Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Saurman
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Saurman » 17 sep 2011, 17:10

Arsenal će postaviti rekord po broju primljenih golova u jednoj sezoni Premiershipa :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 17 sep 2011, 17:45

Arnelinho je napisao/la:

Iskreno, tri čovjeka u koja (jedan sam od rijetkih ovde) vjerujem su danas i odigrala najbolje. Chamack,Ramsey i Gervinho. Ima njih,pristalica zadnje dvojce, nije da nema, al' ne sjećam se da je ko za Chamacka.
Mislim da bi Chamak bio odlican, da igra sa RvP u napadu. Kad bi igrala obojica u napadu, bilo bi mnogo manje pritiska na Robina i mogo bi "podvalti" puno lopti Marouanu.

Sta se tice danasnje tekme, gledo sam samo prvo poluvrjeme, i vidio pomak u nasoj igri u ovoj sezoni. Mislim da ce sve to puno bolje izgledati kad se ekipa uigra. Svakako zabrinjava to da smo dobili 4 gola od relativno slabe ekipe iako su od toga 2 AG.

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 17 sep 2011, 18:44

A ja lud kada sam rekao da vam trebaju golman i odbrana.

Koliko smo se samo Bosco i ja prepirali. :D

Glupe golove primate, malo je reći. Ne možete dati koliko možete primiti, nažalost.
Ofanziva se popravlja, znatno. Čak je i Chamakh počeo davati golove, ali odbrana je užasna. :?
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 17 sep 2011, 18:46

Šteta za ovaj nes(p)retan poraz Arsenala na Ewood Parku protiv B'burn-a. Gunnersi su na početku bili bolji i zasluženo poveli golom prodornog i vrlo opasnog Gervinha (uz dosta boljeg Chamakha (koji izgleda ulazi u formu)). Vodili su još jednom Wengerovi puleni (golom Mikela Artete, koji je rezantnim udarcem probušio mrežu domaćina). Kasnije Topnici primaju 2 autogola (Song i Koscielny) i to ih doslovno uništilo. Treba naglasiti da je i Yakubu (novopridošlo pojačanje Blackburna) bio posebno motivisan, pa je ka takav dva puta zatresao mrežu rivala (izdvajam sjajnu reakciju kod prvog gola, u maniru vrhunskog strijelca). Da rezimiramo, odbrana Arsenala izgleda očajno - toplo se nadam da će se to malo ukomponovati u nastavku. :(

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 sep 2011, 18:50

:lol: :lol: :lol: Da nije bilo ''golmana'' Arsenal ne bi igrao LP, protiv Manchester Uniteda bi izgubio oko 12-13-2 protiv Liverpoola bi Caroll dao gol, protiv Blacburna bi bilo 5-3
Celik!3,2,2.

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 17 sep 2011, 20:05

Za Arsenal gore ne može: Wenger frustriran obranom, sezonom

- Teško je objasniti ovakvo naše drugo poluvrijeme – započeo je svoje izlaganje menadžer Arsenala Arsene Wenger nakon poraza kod Blackburna 4-3 u 5. kolu Premiershipa...

Arsenal je nakon ovog poraza i dalje na vrlo skromnom učinku od 4 boda, uz gol razliku 6-14. ''Topnici'' su izgubili od momčadi kojoj je to prva pobjeda ove sezone. Dva gola zabio im je Nigerijac Yakubu, kojem je to bio prvi nastup u Premiershipu još od 5. siječnja ove godine. Istini za volju, jednog je zabio iz zaleđa. Preostala dva utrpali su si sami. Za to su se svojim autogolovima ''pobrinuli'' Song i Koscielny.

Ima toga još. Arsenal je izgubio u utakmici u kojoj je uputio 24 udarca na gol (16 u okvir gola). Blackburn je imao samo 10 pokušaja (pet u okvir gola). U kornerima je bilo 13-2 za londonsku momčad...

- Stvorili smo puno prilika, pa i u nastavku utakmice. Nedostajalo nam je koncentracije u situacijama za koje smo znali da su njihova jača strana. To su korneri i slobodni udarci. Ne mogu reći da nisam zabrinut nakon ovakve naše današnje predstave. Obrana nam jednostavno nije bila dovoljno dobra. Najviše me frustrira što nije bilo sve negativno. Bilo je puno pozitivnih stvari. No, što to vrijedi kada nemamo koncentracije 90 minuta odraditi defenzivno posao kako treba i pobijediti – izjavio je Wenger.

Stiglo je i pitanje o početku Arsenalove mizerne sezone.

- Nismo dovoljno dobri. Naravno da je to vrlo frustrijajuće. Nemam zamjerke na duh momčadi. Opet, kada pogledate koliko smo golova primili, jasno je da nismo dovoljno dobri. Ne bi nam se smjelo dogoditi da kod Blakcburna primimo četiri komada. Vjerujem da momčad može prebroditi ovu situaciju. No, najvažnije je da počnemo isporučivati dobre rezultate.

Kao što to dosad nisu činili. Brine li se za svoju budućnost na klupi ''topnika''...

- Špekulacije su dio modernog života i tu ja ne mogu ništa učiniti. Moja budućnost? Usredotočen sam da pružim i dam najviše što mogu i znam za ovaj klub – dovoljno je jasno odgovorio Wenger.
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 sep 2011, 20:13

@Profesor: I ja isto mislim da bi se Chamack odlično uklopio u 4-4-1-1 formaciju, mada ne vjerujem da će puno zaostajati za Robinom ,bar što se golova tiče ,i u formaciji 4-3-3 odnosno 4-3-2-1, bolje reći. :mrgreen:

Mnogi od nas zapostavljaju činjenicu da mu je ovo tek druga sezona, a mnogi igrači se nisu uspjeli adaptirati tek nakon što su došli, uključujući i dva "naša" igrača, Modrića i Džeku, pa isto mogu reći čak i za Vidića, jer ga se sjećam one prve sezone kad je doš'o iz Rusije (čini mi se Spartaka). Naravno da ima i iz drugih država takvih igrača, al' ovi nabrojani su mi nekak' uočljivi. :mrgreen:

Nego, evo i Wengera:
It's difficult to explain. I feel overall we created many chances, even in the second half. It just looked like we had a lack of focus for what we knew they were good at - corners and free-kicks.
You cannot say you are not worried when you see the performance we put in today. It's just not defensively solid enough. When you are 2-1 in front against Blackburn and you know that you are solid defensively, we will score goals.
It was not all negative today, that is the frustrating thing. There were a lot of positives as well, we just didn't bring the focus to get anything out of the game. At the moment we do not have the capability to focus defensively for 90 minutes to win games. It is important you do not give cheap goals away like we did.
It's just not good enough and, of course, we are very frustrated. The spirit in the team is quite willing but if you look at the number of goals we have conceded it is just not good enough. You cannot come here and concede four goals the way we did today. On the other hand I believe that the group will take off but it is important that we can get results.
Speculation is part of modern life, there is nothing I can do about that. My future is focused on me giving the best for the Club.
Slično sam i ja rek'o nakon tekme, što znači da se slažemo. :mrgreen: Ili možda mu samo nepromišljeno vjerujem. :lol:

Kao što sam rek'o napad je bio danas dobar (pa i tri gola su dali , dva ne brojim, jer im je puno :lol: ).I posebno ovaj podvučeni dio se slažem sa njim.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 17 sep 2011, 20:20

Jimmy from the hood je napisao/la:A ja lud kada sam rekao da vam trebaju golman i odbrana.

Koliko smo se samo Bosco i ja prepirali. :D

Glupe golove primate, malo je reći. Ne možete dati koliko možete primiti, nažalost.
Ofanziva se popravlja, znatno. Čak je i Chamakh počeo davati golove, ali odbrana je užasna. :?
Odbrana je goli ku*ac osim Vermaelena i Sagne, plus što se u nas samo odbrana i brani kada je lopta u igri, vezni red izuzev songa skoro i da ne pridonosi defanzivi. Za odbranu si upravu, mislim nemoš primit 12 golova na 2 gostovanja i govorit da imaš dobru odbranu.

Za golmana se ne bih složio, Šezni je ubica na golu i bit će jedan od najboljih na svijetu, to vam garantujem. Da je danas bio Casillas i Buffon na golu (i protiv Manchestera) ništa bolje ne bi prošli od Poljaka :!:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 sep 2011, 20:34

O kvalitetu Szczesny-a je bezpredmetno i raspravljati. Strašan golman, a izrast će u još većeg. Ta, prvi je golman Poljske repke, pored onakvih veličina.

Nego naš'o sam Wengeru još jednog napadača. :lol: Ako me čita neka kupuje, neće se pokajati. Artiom Rudnev. :D
Mali (23 g. ) ubija, dao je 8 golova na 6 tekmi za Lech iz Poznana.A visok je k'o Theo. 8-)

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 17 sep 2011, 21:45

Izlazim iz kuce, sav sretan, Arteta postigao svoj prvijenac za Arsenal. Arsenal vodi, tacnije 1:2... Dolazim na Grbavicu kafu da pijem, govorim poklon kvota na Arsenal, kad se on poceo smijat, kaze 4:3 izgubio Arsenal..

Ovo vec postaje smijesno, gubimo od fuj ekipa. Fuj je i ova sama situacija. Ako neko u odbrani ne eskplodira, pa ne bude kupio sve lopte u nasem sesn'estercu, nista od nase ekipe za ovu godinu. Bicemo sretni opstankom/Europa ligom.

Fakat, dalje od ovoga nas ne vidim...

Ima izuzetaka, ali ovaj klub to nece bit, bar ne ove sezone.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 17 sep 2011, 21:54

Nakon one sramote u finalu CC...igrali smo 17 ligaskih utakmica...3 pobjede i po 7 nerijesenih i poraza...gol razlika 25-37 Twich...17 utakmica je skoro pola sezone, uzeli smo 16 bodova, pa eto vi skontajte imamo li sanse da budemo prvaci ili imamo sanse da ispadnemo iz lige...

Ovo sam copy/paste, jbt pa ovo je forma koja nas vodi u Cahmpionship, a ovdje neki pišu o nekakvim titulama i pizdim maternama, bokte da je ostat u ligi.

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 17 sep 2011, 22:00

Ovdje se samo Arnelihno nada necemu velicanstvenom od Arsenala..

Cijenim svacije misljenje, ali se isto tako ne slazem sa svima .. u ovom trenutku to je Arnelihno ..

Dok god ne budemo dobijela ove poluamaterske klubove sa 2+ gola razlike, necemo moc kandidovat za neki trofej. Pogledajte City i Utd, rutinski odradjuju posao svaku tekmu..

Ne znam, nek' nam je Bog na pomoci, teska ce ovo sezona bit'.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 sep 2011, 22:12

8-) :lol:
Bosco je napisao/la:a ovdje neki pišu o nekakvim titulama i pizdim maternama, bokte da je ostat u ligi.
:lol:
Zar stvarno mislite i ti @Bosco i ti @Edine da će Arsenal ovako da igra do kraja sezone? :mrgreen:

Više volim da sada doživljavam traume, iako ih ne doživljavam jer sam na njih naviknut, lakše ih podnosim nego sam Wenger vjerujte, a onda da naredamo neki niz.

Realno, bodovi su prosuti protiv Newcastla,Blackburna i Liverpoola, to je 7 bodova, a ne 87. :) Ja na bodove u Manchesteru nisam račun'o, a u Dortmundu sam bio svime zadovoljan, stim da sam za Arsenal (kao nj. navijač) i upis'o prije tekme bod.

Ovi bodovi se mogu nadoknaditi, istina moraš pobjediti Liverpool/ Manchester (oba) ili Chelsea, al' se i dalje mogu.

Takodje, ne postoji ekipa, ne može me niko živ uvjeriti da postoji, koja može igrati razinu Uniteda cijelu sezonu. Dakle, prosuće i oni bodove.

Ja se ne predajem olako i dokle god Arsenal igra ja vjerujem u titulu. 8-) A ako me ko pita objektivno da presudim, onda borba za drugu poziciju, s mogućnošću da završe od 2.-5. pozicije. ;)

Btw.
Zar vi stvarno sumnjate u kvalitete Arsenalovih igrača? Zar mislite da je Gervinho slabiji od Downinga ili Nanija, Maloude? Ili Jack od Cleverlya,Adama? RvP od Rooneya,Suareza ili Drogbe? :roll:

Ja njih svrstajem ovako: Svi igraju za velike timove i svi su veliki igrači. Samo je pitanje forme. :)

Ima u Arsenalu ogromno kvaliteta, ne sumnjajte. ;) Tu je i Ryo, još nije zaigr'o, a i mali Aca će jednom da udje i nikad ne izadje. :D

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 sep 2011, 22:59

Proigraće Arsenal jednog dana iza nedelje.Ovu agoniju jedino može ublažiti jedan čovjek a to je Kroenke.

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 17 sep 2011, 23:01

Saurmane, ne mješaj se ti u najjaču ligu. Idi prati nižerazrednu kao što si do sada radio.
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 17 sep 2011, 23:01

Ne znam sta se jos mora dogoditi da Wenger dobije taj j.ebeni otkaz ova igra Arsenala ne lici ni na sta !
Glory Glory Man United !!! :D

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 17 sep 2011, 23:03

Ma za kitu smo iskreno, ne znam kako neki i dalje gledaju kroz ružičaste naočale kada nam jedna od najgorih ekipa uvalja 4 komada hladno, i to ekipa koja je do dosadašnjeg dijela sezone postigla samo 3 gola. :lol:

Yebote led mi pišemo nove stranice, obaramo rekorde, kakva je ovo samo 125.godišnjica kluba, mislim da se sad Chapman i Rocky po grobovima okreću. :roll:
Saurman je napisao/la:Proigraće Arsenal jednog dana iza nedelje.Ovu agoniju jedino može ublažiti jedan čovjek a to je Kroenke.
:lol: Čuj Kroenke, pa to je lik koji otvoreno podržava sve ovo i lik koji je naredio prodaju Nasrija.
red devil88 je napisao/la:Ne znam sta se jos mora dogoditi da Wenger dobije taj j.ebeni otkaz ova igra Arsenala ne lici ni na sta !
Licemjer NIKAD neće dobit otkaz, utuvite to sebi u glavi, Kroenkeu i upravi apsolutno savršeno odgovara ovo što se radi.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 sep 2011, 23:05

red devil88 je napisao/la:Ne znam sta se jos mora dogoditi da Wenger dobije taj j.ebeni otkaz ova igra Arsenala ne lici ni na sta !
Možda da izgubi od Queens Park R. sa nekih 5:0 mada i tad vjerovatno ne bi dobio otkaz.

@Jimmy has quite a dark sense of humor.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 sep 2011, 23:06

Igra Arsenala je bas licila na onaj stari Arsenal, u prvom poluvremenu, a pitanje bi ti bilo isto kad bi rekao sta SAF treba uraditi da dobije otkaz??? Mislim kda bi izbacio United u drugu ligu da bi i tad otkaz bio veoma upitan..
Celik!3,2,2.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 sep 2011, 23:11

@ Bosco - ti dobro znaš da Kroenke ne bi prodao (Nasrija,Fabregasa,Clichya) da Wenger nije aminovao da se ovaj posao odradi , a u isto vrijeme uvjeravajući upravu kluba kako on ima već zamjene za spomenute igrače.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.