Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

haxonja
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la haxonja » 30 maj 2011, 14:14

QUARESMA 18<<< je napisao/la:znaci kako si to rekao u svom postu, tko pobjedi Chelsea, titula mu je zagarantovana :P
Ne, nego sam mislio da ste jedini nam bili vi konkuretni pa sada tkoje vise od nas zasluzio! :P U medju omjeru definitivno ispred vas smo ove godine! :P
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 30 maj 2011, 14:16

slika
Sve je izvjesnije da odlazi , skoro pa sigurno .
Ko ce zamijeniti devetku Uniteda ?
Macheda , Welbeck , Hernandez i Rooney .
Mozda i nece trbati zamjena , te kad se tome dodaju i krilni napadaci Nani,Valecia,Cleverly te ( ? Young ) .
Vjerovatno dovoljno Fergusonu sto se tice navale , ili nas mozda iznenadi kao sa ovim obratom oko Berbatova .
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 30 maj 2011, 14:18

dr.van nostrand je napisao/la:slika
Sve je izvjesnije da odlazi , skoro pa sigurno .
Ko ce zamijeniti devetku Uniteda ?
Macheda , Welbeck , Hernandez i Rooney .
Mozda i nece trbati zamjena , te kad se tome dodaju i krilni napadaci Nani,Valecia,Cleverly te ( ? Young ) .
Vjerovatno dovoljno Fergusonu sto se tice navale , ili nas mozda iznenadi kao sa ovim obratom oko Berbatova .
Neka ide sretno mu bilo, Hernandez bi trebao! Sada nova imena jer imamo prazne brojeve 2,4,9 mozda 7,18!

Former Aston Villa star Tony Morley believes Ashley Young is making a mistake leaving Aston Villa for Manchester United this summer.

Morley has spoken out about the 25-year-old England international's imminent £15million switch to the Premier League champions as Villa have opted to sell him now as opposed to losing him on a Bosman free transfer next summer.
And, while the ex-Villa Park hero can understand Young's desire to play in the Champions League, he feels that the former Watford star could spend more time sat on the substitutes' bench at Old Trafford.
He said: "Would he rather go there and be a squad player in a big squad or be at Villa and be one of the top men?
"You've only got to look at James Milner haven't you? It's exactly the same situation. Milner might say: 'Oh yes, but we won the FA Cup'. But he was on the bench for Manchester City and he didn't get on.
"Young's got all the ability in the world but there's no way he's going to be a regular player at Man United.
"Don't forget you've got Valencia and Nani there so he's competing against those two and it's not as if he's a young kid on the block anymore."

Evo i iz Aston Ville legende potvrdjuju da Young najvjerovatnije prelazi u United.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 30 maj 2011, 14:40

Krila : Nani,Valencija,A.Young i Obertan. Dobra kolekcoja definitivno
Centralni vezni : Fletcher,Park,Anderson,Sneider i Lass Diara.
Napad : ROONEY,Hernandez,Owen,Welback

Iz mladog tima takodjer promovisati 2-3.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 30 maj 2011, 14:45

Hawking je napisao/la:Xavi je više puta izjavio da mu je Scholes bio uzor i to i ne čudi, obojicu krase filigranski precizni pasovi... problem je u tome što Scholes odlazi, a mi nemamo ni jednog jedinog igrača koji mu može prismrditi kada je u pitanju tehnička potkovanost, zapravo imamo jednog ali u napadu (Rooney), ostali ne mogu meda na kašiku. Dakle, logično je da tražimo igrače tipa Scholesa, i to nam trebaju najmanje dva da bismo se suprotstavili Barceloni. To ne znači da ćemo igrati igru poput njih, mi ćemo i dalje igrati svoju igru, samo što ćemo mnogo više držati loptu u posjedu i stvarati mnogo više prilika, dakle bićemo u stanju da adekvatno odgovorimo njihovim napadima.
Pa Mancester nema 'pravog' Skolsa (kao ni Gigsa) vec par godina.

Tesko je naci takve igrace, koji igraju kvalitetno pas igru pod pritiskom (presingom). Evo meni ne pada niko na pamet sem Snajdera :roll: ,.. Mislim da je glupo bacati pare na prosjecne igrace, koji su slabiji ili na nivou Kerika i Flecera. Ako ce se neko dovesti, onda neka bude ekstra klasa.

Za poctak, volio bih da Berbatov i Anderson napuste Junajted. Dobri su oni igraci, al' nisu za EPL i Junajted. Njima odgovaraju malo 'komotnije lige', gdje se igra sa vise dodira, gdje odbrane ne igraju tako agresivno,... Rado bih i Naniju vidio ledja, al' mislim da ga Fergi nece prodati. Moze on biti koristan sa klupe, posebno protiv slabijih ekipa u EPL.

Nesto razmisljam kako bi izgledalo da Bejl dodje u Junajted. Tada bi na krilima bili Valensia i Bejl. Ono sto nije dobro u toj varijanti je sto nijedan od njih ne moze igrati na suprotnim stranama. Oba igraca idu u svoju stranu, rijetko ulaze u sredinu. Sa takva dva igraca Manco bi igr'o prilicno jednostavno, pa bi postojala opasnost da takvu igru protivnici brzo procitaju i neutralisu. Ako bi se njih dvojica zaustavili, Manco bi bio tropa, jer se ne moze ocekivati od Flecera i Kerika da prave prevagu na sredini terena. Zbog toga su sada 'u modi' igraci kao Roben i Ronaldo, jer igraju na suprotnim stranama,... Prave veliku pometnju i razbijaju protivnicku odbranu ulascima u sredinu. Tu je i opcija da produze po krilu, sto ih cini puno raznovrsnijim i opasnijim od klasicnih krilinh igraca. Esli Jang je desnjak koji igra na lijevom krilu, al' je po meni potpuno bespotreban. Od njega su bolji igraci Valensia i Nani. Ne vidim razlog zasto gomilati ekipu takvim igracima.

Evo kakav bi se Junajted mozda mog'o suprostaviti Barsi ( :mrgreen: ),..

-------------------Flecer----------------------
---------Modric------------Snajder----------
------------Hulk-----------Bejl---------------
--------------------Runi----------------------

Dakle, formacija sa zadnjim veznim i dva centralna vezna. Hulk i Bejl bi djelovali kao krilni napadaci, poluspice,.. Nisam neki ljubitelj ove formacije, draza mi je 4-4-2, al' Barsi se ne moze suprostaviti sa dva centralna vezna,.. Ne moze jer na ta dva vezna idu Buskec, Cavi, Iniesta I Mesi koji im se uvijek pridodaje i kratkim pasovima unistava protivnicki vezni red,..

Al' nije realno ocekivati da Mancester dovede ova cetri igraca, to su samo puste zelje. Sumnjam da ce Inter pustiti Snajdera. Porto pravi tim za LP, tako da ce se tesko odluciti na prodaju Hulka i Falkao,.. Jedino je mozda moguce dovesti jednog od Pijetlova, ne vjerujem da bi Tothenhem pustio oba igraca, posebno ako se zna da Lenon odlazi, koji je navodno na ratnoj nozi sa Rednapom. Kada se sve sagleda, nema bas puno kvalitetnih rjesenja na 'trzistu'. U svakom slucaju bolje dovesti jednog kvalitetnog igraca, nego 3-4 'otpadka' kakvi su Jang, Diara, Benzema,..
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 30 maj 2011, 14:49

Valencija,neznam zasto bi gotovo pola tima izmjenili a osvojili smo Premiership i bili u finalu LP
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 30 maj 2011, 14:52

Jel˙ Owenu istice ugovor ?
Ako istice i on odlazi :!:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 maj 2011, 14:59

QUARESMA 18<<< je napisao/la:kisa padala, na dan kad ste proslavljali titulu :oops: i nebu je zao kome je titula otisla...
Da vi osvojite, ja mislim da bi se nebo srusilo od muke.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 30 maj 2011, 15:06

Cartman je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:kisa padala, na dan kad ste proslavljali titulu :oops: i nebu je zao kome je titula otisla...
Da vi osvojite, ja mislim da bi se nebo srusilo od muke.
nebi se srusilo,al bi povracalo od muke :lol: :lol: :lol:

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 30 maj 2011, 15:58

SAF sigurno jos tri godine u Unitedu , tako tvrde insideri :D .
Naravno sve ovisi o zdravlju Alexa ali on zeli i dalje raditi i naravno da sebe vidi kao najboljeg dizajnera za novi United jer na ljeto dolazi do promjena u timu Uniteda .
silver & black

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 30 maj 2011, 16:04

majestic24 je napisao/la:Valencija,neznam zasto bi gotovo pola tima izmjenili a osvojili smo Premiership i bili u finalu LP
This summer, it will be a 'Summer of Change at Old Trafford'-British Media. :D

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 30 maj 2011, 16:24

Manchester United chief executive David Gill will head for his holidays towards the end of June hoping to have charted the future for Sir Alex Ferguson's team.

Despite typically wet Manchester weather and Saturday's chastening Champions League final defeat to Barcelona, thousands of United fans lined the streets for a trophy parade which at least lifted spirits.

As their players headed off for various international commitments, a holiday or, in Edwin van der Sar's case and possibly Paul Scholes' as well, retirement, Gill and manager Sir Alex Ferguson set to work on constructing a squad ready to face the emerging threat of Manchester City and capable of defeating Barca.

"It will be a busier than usual summer this year," Gill told MUTV.

"I will be going away at some point in June and be back for the start of our tour but I will be on with player stuff for the next few weeks I am sure."

Ashley Young, Wesley Sneijder and Luka Modric are the men most linked with a move to Old Trafford, although it is hard to imagine more than two of those players will end up at United for the start of next season.

Atletico Madrid's David de Gea seems certain to arrive as Van der Sar's replacement, in addition to Lens' teenage defender Raphael Varane, who has been touted as a potential United purchase for a number of months.

That should at least give Ferguson's squad a fresher look as they assess the challenges which lie ahead.

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 30 maj 2011, 16:27

dr.van nostrand je napisao/la:Jel˙ Owenu istice ugovor ?
Ako istice i on odlazi :!:
Istice i on ce biti sada slobodan igrac, pa kao sto rekoh 2,4,7,9 slobodni brojevi jer i Berba ode sigurno jer nece da produze novi ugovor, kao i Scholes jos nije odlucio sta dalje.

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 30 maj 2011, 16:27

majestic24 je napisao/la:Krila : Nani,Valencija,A.Young i Obertan. Dobra kolekcoja definitivno

Sam Sneider je izjavio kako ne ide iz Intera, a sto se tice Lassa vjerovatno uz finu ponudu ide iz Reala ;)
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 30 maj 2011, 16:29

Jimmy from the hood je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Krila : Nani,Valencija,A.Young i Obertan. Dobra kolekcoja definitivno

Sam Sneider je izjavio kako ne ide iz Intera, a sto se tice Lassa vjerovatno uz finu ponudu ide iz Reala ;)
Ma za pravu cifru ici ce ili Modric jer Unitedu treba kreativac, a to Lass nije sto znaci da uz Lassa mora doci i jedan od ova dva!

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 30 maj 2011, 16:37

Ma sigurno cete pokusati dovesti Sneidera i Modrica. Mislim kako su to 2 igraca koja bi najvise odgovarala Unitedu. Lass i Charlie Adam bi trebali mijenjati loseg Carricka. :roll:
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 30 maj 2011, 16:44

@Valencia

Od igrača poput Valencije, Chicharita, Rafaela, Fabija, Nanija a bogami i Fletchera i Parka se mogu napraviti igrači koji neće izgubiti loptu na ho-ruk presing kakav prave Barcelona i Chelsea, i pri tome ne mislim da je taj presing loš nego da je jednostavno nedopustivo da izgubimo loptu samo zato što se 10 igrača razleti po terenu, kad se neko razleti protiv njih oni nikad ne izgube loptu... dakle, nama trebaju samo DVA igrača poput Scholesa (iste nećemo nikad naći, takav igrač već igra u liku Xavija i otprilike se javlja jedan na svakih 10 godina) i u tom slučaju nećemo zavisiti od njihove nego od svoje igre. Mi svoju igru protiv Barce nismo mogli igrati samo zato što nismo bili sposobni da zadržimo loptu dovoljno vremena...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 30 maj 2011, 16:50

Lep post .
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 30 maj 2011, 16:50

Jimmy from the hood je napisao/la:Ma sigurno cete pokusati dovesti Sneidera i Modrica. Mislim kako su to 2 igraca koja bi najvise odgovarala Unitedu. Lass i Charlie Adam bi trebali mijenjati loseg Carricka. :roll:
Adam ce licno mislim zavrsiti kod vas i Fergie nije neko veliko pokazao interesovanje za njega jedino ako sta iznenada bude kao ste se zna desiti. Rodwell je velika njegova zelja.
Volio bih Sneidera u ekipi pa to znacilo da se promjeni i koncepcija igre. Moze United onda igrati sa jednim klasicnim napadacem, Rooney poluspic kao sto je protiv Barce bilo.
------------- Fletcher(Rodwell)
Valencia Sneider Nani(Young)
----------------------Rooney
----------Hernandez

Nesto u ovom fazonu.

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 30 maj 2011, 17:35

Slijedece sezone ce mo se uz par dobrih pojacanja prosetati ligom pa jbt kad vidis sa kojom smo ekipom osvojili ovu sezonu onda mozes mislit sta ce mo raditi kad se pojacamo. I pustite sad tu pricu da su konkurenti bili slabi to kod mene ne pije vode :D
Glory Glory Man United !!! :D

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.