Tomislav Tomić je u posljednje dvije sezone jedan od najboljih fudbalera sarajevskog Željezničara.
Svojim igrama stekao je simpatije navijača, ali i pokazao da posjeduje kvalitet, te je izostankom Stanića i Kvesića zbog povreda ponio i kapitensku traku.
Popularni Tomo ima brojne ponude iz inostranstva ali kako i sam kaže još uvijek nije ništa odlučio. Iako su pojedini mediji prenijeli informaciju da Tomić napušta Grbavicu i da nema namjeru potpisati novi ugovor on kaže da su to apsolutne neistine.
''Trenutno sam u rodnom gradu gdje odmaram i treniram po programu koji smo dobili za rad u ovoj pauzi. Radujem se što ću uskoro ponovo doći u Sarajevo, gdje imam druženje sa našim navijačima u okviru Sarajevo Holiday Marketa''.
Pitali smo Tomića da li je istina da napušta Željezničar te da ne želi potpisati novi ugovor sa Željom kako su to pojedini mediji objavili.
''Istina je da imam mnogo poziva od raznih menadžera. Ali mislim da zaista nije pošteno u ovome trenutku govoriti o eventualnom transferu jer prvenstvo u nekim ligama još uvijek traje. Istina je da u klub još uvijek nije došla konkretna i zvanična ponuda. Ja sam rekao tek kada dođe ponuda koja će zadovoljiti i klub i mene, ja ću razmišljati o odlasku. Istina je da me trenutni ugovor veže sa Željom do narednog ljeta i da još uvijek nisam pregovarao oko produženja istog. Ali isto tako ukoliko ne dođe ponuda, koja će ponavljam, zadovoljiti i kub i mene spreman sam pregovarati o novom ugovoru, jer poznato je da samnom nikada nije bilo problema po tom pitanju. Ja sam u Želji steko potpunu afirmaciju, tu sam stvorio ime, i garantujem da neću otići a da Željo ne zaradi na meni'' izjavio je Tomislav Tomić.