com/watch?v=fCrPggib ... re=related
ZIVOT CU DATI AL TEBE NE DAM JER TI SI ZIVOT MOJ ! ! !
ZIVOT CU DATI AL TEBE NE DAM JER TI SI ZIVOT MOJ ! ! !
... daj zaigraj, zaplesi na terenu, zabi tom kretenu da bude ludnica ...
6.4.1945 - 6.4.2010... 65 godina oslobodjenja grada Sarajeva
ni kroz maglu prizor nije stran
kamen pored puta dobro znan
cekam tablu kad ce vise koji joj je vrag
Sarajevo na njoj pise
I svaki put u srcu drhtaj drag
Ooooo, nista vise nije vazno sad
Ooooo, srce kuca snazno
To je moj grad, to je moj grad, to je moj grad
[youtube][/youtube]
ni kroz maglu prizor nije stran
kamen pored puta dobro znan
cekam tablu kad ce vise koji joj je vrag
Sarajevo na njoj pise
I svaki put u srcu drhtaj drag
Ooooo, nista vise nije vazno sad
Ooooo, srce kuca snazno
To je moj grad, to je moj grad, to je moj grad
[youtube][/youtube]
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Sretan nam svima 6.April dan Grada Sarajeva
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Dovodzene Osmanagica u Zelju na ljeto bi bilo stvarno extra, on je u mojim ocim jedan velika talenat i buduci reprezentativac. Samo nemogu da svatim zasto ga Tulina ne zove u U21-repku, idiot od trenera. Al kao sto su i mnogi rekli od ovog nema nista jer on i Dzafa 90% idu u Evropu a Velez bi se mogo dobro oparit hehe 

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
- nikad_izvini
- Kontakt:
Paaaaa, remont je malo preteška riječ. Da nam trebaju pojačanja u svim linijama, trebaju, al da treba remont, ne treba. Zašto, sad ću objasniti.čamac je napisao/la:Ma svi su oni truba nemojmo se zavaravati. Mi ako želimo da napredujemo, a trebali bi jer ova liga nije mjerilo ničega, mi moramo nabaviti prave napadače. Znaju to i Amar i Nijaz ba. Kakve Laze i Dake za njih je Vazda bio pojam, a i Vazda je bio jedan obični prijeratni rezervista. Alen je star, ne treba na njega računati. Zaključak: pričajte šta hoćete, ali mi centarfora nemamo.
Evo igrača koji su igrali onih šest utakmica u kvalifikacijama za LŠ:
Nastupali: Kenan Hasagic (4), Miroslav Kruzik (2), Sead Seferovic (5), Haris Alihodzic (6), Edis Mulalic (6), Adin Mulaosmanovic (6), Bulend Biscevic (5, 1), Almir Cosic (6), Denis Karic (6), Sergej Tica (3), Sanel Jahic (5), Dalibor Silic (4), Almir Gredic (5, 3), Jure Guvo (6, 2), Senad Zeric (1), Sanjin Mesic (2), Emir Hadzic (1), Sanjin Radonja (3), Denis Mudrinic (3), Mirzet Alagic (2)
Ima tu igrača koji baš i nisu takve fudbalske klase kojima se predstavljaju. Seferović, Čića, Ćosić, Tica, Mešić, Hadzić, Radonja, Mudrinić, Alagić. Ja ih nabrojah devetoricu

Da ih malo uporedimo:
Hasagić-Šehić; Hasagić je dobar golman koji je znao izvaditi nemoguće i primiti pacerski gol. Zvuči poznato

Sadašnji Željo ima odlične štopere, po nekom mojem skromnom mišljenju, ništa lošije od ondašnjih.
Alihodžić-Mulalić vs Mešić, Kerla, Bogičević, Bajić. Obratite pažnju koliko smo golova primili iz igre u drugom dijelu prvenstva uključujući i Kup. JEDAN. Penal je bio smiješan. Onaj gol iz kornera je isto diskutabilan jer je faul bio nepostojeći nakon kojeg je bio penal. Taj gol je mislim, nisam siguran, Kerlina greška, pobjegao mu je čovjek. Šta god pričali to nije mala stvar. Odigrali smo 7 utakmica i primili jedan gol iz igre. Pored toga Bogičević nije prošao prepreme sa Željom. Također, u tih sedam utakmica protivnici nam nisu napravili sijaset šansi da se zabrinemo i malo golova pripišemo sreći.
Jahić vs Šimić, Bajić, Bučan, Čolić. Tu smo realno mnogo lošiji.
Vezni red:
Buki, Karić vs Ćulum, Svraka, Selimovič. Buki jeste bolji od svih, zato Karić nije. Opet, Buki je lošiji s loptom od svih sadašnjih zadnjih veznih igrača

Napad:
Guvo, Gredić vs Mešanović, Popović, Rovčanin, Spahić. Ovdje definitivno treba remont. Ne može se porediti, čast Mešanoviću i ostalim. To je definitivno. Opet, Rovčanin ima dribling koji nisu imali ni Gredić ni Guvo. Mislim da je Daka brži od Gredića. Moglo bi biti nešto od njega ako se uozbilji

NIsam nabrojao Stanića, Višću koji su po meni strašna krila. Ako ostanu u Želji, povrede ih zaobiđu i ne počnu se ****(Staniću, čitaj ovo)

Sve u svemu, ne treba nam baš remont, odgovorno to tvrdim a imam dosta Željinih utakmica u dlanovima/nogama/tribini

Nivo trke kakav danas imamo je na nivou ondašnjeg ako ne i bolji. Još par igrača i vrlo smo zajebani

Šeha---BEK---Bogičević/Kerla/Bajić-Mešić-BEK-Ćulum-Svraka-Stanić-Višća-Bekrić-napadač je vrlo zajeban i nije za potcijeniti

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Sve se slazem sa ovim nikad_izvini manje vise, ali moram dodati da nama fali igrac poteza, koji ce na sredini uzeti loptu okrenuti se ubaciti uprazan prostor ako nema povuci opaliti i slicno, igrac tipa Stilica malog, Bekric jest dobar ali on jednu tekmu bude kako treba onda dvije ga nema nigdje i slicno, treba nam jos jedan kvalitetan vezni i na konju smo, naravno uz kvalitetne napadace i bekove sto je kolega vec naveo 

Mes Que Un Club
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.