Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la tuzlak1987 » 17 nov 2015, 22:39

Vi jos niste skontali da je fudbal timska igra haman.

Da jedna veza funkcionise potrevno je da je skladna, da se igraci nadopunjavaju. Kod nas toga nema i logicno je da Pjanic izgleda tako kako izgleda. Moze ponekad uraditi dobar potez ali generalno sa igracima kakve imamo on nece nikada puno pruziti.

Da ima igrace kao Rahimic i Muratovic koji fizicki mogu odgovoriti protivniku bilo bi bolje.
Ovako kada npr na jednu ovako spremnu Irsku ti imas Cocalica i Medunjanina logicno je da njihova veza prevagne..

Mi nemamo sirinu i to je to.. Umislili smo da je Besic neki faktor, Medunjanin. Salihovic i takvi, a takvih igraca ima svaka drzava. Veznjak Irske iz Evertona je kvalitetniji i spremniji od Besica. Krilo koje im sjedi na klupi McCgeady je korektinji i konkretniji igrac od svih nasih krila. Onaj Long je bolji od svih nasih napadaca osim Dzeke..

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 17 nov 2015, 22:59

Rajaz je napisao/la: Moguće, ali onda pomislim gdje si ti u odnosu na mene i osjećam se kao ministar kulture :mrgreen:
Jesul ti ova dvojica zamjenici ?
Primorac je napisao/la: neznam više što spominjete pjanića lika ništa ne veže za BiH pa ga boli ona stvar za repku nit se rodio ovdje nit odrasto ovdje najbolje bi mu bilo da ide igrati za luxsembur tamo mu je mjesto
X31987 je napisao/la: ovaj mali mis, dosta sam ga branio vise picketina mala obicna izdrkotina **** ti roma pleme placenicko, ugledaj se na dzeku, fol ne mozes zivi zid prebacit ne mozes lopte povuci a korneri katastrofa mrsssssssssssssssssssss
Rajaz je napisao/la: Razlika između mog posta u kojem prozivam Pjanića i tvog u kojem prozivaš 90% forumaša ovdje, samo zato što imaju drugačije mišljenje, je drastična.
Svrš :kafa:
Kad se to anketa sprovela ? Ne znam možda sam i prespavao,.

Prozivam ministre ,zamjenike i njihove simpatizere,prozivam ih verbalnim dijalektom kojim se i sami koriste,znaci,maternjim,.

Cuj mišljenje,za takve prozivke bi na ulici od nekog šamar popio,.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 17 nov 2015, 23:33

Najviše pasova imao je Emir Spahić 86 (76 uspješnih), zatim Ervin Zukanović 62 (54), te Miralem Pjanić 60 (52).

Krio se Pjanić u Dublinu :lolno:

Nije on kriv što su mu glavni suigrači u Irskoj bili stoperi. Nije on kriv što se niko od igrača izuzev Džeke i Višće nije nikako kretao.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 18 nov 2015, 00:38

Opet kazem, Miralema ne branim jer moze i mora bolje za repku. Mora dati vise sebe. Medutim ja ruku u vatru smijem dati da su juce Pjana i Besa krenuli od pocetka da bi mi pobjedili. Njih dvojica imaju jaku hemiju na terenu i odlicno se nadopounjavaju. Problem je bio juce to sto dok je Besic usao, Pjanic kao i vecina ostalih igraca su vec bili umorni i jednostavno nisu umali dovoljno energije i zelje da naprave nesto vise. A svakako smo mnogo bolje izgledali u drugom poluvremenu nego u prvom. Opet kazem ne branim nikoga ali mnogo faktora na terenu utice na to kako ce Pjanic igrati. Vecinu prvog poluvremena taj isti Pjanic je proveo na mjestu stopera jer su nam odbrana i vezni red bili na malo jacim drogama.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 18 nov 2015, 00:51

soccerfan je napisao/la:Opet kazem, Miralema ne branim jer moze i mora bolje za repku. Mora dati vise sebe. Medutim ja ruku u vatru smijem dati da su juce Pjana i Besa krenuli od pocetka da bi mi pobjedili. Njih dvojica imaju jaku hemiju na terenu i odlicno se nadopounjavaju. Problem je bio juce to sto dok je Besic usao, Pjanic kao i vecina ostalih igraca su vec bili umorni i jednostavno nisu umali dovoljno energije i zelje da naprave nesto vise. A svakako smo mnogo bolje izgledali u drugom poluvremenu nego u prvom. Opet kazem ne branim nikoga ali mnogo faktora na terenu utice na to kako ce Pjanic igrati. Vecinu prvog poluvremena taj isti Pjanic je proveo na mjestu stopera jer su nam odbrana i vezni red bili na malo jacim drogama.
Sto posto kljucna greska koja nas je kostala utakmice je ostavljanje Bešića na klupi.Da je on poceo,bez obzira sto nije u optimalnoj takmicarskoj formi, mi bi sad slavili plasman na Euro.Pjanic je prodisao njegovim ulaskom.

Sve je to znao i Bazdarevic ali ocito je da je Cocalic iz nama nedokucivih razloga morao poceti.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 18 nov 2015, 01:00

Fidelis je napisao/la:
soccerfan je napisao/la:Opet kazem, Miralema ne branim jer moze i mora bolje za repku. Mora dati vise sebe. Medutim ja ruku u vatru smijem dati da su juce Pjana i Besa krenuli od pocetka da bi mi pobjedili. Njih dvojica imaju jaku hemiju na terenu i odlicno se nadopounjavaju. Problem je bio juce to sto dok je Besic usao, Pjanic kao i vecina ostalih igraca su vec bili umorni i jednostavno nisu umali dovoljno energije i zelje da naprave nesto vise. A svakako smo mnogo bolje izgledali u drugom poluvremenu nego u prvom. Opet kazem ne branim nikoga ali mnogo faktora na terenu utice na to kako ce Pjanic igrati. Vecinu prvog poluvremena taj isti Pjanic je proveo na mjestu stopera jer su nam odbrana i vezni red bili na malo jacim drogama.
Sto posto kljucna greska koja nas je kostala utakmice je ostavljanje Bešića na klupi.Da je on poceo,bez obzira sto nije u optimalnoj takmicarskoj formi, mi bi sad slavili plasman na Euro.Pjanic je prodisao njegovim ulaskom.

Sve je to znao i Bazdarevic ali ocito je da je Cocalic iz nama nedokucivih razloga morao poceti.
Ne. Mi smo bili naivna muha koja ja upala u ONilovu mrezu i tako nas smazo u par poteza. Nakon sto smo ubacili Besica on je nedugo poslije odmah izvrsio, cini mi se i to dvostruku izmjenu gdje je dobro ojacao i poduplao vezni red. Jos je vise odaljio Pjanica tako da smo bili primorani samo da igramo na visoke i duge lopte sto je bas ono sto je ONil i htio. Opet ponavljam, ONil je podero Mesu i tu je razlog poraza.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 18 nov 2015, 01:02

Fidelis je napisao/la:

Ma Mesa je sigurno mislio moze Besa odigrati poluvrijeme pa cemo ga ubaciti u drugom ako bude trebalo. Ja da sam selektor stavio bi ga od pocetka pa nek odigra koliko moze a onda ako treba, klupa! Iako znajuci kakav je Mume, stisnuo bi zube i odradiomsvih 90 minuta.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 18 nov 2015, 01:19

O'Neill je skontao: zaustavis Pjanica, zaustavio si cijelu ekipu. Prilijepio mu flastera, kojem je stalno pomagao jos jedna igrac. Drzali su ga sto dalje od gola. Druga je stvar sto taj eventualni visak nismo znali iskoristiti.
Zao mi je Pjanica. Mislim da je nas najbolji igrac od Mesinog preuzimanja, ako ne to onda barem najkonstantniji. Zbog ovih nekoliko utakmica u ocima mnogih 'strucnjaka' ce dobit imidz nekoga ko slabije igra za reprezentaciju nego za klub. Mislim da je to jako neposteno prema njemu.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 18 nov 2015, 01:41

SlevinKelevra je napisao/la:O'Neill je skontao: zaustavis Pjanica, zaustavio si cijelu ekipu. Prilijepio mu flastera, kojem je stalno pomagao jos jedna igrac. Drzali su ga sto dalje od gola. Druga je stvar sto taj eventualni visak nismo znali iskoristiti.
Zao mi je Pjanica. Mislim da je nas najbolji igrac od Mesinog preuzimanja, ako ne to onda barem najkonstantniji. Zbog ovih nekoliko utakmica u ocima mnogih 'strucnjaka' ce dobit imidz nekoga ko slabije igra za reprezentaciju nego za klub. Mislim da je to jako neposteno prema njemu.
Meni ce Pjana uvijek biti drag i ima jos mnogo kredita. Da moze bolje-moze. Vidjeli smo sta sve moze napraviti na terenu u utakmicama Rome. Realno citave ove kvale po meni on je najveci ceh platio. Cijele kvale se trazi i istrazuje ta sredina terena i ko tu treba da bude a kako god okrenes on nahebe jer se konstantno mora prilagodavati ostalima.

travnik
Kontakt:

Post Postao/la travnik » 18 nov 2015, 02:25

Nekontam fakat što ga neki pljuju, po meni je Miralem bio naš najbolji igrač u Irskoj .

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 18 nov 2015, 10:29

Da Edin ne igra s njim u istom klubu od srca bi pozelio da ispadnu na svim frontovima i da ne osvoje toliko zeljeni skudeto. Ovako ne mogu,al opet ko ga yebe
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 18 nov 2015, 10:41

SlevinKelevra je napisao/la:O'Neill je skontao: zaustavis Pjanica, zaustavio si cijelu ekipu. Prilijepio mu flastera, kojem je stalno pomagao jos jedna igrac. Drzali su ga sto dalje od gola. Druga je stvar sto taj eventualni visak nismo znali iskoristiti.
To je redovna pojava, jak presing i zatvaranje najboljeg veznog igraca i bye, bye. Mi redovno nemamo odgovor na tu vrstu taktike.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 18 nov 2015, 11:08

DonCorleone je napisao/la: To je redovna pojava, jak presing i zatvaranje najboljeg veznog igraca i bye, bye. Mi redovno nemamo odgovor na tu vrstu taktike.
Ima rješenje i za tu igru i za ovu igru bunkera. A to je kretanje bez lopte, overload igrača na određenoj strani terena i prebacivanje igre na stranu gdje je manje protivnika pa tako otvaraš krila, i što je najbitnije kretanje lopte između linija odbrane. Pratio sam, pogotovo u Irskoj, to nikako nismo radili. Cocalić je bio kao zbunjena kokoš (krio se između dva igrača ili je stajao sa Spahom) a Medo nije znao ni šta igra niti šta treba da radi. Loptu nismo imali između linija odbrane, jesmo ali na visini od 2m tj visoke lopte. Ovo gore je trebao Pjanić da organizuje ali naravno uz podršku 3-4 igrača i Džeke koji se morao da vraća dublje da pomaže. Džeko je to radio samo što je Pjanić bio 30m od njeg i dva reda igrača između. Lulić je isto tako radio neke solaže bez ikakvog plana i reda i bez podrške bekova i sredine. Zato je bio onako loš. Trčao je kao da je pušten s lanca i samo je tako gubio energiju bezveze.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 18 nov 2015, 12:26

Kretnja bez lopte kod Medunjanina i Cocalica je losa bila, jako losa. Ali realno, za kretnju bez lopte moras trcati i otkriti se, generalno govorim, moras ponuditi rijesenje. Kako kada to nisi u stanju? To je najveci problem kada igramo sa ekipama koje vrse jak presing kroz trcanje. Jednostavno nemamo odgovor na to, jer nismo u stanju pratiti taj tempo, i pored toga sto je Irska individualno slabija ekipa od nas i sto imaju losije igrace po imenima, oni imaju ono sto nama najmanje odgovara, a to je fizicka sprema.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 nov 2015, 12:30

DonCorleone je napisao/la:oni imaju ono sto nama najmanje odgovara, a to je fizicka sprema.
U prošlosti smo sa takvim ekipama imali najmanje problema, sve te trkačko/defanzivno orjentisane ekipe smo redovno rješavali, odnosno Miske ih je rješavao.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 18 nov 2015, 12:35

Virtu4l je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:oni imaju ono sto nama najmanje odgovara, a to je fizicka sprema.
U prošlosti smo sa takvim ekipama imali najmanje problema, sve te trkačko/defanzivno orjentisane ekipe smo redovno rješavali, odnosno Miske ih je rješavao.
Nisu bili defanzivno orijentisani, nego su nas pritisnuli na nasoj polovini, svijesno drzeci nas daleko od vlastitog gola. Velika razlika. Na sredini su vukli obruc od po sest igraca kada smo krenuli prema naprijed. Mi se gubimo pod takvim okolnostima, odnosno ne pronalazimo adekvatno rijesenje.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 18 nov 2015, 12:37, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 nov 2015, 12:37

DonCorleone je napisao/la:Nisu bili defanzivno orijentisani, nego su nas pritiskali na nasoj polovini, svijesno drzeci nas daleko od vlastitog gola. Velika razlika.
Sve je to isto, prva linija odbrane im je već na 40 metara od njihovog gola.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 18 nov 2015, 12:53

Ne znam na šta tačno aludiraš niti se sjećam da je Miske rješavao neke utakmice sa takvim protivnicima od Ćire pa na ovamo, možda Bjelorusija i Grčka kući. Hajde za prvu se i može reći da je riješio al' za drugu malo teže.

A nijedna ni druga utakmica nisu ni slične kao ova protiv Irske iz razloga što je @corleone rekao Irci su nam udarali presing na našoj polovini dok su nam Grca a pogotovo Bjelorusi dali loptu. Irci su nam dali loptu od početka drugog poluvremena pa možda narednih 10-ak minuta i odmah smo ih poprilično stisli, kružimo minutu oko njihovog kaznenog i niko ne šuta al' dobro to je sad nebitno, i baš u tom trenutku Kristić govori kako Irski navijači negoduju jer su nam Irci prepustili posjed.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 18 nov 2015, 13:00

FaraonTM je napisao/la: Irci su nam dali loptu od početka drugog poluvremena pa možda narednih 10-ak minuta i odmah smo ih poprilično stisli, kružimo minutu oko njihovog kaznenog i niko ne šuta al' dobro to je sad nebitno, i baš u tom trenutku Kristić govori kako Irski navijači negoduju jer su nam Irci prepustili posjed.
Nisu nam dali loptu već smo je mi dobili ubacivanjem agilnijeg Bešića. Oni su se kasnije vratili na fabričke postavke ubacujući Longa i McCleana da prave presing na Bešića i na sredinu. Šta god da smo uradili ONil je bio spreman.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 18 nov 2015, 13:04

muamerc je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la: Irci su nam dali loptu od početka drugog poluvremena pa možda narednih 10-ak minuta i odmah smo ih poprilično stisli, kružimo minutu oko njihovog kaznenog i niko ne šuta al' dobro to je sad nebitno, i baš u tom trenutku Kristić govori kako Irski navijači negoduju jer su nam Irci prepustili posjed.
Nisu nam dali loptu već smo je mi dobili ubacivanjem agilnijeg Bešića. Oni su se kasnije vratili na fabričke postavke ubacujući Longa i McCleana da prave presing na Bešića i na sredinu. Šta god da smo uradili ONil je bio spreman.
Nebitno je to za priču sad, al' dobro to je istina mada kratko je trajalo kako god.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, Roki50 i 11 gostiju.