FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

sergejevic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sergejevic » 16 dec 2014, 17:46

@SarajlijaTM
Procitaj slobodno cijeli post. Objasni mi kako sam ja trebao znati da je Dzelo doveo klub u takvu situaciju. Kako da ja znam ko je doveo klub u takvo stanje. Zasto niko ne radi po tom pitanju, dok ne nadje neku licnu korist(zadnja situacija s Gredicem i Koldzom). Sve sto sam ikada i zelio da napisem je to da niko ne zna ko pije a ko placa u klubu. To je kranje neozbiljno.
Procitaj i drugi post gdje i pitanje kako sebi jedan klub moze dozvoliti da ga zastupa neki lik koji pise na forumu. Ne znam, mozda je do mene, mozda samo meni to nije normalno. Probaj odgovoriti i na pitanja koja sam postavio tvom kolegi(vjerovatno nekom djecaku koji misli da mora samo klimati glavom).

FairBet

Post Postao/la FairBet » 16 dec 2014, 17:53

Skupština F.K. Željezničar predstavlja najviši organ Kluba u okviru prava i dužnosti Kluba i čini je 51 (pedeset i jedan) predstavnik koji se biraju iz reda članova Kluba, kluba sportista, sponzora i navijača. Skupština ima predsjednika i 2 potpredsjednika, koje biraju iz reda predstavnika Skupštine.
Predsjednik Skupštine F.K.“Željezničar“ je Bakir Dautbašić , a potpredsjednik je Ermin Pešto . Mandat predsjednika i potpredsjednika je 4 (četiri) godine.
Članovi Skupšine Fudbalskog Kluba Željezničar su: Dautbašić Bakir, Ermin Pešto, Arifović Midhat, Behmen Alija, Blažević Hajrudin, Branković Nedžad, Brković Nijaz, Čehajić Midhat, Čengić Hajrudin, Čatić Redžad, Ćuk Zoran, Dizdarević Ahmed, Džumhur Narcis, Delić Hasan, Gojer Gradimir, Grgić Mijo, Grcić Nedžad, Imširević Kasim, Hadžić Ismet, Hasanbegović Muhamed, Hodžić Tarik, Hrustanović Fejsal, Ibrahimović Esad, Idriz Salko, Jelić Izet, Jelić Zdenko, Jurišić Josip, Kamber Husein, Katica Ahmed, Kojović Milorad, Kozarić Kemal, Krupalija Suad, Letić Mirsad, Mahmutović Adnan, Muharemović Dželaludin, Landžo Samir, Rašidbegović Erbein, Robović Orhan, Sarač Enes, Silajdžić Samir, Smajlović Mišo,Sprečo Edin, Zaimović Senad, Šeta Abdulharis, Telibećirević Faruk, Terzić Enes, Terzić Midhat, Tihi Boris, Topić Hajrudin, Zlatar Muhamed, Žujo Sabahudin.

Ovo je jedino sto sam nasao sad ne znam koliko je to tacno i aktuelno uopste.uzeto je sa ove stranice http://volimtezeljo.freevar.com/organi_kluba.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Da bi nesto proslo na skupstini mora se ispuniti kvorum,iz iskustva Sarajeva znam koliko je bilo potrebno muke,belaja i crnjaka da se ispuni kvorumska vecina a onda i provuce zeljeni cilj na istoj.
Od ovih imena koje vidim na ovoj listi Seta je bio u SDA,gdje je sada i jel jos to ne znam.
super rece da neko opstruira rad u klubu bez da kaze ko je taj neko i koliko je tih nekih.
Ono sto je najbitnije za vas navijace jeste da u narednom periodu ne nasjedate na izjave i price pojedinaca nego da sami sebi stvorite misljenje.Koliko god lose stanje u nasem fudbalu bilo i koliko god se cinilo da nema nekih para,ovi sto sjede po skupstinama uvijek nadju neki nacin da izmuzu pare

bojamora
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la bojamora » 16 dec 2014, 18:02

super je napisao/la:nisam htio al nemogu da ne napisem par stvari:
1:statut ce promjeniti klub u potpunosti(u doradi je i bit ce gotov za najdalje mjesec)
2:skupstina ako podrzi statut(nadam se da hoce)klub ce u potpunosti bit ociscen od dugove i dici ce se iznad komplet lige
3:vecina navijaca ovdje je posle utakmice sa travnikom tjerala Adzema a sada kao lafo im zao sto ide(preuzima juniore,znaci tu je)
4:klub finansira i Adi i Edisu profi licencu(oko 60k km za obojicu)neznam sta je tu tjeranje,ja cak mislim ako se vec bavis tim poslom sam trebas ulagati u sebe a ne cekati 10 godina da ti to neko drugi uradi al eto tako je kakvo je
5:almir memic i edis mulalic preuzimaju ekipu,jedino ako Amar ne odluci preko noci da se vrati u sta cisto sumnjam,znaci naglabanja bit ce ovaj ili treba ovaj su bespotrebna
6:znaci postoji ogromni interes stranog novca da se ulozi u Zelju (samo treba da prodje statut jer zele da rade posteno a ne da ih neko tamo iz skupstine koji nije bio na utakmici 10 godina sutne nakon sto uloze ponavljam ogromne pare)
7:najveci dug prema radnicima i igracima je napravljen za doba samira ahmetbegovica(22 mjeseca doprinosa nije uplacivano od mogucih 24 mjeseca),ova uprava je te doprinose svela mjesec za mjesec upravo mjerama stednje
8:ne kazem da je kljucno vrijeme podrske ovoj upravi doslo al ako statut prodje dugi niz godina cemo dominirati ligom, znaci svi mi ako zelimo da nam se klub digne u potpunosti iznad svih trebamo podrzati statut koji ce biti predocen na sledecoj skupstini kluba(nadam se da ce do tad bit zavrsen)
9:ja da se pitam nakon brojnih pokusaja ove uprave i ljudi koji vole klub da naprave stadion(koldzo sve blokirao) tom covjeku bih zabranio da udje u stadion pa ga makar ne napravili dok je on na celu opstine
nadam se da mi necete zamjeriti sto sam iznio neke stvari koje nisam smio al nemogu vise da gledam pojedine ljude u klubu koji nerade nista i cak opstruiraju momke koji zele bolje nasem klubu...pozz
Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 16 dec 2014, 18:17

super je napisao/la:
FairBet je napisao/la:sve je to meni jasno,ali de mi napisi imena ljudi koji cinse skupstinu kluba
zasto tebe kao navijaca fks interesuje ko je clan skupstine naseg kluba
mene nesto drugo interesuje, zar Almir Gredic nije rekao da je ovaj vid statuta, NELEGALAN, NELEGITIMAN i da ne podlijeze zakonu, tj da nije zakonski ispravan i da tu zavrsava prica ? :damn:

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 16 dec 2014, 18:21

Benko je napisao/la:
super je napisao/la:
FairBet je napisao/la:sve je to meni jasno,ali de mi napisi imena ljudi koji cinse skupstinu kluba
zasto tebe kao navijaca fks interesuje ko je clan skupstine naseg kluba
mene nesto drugo interesuje, zar Almir Gredic nije rekao da je ovaj vid statuta, NELEGALAN, NELEGITIMAN i da ne podlijeze zakonu, tj da nije zakonski ispravan i da tu zavrsava prica ? :damn:
govorio je o sadasnjem a ne o buducem(mislim na ulaganje,nije moguce po sadasnjem)
Zadnja izmjena: super, dana/u 16 dec 2014, 18:24, ukupno mijenjano 1 put.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 16 dec 2014, 18:21

Ljudi već znaju kako će nam statut izgledati, pa što ranije ne javiste... :urnebes:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 16 dec 2014, 18:29

ne super, nego je govorio o statutu FKS, jedino ako vi necete neki drugi statut napraviti?
(bez uvreda molim, normalno diskutujem sa cinjenicama)

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 16 dec 2014, 18:34

Benko je napisao/la:ne super, nego je govorio o statutu FKS, jedino ako vi necete neki drugi statut napraviti?
Njima statut prepravljaju Dino i Edis, ali ne smije super o tome da prozbori :kafa:

super
Kontakt:

Post Postao/la super » 16 dec 2014, 18:36

Benko je napisao/la:ne super, nego je govorio o statutu FKS, jedino ako vi necete neki drugi statut napraviti?
samo mogu reci da su skoro zavrsili i da je skroz drugacije od vaseg,to je sto znam,svi zakoni su procesljani i najbolji su upotrebljeni i bit ce zakonski moguce ulaganje,cak nisam citao hajdukov al momak koji radi na tome mi kaze da ce biti slican njihovom
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 16 dec 2014, 18:41

lafomamone je napisao/la:
Njima statut prepravljaju Dino i Edis, ali ne smije super o tome da prozbori :kafa:
Opet ti prolivu.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 dec 2014, 18:42

Ne mogu da vjerujem da su izabrali Memića. :facepalm:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 16 dec 2014, 18:43

super je napisao/la:
samo mogu reci da su skoro zavrsili i da je skroz drugacije od vaseg,to je sto znam,svi zakoni su procesljani i najbolji su upotrebljeni i bit ce zakonski moguce ulaganje,cak nisam citao hajdukov al momak koji radi na tome mi kaze da ce biti slican njihovom
Ne ofiraj se bezveze ionako si izofiran i previse, dakle:
[youtube][/youtube]
evo ti negdje oko 31. min. sta tvoj el presidente veli na sve ovo

super
Kontakt:

Post Postao/la super » 16 dec 2014, 18:49

ko spominje da cemo imati statut kao vi,mi svoj cemo imati na principu dionicarskog drustva

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 16 dec 2014, 18:49

lafomamone je napisao/la:
super je napisao/la:
Ne ofiraj se bezveze ionako si izofiran i previse, dakle:
[youtube][/youtube]
evo ti negdje oko 31. min. sta tvoj el presidente veli na sve ovo
Ajfel fino objasni da to "zakonski nije riješeno" a ovaj gore neke zakone spominje! Pogotovu ovo "svi zakoni su procesljani i najbolji su upotrebljeni" :lol: :lol: :lol: ZNAČI PLAČEM! :rol: :rol:

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 16 dec 2014, 18:51

super je napisao/la:ko spominje da cemo imati statut kao vi,mi svoj cemo imati na principu dionicarskog drustva
i?
a an cemu je nas zasnovan?
glasovi poslije prelaze u dionice, tj pare ulozene u kupovinu upravljackih uloga prelaze u dionice ....

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 16 dec 2014, 18:52

Za mjesec dana se izvlacite iz govana. Svaka vam cast. Ne moze to svako.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 16 dec 2014, 18:53

ko spominje da cemo imati statut kao vi,mi svoj cemo imati na principu dionicarskog drustva
Ti majkemi nisi normalan, pa citatva frtutma zbog toga i vi bi sad postali D.D tek tako preko noci :crazy:
Kako? Koji zakon to regulise? Zasto je Tan kupovao upravljacke uloge, a ne dionice? ...itd itd

super
Kontakt:

Post Postao/la super » 16 dec 2014, 18:55

Benko je napisao/la:
super je napisao/la:ko spominje da cemo imati statut kao vi,mi svoj cemo imati na principu dionicarskog drustva
i?
a an cemu je nas zasnovan?
glasovi poslije prelaze u dionice, tj pare ulozene u kupovinu upravljackih uloga prelaze u dionice ....
neznam detalje vaseg ni hajdukovog al momak koji radi na tome vec duzi vremenski rok mi kaze da je slican hajdukovom sada sta to znaci necu ulaziti u raspravu jer ga nisam citao samo mi je rekao da je obuhvacen nekim pravnim aktima kojim ce se zakonski udruzenje gradjana prebaciti na DD

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 16 dec 2014, 18:56

nema teorije da to moze :)
iz UG u DD u nasoj zemlji ne moze ni u teoriji

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 16 dec 2014, 18:57

obuhvacen nekim pravnim aktima kojim ce se zakonski udruzenje gradjana prebaciti na DD
Reci momku da Hajduk zivi i radi u Hrvatskoj, a vi ili mi, svejedno, u Bosni i Hercegovini :kafa:
Ili bolje nemoj, toliko truda uzalud

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, seha77 i 54 gosta.